Dodaj do ulubionych

Sunshine Holiday

IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.14, 19:07
Witam:) wybieramy się na wakacje do Turcji, ale hotel który mnie interesuje jest tylko u jednego turoperatora Sunshine Holiday co sądzicie o tym biurze??? proszę o opinie ...
Obserwuj wątek
    • magda_edi Re: Sunshine Holiday 13.10.14, 12:16
      Tez mam ten problem, ale na przyszły rok ...
      Jeżeli nie sprawi to problemu to prosze o opinię, tu albo prywatnie na maila dot. samego organizatora jak i hotelu. My wybieramy się do Turcji hotel Arabella World. Z góry dziękuję. magda_edi@wp.pl
      • kasia6677 Re: Sunshine Holiday 13.10.14, 14:54
        W zeszłym roku mieliśmy wykupione wakacje w Arabella World, jednak z przyczyn zdrowotnych musieliśmy zrezygnowac.W tym roku bylismy w innym hotelu, ale poszlismy pogladac Arabelle World i powiem, ze ucieszylismy sie, ze musieliśmy zrezygnować z tego hotelu.Dla nas dużo gorzej wygląda ten hotel w rzeczywistości, teren mały droga ruchliwa blisko, druga droga lokalna przy samym hotelu po ktorej jeżdżą też autobusy do innych hoteli .....wszystko to jakieś ściśnięte, basen i mur.....To sa nasze odczucia oczywiście. Dodam, ze my mielismy wtedy wykupiony ten hotel z alfa star i cena była niska.W tym roku juz alfa star nie miał tego hotelu w ofercie, a cena była duzo wieksza na nasza 4 osobowa rodzinkę z biura ktory ma w ofercie ten hotel.Ja uważam, ze w podobnej cenie mozna lepszy hotel wybrać. Ale to moja opinia ja bym poszukała innego.
      • meltibi Re: Sunshine Holiday 16.10.14, 17:48
        Byliśmy w tym hotelu całą rodziną podczas majówki 2014. Cena niewysoka, właśnie z biura Sunshine. W hotelu było bardzo mało gości, dlatego nam się wypoczywało tam bardzo dobrze.
        Na plus:
        nowa część hotelu bardzo sympatyczna, wygodne windy
        basen bardzo czysty, zjeżdżalnie dla dzieci wystarczające
        pokoje czyste i schludne
        jedzenie bardzo dobre
        obsługa świetna
        Na minus:
        w sezonie może być ciasno
        blisko głównej drogi
        plaża dość daleko
        basen na taką liczbę gości (z 2 hoteli) jest stanowczo za mały, leżaków też będzie brakowało

Myślę, że
        • Gość: magda_edi Re: Sunshine Holiday IP: 77.245.245.* 17.10.14, 08:16
          Dziękuję za wszystkie dotychczasowe wypowiedzi.
          Cały czas zastanawiamy się nad tym wypadem, sprawa dot. przede wszystkim organizatora, nie ukrywajmy w necie krąży bardzo dużo niepochlebnych opinii i obawiam się czy niska cena nie przełoży się na niską jakość usług...
          Po doświadczeniu z tegorocznych wakacji wiem, jak ważną sprawą są animatorzy - jak to wygląda w tym hotelu? W Tunezji czas umilany mieliśmy przez cały dzień - zajęcia na plaży i na basenie, każdego wieczoru inny występ a później dyskoteka z fajną muzyką europejską. Mamy już jakieś porównanie i po prostu nie chcielibyśmy żeby tym razem było gorzej...
          A czy na plaży ilość wyposażenia będzie wystarczająca? Czy plaża jest ładna? Czy daleko jest to plaży Kleopatra? Czy w pobliżu gdzieś są słynne stragany handlarzy? Jakieś fajne rzeczy można kupić? Gdzie warto na takie zakupy jechać? Jak ceny żywności na mieście? Jakie wycieczki fakultatywne polecacie?
          • meltibi Re: Sunshine Holiday 17.10.14, 13:09
            Organizator? W zasadzie nic mnie nie zaskoczyło. Na lotnisku po przylocie osoba (Turek) kierowała do odpowiednich autokarów. Na miejscu nie widzieliśmy rezydenta (byliśmy jedynymi gośćmi, którzy przyjechali do tego hotelu w tym czasie) - otrzymaliśmy tylko kartkę z numerem telefonu do osoby kontaktowej. W hotelu nie było żadnej "gazetki" biura. Podczas transferu na lotnisko w drodze powrotnej - podjechał autokar z kierowcą, który miał listę pasażerów i pilnował czy wszystko się zgadza. Informację o wylocie powieszono w hotelowej recepcji - wydruk z faksu.
            Nam to wystarczyło. Niektórym może doskwierać brak opieki rezydenta i jego obecności w hotelu.
            Poza tym nie ma się o co przyczepić.
            Atrakcyjna cena hotelu - ale hotel zasługuje na swoje gwiazdki.
            Animatorzy - bardzo sympatyczni, bardzo się starają, ale nie są nachalni. Ja osobiście nie lubię wszelkich animacji - ale osoby biorące udział w animacjach były zadowolone.
            Plaża też nie jest za duża - ta część hotelowa, ale jest bardzo ładna, piaszczysta - można robić długie spacery.
            Stragany są w pobliżu - ja jednak nie robię zakupów na bazarach. Bazar jest "za hotelem" stojąc przodem do hotelu. Trzeba kawałek podejść.
            Do plaży Kleopatry jest kawałek - trzeba skorzystać z autobusu lub wypożyczyć samochód. My zwykle zwiedzamy na własną rękę. To nasz trzeci pobyt w tych okolicach - warto oczywiście obejrzeć twierdzę w Alanyi, starożytne miasto w Side, Aspendos, Perge, Antalya. Oczywiście jest cała masa wycieczek dalszych typu Kapadocja, Pammukale, Fethiye.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka