Dodaj do ulubionych

Pegasos Tropical

IP: *.180.218.16.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.12.12, 13:08
Czy był ktoś w zeszłym roku w Pegasos Tropical - jak wrażenia - wybieram się z dziećmi 3 i 9 lat . Czy można korzystać z infrastruktury przyległego hotelu Pegasos Pałace? Hotel jest w niezłej cenie z Itaki.
Obserwuj wątek
    • Gość: wrona Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 18.12.12, 12:37
      przyłączam się do pytania odnośnie tego hotelu
      • Gość: rokita Re: Pegasos Tropical IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.12, 20:16
        był ktoś w tym hotelu???
        • Gość: e_podmiejska Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.12, 11:19
          Byłam w tym hotelu ale we wrześniu 2008 r. Wtedy korzystało się z infrastruktury obu holetli, zposiłakmi, napojami włacznie. Ale, gdzieś już czytałam, że prawdopodobnie od 2 lat nastąpił podział na dwa odrębne obiekty ohotelowe i teren został odgrodzony.
          • Gość: wiechu wodnik Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 20.12.12, 12:04
            no właśnie o tym podziale też gdzieś czytałem..., niech się wypowie ktoś kto był w zeszłym roku np. jak to wygląda z tym podziałem i gdzie owa granica przebiega? na mapach satelitarnych googla nie widać żadnego "płota" ew budek strażnika pod bronią ;) itp, patrząc od strony morza która to by była część należąca do hotelu Tropical ?
            • Gość: e_podmiejska Re: Pegasos Tropical IP: *.siedlce.domtel.com.pl 20.12.12, 17:50
              Na pewno będzie to ta część z prawej strony, oczywiście stojąc tyłem do morza. Podział przebiega na pewno wzdłuż linii pomiędzy boiskami od strony plaży - w górę. Tak mi się już gdzieś na forum "obiło" :))) Swoją drogą część Palace była na wyższym poziomie niż Tropical. Ale Itaka nawet w 2008 r. nie lokowała swoich klientów w Palace.
              • Gość: kornik Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 21.12.12, 07:44
                co masz na myśli "wyższy poziom". czystość? jakość pokoi? jak jest z plażą? piasek czy kamloty, sama plaża widzę na fotkach że piach a w wodzie? jaka jest jakość wody w morzu, wpływają tam chyba 2 rzeki w okolicy i gdzieś czytałem że brudna woda jest z tego powodu...
                • e_podmiejska Re: Pegasos Tropical 21.12.12, 12:58
                  Wyższy poziom tzn. wyższy standard pokoi. cześć Tropical to 4* a Palace 4,5* (tak było w 2008 r.) Itaka wówczas sprzedawała i opisywała część Tropical jako 5* i z tego też tytułu była z mej strony reklamacja, zresztą uznana :) Na miejscu wszystko wyszło na jaw. Itaka obecnie określa cały kopmleks na 5* ale w opisie samego hotelu, podaje tylko 4*. na ta to nalezy zwrócić uwagę, żeby nie było zdziwienia !!!
                  • e_podmiejska Re: Pegasos Tropical 21.12.12, 13:04
                    Ale, żeby nie było, infrastruktury hotelowej mógłby pozazdrościć nie jeden hotel 5*. Nie wiem jak jest obecnie, bo mineło już ponad 4 lata. Plaża ładna piaszczysta, ale wejście do morza strome i woda mocno pracująca. Moja córa wówczas 2-latka bała się takiej wody. Z tego powodu wypoczywający chlapali się w basenach. W poł ączonych wówczas obiektach było ich łącznie 14, więc można było sobie wybierać ;)))
                    • Gość: kornik Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 21.12.12, 13:31
                      a kwestia jedzenia, jak to wyglądało, żarcie dobre dawali? stolików nie brakowało ? nie trzeba było czekać w kolejce ?
                      • e_podmiejska Re: Pegasos Tropical 21.12.12, 15:24
                        Podkreślam, że piszę o stanie z 2008 r. Jedzenie było bardzo dobre i kilka tzw. punktów jedzeniowych pomiędzy głównymi posiłkami (owoce, ciasta, kawa, herbata, kebeb, placki gozleme, bar z ciepłymi i goracymi przekąskami). Byłam we wrześniu, więc czas trochę spokojniejszy i bez kolejek. Były pokazy Show cooking, super lody i ciasta. Animacje słabe, boskierowane do Angoli (a było ich ok. 90% w hotelu). Pokoje bardzo prosto ale funkcjonalnie urządzone, napoje na terenie holelowym z dytsrybutorów. Z tego co pamietam do mieli całkiem dobre wino do posiłków (białe, rówżowe, czerwone), niby sikacz, ale smakował nieźle;))). Hotel był wówczas jeszcze w sieci JOY.
            • Gość: waja Re: Pegasos Tropical IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.12, 19:59
              stojąc placami do morza to ta część po lewej stronie a nie po prawej
              • e_podmiejska Re: Pegasos Tropical 27.12.12, 09:58
                Sorry, oczywiście, że to ta część po lewej. Cofnęłam się do mojego wcześniejszego wpisu i wynika, że wprowadziłam nieświadomie wprowadziłam w błąd:)))
    • Gość: gena Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.13, 14:20
      Witam,wybieram sie z mezem i 13-letnim synem na poczatku lipca 2013r.Czy ktos wybiera sie w tym czasie do Tropical Pegasos i ewentualnie z jakiego miasta lecicie?My lecimy z Katowic bo z Wroclawia nie bgylo juz miejsc w samolocie.
      • Gość: XYZ Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 30.01.13, 09:37
        28 czerwiec z Warszawy
      • Gość: Basia Re: Pegasos Tropical IP: *.static.3s.pl 15.03.13, 10:33
        08.07.2013 roku wraz z 13-letnim wnukiem lecimy do tego hotelu. Też jestem ciekawa czy rzeczywiście ten hotel jest taki wspaniały jak w opiniach.
        • Gość: ada Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 13:19
          Fajnie,możliwe że się spotkamy,my lecimy 05-07 z 14-letnim.
        • Gość: gena Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 09:41
          Witam,ja z mężem i synem też lece na poczatku lipca tj.05,07-moze uda nam sie spotkać?Mysle ze najszybciej chlopakom na zjezdzalni.Jak wnuk ma na imie?,my lecimy z Kacprem.Czy macie moze wiecej info na temat hotelu?
    • gena2 Re: Pegasos Tropical 08.02.13, 14:53
      Witam,czy masz juz moze wiecej informacji na temat Pegasos Tropical-ja rowniez sie tam wybieram w lipcu 2013r.-a Ty kiedy lecisz?
      • Gość: K.K. Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 11.02.13, 10:40
        mało wiadomości na temat tego hotelu jest ogólnie, mało zdjęć i filmów z niego, fotki na google eartch sprzed kilku lat...
    • Gość: ada Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 14:22
      Prosze napiszcie to byl w pegasos tropical w 2012,bo wiekszosc opinii odnosnie tego hotelu jest z przed kilku lat.My juz wykupilismy pobyt na lipiec w tym hotelu,ale mamy jeszcze gwarancje zmiany rezerwacji.Jakos do konca nie jestem przekonana do tego hotelu,wiec prosze jesli byliscie w ub.roku to napiszcie.
      • Gość: jancio Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 15.02.13, 07:53
        .....chyba nikt nie był
        • Gość: ada Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 09:50
          Akto jedzie???
          • 1981ja Re: Pegasos Tropical 15.02.13, 11:40
            Ja jade :) 20.05 z wawy ja + mąż + córka 2 latka.
            Czy ktos wie jak jest z przydziałem pokoi? Tak wszyscy z PL pewnie jeżdżą z Itaką. My mamy pokój 2 os. Nie wiem czy przy meldunku jest sens prości o jakąs konkretną lokalizajce...
    • Gość: Trostak Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 12:27
      Ogólnie jeżeli chodzi o Turcje, to zawsze mam bardzo pozytywne wrażenia związane z tym miejscem. W końcu poznałem tutaj swoją żonę:P
      • esordia99 Re: Pegasos Tropical 15.02.13, 15:04
        Dla rodzin z dziećmi polecam maxima paradise kusadasi, idealne położenie, przy samej plaży, 5 basenów, dużo zieleni,prawdziwe 5*
        mixtravel.pl/index.php/component/phocagallery/category/1150-hotel-maxima-paradise-kusadasi-turcja
        • Gość: walec Re: Pegasos Tropical IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.13, 18:26
          precz z perfidną reklamą
    • Gość: olg Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.13, 10:22
      Witam,czyktos leci do Pegasos Tropical na poczatku lipca(od 05-07 do 19-07)?
      • Gość: ada Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 11:51
        Witam-ja lecę do Pegasos Tropical 05-07-2013 z Katowic-ciekawa jestem czy ktoś yeż leci w tym czasie-dajcie znać.
        Pozdrawiam:)
        • Gość: jancio Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 27.03.13, 08:11
          czy w tym hotelu karaluchy w nocy nie zabierają poduszek i gości na balkon nie wynoszą ? pytam bo w zeszłym roku w Grecji jak byłem to kołdrę trzymać trzeba było nocą bo zabierały...
        • Gość: jawor Re: Pegasos Tropical IP: 158.75.49.* 10.06.13, 12:36
          prośba do tych co już w tym roku tam byli - wypowiadajcie się na temat hotelu!!!!!! bo bardzo mało info na jego temat jest
          • Gość: gena Re: Pegasos Tropical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.13, 09:43
            KIEDY LECISZ jAWORZE? cZY JESTEŚ MOŻE Z OKOLIC jAWORA W dOLNOSLASKIM> jESLI TAK TO JESTESMY PO SASIEDZKU.
          • Gość: Tomek Re: Pegasos Tropical IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.06.13, 12:37
            Byłem w ubiegłym roku w Suntopia Pegasos Tropical Sarigerme (2 osoby dorosłe oraz dwójka dzieci 2 i 11 lat) Pierwsze wrażenie szokujące. Warunki jak z późnego Gierka. Był to nasz drugi pobyt w Turcji (Jacaranda Belek był pierwszy) Żona w pierwszym odruchu chciała wracać do Polski. Jednak dziś jak opowiadamy znajomym o ubiegłorocznych wakacjach w Suntopii to jesteśmy zachwyceni 20 Ha zieleni 5 basenów, kapitalne wieczorki dla dzieci oraz dorosłych (Kapitan Popcorn). Plaża żwirkowa nie była oblegana, większość wolała baseny. Polacy w tym hotelu to mniejszość (40% rosyjskojęzycznych, 40% GB i reszta) Jedzenie bardziej pod brytyjczyków (fasola z parówkami, jajka etc.), chcąc zjeść kebaba trzeba niestety wybrać się do sarigerme. Nie ma możliwości wypoczywania w hotelu obok, zresztą tyle było atrakcji w Suntopii, że nie było konieczności szukania innych. Na You tube jest sporo filmików.
            W tym roku jedziemy do Majesty Mirage w Kemer. Pozdrawiam
            • Gość: zdzich Re: Pegasos Tropical IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.13, 13:16
              co masz na myśli pisząc "Warunki jak z późnego Gierka" ??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka