Dodaj do ulubionych

Ropa na plażach?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 01:24
Czesc,
Może moje pytanie wyda sie wam dziwne, ale zadam je mimo wszystko. Czy
spotkaliście się kiedykolwiek z ropą na plaży w Turcji. Czy faktycznie w
Alanyi prócz plaży Kleopatry nie ma żadnej porządnej plaży? Niedawno
dowiedziałam się, że w pobliżu mojego 4* hotelu Sunshine w Alanyi jest
fatalna plaża na której jest ropa i mazut teraz zastanawiam się, jak 4* hotel
może sobie na takie coś pozwolić. Tym bardziej przekonuje mnie do tego fakt,
iż coraz częściej słyszy się o tym, że w Turcji niż na plaży chętniej
przebywa się na hotelowym basenie. Proszę pomużcie może do czasu odlotu uda
mi się jakoś uspokoić:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: smieszny Re: Ropa na plażach? IP: 81.213.253.* 16.07.04, 14:26
      www.alanya.cc

jako turek pierwszy raz slyszalem ze jest ropa na morze...a w alanii sa piekne
      piaszczyte plazy poza plaza Kleopatry..
    • mielin Re: Ropa na plażach? 16.07.04, 14:28
      Plażą Kleopatry jest czysta, żadnego mazutu ani ropy nie uświadczysz, nawet
      glonów :-). Alanyia składa się jakby z dwóch części miasta po obu stronach
      wzgórza z murami obronnymi i twierdzą. Właśnie po tej stronie gdzie jest port
      (po przeciwnej plaża Kleopatry), czerwona wieża etc. jest druga plaża miejska
      Alanyii i choć jest ona dużo dłuższa od plaży Kleopatry(ta ma ok. 2km) to jest
      węższa, nie jest tak zagospodarowana (miejscami wcale) i jak mi się wydaje
      bardziej zaniedbana. Zwłaszcza zaraz za portem jest zwyczajnie brudna :-(,
      widziałam tam też tubylców (strasznie śmiecili np. pestkami ze słonecznika,
      porzucali kubki i puszki po Coca-Coli) ale im dalej od portu tym lepiej. Poza
      tym z każdej części Alanyii jeżdżą tzw. dolmusze czyli busiki i dowożą gdzie
      chcesz, a prawie każdy dobry hotel ma swój busik i dowozi na Kleopatrę chętnych
      gratis. To jest taka praktyka, widziałam tak dowożonych Niemców z materacami i
      całym wyposażeniem, ja mieszkałam przy samej Kleopatrze :-).
      Pocieszę Cię jednym, morze w Alanyii jest po prostu cudowne, przejrzyste i
      czyste, a w zeszłym roku we wrześniu miało 31 st ciepła :-)))! Pływałam w morzu
      i po 3 godz dziennnie :-))! Co za wakacje!

Pozdrawiam, życzę udanych wakacji.M
    • Gość: wczasowicz Re: Ropa na plażach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 18:42
      szkoda mi ciebie kolego ze trfiłeś do alanyi tam jest syfffffffffff.
      ja mieszkałem w hotelu santana , i tez przychodziłem w ropie
    • Gość: Domi Re: Ropa na plażach? IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 19.07.04, 19:36
      Dwa tygodnie temu wróciłam z Turcji( z Konakli). Prawda jest że na plaży
      rzeczywiście jest ropa a raczej pozostałości po niej( ale tylko w niektórych
      miejscach ne dnie morza.)Byłam w chotelu 5*Green Hill Bay było przepięknie.Nic
      się nie martw będziesz miała napewno udane wakacje (bo tam inne nie mogą być).
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka