Gość: aga IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.14, 19:07 Witam:) wybieramy się na wakacje do Turcji, ale hotel który mnie interesuje jest tylko u jednego turoperatora Sunshine Holiday co sądzicie o tym biurze??? proszę o opinie ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_edi Re: Sunshine Holiday 13.10.14, 12:16 Tez mam ten problem, ale na przyszły rok ... Jeżeli nie sprawi to problemu to prosze o opinię, tu albo prywatnie na maila dot. samego organizatora jak i hotelu. My wybieramy się do Turcji hotel Arabella World. Z góry dziękuję. magda_edi@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasia6677 Re: Sunshine Holiday 13.10.14, 14:54 W zeszłym roku mieliśmy wykupione wakacje w Arabella World, jednak z przyczyn zdrowotnych musieliśmy zrezygnowac.W tym roku bylismy w innym hotelu, ale poszlismy pogladac Arabelle World i powiem, ze ucieszylismy sie, ze musieliśmy zrezygnować z tego hotelu.Dla nas dużo gorzej wygląda ten hotel w rzeczywistości, teren mały droga ruchliwa blisko, druga droga lokalna przy samym hotelu po ktorej jeżdżą też autobusy do innych hoteli .....wszystko to jakieś ściśnięte, basen i mur.....To sa nasze odczucia oczywiście. Dodam, ze my mielismy wtedy wykupiony ten hotel z alfa star i cena była niska.W tym roku juz alfa star nie miał tego hotelu w ofercie, a cena była duzo wieksza na nasza 4 osobowa rodzinkę z biura ktory ma w ofercie ten hotel.Ja uważam, ze w podobnej cenie mozna lepszy hotel wybrać. Ale to moja opinia ja bym poszukała innego. Odpowiedz Link Zgłoś
meltibi Re: Sunshine Holiday 16.10.14, 17:48 Byliśmy w tym hotelu całą rodziną podczas majówki 2014. Cena niewysoka, właśnie z biura Sunshine. W hotelu było bardzo mało gości, dlatego nam się wypoczywało tam bardzo dobrze. Na plus: nowa część hotelu bardzo sympatyczna, wygodne windy basen bardzo czysty, zjeżdżalnie dla dzieci wystarczające pokoje czyste i schludne jedzenie bardzo dobre obsługa świetna Na minus: w sezonie może być ciasno blisko głównej drogi plaża dość daleko basen na taką liczbę gości (z 2 hoteli) jest stanowczo za mały, leżaków też będzie brakowało Myślę, że Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda_edi Re: Sunshine Holiday IP: 77.245.245.* 17.10.14, 08:16 Dziękuję za wszystkie dotychczasowe wypowiedzi. Cały czas zastanawiamy się nad tym wypadem, sprawa dot. przede wszystkim organizatora, nie ukrywajmy w necie krąży bardzo dużo niepochlebnych opinii i obawiam się czy niska cena nie przełoży się na niską jakość usług... Po doświadczeniu z tegorocznych wakacji wiem, jak ważną sprawą są animatorzy - jak to wygląda w tym hotelu? W Tunezji czas umilany mieliśmy przez cały dzień - zajęcia na plaży i na basenie, każdego wieczoru inny występ a później dyskoteka z fajną muzyką europejską. Mamy już jakieś porównanie i po prostu nie chcielibyśmy żeby tym razem było gorzej... A czy na plaży ilość wyposażenia będzie wystarczająca? Czy plaża jest ładna? Czy daleko jest to plaży Kleopatra? Czy w pobliżu gdzieś są słynne stragany handlarzy? Jakieś fajne rzeczy można kupić? Gdzie warto na takie zakupy jechać? Jak ceny żywności na mieście? Jakie wycieczki fakultatywne polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
meltibi Re: Sunshine Holiday 17.10.14, 13:09 Organizator? W zasadzie nic mnie nie zaskoczyło. Na lotnisku po przylocie osoba (Turek) kierowała do odpowiednich autokarów. Na miejscu nie widzieliśmy rezydenta (byliśmy jedynymi gośćmi, którzy przyjechali do tego hotelu w tym czasie) - otrzymaliśmy tylko kartkę z numerem telefonu do osoby kontaktowej. W hotelu nie było żadnej "gazetki" biura. Podczas transferu na lotnisko w drodze powrotnej - podjechał autokar z kierowcą, który miał listę pasażerów i pilnował czy wszystko się zgadza. Informację o wylocie powieszono w hotelowej recepcji - wydruk z faksu. Nam to wystarczyło. Niektórym może doskwierać brak opieki rezydenta i jego obecności w hotelu. Poza tym nie ma się o co przyczepić. Atrakcyjna cena hotelu - ale hotel zasługuje na swoje gwiazdki. Animatorzy - bardzo sympatyczni, bardzo się starają, ale nie są nachalni. Ja osobiście nie lubię wszelkich animacji - ale osoby biorące udział w animacjach były zadowolone. Plaża też nie jest za duża - ta część hotelowa, ale jest bardzo ładna, piaszczysta - można robić długie spacery. Stragany są w pobliżu - ja jednak nie robię zakupów na bazarach. Bazar jest "za hotelem" stojąc przodem do hotelu. Trzeba kawałek podejść. Do plaży Kleopatry jest kawałek - trzeba skorzystać z autobusu lub wypożyczyć samochód. My zwykle zwiedzamy na własną rękę. To nasz trzeci pobyt w tych okolicach - warto oczywiście obejrzeć twierdzę w Alanyi, starożytne miasto w Side, Aspendos, Perge, Antalya. Oczywiście jest cała masa wycieczek dalszych typu Kapadocja, Pammukale, Fethiye. Odpowiedz Link Zgłoś