IP: *.pekao-fs.com.pl 18.05.12, 16:00
Wybieram się na początku czerwca do Marmaris. Czy mozecie napisac jakie wycieczki polecacie - raczej nie wybiorę się na krajoznawcze bo jadę z małym dzieckiem ale zastanawiam się nad delfinarium lub rejsem statkiem . Czy ktoś z Was był? czy poleca? W szczególności interesuje mnie delfinarium - jak to w rzeczywistości wygląda?
Co polecacie zobaczyć, gdzie się wybrać w Marmaris?
Obserwuj wątek
    • pojechanewakacje Re: Marmaris 19.05.12, 12:29
      Witaj
      Spędziłam trochę czasu w Marmaris. Mieszkałam w hotelu po za miastem, więc było bardzo spokojnie i uroczo.Samo miasto rekomendowane jest młodym ludziom - niektórzy narzekają na hałas i wszechobecne dyskoteki. Jeśli je lubisz, będziesz zadowolona.
      Tak jak pisałam mieszkałam poza centrum miasta i do hotelu można było docierać wodną taksówką - to takie mini rejsy. Przystanki sa przy hotelach i innych ważnych dla turystów punktach.
      W delfinarium nie byłam, ponieważ znam tego typu miejsca. To w Marmaris wydawało mi się małe. Ale mogę sie mylić.
      Co do wycieczek - niektóre pary z maluchami decydowały się nawet na wycieczkę do Pammukali, więc to zależy od możliwości dziecka. Osobiście polecam rejs na Rodos. Zaledwie godzina drogi :)
      • Gość: Janika Re: Marmaris IP: 46.31.32.* 19.05.12, 13:20
        A ja Rodos z małym dzieckiem odradzam - tzn jeszcze zależy jak małe jest dziecko i co ono na tym Rodosie miałoby robić . Jednodniowa wycieczka na Rodos, jeśłi ktoś chce cokolwiek zobaczyć lub zwiedzić, oznacza 5 godzin w biegu. Pięć , bo tak naprawdę tyle mamy po przejściu przez kontrolę celną . Myślę , że dla małego dziecka ( od 1-7) to gra niewarta świeczki.
        • Gość: ola Re: Marmaris IP: *.205.14.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.12, 07:33
          Dziękuje za informację.
          Ja także nie będę w samym centrum Marmaris tylko w hotelu oddalonym o jakieś 2-3 km. Ale pewnie wybierzemy się do Marmaris i chciałabym wiedzieć gdzie się udać. Podobno jest tam jakiś zamek - czy wart oglądania, czy ładny jest port, a możne jest jakiś bazar?
          Co do wycieczek zorganizowanych to jednak Rodos i Pamukkale raczej sobie daruję ze względu na wiek dziecka- 4 lata. Dlatego bardziej interesuje mnie właśnie delfinarium (może ktoś był, widział,napisze:) )- rejs na plaże Kelopatry lub rejs wokół 12 wysepek. Czy ktoś był i może napisać czy warto jest się wybrać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka