Dodaj do ulubionych

opalanie topless

02.08.12, 10:21
W przyszłym tygodniu wylatuję do Side i w związku z tym mam pytanko:) Jak w Turcji wygląda sytuacja opalania się topless na plaży hotelowej?
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: opalanie topless 02.08.12, 13:06
      w tr nie ma grodzonych plaz jak to bywa np w egipcie.a opalanie topless jest chyba od eszlego roku zabronione.
      • Gość: granatowal Re: opalanie topless IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.12, 13:27
        szkoda...tyle kasy poszło na silikon uuuuu
        • janan2 Re: opalanie topless 02.08.12, 13:46
          A nie boisz się tak w ogóle lecieć!?Co tam topless.A jak tak pierdyknie ten silikon w samolocie!?Szkoda by było kasy na poprawki kapcia.Co tam obnoszenie gołych podrobów po plaży!
          • kasia_p45 Re: opalanie topless 02.08.12, 15:03
            Hahaha LOL
            • granatowa-only Re: opalanie topless 02.08.12, 15:26
              widzę, że wesoło tu co poniektórym:)
              dziękuje za info w sprawie zakazu
              gdyby ktoś wiedział na 100%, co z tym opalaniem bez stanika to proszę o info
              • Gość: On-tur Re: opalanie topless IP: *.internetia.net.pl 02.08.12, 15:32
                > ... co z tym opalaniem bez stanika to proszę o info ...
                Przy twojej desperacji to prędzej znajdziesz chętnego pokazując bobra.
                Powodzenia u habibich :)
                • magdalenaa_b Re: opalanie topless 05.08.12, 17:37
                  Gość portalu: On-tur napisał(a):

habibich

Tutaj nie ma habibich, to nie Egipt ani Tunezja, tudzież inny kraj arabski... ;)

Opalanie toples chyba w Turcji nie przejdzie, nawet na hotelowej plaży. Można z miejsca dostać łatkę pani parającej się najstarszym zawodem świata i mieć generalnie zepsute wakacje. Zalecałabym też umiarkowanie, zwłaszcza, że przyjedzie Pani w trakcie nadal trwającego Ramadanu.
                  • Gość: hen87 Re: opalanie topless IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.12, 17:54
                    Chyba masz złe informacje. Od wielu lat bywam w wakacje w Turcji i opalanie toples jest normalne na plażach hotelowych. Na takich nie opalają się miejscowi. A co do przypinania etykiet to cenię Turków rownież za ich inteligencję i otwartość kulturową - więc tak prymitywne skojarzenia, o których wspominasz są wyjątkiem a nie regułą
                    • magdalenaa_b Re: opalanie topless 06.08.12, 22:54
                      Gość portalu: hen87 napisał(a):

Chyba masz złe informacje. Od wielu lat bywam w wakacje w Turcji i opalanie toples jest normalne na plażach hotelowych. Na takich nie opalają się miejscowi. A co do przypinania etykiet to cenię Turków rownież za ich inteligencję i otwartość kulturową - więc tak prymitywne skojarzenia, o których wspominasz są wyjątkiem a nie regułą

Być może moje informacje są złe, a być może nie. Zapewne Pan/i zna Turcję super z pobytów wakacyjnych... Różnica między nami polega na tym, że ja nie znam Turcji z wakacji, ja tu mieszkam i potem niestety od wielu Turków słyszę różne rzeczy i opinie, m.in. o rodaczkach. Nawiasem mówiąc, te opinie wypowiadane po turecku, kiedy się wydaje, że nikt nic nie rozumie. No ale zawsze mogę się mylić. :)

• Gość: KCH Re: opalanie topless IP: *.szczecin.mm.pl 09.08.12, 07:45
                        Właśnie wczoraj wróciłam z Side. Zarówno przy hotelowym basenie jak i na plaży opalały się babeczki toples.
                  • Gość: On-tur Re: opalanie topless IP: *.internetia.net.pl 06.08.12, 10:38
                    > Tutaj nie ma habibich ...
                    Masz rację - tu są sevgili :)
                    Tak czy siak granatową nic nie powstrzyma, ma być cyc - będzie cyc ;)
              • Gość: factor2 Re: opalanie topless IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.12, 16:09
                1. Nie przejmuj się głupimi uwagami - po prostu ignoruj
                2. Z zakazem toplessu - jawna bzdura. Nie ma takiego zakazu
                3. Na plażach basenowych i hotelowych nie ma problemu z opalaniem się topless
                4. Od paru lat zawsze opalam się topless w Turcji (oczywiście na plażach j.w); w tym roku - własnie wróciłam kilka dni temu okolice Belek - również !
                5. Zawsze widziałam kilka dziewczyn opalających się bez stanika
                6. Powodzenia :)
              • kasia_p45 Re: opalanie topless 03.08.12, 11:43
                Mnie akurat rozsmieszyło to co Janan o silikonie w samolocie napisała. Co do opalania toples ani mnie to ziębi ani parzy... Tak, że opalaj się do woli :))
                • Gość: factor2 Re: opalanie topless IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.12, 12:15
                  ..a mnie ani ziębią ani grzeją opinie innych, decyduję sama o sobie. Nie naruszam norm kulturowych (na wydzielonych plażach czy basenie hotelowym) ani tym bardziej estetycznych ;)
                  Btw, widząc jak się opalam, w następnych dniach znacznie więcej dziewczyn odważyło się na swobodny sposób opalania.
                  pozdr.
      • troms Re: opalanie topless 09.08.12, 10:53
        Nie żebym specjalnie się przyglądał, ale w zeszłym roku przy hotelowej plaży widziałem parę pań, które o rzekomym zakazie nic nie wiedziały.
    • Gość: Gosia Re: opalanie topless IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.12, 20:22
      Opalalam sie bez problemu w tym roku w czerwcu w okolicach Kemer. Opalających się toples bylo jednak mniej niz w zeszlym roku.
      • hugo43 Re: opalanie topless 03.08.12, 10:36
        jak maz wstanie to sie go zapytam jak to jest dokladnie,wiem,ze jest jakis przepis dotyczacy tego.inna sprawa,ze w tr ciezko znalezc plaze typowo hotelowa,wszedzie mozna wejsc i sie rozlozyc.
        • Gość: jot Re: opalanie topless IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.12, 14:49
          Jasiu Jasiu wstawaj bo musze na forum napisac czy w tm Turasowei mozna na plaży cyckami swiecić
          • Gość: zazdrosna Re: opalanie topless IP: *.xdsl.centertel.pl 03.08.12, 15:54
            Mąż jeszcze nie wstał ?
            • Gość: Walduś. Re: opalanie topless IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.08.12, 16:16
              Qrcze!Też czekam.Szczególnie na wskazanie miejsca i tych niewiernych bisurmanów gdzie...a przede wszystkim co,można rozłożyć.
              • hugo43 Re: opalanie topless 03.08.12, 16:48
                no i pojechal do pracy i zapomnialam spytac:)kompletnie mi cyckowy temat wylecial z glowy.maz jest turkiem,wiec by znalazl u zrodla informacje.pamietam,ze rok temu to byl goracy temat w tr i z tego co pamietam to jest jednak zakaz na publicznych plazach.
                • granatowa-only Re: opalanie topless 03.08.12, 17:33
                  ok:)
                  prawie wszystko wiem;)
                  dzięki za wszelkie opinie:)
                  • deoand Re: opalanie topless 07.08.12, 09:08
                    A jak ciebie Turcy w jasyr wezmą ??? Co prawda była taka polska branka , która stała sie później nałożnicą sułtana i potem nawet szarą eminencją Stambułu ale niestety jak biust obwisł i odparzył sie od słońca to ja po prostu ścieli zakrzywionym mieczem . !!!!!
                    • janan2 Re: opalanie topless 07.08.12, 10:34
                      Eeeee tam!Jatagana by używał!?Nie te czasy i nie bardzo humanitarnie.Niech sobie pokazują,nawet te obwisłe.Jak za dużo juz wiszą to można podwiązać na szyi lub doprawić te francuskie wkładki co pękają i wybuchają.Prawdziwe widać przynajmniej od razu z czym ma się do czynienia,bo nie sterczą jak ty sztuczne.Naturalne moment uciekają gdzieś pod pachy lub udają placki w pozycji horyzontalnej.Problem w tym jak z takimi lecieć,toż to narażanie się na wybuch i jeszcze oskarżenie o niebezpieczeństwo lub terroryzm.Czasy jednak niepewne z tymi upadłościami BP czy linii lotniczych,więc na tę plażową wystawę topless,trzeba starym zwyczajem na arkanie i w karawanie.Potem moze byc nawet jatagan lub przywrócić targ niewolników w Side.Można odsprzedać.Ale nie zabraniał bym wystawy,póki ma.To krótki okres pokazówki.Ale póki co poprzednik zauważył celnie."Ma być cyc...Więc będzie cyc" ot co.Nikt nie zabroni.
                      • Gość: gut Re: opalanie topless IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 11:03
                        żałosne
                        • deoand Re: opalanie topless 08.08.12, 17:12
                          Choć akurat warty pac pałaca i pałac paca / Elton Jones i Madonna /to jednak cycek starej Madonny pokazany w Turcji jest tylko niesmaczny a nawet obleśny ale skoro Madonna w Turcji moze to i autorka pytania też !
                          • deoand Re: opalanie topless 08.08.12, 17:13
                            Zapomniałem o linku
                            kultura.gazeta.pl/kultura/1,114526,12271746,Elton_John_ostro_o_Madonnie___Zamiast_sie_rozbierac_.html
                            • janan2 Re: opalanie topless 08.08.12, 18:03
                              Pojęcie artyst(y-ki) jest bardzo względne.Dużo zależy ,co, kto i jak, proponuje z tego artyzmu.Więc czasami uważający się za takiego, niekiedy błądzi we własnym rozumieniu tego pojęcia i nie dociera do niego czasami niestosowność "artystycznego"zachowania.Ale mozna wystawić jak która lubi.Ja lubię też popatrzeć.Szczególnie w biegu niezależne i samorządne od właścicielki.Ale kraj coraz bardziej kierujący się w stronę islamu,jest z lekka miejscem niestosownym na takie występy,choć z pewnością nie przytroczą do słupa na środku miasta i na poczekaniu iluś tam batów nie wymierzą za taki występ.Turcy tolerancyjni,ale nie wszyscy i nie wszędzie.
                              • Gość: hmm Re: opalanie topless IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.12, 08:42
                                Chyba się same podniecacie tą tematyką....
                                • kasia_p45 Re: opalanie topless 09.08.12, 08:45
                                  Faceci pewnie, że sie podniecają. A jakże by było inaczej? Przeciez janan napisał, że lubi sobie popatrzec :P
                                  • Gość: hmm Re: opalanie topless IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.12, 09:38
                                    Niech patrzy na innych forach ;). Bardziej specjalizowanych :). Ja tam nie mam nic przeciw toplessowi pod warunkiem only, że ładny jest !
                                  • janan2 Re: opalanie topless 09.08.12, 13:29
                                    Nie tylko ,nie tylko.Od patrzenia to wredne myśli przychodzą,no i zaraz porównania co by było gdyby było inaczej.A ślubna czuwa,zresztą każda wyczulona na tym punkcie,więc średnio mnie interesuje akurat jakiś tam komitet powitalny w postaci patelni jak się człowiek zapomni i zagapi3.Ale ukradkiem oko zawsze można pocieszyć.Bidniutkie te kobitki.Każdy by chciał nie tylko popatrzeć,ale pomiętolić z lekka,nawet niemowlaki mają ciągoty do ssania.Więc jak która ma,no to niech pokazuje.Nie widzę przeciwskazań.Ale czy akurat na tym forum i w Turcji,no to już inna para kaloszy.
                                    • Gość: hmm Re: opalanie topless IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.12, 14:04
                                      Zadziwiające podobieństwo poglądów ;). Jedyna rada to ślubną też rozebrać !
                                      • granatowa-only Re: opalanie topless 15.08.12, 12:17
                                        Zapewne zostałam źle zrozumiana przez większość udzielających się na tym wątku. Nie szukam wrażeń, li tylko nie znoszę opalać się w przysłowiowe paski;) Przekonałam się na własnej skórze, że Side to miejsce przyjazne dla opalających się topless kobiet. Nikt mi nie zwrócił uwagi na niestosowne zachowanie, leżałam grzecznie na leżaku i zażywałam kąpieli słonecznych tak jak lubię:))))
                                        • Gość: hmm Re: opalanie topless IP: *.xdsl.centertel.pl 15.08.12, 17:01
                                          Brawo ! Tak trzymaj :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka