gladi3 18.02.16, 09:53 witam kolejne zamachy w Turcji jak wy stali bywalcy patrzycie na to? ja majac leciec 1 raz zmieniam kierunek juz Egipt bezpieczniejszy patrzac co sie tam teraz dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: kolejne zamachy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.16, 10:58 Wybierasz się do Ankary?? To raczej nie jest miejsce odwiedzane przez turystów, leży w środkowej Turcji i od Riwiery tureckiej jest oddalone o ponad 500 km, a od wybrzeża egejskiego ponad 700 km. W Ankarze to porachunki turecko-kurdyjskie, które w ostatnich miesiącach bardzo się zaogniły. Nie słyszałem o jakichś zamachach w rejonach turystycznych. A jeżeli chodzi o Egipt to nasze MSZ odradza tam wszelkie wyjazdy, w sprawie Turcji (poza pograniczem turecko-syryjskim) nie ma takiego komunikatu. Ja osobiście co roku jestem w Turcji (w tym roku też mam rezerwację na czerwiec) i co roku spokojnie wypoczywam z rodzinką bez żadnego stresu. Oczywiście gdyby sytuacja miała się zmienić na gorsze i kierunek zostanie uznany za niebezpieczny to pewnie zmienię Turcję na coś innego (ale z pewnością nie będzie to Egipt). Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: kolejne zamachy 18.02.16, 12:34 w Egipcie bylem 10 razy i nigdy sie nie balem tego kraju,wybralem kusadasi ok dzieki za odp i mam nadzieje ze bedzie tylko spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyna1213 Re: kolejne zamachy 20.02.16, 12:47 Kusadasi jest świetnym miejscem wypadowym. Byłam juz kilka razy. W tym roku jednak chyba się nie wybiorę. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: kolejne zamachy 20.02.16, 19:47 ostatecznie posiedze w fajnym hotelu plus jakas wycieczka morska i tyle Turcji zobacze na ta chwile obserwujemy dalej, lece do Sealigh resort Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widymski Re: kolejne zamachy IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.16, 16:58 A mi szwagier powiedział żeby olać ostrzeżenie przed podróżą do Turcji. Kto nam podskoczy po litrze na łeb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aad Re: kolejne zamachy IP: *.static.ip.netia.com.pl 18.02.16, 20:57 Bardzo mądra wypowiedź, zwłaszcza w końcówka. Szkoda, że inni miłośnicy Turcji nie maja tyle rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: kolejne zamachy IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.16, 22:08 Mamy rezerwację na lipiec i trochę obawiam się po tych zamachach ale na razie nie zmieniam kierunku. Do lipca wszędzie mogą się wydarzyć zamachy więc o ewentualnej zmianie pomyślę na początku czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: kolejne zamachy 21.02.16, 16:15 wrocilam pare dni temu z elazig,to zaledwie 140 km od diyarbakir,gdzie regularnie sa ekspozje,zamachy i ogolnie duzo zlego sie dzieje,to juz tereny kurdyjskie.a w elazig luz,spokoj,cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: kolejne zamachy 24.02.16, 12:57 do ostatnich zamachów nikt się nie przyznał, chociaż rzeczywiście do tej pory obiekty rządowe atakowały ugrupowania kurdyjskie, choć teraz odżegnują się od tego większe niebezpieczeństwo mogą stanowić fanatycy z Daesh, jest praktycznie pewne, że w ogromnej masie uchodźców, którzy schronili się w Turcji, jest pewna ich liczba dla nich ulubionym obiektem ataku są miejsca cywilne, a idealnym kurorty turystyczne, teraz jest niski sezon i raczej pusto, ale latem może być różnie Odpowiedz Link Zgłoś