Gość: biska IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 13.06.05, 11:18 Czy ktoś tam był i coś wie? Będę wdzięczna za informacje - wybieram się tam we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darek Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.matarnia.pl / 80.51.240.* 14.06.05, 19:45 Jutro wylatuje do tego hotelu na tydzień jak wróce to Tobie opowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ulenka82 Re: hotel Blue Sky - Alanya 14.06.05, 23:38 Hotel na średnie 4*. Polozenie jest b.fajne bo blisko sklepow, 200 m od plazy czyli jakies 7-10 min spacerkiem. Plaza kamienista, sa lezaki. Hotel ma wszystkie pokoje z balkonami- widok na gory(piekny) albo boczny na sasiedni hotel:/pod balkonem otoczenie malo ciekawe;-)Pokoje skromne, restauracja i pool bar to jedno;-) Basen dosc duzy,jest brodzik. Jedzenie malo urozmaicone i jak sie skonczy to nie donosza:/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: 195.205.36.* 15.06.05, 08:49 > Hotel na średnie 4*. Dokładnie. Jak to w Alanyi wieżowiec. > Polozenie jest b.fajne bo blisko sklepow, 200 m od plazy > czyli jakies 7-10 min spacerkiem. Plaza kamienista, sa lezaki. ???? Chyba pomyliły się hotele. 7-10 minut??? Tyle zajmuje przejście przez ulicę? Ja nigdy nie szedłem dłużej niż minutę. Ulica i jest plaża. Następne zdziwienie: kamienista??? Normalna, turecka, piach, gdzieniegdzie trochę małych kamyczków. W wodzie, jak to w Turcji, nie ma piachu tylko coś jakby wylany beton, jeśli ktoś jest bardzo wrażliwy, może zaopatrzyć się w buty do wody. > Hotel ma > wszystkie pokoje z balkonami Nie wszystkie. Są jedynki z numerami kończącymi się na 01, 02 - unikać. Mają taką taktykę, że turystów, którzy przyjadą w nocy pakują bez pytania do tych między innymi. Trzeba domagać się zamiany na taki jak w ofercie (my mieliśmy z balkonem, więc rano nas przenieśli do wlaściwego, a wiem, że nie tylko nas na noc wsadzili do takiego). -01, -02 są z pieknym widokiem na inne okna i podwórko... > widok na gory(piekny) albo boczny na sasiedni > hotel:/pod balkonem otoczenie malo ciekawe;-) Dobrze trafić na pokoje nad uliczką boczną (nad wejściem do hotelu) - widok na morze, wzgórze z twierdzą i góry z tyłu - sam miód. >Pokoje skromne, restauracja i pool > bar to jedno;-) Nie rozumiem? W ofercie all inclusive (a chyba tylko taką mają) jest: restauracja na dachu (można siąść na zewnątrz z widoczkami na morze i góry), jest poolbar, jest mała knajpka z pizzą z pieca (całkiem niezłą), jest bar na plaży (alkoholu w nim nie dają). > Basen dosc duzy,jest brodzik. Jedzenie malo urozmaicone i jak > sie skonczy to nie donosza:/ Basen może być, woda czysta i przyjemnie chłodna. Jedzenie niezłe, ale najlepsze owoce: arbuzy i melony, no i zawsze można zjeść pizzę zamiast obiadu. Mało dań głównych, za to dużo przystawek różnych i warzyw. Nigdy nie zabrakło żarcia, zawsze donosili. Nie do przejedzenia. Minus: piwo dają w plastikowych szklankach, jeśli zagadasz po niemiecku, to da się wysępić kufel. Drugi minus: herbata zawsze leje się razem z kawą z dytrybutora, więc w smaku jest to zupełnie podobne do niczego. Ogólnie: za takie pieniądze całkiem niezły hotel, czysty, ze sprawną klimą, może mało klimatyczny, wieżowcowaty i w mieście, ale ma to też swoje plusy - zależy co kto lubi. Jeśli ciszę i spokój - to nie do końca. Jeśli bazary, dyskoteki i inne rozrywki - to spoko. Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dopiszę. Aha, polecam wypożyczenie autka (25 euro samurai, 35 vitara) można pojechac do side, manavgat, aspendos. Wiatr we włosach itp. Wycieczki: tańsze w mieście, ale jak jechac do kapadocji czy pamukkale to tylko na 2 dni bo inaczej: 6-8 h w jedną, 2 na miejscu, 6-8 z powrotem, masakra. Pozdrawiam Tom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biska Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 15.06.05, 09:27 >> > Trzeba domagać się zamiany na taki jak w ofercie (my mieliśmy z > balkonem, więc rano nas przenieśli do wlaściwego, a wiem, że nie tylko nas na > noc wsadzili do takiego). Co to znaczy, że mieliście w ofercie z balkonem? Na moim rachunku opłaty za pokój jest tylko napisane, że mam pokój dwuosobowy do indywidualnego wykorzystania (jadę sama). Nikt nie pisał nic o balkonie! W biurze Scan Holiday zapewniano mnie, że to będzie dwója i że w związku z tym na pewno z balkonem. Z jakiego biura podróży jechałeś? Czy przed wyjazdem negocjowałeś jakieś dodatkowe warunki? Pozdrawiam biska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:25 > Co to znaczy, że mieliście w ofercie z balkonem? O ile dobrze pamiętam (hotel wybraliśmy w sierpniu, byliśmy we wrześniu), w ofercie internetowej i katalogowej było wyraźnie zaznaczone: "wszystkie pokoje dwuosobowe są z tarasem lub balkonem". To samo było NAPISANE na voucherze. > Na moim rachunku opłaty za > pokój jest tylko napisane, że mam pokój dwuosobowy do indywidualnego > wykorzystania (jadę sama). To trochę zmienia postac rzeczy. Nie wiem, jak jest z ofertą dla "singli" w dwójkach. > Nikt nie pisał nic o balkonie! W biurze Scan Holiday > zapewniano mnie, że to będzie dwója i że w związku z tym na pewno z balkonem. Więc - jeśli obiecują - poproś, żeby to było na voucherze. Pokój z balkonem lub tarasem. Wtedy na miejscu masz atut w ręku. Co do obietnic... wszystko co nam powiedzieli w Scanie sprawdziło się. Czyli bez zastrzeżeń. Ale człowiek to tylko człowiek. Swego czasu w innym biurze (Triada) też nam obiecywano (na gębę) pokoje w części hotelu w Egipcie, która nam się podobała. Powiedzieli, że załatwione. Na miejscu okazało się, że w tej części klienci Triady nocują tylko wtedy, gdy przylecą w nocy, rano jadą na objazd czy rejs po Nilu, i akurat nie ma ich gdzie upchnąć. Ja mówie rezydentce, że my mamy mieć pokój w tej cześci, a ona tylko wielkie oczy zrobiła... > Z jakiego biura podróży jechałeś? Czy przed wyjazdem negocjowałeś jakieś > dodatkowe warunki? Też ze Scana (bardzo pozytywnie oceniam). Tak jak wyżej pisałem. Wszystko było w ofercie wyraźnie zaznaczone. Sprawdź to sobie po prostu. Pozdrawiam i miłego pobytu Tom ps. jeśli jakieś pytania (zwiedzanie, biura, samochody, dyskoteki, żarcie w hotelu itp. - śmiało na priva) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biska Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 22:10 Bardzo dzięki! Chętnie napiszę, ale gdzie on jest, ten priv? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: 195.205.36.* 16.06.05, 07:10 > Bardzo dzięki! > Chętnie napiszę, ale gdzie on jest, ten priv? :) Faktycznie, moja być ślepa (tommy-j@wp.pl). Tom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisner i spólka. Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:21 Witamy:) My również jedziemy we wrzesniu do tego hotelu (ze Scana):) dokładnie 14.09.2005. Ekipa 6 osób:) Może sie zobaczymy. My równiez mamy nadzieje że hotel będzie oki!! Pozdrawiamy!! Miłych wakacji:)!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biska Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: 194.181.253.* 16.06.05, 14:56 HURRRRRRAAAAAAAAAAAAAAA! Ja też jadę 14.09! Może jakoś się skontaktujemy? Podaję maila: eliza_cz@epf.pl Wylatuję z Warszawy, a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisner i spółka. Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:22 Witamy. Wysłaliśmy meila ale brak odzewu:( Może poczta nie dochodzi:)? Mój e-mail to fotoblysk@merix.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś