etrusek 08.09.04, 13:32 www.rivahotels.com/delta/eng/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etrusek Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 16.02.05, 15:47 autor: Aniak27 Byłam w 2004r. we wrześniu. Małe roczne dziecko i nas czworo dorosłych , aczkolwiek młodych ludzi. Zabawa baja , super hotel , jedzonko pycha , proponuje ewentualnie zabrać jakieś jedzenie dla bobasów , bo ichniejsze jest cokolwiek ostre. Plaża zaraz przy hotelu(prywatna). Obługa bardzo sympatyczna - nastawiona 200% na klienta. Morze ciepłe -plaża, zejście do morza trochę kamieniste. Animacje super , mini klub super. Jedyny mankament - mało roślinności tzn. nie dorosła jeszcze by prezentować się np.jak okazały ogród w Atli Bay - to dlatego że to jest nowy hotel. Jeżeli potrzebujesz jakieś konkrety to pytaj: anna@kordus.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ulenka82 Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 24.05.05, 00:27 JAk każdy hotel z sieci Riva ten cechuje się przede wszystkim super obsługą, dobrym jedzeniem i czystością.Plaża bardzo ładna przy samym hotelu, ogród już jest ładny, jest zielono, w pobliżu rzeczka.Jedyna rzecz, która może przeszkadzać to bardzo nowoczesne wnętrze i cała bryła budynku-w stylu szkło i aluminium-trzeba to lubieć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
32-latka Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 01.07.05, 15:43 Właśnie wróciłam z 2-tygodniowego pobytu, hotel super, obsługa bez przerwy biega i sprząta, duży basen b.fajny, osobny basen ze zjeżdżalniami, w brodziku mała zjeżdzalnia kawa, herbata i inne napoje dostępne praktycznie cały czas, jedzenia mnóstwo, chociaz po 10 dniach już nie wydawało nam sie tak urozmaicone pokój (mielismy 3-osobowy) przyzwoitej wielkosci, czysty i przyjemny, klima indywidualna, mimo ze chyba w katalogu było napisane, że sterowana ogólnie większość Niemców, sporo Rosjan, Polaków stosunkowo niewielu, obsługa nastawiona głównie na Niemców, po angielsku z trudem mozna było pogadać w recepcji i w miare przyzwoicie z animatorami animacje w jezyku niemieckim i rosyjskim, brakowało mi do szczęścia animacji po polsku dla dzieci, chociazby podstawowych zwrotów codziennie wieczorem minidyskoteka dla dzieci o 20.30, godzinę później show dla dorosłych - który oglądało zresztą wiekszość dzieci, chociaż nie zawsze chyba powinny z czystym sumieniem mogę polecić hotel i biuro GTI na udane wakacje niedaleko hotelu niewielki bazarek i ciąg sklepików z butami, odzieżą itp do Alanyi godzina dolmuszem, do Manavgatu również, dorosły płaci 2 euro, dziecko 1 euro (tu sie nieco rozeszły informacje rezydenta że dorosły 1,5 euro a dziecko często gratis) Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 12.07.05, 13:46 autor: turhotel Ten hotel to po prostu bajka w wersji all inclusiv. Super wyposażenie, obsługa, animacje (również dla dzieci). Jedzonko pyszne , przez cały dzień, w nie ograniczonych ilościach, w formie bufetu, napoje również (także te z procentami). Baseny dwa: zewnętrzny i wewnętrzny oraz brodzik, czyste. Ładny ogród dookoła. Plaża kilka kroków od hotelu, piaszczysto-kamienista, wejście do morza raczej mało łagodne. Bary: jest ich kilka, między innymi przy basenie i na plaży, serwują snaki i napoje. W hotelu również SPA (płatne), kilka sklepików, automaty do gier, fryzjer, lekarz. Zastrzeżenie można mieć jedynie do otoczenia, wokół same hotele, parę małych sklepików i bazarek ale tak naprawde z tego hotelu nie chce się wychodzić. Słowem pełen luksus. Polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 16.07.05, 13:22 autor: martanata@poczta.onet.pl WITAJCIE BYŁEM Z RODZINĄ W DELTA RIVA 2 TYGODNIE Z BIUREM GTI. MAM 1,5 ROCZNĄ I 4 LETNIĄ CÓRKĘ. BYLIŚMY NAPRAWDE MIŁO ZACHWYCENI POBYTEM W TYM HOTELU. DZIECIAKI CIĄGLE MIAŁY ZAJĘCIE, JEDZENIA NIE DO PRZEJEDZENIA, ALKOHOLU DO WOLI, NAPOJE, SOKI JAKIE SIĘ CHCE BEZ OPŁAT. SPRZĄTACZKI DZIEŃ W DZIEŃ SPRZĄTAŁY POKOJE, PRZYNOSIŁY WODĘ MINERALNĄ, ZMIENIAŁY POŚCIELE I RĘCZNIKI. WYPOCZELIŚMY POZWIEDZALIŚMY TYLKO NIE MOGŁEM SIĘ PRZYZWYCZAIĆ DO TARGOWANIA SIĘ O KAŻDĄ PIERDOŁĘ Z TURKAMI NA BAZARACH. BIURO GTI SPISAŁO SIĘ NA MEDAL. JEŚLI KTOŚ CHCE SIĘ CZEGOŚ DOWIEDZIEĆ WYLATUJĄC DO RIVA DELTA ZAWSZE MOGE PORADZIĆ CO WZIĄŚĆ ZWŁASZCZA JAK LECI SIĘ Z DZIEĆMI MAŁYMI. Mariusz Kubasik Odpowiedz Link Zgłoś
pinia77 Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 19.07.05, 10:32 Byliśmy w maju w hotelu Riva Delta , to taka w Turcji dość znana sieć hoteli . To nie są pięciogwiazdkowce europejskie typu sheraton itp ale już czuje się dośc mocno komfort wypoczynku na każdym kroku. Podstawą tego hotelu to czystość i jeszcze raz czystość. Codziennie zmieniana pościel i ręczniki, wszystko froterowane, pucowane i czyszczone na maxa. Moje 10 msc niemowlę spokojnie raczkowało, dotykało i smakowało wszystkiego, najbardziej trendy była łazienka i hol główny . Hotel bardzo przyjazny dzieciom w różnym wieku. Zacznę od tych naszych maluszków. Do dyspozycji była mikrowella na okrągło. Woda ciepła letnia zimna, ile kto i kiedy chciał. Jak dzieciaczki umieją lepiej gryźć był bufet dla dietetyków typu ziemniaczki, marchewka itp na parze, ryż, kurczaczek tudzież inne mięsko . Dla starszych dzieci ( już nawet 2-latków) i dorosłych totalny eden. Jedzenia opór, picia też. Fanta, cola, sprite, itp. , soki chyba w 6 smakach , 2 ice tea. Dla rodziców alkohole, piweczko , gin, wódeczka, wineczka w róznych kolorach, kto ile chciał i kiedy chciał. Oczywiście kawa, herbata, mineral water non stop. śniadanie - dla każdego coś dobrego. Wszystko w formie bufetu. Pieczywa ok. 15 rodzajów, jajka w 5 postaciach, herbat multum,serów, warzywek też, owocków ( w maju królowały truskawki - miodzio),arbuziki, jabłuszka, jakieś ichniejsze śliwkopodobne i figopodobne owocki smaczne też. Dla dzieci placuszki smażone na bieżąco, sok z pomaranczy świeżo wyciskany ( poezja)to akurat poza all ale super!, muesli , chrupek chyba z 7-10 rodzajów, miodów, drzemów opór.w ogóle nie do przejedzenia. Od 12.00 zaczynały sie snacki czyli fryty, pizze ( odlot) , hamburgerki , gozlemki ( takie ich pikantne naleśniczki) spagetti itp, do tego warzywka , sałatki. Po zjedzeniu snacków my spasowaliśmy chyba 5-go dnia i opuszczaliśmy obiad, bo się nie dało. Na obiad była zawsze zupka, i oooogromniasty bufet z rybkami, mieskami, zapiekankami, sałatkami, warzywkami, owocami, ciastami ( chyba z 30 rodzajów jak nie wiecej ). Ok 16 były takie ciasta piaskowe, rogaliczki itp do kawki, dla dzieciakóww lody :) o 18 zaczynał się bufet dla dzieci, i o 19 dla dorosłych. Kolacja była pokazowa bo na zewnątrz kucharz kroił, smażył, mieszał, no takie lekkie widowisko było, Raz widowiskowo rządkiem lody wnieśli - (tak smakuje niebo) No i o północy zupka. Lightowe imprezki były w lobby barze i potem akurat czas na zupkę. Co po za tym? Animacje cały dzień dla dorosłych i dla dzieci.Bardzo fajne zajęcia dla dzieci organizują, szczególnie Nurya z Kirgistanu :) Były 3 zjeźdżalnie bardzo fajne, woda już ciepluteńka. Ogólnie raj, raj, i jeszcze raz raj . Polecam z całego serca. BYło na prawdę rewelka!!! Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 21.09.07, 14:26 Generalnie hotel mi się podobał i spędziłam w nim bardzo miły czas. Hotel położony jest przy dosyć ruchliwej trasie, jednak halas nam nie przeszkadzał (być może dlatego że nasz pokój położony był z dala od niej). Bliskość drogi miała natomiast tę zaletę, że można było na niej złapać dolmusza do Alanii i Side. Pokoje były przestronne i dobrze wyposażone, choć mogły być lepiej sprzątane. Na terenie ogrodu znajduje się duży, czysty basen. Plaża niestety jest kamienista (tylko przy leżakach piaszczysto-żwirowa), ale za to dosyć długa przez co nie ma problemu z leżakami (gorzej przy basenie), wejście do morza - strome, można zejść z pomostu. Wyżywienie jak dla mnie ok, choć bez rewelacji. Miałam nadzieję na więcej owoców morza. Nie smakowały mi jedynie ciastka w większości opływające tłuszczem i bardzo słodkie, ale widocznie to specyfika ich kuchni. Jeśli chodzi o animacje, to każdy z pewnością znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Kasia, wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 04.09.08, 17:30 WŁASNIE WRÓCIŁAM Z TEGO HOTELU OBECNIE NOSI ON NAZWĘ DELTA .POKOJE ŁADNE ,DUŻE CZYSTE I ZAWSZE SPRZATANE .SERDUSZKA NA ŁÓZKU I ŁABĄDKI,NIC NAM NIE ZGINEŁO.SERWIS SPRZATAJACY ZASŁUGUJE NA 5*.NATOMIAST WYŻYWIENIE O ,TO JUŻ ZUPEŁNIE INNA BAJKA.CAŁODZIENNE MENU SKŁADA SIE Z MIKSÓW KTÓRE ZAPOCZATKOWUJĄ SNIADANIA A KONCZY SIE NA DRUGIM LUB TRZECIM DNIU ,W WERSJI PODSMAZONEJ LUB ZAPIECZONEJ I PODANEJ DO SPOŻYCIA. ŻENUJACE JEST ,ZEBY W HOTELU 5* ROBIONO Z LUDZI ZWIERZETA EKSPERYMENTUJAC NA JEDZENIU. PO 3 DNIU POBYTU W TYM HOTELU ZACHOROWALI WSZYSCY POLACY, ROSJANIE TEZ MIELI PROBLEMY TZW ZEMSTA SUŁTANA. WEDŁUG MNIE W POLSCE TO SIE NAZYWA ZEMSTA SALMONELI. ZA TO ANIMACJIE ZASŁUGUJĄ NA 5*. I TO POLECAM, ALE Z WŁASNYM WYZYWIENIEM. Ewelinka Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Delta (5*) - Okurcalar 02.07.09, 13:42 Hotel położony jest przy głównym ciągu komunikacyjnym w sąsiedztwie innych hoteli podobnej klasy 5*. Umożliwia to sprawną komunikację z bazarem Alara (ok.4km) oraz Alanyą,czy to dolmuszem czy też taxi.Niestety ceny na bazarze są dość wysokie w porównaniu z tymi z zeszłego roku. Dodatkowo wysoki kurs euro i dolara powoduje mniejszą atrakcyjność większości produktów.Plaża hotelowa bardzo kamienista.Jedzenie monotonne ale bez większych zastrzeżeń.Hotel robi wrażenie pozytywne. Jedyny minus to animacje raczej pod Rosjan i zbyt mała ilość leżaków oraz parasoli. Miron, pobyt czerwiec 2009 Odpowiedz Link Zgłoś