Dodaj do ulubionych

alanya- hotel plaza

IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.08.04, 11:24
lecę 18.08 z biura jet touristic do hotelu "plaza" w alanyi. proszę o
udzielenie jakiś informacji o tym hotelu i tym biurze..
Obserwuj wątek
    • magi Re: alanya- hotel plaza 13.08.04, 11:51
      tydzień temu wróciłam z objazdu z biurem jetturistic+tydzień pobytu w hotelu
      Plaza.Hotel jest mały 5 pięter na ostatnim jest restauracja z pięknym widokiem
      na okolicę(miasto,góry,morze)ta też możesz korzystać z all inclusiv czyli
      napoje od rana do 23 to jest wazne bo nie wydajesz asy i nikt ci nie
      przeszukuje torby.Loalizacja świetna do morza 50 kroków minus nie ma własnego
      basenu(dla mnie to nie był problem wolę morze)Przed plażą tuż pod samym hotelem
      są 2 baseny jeśli chcesz placisz 2-3 euro za 2 leżaki+parasol i też mozesz
      korzystać z morza jest przejście lub tylko z morza a tam też płacisz masz wybór.
      Tuż przy Hotelu jest z jednej strony główna ulica hałas nie był uciążliwy bo
      ona zamnięte(klimatyzacja sterowana ind)a z drugiej strony zaczyna się
      promenada gdzie dojdziesz spacerem w 10 min do cenrem restauracje,dyskoteki
      paby sklepy.Aha po drugiej stronie hotelu przez główną ulicę jest supermarkert
      kupisz wszystko napoje owoce itp.My bylismy zadowoleni nie wydawaliśmy kasy ani
      na napoje ani na dojazdy do miasta wszędzie bliskoa a nie 6 km za miastem no i
      goście hotelowi z różnych stron świata nie czułam się jak na dworcu centralnym
      w W-wie jak np Kardelenie gdzie byłam ostatnią noc na objeżdzie(tam tylko z
      dziećmi).Jak masz jakieś pytania to dzisaj jutro jadę na drugą część urlopu
      • evblo Re: alanya- hotel plaza 13.08.04, 12:43
        dziękuję za odpowiedź, a jak jest z tą ofertą all inclusive,słyszałam,że drinki
        są jakieś nieciekawe i napoje również, a jak w pokojach? czysto chociaż?
        • magi Re: alanya- hotel plaza 13.08.04, 13:04
          my mieliśmy pokój 3 osobowy więc był duży dostawka to 2-osobowa rozkładana
          kanapa pokój miał 2 balkony jeden na morze drugi na ulicę było czysto (od was
          też zależy ) ręczniki wymieniali co 2 dni raz zapomnieli? ale jak się
          zwróciliśmy w recepcji dali bez problemu zresztą panie rano się kręcą mozna
          poprosic, w pokoju był tv ale nie było czasu pokój ok (dużo jezdżę widziałam
          lepsze ale nie bedziecie przecież w hotelu).Jeśli chodzi o all inclusiv to
          wchodzą w to lokalne napoje-zresztą w ofercie tak to jest napisane,zresztą jest
          to hotel3*a nie 5*(za napoje takie jak whiski,gin,campari-trzeba zapłacić)za
          darmo są napoje bezakoholowe-cały czas herbata,kawa,woda,soki,ich
          cola,fanta,alkoholowe to-ich piwo (słabe),wino białe czerwone,raki-
          anyżówka,jakaś biała wódka.To może nie jest dużo ale więcej niż hotele 4*jak
          Kardelan czy Santana tam za wszystko płacisz a wiadomo w hotelu drogo i z
          wnoszeniem problem.Jest też obiad dużo sałatek,dania na cieplo i owoce.Czyli
          jeden posiłek więcej.Aha na początku biorą kaucję za pilota 50$ oddają przy
          wyjeździe(o tym też wiedzialam z biura)i UWAGA nie plaćcie na poczatku
          dodatkowo 15 euro za pokój z widokiem na morze znajomym i tak się trafił(mały
          hotel) a jak sie nie spodoba to zamienicie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka