Gość: mała IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.08.04, 11:24 lecę 18.08 z biura jet touristic do hotelu "plaza" w alanyi. proszę o udzielenie jakiś informacji o tym hotelu i tym biurze.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magi Re: alanya- hotel plaza 13.08.04, 11:51 tydzień temu wróciłam z objazdu z biurem jetturistic+tydzień pobytu w hotelu Plaza.Hotel jest mały 5 pięter na ostatnim jest restauracja z pięknym widokiem na okolicę(miasto,góry,morze)ta też możesz korzystać z all inclusiv czyli napoje od rana do 23 to jest wazne bo nie wydajesz asy i nikt ci nie przeszukuje torby.Loalizacja świetna do morza 50 kroków minus nie ma własnego basenu(dla mnie to nie był problem wolę morze)Przed plażą tuż pod samym hotelem są 2 baseny jeśli chcesz placisz 2-3 euro za 2 leżaki+parasol i też mozesz korzystać z morza jest przejście lub tylko z morza a tam też płacisz masz wybór. Tuż przy Hotelu jest z jednej strony główna ulica hałas nie był uciążliwy bo ona zamnięte(klimatyzacja sterowana ind)a z drugiej strony zaczyna się promenada gdzie dojdziesz spacerem w 10 min do cenrem restauracje,dyskoteki paby sklepy.Aha po drugiej stronie hotelu przez główną ulicę jest supermarkert kupisz wszystko napoje owoce itp.My bylismy zadowoleni nie wydawaliśmy kasy ani na napoje ani na dojazdy do miasta wszędzie bliskoa a nie 6 km za miastem no i goście hotelowi z różnych stron świata nie czułam się jak na dworcu centralnym w W-wie jak np Kardelenie gdzie byłam ostatnią noc na objeżdzie(tam tylko z dziećmi).Jak masz jakieś pytania to dzisaj jutro jadę na drugą część urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
evblo Re: alanya- hotel plaza 13.08.04, 12:43 dziękuję za odpowiedź, a jak jest z tą ofertą all inclusive,słyszałam,że drinki są jakieś nieciekawe i napoje również, a jak w pokojach? czysto chociaż? Odpowiedz Link Zgłoś
magi Re: alanya- hotel plaza 13.08.04, 13:04 my mieliśmy pokój 3 osobowy więc był duży dostawka to 2-osobowa rozkładana kanapa pokój miał 2 balkony jeden na morze drugi na ulicę było czysto (od was też zależy ) ręczniki wymieniali co 2 dni raz zapomnieli? ale jak się zwróciliśmy w recepcji dali bez problemu zresztą panie rano się kręcą mozna poprosic, w pokoju był tv ale nie było czasu pokój ok (dużo jezdżę widziałam lepsze ale nie bedziecie przecież w hotelu).Jeśli chodzi o all inclusiv to wchodzą w to lokalne napoje-zresztą w ofercie tak to jest napisane,zresztą jest to hotel3*a nie 5*(za napoje takie jak whiski,gin,campari-trzeba zapłacić)za darmo są napoje bezakoholowe-cały czas herbata,kawa,woda,soki,ich cola,fanta,alkoholowe to-ich piwo (słabe),wino białe czerwone,raki- anyżówka,jakaś biała wódka.To może nie jest dużo ale więcej niż hotele 4*jak Kardelan czy Santana tam za wszystko płacisz a wiadomo w hotelu drogo i z wnoszeniem problem.Jest też obiad dużo sałatek,dania na cieplo i owoce.Czyli jeden posiłek więcej.Aha na początku biorą kaucję za pilota 50$ oddają przy wyjeździe(o tym też wiedzialam z biura)i UWAGA nie plaćcie na poczatku dodatkowo 15 euro za pokój z widokiem na morze znajomym i tak się trafił(mały hotel) a jak sie nie spodoba to zamienicie Odpowiedz Link Zgłoś