Dodaj do ulubionych

Club Kastalia - Turcja Konakli 2015

18.06.15, 00:45
witam,
czy ktoś z Was leci do tego hotelu w lipcu? Będziemy w nim od 7 do 14 lipca z TUI i zastanawiamy się czy nie będziemy jedynymi Polakami. Czy ktoś był i może coś więcej napisać o hotelu oraz jego okolicy? Czy jest coś poza ośrodkiem? Są jakieś bary, sklepy ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: 91.215.80.* 28.06.15, 02:00
      ponawiam... nikt tam nie leci?
    • dancing_baby Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 09.07.15, 00:02
      Mam pytanie o wrażenia. Hotel jest obecnie tylko w ofercie Tui i to bardzo przystępny cenowo, co wzbudza moje podejrzenia. Czy warto wybrać się tam na wypoczynek z 8 i 4 letnim dzieckiem?
      Czy lepiej wziąć bungalow czy pokój w częsci hotelowej?
      Będę bardzo wdzięczna za kilka słów i cennych porad.
      • Gość: Majka Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.15, 07:29
        Też zastanawiam się nad tym hotelem, dzieci 6 i 8 lat, szczególnie ze względu na aquapark dla małych i starszych dzieci no i atrakcyjną cenę. Opinie są dobre np. tutaj:

pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297961-d951397-Reviews-Club_Kastalia-Alanya_Turkish_Mediterranean_Coast.html
        • dancing_baby Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 09.07.15, 09:27
          No właśnie, cena nawet jak na Turcję wydaje się być bardzo atrakcyjna, dlatego to aż podejrzane ;)
          Wcześniej ten hotel był w ofercie Itaki i NN ale już nie jest ...
          Teraz za to jest nowością w Tui ...
          Nadal się zastanawiamy, bo sprawia bdb wrażenie.
          My z dwójką - 4 i 8 lat ;)
          • Gość: Majka Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.15, 09:50
            Dla mnie cena nie jest podejrzana, byliśmy już kilka razy z TUI na wakacjach i bardzo często mają w ofercie bardzo dobre oferty dla rodzin z dziećmi, bardzo często za każde dziecko płaciłam po 1100-1200 zł.
            My najczęściej rezerwowaliśmy w first minute (bo jeszcze lepsze ceny i o wiele większy wybór hoteli), ale w tym roku mąż zmienił pracę i nie znaliśmy wcześniej terminu urlopu. Teraz oferta jest już przebrana, ale można jeszcze coś fajnego upolować, my się wahamy między tym Club Kastalia a Champion Holiday Village, który ma świetne opinie i też jest w dobrej cenie.
            • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.175.44.154.static.turktelekom.com.tr 09.07.15, 21:46
              A ja właśnie w nim jestem i z niego pisze. Najlepszy hotel w jakim byłam. Dzieci mnóstwo przez aqua park znajdujący się na teren.ie. zdjęcia nie odzwierciedlaja jego wyglądu, jest o niebo lepiej. Bierzcie i nie zastanawiacie się. Ja jestem z tui ale są też ludzie z prima coś tam. Polaków dużo i Niemców. Jest bosko, jedzenie pyszne, setki animacjia, pięknepiękne baseny. Weźcie tylko tony preparatów do opalania bo jest niesamowicie gorąco. Chyba nawet w Egipcie było mi chłodniej
              • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.175.44.154.static.turktelekom.com.tr 09.07.15, 21:47
                Ja jestem w budynku głównym ale bungalowy tez wyglądają fajnie. Wszystko jest fajne. Centrum kilometr stąd
                • turcja2015 Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 10.07.15, 13:03
                  Witaj, my wybieramy się od 03.08 i mam trochę obaw bo opinie są różne - że dużo Niemców i zajmują wszystkie leżaki i miejsca w restauracji, że obsługa zajmuje się tylko nimi a dla innych jest niemiła. Proszę napisz o swoich wrażeniach, czy jest fajnie i czy polecasz. I coś o pokoju - my mamy DZX! Superior a będzie z nami jeszcze 2 dzieci.
                  • Gość: marcin5017 Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.15, 15:51
                    Witam czyli trochę Polaków tam będzie od 3 sierpnia , My też się wybieramy w tym terminie w sumie 2 rodziny. Komentarze mile widziane co do pokoi i posiłków?i jaki All.. ??
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.175.44.154.static.turktelekom.com.tr 10.07.15, 20:45
                      Pokoje śliczne, tez mamy de lux i są duże, bardzo czyste i pięknie wyposażone. Wczoraj nawet gościu latał z pędzlem i sprawdzał czy ściana gdzieś się nie ubrudzila i malował jak coś. Hotel zasługuje na 5 gwiazdek pod każdym względem. Polaków jest sporo, co chwilę słychać masz język. Co do obsługi to z czystym sumieniem ale nie wyróżniają nikogo, każdego traktuja jednakowo a to rzadkość w innych hotelach. Jedzenia jest mnóstwo i za nie kolejny medal. Wszystko smaczne, codziennie grille i codziennie nowe potrawy. Rewelacja. Właśnie jest kolejny show wieczorny i cały hotel tętni życiem... jest jeszcze jeden budynek główny o którym nie ma mowy w opisie hotelu bo jest nowy. Znajduje się obok aqua parku i ma fontannę... my mamy pod balkonem piękny basen. Aktualnie jest tak ciepło ze o tej porze pit płynie po czole jak do Was pisze. Klimatyzacja działa ok w pokojach, chłodzi bardzo szybko. Animacje dla dzieci do wieczora, są nawet teraz na plaży aktualnie dyskoteka z pokazem ognia.
                      • turcja2015 Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 10.07.15, 22:09
                        Bardzo dziękuję za info. Wszystko już wiem i nie będę już przeszkadzać w wypoczynku. Życzę udanych wakacji i wspaniałych przeżyć. Pozdrawiam.
                        • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.175.44.154.static.turktelekom.com.tr 11.07.15, 23:26
                          Dzięki ? właśnie wróciliśmy z raftingu, polecam każdemu kto nie boi się zimnej górskiej wody ??
                      • Gość: NATALKAG Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.07.15, 16:41
                        A jak z wifi w hotelu? Tylko płatne?
                      • Gość: Roko Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.15, 21:22
                        Ja jadę z rodziną na 2 tyg w drugiej połowie lipca...jedzie ktoś ? I właśnie napiszcie coś o wifi w hotelu
                        • Gość: Dotka Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: 91.194.203.* 14.07.15, 13:19
                          My jedziemy z 5 latkiem od 19.07. :)
              • Gość: Karolka Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.CNet2.Gawex.PL 15.07.15, 09:07
                A wycieczki jakieś polecisz? Np do Kanionu po drodze wioska turecka i plantacja owoców. Gdzieś byliście z dziecmi?
                • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: 91.215.80.* 19.07.15, 11:58
                  Wycieczkę tym razem wzieliśmy tylko na rafting i do delfinarium, to nie jest mój pierwszy pobyt w Turcji więc już nie mam gdzie jechać... ale nie braliśmy z TUI bo maja chore ceny, wszystkie wzieliśmy z biura www.wujekimariolka.com/wujeki/ jest połowa ceny - w TUI za rafting 49 euro a tu 18 euro. Ja napisałam do nich maila będąc już na miejscu gdzie i kiedy chcemy jechać, Pani potwierdziła, o wyznaczonej godzinie podjechał bus i pojechaliśmy. Nie trzeba ich odwiedzać osobiście bo można rozliczyć się z kierowcą na wycieczce. Bardzo dużo osób poznaliśy które korzystały z tego biura i wszyscy byly zadowoleni.
                  Z dziećmi to polecam Wam jedynie definarium - około 9 km od hotelu. Na reszcie wycieczek będą sie nudzić bo długa podróż. Ewentualnie rafting bo tam się też dzieciaki bardzo dobrze bawią. Jak na pontonie jest dziecko gościu z ekipy raftingowej nie będzie szalał i będzie mniej ekstremalnie.
      • Gość: divalon Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.is.net.pl 13.07.15, 21:28
        no my lecimy 29.07 z dzieciakami 10 i 5 lat , może się tam spotkamy :)
        • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.175.44.154.static.turktelekom.com.tr 13.07.15, 23:49
          WiFi tylko płatne, 15 euro chyba zapłaciliśmy za dwa tygodnie albo 20, nie pamiętam bo jeszcze sejf 20 ale odradzam. Mam na wierzchu portfel z dolarami i jest jak był. WiFi działa niestety kiepsko, na balkonie dzisiaj pierwszy dzień, w pokoju trzy dni nie działało wcale ale w lobby i domku kawy i herbaty jest zawsze
          • Gość: KAROLKA Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.CNet2.Gawex.PL 14.07.15, 10:55
            A to wifi na jedno urządzenie hasło czy ja i mąż skorzystamy?
            • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.175.44.154.static.turktelekom.com.tr 14.07.15, 12:20
              Powiedzieli w recepcji ze jedno ale korzystamy na dwóch bez problemu, mam cztery ze doba wiec coś wylaczam i działa na innym ?
              • Gość: orfea Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.07.15, 23:21
                a my jedziemy z dwulatkiem 31.08, wszystkie wskazówki od urlopowiczów mile widziane :)
                • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: 91.215.80.* 19.07.15, 11:49
                  No i niestety juz wróciłam, jak macie jakieś dodatkowe pytania to mam czas żeby odpisać :) Co do osoby jadącej z dwulatkiem dodatkowych wskazówek brak, w razie czego apteka jest około 1 kilometra w lewo po wyjściu z hotelu. Dzieci w tym wieku jest tam pełno, zresztą w każdym wieku jest pełno.. Jedyna wskazówka to zabierzcie ze sobą dobry humor a reszta będzie ok :)
                  Na plaży jest pomost - zejsćie na lewo jest trochę bardziej kamieniste a na prawo mniej także właźcie po prawej.. Ogólnie w morzu tłoku nie ma bo więszkość siedzi nad basenami.. No i weźcie ze sobą wysokie filtry bo jest naprawdę gorąco - temp około 42 stopni i klapki bo po piachu nie przejdziecie metra jest tak nagrzany
                  A ja powracam do szarej rzeczywistości niestety... Wszystkim życzę udanych wakacji
                  • Gość: bxb Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.zabrze.vectranet.pl 20.07.15, 14:31
                    Witam.

A jak jest z jedzeniem ? smaczne, jest dozą restauracja czy na zewnątrz, mamy obawy czy 6 latek i nastolatek będą się nudzić?
                    • Gość: Wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: 91.215.80.* 21.07.15, 01:07
                      Restauracja jest spora, znajduje się wewnątrz na dole + druga na zewnątrz na dole dla palących oraz na pierwszym piętrze ale tam nie doszłam bo mieliśmy dziecko w wózku. Jedzenie bardzo smaczne w mega ilościach, glilowane ryby, grillowane mięsa, naleśniki, racuchy, makarony, frytki, ryż, pizze, ogrom pieczywa, warzywa z grilla oraz smażone, pieczone itd.. z mięsa najczęściej kurczak, indyk, wołowona, rzadko baranina, wątróbka z grilla. Rewelacyjne i bardzo smaczne. Do kolacji setki przepysznych ciast i ciasteczek. Na obiad nie doszłam ani razu bo jedlismy w barze przy basenie lub w aqua parku gdzie serwowane są pizze, frytki, hamburgery, gyros i owoce... i oczywiście lody do godziny 24 firmy Algida także bardzo smaczne chodź nie tureckie które się ciągną jak żelek Haribo
                      • Gość: marcin Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.15, 15:26
                        Pytanie mam do Wegunia ;-) . Czy w hotelu obowiązuje strój formalny na kolacje itd? Długie spodnie ? .. Dzięki za odpowiedz
                        • Gość: wegunia Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: 91.215.80.* 24.07.15, 00:26
                          witam, na kolację niemki stroja się jak my na wesela :) My chodziliśmy na sportowo i nie było to problemem. Nikt na to uwagi nie zwraca, pewnie nawet w kostiumie bym weszła :) Było tak ciepło że nikt nie zakładał długich spodni itd... Ogólnie luz
                          • Gość: marcin Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.15, 08:30
                            Czyli Majorkowo;-), No nic dziękuje za odpowiedz od 3 sierpnia przekonamy się czy było warto ;-). Pozdrawiam
                            • Gość: Turcja2015 Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.marsoft.net 24.07.15, 18:00
                              Do Marcin - piszesz że od 3 sierpnia. My też lecimy 3 sierpnia o 19.15 z Warszawy. a Ty?
                              • Gość: marcin Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.15, 10:04
                                Witam , Mamy Wylot z Pyrzowic po 10.00
                                , tak więc zobaczymy się na miejscu ;-).
                                Pozdrawiam
                                • Gość: Milena Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.15, 21:28
                                  Witam;)
                                  My wylatujemy 2 sierpnia 8 osobowa grupka;) (z maluchami). Do milego zobaczenia.
                                  Ps.Troche martwi mnie sytacja polityczna ..
                                  • Gość: lejba Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.15, 13:36
                                    Widze ze sporo rodakow tam bedzie !
                                    My w czworke wylatujemy dzisiaj o 20 to do milego spotkania na miejscu!
                                    • Gość: Aga Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.jjs.pl 10.08.15, 21:54
                                      A czy ktoś leci 15 sierpnia z Warszawy?
                                      • Gość: BABYDOLL Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.CNet2.Gawex.PL 10.08.15, 21:56
                                        4 dorosłe osoby + 4 dzieci 12go
                                        • Gość: Aga Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.jjs.pl 10.08.15, 22:57
                                          To pewnie się spotkamy. A jak wasze samopoczucie w związku z obecną sytuacją w Turcji?
                                          • Gość: BABYDOLL Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.CNet.Gawex.PL 11.08.15, 10:08
                                            Już się wyluzowaliśmy...Przycichło w mediach, więc staram się nie myśleć. Co ma być to będzie, wszystko i tak już gdzieś tam gwiazdach zapisane ;-)
                                            • Gość: henio Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: 212.180.210.* 11.08.15, 11:04
                                              ja byłem tam dwa tygodnie w lipcu :) .Będziecie mega zadowoleni dużo rodaków jedzenie przepyszne i bardzo duży wybór. Sytuacją sie nie martwcie bo to 700 km od Konakli sie dzieje :) lub 1000 km patrząc na Istambul... więc luz. Uwaga w aquaparku dużo wypadków bo dzieciaki biegają a jest ślisko uczulcie pociechy żeby nie biegać bo jest mokro i ślisko :).
                                              Pokoje rewelacja szczególnie jeśli braliście w nowych częściach a stare są po remoncie
                                              • Gość: Aga Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.15, 14:33
                                                Dzięki, mam nadzieje, że tak jak Ty będziemy mieli udany urlop:)
                                              • Gość: Pati Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.2-0.pl 20.08.15, 14:28
                                                Ja jade z Tui z chlopakiem 02.09. Jaki pokoj zamowic jeszcze w biurze zeby byl swiezo wyremontowany? :) wiem ze bungalowy sa swiezo po remoncie w 2015 czego nie ma na stronie oferty hotelu na tui. Ale bungalowy sa troszke mniejsze od pokoi glownych. Czy ktos bral ten ekonomiczny (w cenie bungalowu) i jaki byl stan pokoju?
                                                • Gość: mariusz Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.146.78.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.08.15, 19:32
                                                  Nie bierz bungalowach daj 10 euro w recepcji weź w nowym budynku hotelu rewelacja wróciliśmy 12.08 hotel rewelacja bungalow są przechodnie zero intymności i male
                                                  • Gość: wiktoriapodroznicz Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.15, 12:18
                                                    Witam, mam pytanie, czy na terenie hotelu są porozstawiane lodówki z wodami mineralnymi??
                                                  • Gość: Marek Re: Club Kastalia - Turcja Konakli 2015 IP: *.alfa.pl 21.09.15, 12:46
                                                    W pokojach jest woda butelkowana w lodówce, na bieżąco uzupełniana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka