Dodaj do ulubionych

zycie w Turcji

IP: 212.253.134.* 30.09.04, 17:56
szukam kogos, kto mieszka w Istambule i podzieli sie swoimi doswiadczeniami.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: zycie w Turcji IP: *.speed.planet.nl 30.09.04, 20:34
      a co cie interesuje?tak wogole i w szczegole:)
      • Gość: SYSIA Re: zycie w Turcji IP: *.lodz.mm.pl 30.09.04, 21:23
        Ja nie mieszkam ale byłam tam w tym roku i jeśli ktos lubi zgiełk, korki na
        ulicach i "sklep na sklepie" to chyba jest tam fajnie. dużym plusem miasta
        jest "Złoty róg" w obrębie którego znajdują się najciekawsze zabytki.Ogólnie
        miasto ma ciekawy klimat zdecydowanie przyjemniejszy w nocy aniżeli w dzień(
        poprostu ciszej i spokojniej)Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
      • Gość: Monika Re: zycie w Turcji IP: 195.175.37.* 01.10.04, 16:58
        Czesc Beato, interesuje mnie wszystko. Od kursu tureckiego (swoja droge,
        dziekuje bardzo za namiary), poprzez mozliwosc znalezienia tu pracy (na razie
        bez znajomosci tureckiego - tylko angielski), do znalezienia jakiejs polskiej
        duszy tutaj. Jestem tu od trzech miesiecy - moj narzeczony jest Turkiem - i
        troche doskwiera mi brak 'moich' znajomych. Pozdrawiam serdecznie
        • mysleze Glupie Polki 02.10.04, 23:40
          Monika- czekam kiedy wystapisz w TVN w programie Detektyw tyt." Jak uciec z
          Turcji"do poduszki polecam "Tylko razem z córka".Jakie te Polki sa glupie!
          • Gość: beata Re: Glupie Polki IP: *.speed.planet.nl 02.10.04, 23:42
            a jakie niektore Polki sa beznadziejnymi ignorantkami.....jak Polka o nicku
            mysleze...
            • Gość: nosek Re: Glupie Polki IP: *.acn.waw.pl 04.10.04, 21:23
              Zgadzam się, beznadziejna ignorantka, powiem wiecej, powiatowa gęś :)
          • magwoj4 Re: Glupie Polki 04.10.04, 15:08
            kto sie przezywa sam sie tak nazywa!
            ma meza Turka,mieszkam w Istanbule, chodze na kurs jezyka,a do tego pracuje
            sama w telezizji.Zyje mi sie tutaj lepiej...mam kogos kto mnie kochai po mnie
            dba. Pochodze z malej miejscowoci w Polsce co przeszlam przez takich jak Ty
            przed slubem to moje...zamiast byc szczesliwa, tylko plakalam.Mieszkalam i
            pracowalam w telewizji w Warszawie i musze przyznac,ze nie czulam sie tam tak
            dobrze jak tutaj. Turcy to bardzo mili ludzie!w przeciwiwnstwie do niektorych
            innych narodowosci...czytaj Polacy!
            pozdrawiam
            • mysleze Re: Glupie Polki 05.10.04, 19:50
              Chodzisz na kurs jakiego jezyka bo jesli polskiego ( ma meza
              Turka,telezizji,etc.)to wiele wyjasnia. I tak mi kolacze po glowie cos z filmu
              Barei"ja pana rozumiem bo pracuje w telewizji":))
              • magwoj4 Re: Glupie Polki 06.10.04, 15:43
                ciesze sie ze zauwazylas, niestety nie mam polsiej kaliatury :)a poza tym
                emocje jakie opanowaly mnie podczas odpisywania na Twoje glupie wywody
                spowodowaly pomylki!przepraszam, nastepnym razem sie to nie powtorzy, bo go nie
                bedzie :) aco do Pana Barei i cytatu przydalby sie Rutkowskiemu, rozumiem go
                doskonale sama bym sie porwala za kase jaka on dostaje od tvn.
      • Gość: adamG Re: szukam znajomego IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 20:32
        Mam Beato wielką prośbę do Ciebie. Szukam kontaktu z moim znajomym z lat 80.
        Nazywa się Hamdi Celik, jego żona ma na imię Sabrina, syn Giunar a córka Giulaj.
        Niestety jast to tak popularne nazwisko,że z Poski nie wiem jak mam ich szukać.
        Mieszkają w północnej części Istambulu. Są emigrantami tureckimi z Bulgarii z
        lat 80-tych.Proszę o pomoc.
        opakomax@opakomax.com.pl
    • magwoj4 Re: zycie w Turcji 04.10.04, 15:22
      czesc!mieszkam w Istanbule nie dlugo, ale od 1,5 roku przylatywalam tutaj co
      miesiac do narzeczonego,ktory obecnie jest moim mezem!mielismy slub i wesele w
      Polsce (konkordatowy jednostronny), a potem jeszcze przyjecie w Ankarze, bo
      rodzina mojego meza stamtad pochodzi.
      Teraz mieszkamy w dzielnicy 4 Levent, chodze na kurs jezyka na Taksim (niestety
      nie jest najtanszy) codziennie po 4h, czesto przesiaduje na Basiktas w internet
      cafe.
      doswiadczenia...jak najbardziej mile, moj maz, jego rodzina i przyjaciele to
      cudowni ludzie!
      w niedziele chodze do Kosciola na Taksim sa tam masze po angielsku,polsku,
      wlosku i turecku. Bardzo fajna atmosfera!Jest tam ksiadz, ktory jest Polakiem i
      prowadzi msze po polsku w kaplicy Sw.M.Kolbe.Ja chodze na msze angielskie- jest
      wiecej ludzi z chorem filipinskim :) duzo Anglikow, Afroamerykanow i
      Filipijczykow.
      nie weim co jeszcze chcesz wiedziec!

pozdrawiam
      magda

• Gość: aggulla Re: zycie w Turcji IP: *.crowley.pl 04.10.04, 15:35
        mgawoj4 mam pytanie- pisałaś,ze często latałaś do swojego narzeczonego a ja
        chcę po raz pierwszy poleciec do Turcji nie na wczasy tylko prywatnie, do
        kogoś. problem jest z samolotami, mianowicie chartery w listopadzie już nie
        latają,a koszt rejsowego przelotu to Istambułu to ok. 1100 zł. czy znasz tańsze
        linie, lub połączenie (np. z innego kraju?)? prosze o odpowiedź.
        • magwoj4 Re: zycie w Turcji 04.10.04, 16:23
          niestety nie pomoge Ci. latalam tureckimi liniami albo lotem. latalam w
          weekendy wiec przesiadanie sie w innych krajack itd. bylo dla mnie bez
          sensu,ale masz racje nie jest to najtansza przyjemnosc!
      • Gość: Monika Re: zycie w Turcji IP: 212.253.136.* 04.10.04, 15:57
        Czesc Magda, powyzej widzialam, ze pisalas, iz tutaj pracujesz. To jest chyba
        moj najwiekszy problem tutaj - brak pracy. I nie bardzo wiem jak sie za to
        zabrac. Moze wiec dasz znac jak znalazlas tutaj prace. Ja tez od jutra zaczynam
        kurs na Taksimie - pewnie to ten sam, wiec moze sie nawet spotkamy.
        Masz absolutna racje co do Polakow - ja tez nasluchalam sie o 'wzywaniu
        Rutkowskiego' przez swoim przyjazdem tutaj. Coz - wiekszosc z nich nigdy w
        Turcji nie byla a Turcy kojarza sie tylko z zaslonietymi twarzami kobiet.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Monika
        • magwoj4 Re: zycie w Turcji 04.10.04, 16:21
          czy to kurs w szkole dilmar?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka