Dodaj do ulubionych

Sytuacja w Turcji

IP: *.96.227.129.tvksmp.pl 30.07.15, 06:26
witam, czy ktoś jeszcze śledzi twittera p. Szewko?
twitter.com/wszewko
- nowa mapka " Wybory w Turcji mapka. Partyzanckie walki trwają tam gdzie zielone, a zamieszki- w niektórych czerwonych okręgach. " - nie wygląda za ciekawie
:(
Obserwuj wątek
    • Gość: mus Re: Sytuacja w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.15, 06:34
      Mocno to nadinterpretujesz
      • Gość: gość Re: Sytuacja w Turcji IP: *.175.205.154.static.turktelekom.com.tr 30.07.15, 15:03
        Jestem w Turcji, dzisiaj przylecieliśny, cisza, spokój, pełno turystów, ciesze się, że nie zryzygnowałam
    • Gość: Aska Re: Sytuacja w Turcji IP: *.vc.bigpipeinc.com 30.07.15, 15:15
      Ja obserwuje, ale bardzo mnie wkurza stronniczosc Szewki i robienie sensacji na sile. Ja jestem z Turcja zwiazana od wielu lat i nie stoje po niczyjej stronie, ale jestem w stanie zrozumiec dzialania rzadu aby zapewnic spokoj swoim obywatelom. Trudno oczekiwac dzis od Turcji, ze wesprze dzialania Kurdow, kiedy konflikt trwa od wielu lat. Jak sie Turcy nie angazowali - zle, jak sie ruszyli- tez zle. Wkurza mnie Szewko, bo nie dziala tymi wpisami na rzecz pokoju, tylko siania zamentu i wieszczenia apokalipsy. Szkoda, ze prezentuje tylko jedynie sluszne, swoje wlasne prokurdyjskie stanowisko. Zwyklym ludziom ten konflikt bokiem wychodzi i rownie pozbyliby sie zagrozenia ze strony Isis jak i Pkk. Ja rozumiem i popieram dzialania rzadu tureckiego, bo nie chce bac sie w metrze czy tramwaju w Stambule, ze jakas bomba wybuchnie. Szkoda, ze Szewko akurat to najbardziej podnieca. A te wpisy do forum turystycznego to maja sie jak piesc do nosa, no chyba, ze ktos wybira sie na wycieczke na Wschod Turcji.
      • hugo43 Re: Sytuacja w Turcji 30.07.15, 16:02
        tez jestem zwiazana z turcja od wielu lat.od 10 lat jestem regularnie w okolicach elazig,to bardzo blisko do kurdyjskich i alewickich rejonow.bedac tam,ogladajac tv, praktycznie w wiadomosciach codziennie pokazywane sa jakies incydenty na linii rzad-pkk,a to ktos komisariat podpali,badz lokalne biuro partii.tam sie dzieje ciagle i od dawna,tylko teraz jest to w mediach na szersza skale.
      • Gość: Majka Re: Sytuacja w Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.15, 17:24
        Zgadzam się, że facet wyłącznie straszy, ale mnie nie wystraszył, ja lecę do Turcji i nie zamierzam rezygnować :)
        • Gość: quest Re: Sytuacja w Turcji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.15, 17:55
          Jakby facet nie straszył nikt by go qfa nie czytał!
          • Gość: ewa Re: Sytuacja w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.15, 16:20
            to jeden wielki bełkot Szewki,
    • gagunia głos rozsądku 31.07.15, 20:28
      tvn24bis.pl/ze-swiata,75/mniej-turystow-w-turcji-przez-wojne-z-panstwem-islamskim,564905.html
      pani redachtorka próbuje dorzucać drew do ogniska, ale chyba skutecznie ją gość przygasza ;)
      • Gość: Paweł Re: głos rozsądku IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.15, 20:44
        O jakimkolwiek zagrożeniu w Turcji mówi się od kilku dni, a te dane dotyczą wcześniejszego okresu i już wielokrotnie było to wyjaśniane olbrzymim spadkiem turystów z Rosji i i Ukrainy, w których panuje kryzys, a ludzie nie mają kasy na zagraniczne wycieczki. A Turcja obok Egiptu to najbardziej popularny kierunek wyjazdów zagranicznych turystów z tych państw.
        Łączenie teraz mniejszej liczby turystów z Turcji z zagrożeniem ze strony islamistów to czysta manipulacja TVN i kolejne nakręcanie niezdrowych emocji.
        • Gość: qbrak Re: głos rozsądku IP: 91.237.136.* 31.07.15, 21:28
          Ekspert @szewko też już mięknie :) www.przewodniki24.pl/bezpieczenstwo-tureckich-kurortach/
        • Gość: promyyk1 Re: głos rozsądku IP: *.reverse.superonline.net 01.08.15, 12:56
          Siedze w hotelu Pine Bay. Ogolnie spokoj, pelen relax. Na ulicach Kusadasi spokojnie, duzo turystow. Bylismy dzis w Efezie pelni obaw na wlasna reke, atmosfera tam rowniez spokojna. Przy bramkach jedynie zandarmeria. Stres przedwyjazdowy minal. Mysle tez ze komfort spowodowany jest tez polozeniem hotelu. Wycieczki nadal organizowane przez biura, a rezydenci nie wspominaja nawet o jakichkolwiek zagrozeniach.
          • naturalny80 Re: głos rozsądku 01.08.15, 13:23
            Życzę wam super wakacji ale wcześniej kilka miesięcy temu powinniście byli już trochę przewidywać w jakim kierunku może się rozwinąć sytuacja w Turcji. Ja w tym roku wybrałem Bułgarię w której byłem 2 razy i wypocząłem tak samo super jak w Hiszpanii czy w Grecji gdzie również zdarzyło mi się być. No ale cóż trzeba się pochwalić na fejsie gdzie się było, że fajne widoki....Polak zawsze mądry po szkodzie.
            • Gość: jaś Re: głos rozsądku IP: *.146.77.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.15, 13:30
              A Ty nie chciałeś się pochwalić przy okazji gdzie i ile razy byłeś?
              • naturalny80 Re: głos rozsądku 01.08.15, 13:31
                Chciałem tylko napisać że w Bułgarii również można odpocząć, nie tylko w Hiszpanii, Grecji, Turcji bo tam najfajniejsze widoki.
                • naturalny80 Re: głos rozsądku 01.08.15, 13:32
                  A na swoim fejsie nie zamieszczam żadnych zdjęć ani informacji gdzie jadę poza swoim profilowym
                  • Gość: jaś Re: głos rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.15, 15:26
                    Ok, tylko w tym wątku nikt o żadnym fejsie chyba nie pisał. Chodziło mi o to, żebyś tak łatwo nie szufladkował innych, bo mogą zaszufladkować Ciebie ;)
            • Gość: sylwka Re: głos rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.15, 16:11
              Ojjjj, jaki mądry. Byłam w Bułgarii w zeszłym roku i o ile pamiętam byłą sytuacja na początku lipca z powodziami na Złotych Piaskach. Ludzie też mieli wykupione wczasy i też musieli lecieć, obojetnie jak po powodzi w hotelu wyglądało. Tak więc nigdy nie da sie przewidzieć sytuacji w danym kraju, jesli rezerwujesz wakacje pół roku do przodu. A o zamachu na autobus z turystami na lotnisku w Bułgarii kilka lat temu nie pamiętasz już? Dzisiaj nigdzie nie jest bezpiecznie, tak więc nie pisz głupot o zdjęciach na fejsie itp., bo może komuś nie chce się jechac kilka razy do Bułgarii, która jest w tyle do komfortu w hotelach w Turcji, zarówno w urządzeniu całego kompleksu hotelowego, w jakości wyzywienia, czystości itd. Teraz pomyslisz, że byłam w jakimś obskurnym hotelu w Bułgarii, niestety nie. Byłam w jednym z najlepszych hoteli w Słonecznym Brzegu, bardzo wysoko ocenianym przez gości i tak samo w tym roku jest to najlepszy hotel na tym wybrzeżu. Ale co do warunków w Turcji niestety jeszcze im brakuje.
          • Gość: gość Re: głos rozsądku IP: *.175.205.154.static.turktelekom.com.tr 01.08.15, 15:31
            Też jestem w Kusadasi, wszystko jest ok. Wczoraj nad morzem przeleciały dwa odrzutowce, ale tak poza tym spokojnie. Niedługo wybieramy się na spacer po Kusadasi zajarać shishę i spróbować tureckiego kebaba :)
            • Gość: Aska Re: głos rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.15, 16:23
              W Turcji szisza to nargile, a szisza to oni mowią na butelkę lub karafkę.
              Ale Ci zazdroszczę, ja lece za miesiąc i już nie mogę się doczekać.
            • misku123 Re: głos rozsądku 01.08.15, 20:45
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Też jestem w Kusadasi, wszystko jest ok. Wczoraj nad morzem przeleciały dwa odr
              > zutowce, ale tak poza tym spokojnie. Niedługo wybieramy się na spacer po Kusada
              > si zajarać shishę i spróbować tureckiego kebaba :)

w kusadasi jest zajefajny butik z "oryginalnym guccim ;) " super jakość.
              • Gość: gość Re: głos rozsądku IP: *.175.205.154.static.turktelekom.com.tr 01.08.15, 22:24
                Widziałam sklep z "Ray Ban'ami" i "Pradą" za 9€ 😄
    • Gość: Monika Re: Sytuacja w Turcji IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.15, 17:00
      Ja wróciłam dzisiaj z Belek i podobnie jak inne osoby, które są tam teraz lub wróciły niedawno mogę tylko potwierdzić, że jest absolutnie normalnie, byłam drugi raz w Turcji i znowu mieliśmy super wakacje. Wycieczki fakultatywne odbywają się jak zawsze, ludzie na nie jeżdżą (także z dziećmi), w hotelu tak jak zawsze, na plaży bez żadnego stresu.
      Wchodziłam trochę na polskie portale (w hotelu było gratisowe wi-fi) i widziałam, że są jakieś obawy w związku z Turcją, ale na miejscu nie było najmniejszych objawów niepokoju, rozmawiałam w hotelu z kilkoma osobami z innych krajów (Niemcy i Słowacja) i oni twierdzili, że u nich kompletnie nie ma żadnego strachu przed Turcją, a ich władze zapewniają, że wyjazdy do kurortów są bezpieczne, zresztą do hotelu codziennie przyjeżdżały kolejne rodziny z dziećmi, no po prostu było normalnie.
      Nie wiem dlaczego akurat Polscy tak nerwowo reagują, ale może jeszcze się w to wszystko nie wgłębiłam, jestem tutaj dopiero parę godzin :)
      • Gość: gość Re: Sytuacja w Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.15, 19:35
        Tak czytam i podziwiam a że dużo się udzielam na forum Turcja to załamuje jeszcze ręce. Czy odwołując wakacje ludzie nie szkoda wam kasy??? Tureckie kurorty w przeciwieństwie do przygranicznej Syrii są bezpieczne i to nie podlega dyskusji co we wszelkich komentarzach potwierdzają urzędnicy MSZ więc nie rozumiem nad czym tu forum debatuje. Jadąc do kurortów typu Side, Alania, Antalya itd.. nigdy nie poznacie prawdziwej Turcji to jest Państwo w Państwie to tak jak będąc w Sopocie byscie chcieli poznać Sopot :) Zanim zrezygnujecie walnijcie głową raz o ścianę raz o futrynę i wtedy pomyślcie czy nie szkoda wam kasy. Ehhhhh ...
      • Gość: gość Re: Sytuacja w Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.15, 19:40
        Tak czytam i podziwiam a że dużo się udzielam na forum Turcja to załamuje jeszcze ręce. Czy odwołując wakacje ludzie nie szkoda wam kasy??? Tureckie kurorty w przeciwieństwie do przygranicznej Syrii są bezpieczne i to nie podlega dyskusji co we wszelkich komentarzach potwierdzają urzędnicy MSZ więc nie rozumiem nad czym tu forum debatuje. Jadąc do kurortów typu Side, Alania, Antalya itd.. nigdy nie poznacie prawdziwej Turcji to jest Państwo w Państwie to tak jak będąc w Zakopanem byście chcieli poznać Sopot i to i to Polska :) Zanim zrezygnujecie walnijcie głową raz o ścianę raz o futrynę i wtedy pomyślcie czy nie szkoda wam kasy. Ehhhhh ...
        • Gość: gość Re: Sytuacja w Turcji IP: *.175.205.154.static.turktelekom.com.tr 01.08.15, 21:44
          Wróciłam właśnie z centrum Kusadasi do hotelu. Początkowo miałam obawy, ale po wyjściu z dolmuszy zniknęły. Wszędzie pełno turystów, policji całkiem sporo, wszyscy uśmiechnięci i zadowoleni, jest całkiem normalnie. A i sziszę udało się nam zapalić :) Cieszę się, że nie zrezygnowałam, bo żałowałabym i urlopu i pieniędzy. Naprawdę oni robią wszystko, aby turystów zadowolić, uśmiechnięci, zagadują, witają się. W miejscowościach turystycznych nie ma co się obawiać. Żałuję, że przed wyjazdem do Turcji czytałam to forum, bo tylko niepotrzebnie się nakręcałam, bo zamiast cieszyć się z nadchodzących wakacji to się stresowałam czy w ogóle pojechać
          • Gość: gosc Re: Sytuacja w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.15, 09:42
            rozmawiałam z osoba mieszkająca w Niemczech i tam ostrzezenie MSZ odnosnie Turcji jest bardzo podobne do naszego. Ostrzegają też przed wyjazdem w wschodnie tereny, przy granicy z Syria, ale ośrodki wczasowe sa dalej bezpieczne i nie ma u nich ostrzeżenia odnosnie podrózy do kurortów. Ostrzegają również pred wyjazdami do wiekszych miast typu Stambuł i Ankara, ale nic o wycieczkach nie mówią. Mówiła mi róweniż, że wszyscy po akcji z Tunezji zmieniali wycieczki na Turcję i nikt do tej pory nie robi problemu, że chce zmieniać kierunek. Śmiała się, że to nagonka naszych władz, żeby przekonać do wakacji nad Bałtykiem, żeby kasa zostałą w Polsce.
    • Gość: Ela Re: Sytuacja w Turcji IP: *.dynamic.mm.pl 20.08.15, 12:05
      Wróciłam 19. 08 z Side. Spokojnie i cudownie. Byłam z dziećmi. Wszystko zwiedzilam, poruszała się po bazarach, miastach, zabytkach. Bez obaw.
      • Gość: Ola Re: Sytuacja w Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.15, 12:47
        Też wczoraj wróciłam i mam podobne odczucia, było świetnie i najmniejszego poczucia zagrożenia, mieliśmy z rodzinką wspaniały urlop, te obawy przed wyjazdem były zupełnie nieuzasadnione.
        Bardzo się cieszę, że nie zmieniłam kierunku, a poważnie o tym myślałam, ale w końcu pojechałam do Turcji, bo inne oferty były albo znacznie gorsze albo znacznie droższe.
        I oczywiście nie żałuję, Turcja jest super :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka