Dodaj do ulubionych

problem z wizą turecką

IP: *.internetia.net.pl 30.07.16, 23:33
Mam problem z dokonaniem wpłaty za wizę. Wniosek wypełniony, potwierdzony, wpłata w banku dokonana niby pomyślnie. Niestety po powrocie na stronę pojawia się komunikat: "Podczas dokonywania płatności wystąpił błąd. Kliknij przycisk poniżej w celu ponownego dokonania płatności". Może ktoś wie, jak sobie z tym poradzić? Będę wdzięczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: KAS Re: problem z wizą turecką IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.16, 07:28
      Sprawdziłaś czy karta została obciążona? Jeżeli jest taki komunikat to znaczy, że płatność nie została dokonana.
    • krejzimama Re: problem z wizą turecką 31.07.16, 07:42
      Sprawdź limity na karcie dotyczące płatności internetowych. Zarówno ilościowe jak i kwotowe.
      • anna_komnena Re: problem z wizą turecką 31.07.16, 11:42
        Bardzo dziękuję! Okazało się że rzeczywiście problem jest z limitem płatności, które na karcie były ustawione na 0! W ubiegłym roku płaciłam z tej samej karty i nie było żadnego problemu. Limitów nie edytowałam. Cóż, cuda się zdarzają. Dzięki podpowiedzi zadzwoniłam na kartolinię i problem został rozwiązany. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam!
        • krejzimama Re: problem z wizą turecką 31.07.16, 17:35
          Nie ma sprawy. Dziś rano robiłam zakupy i mi zabrakło 90 groszy na limicie.
    • kokomaryna Re: problem z wizą turecką 02.08.16, 19:01
      Czy do opłacenia wizy konieczna jest karta kredytowa? W biurze podróży powiedzieli, że wystarczy zwykła bankomatowa ale płatność nie chce mi przejść.
      • Gość: gość Re: problem z wizą turecką IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.16, 19:10
        Nie musi być karta kredytowa wystarczy zwykła płatnicza, która ma 3-cyfrowy kod CVV/CVC na odwrocie. Jeżeli karta jest wyłącznie bankomatowa, czyli służy tylko do wypłat z bankomatu i nie można nią płacić w sklepie to w internecie też nią nie zapłacisz.
        • kokomaryna Re: problem z wizą turecką 02.08.16, 19:34
          Mam kartę płatniczą z 3-cyfrowym kodem, niestety płatność i tak nie chce przejść pomimo wystarczających środków na koncie.
          • kolpik124 Re: problem z wizą turecką 02.08.16, 20:14
            nie każda karta debetowa/płatnicza umożliwia z automatu płatności przez internet, zwykle trzeba skontaktować się z bankiem i odblokować płatności internetowe, najszybciej przez stronę banku albo prze infolinię....
          • Gość: gość Re: problem z wizą turecką IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.16, 20:33
            Skontaktuj się z bankiem, prawdopodobnie masz blokadę na płatności internetowe, musisz zlecić odblokowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka