Dodaj do ulubionych

hotel Blue Sky - Alanya

IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 13.06.05, 11:18
Czy ktoś tam był i coś wie? Będę wdzięczna za informacje - wybieram się tam
we wrześniu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.matarnia.pl / 80.51.240.* 14.06.05, 19:45
      Jutro wylatuje do tego hotelu na tydzień jak wróce to Tobie opowiem.
      • ulenka82 Re: hotel Blue Sky - Alanya 14.06.05, 23:38
        Hotel na średnie 4*. Polozenie jest b.fajne bo blisko sklepow, 200 m od plazy
        czyli jakies 7-10 min spacerkiem. Plaza kamienista, sa lezaki. Hotel ma
        wszystkie pokoje z balkonami- widok na gory(piekny) albo boczny na sasiedni
        hotel:/pod balkonem otoczenie malo ciekawe;-)Pokoje skromne, restauracja i pool
        bar to jedno;-) Basen dosc duzy,jest brodzik. Jedzenie malo urozmaicone i jak
        sie skonczy to nie donosza:/
        Pozdrawiam
        • Gość: tommy Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: 195.205.36.* 15.06.05, 08:49
          > Hotel na średnie 4*.

Dokładnie. Jak to w Alanyi wieżowiec.

> Polozenie jest b.fajne bo blisko sklepow, 200 m od plazy
          > czyli jakies 7-10 min spacerkiem. Plaza kamienista, sa lezaki.

???? Chyba pomyliły się hotele. 7-10 minut??? Tyle zajmuje przejście przez
          ulicę? Ja nigdy nie szedłem dłużej niż minutę. Ulica i jest plaża. Następne
          zdziwienie: kamienista??? Normalna, turecka, piach, gdzieniegdzie trochę małych
          kamyczków. W wodzie, jak to w Turcji, nie ma piachu tylko coś jakby wylany
          beton, jeśli ktoś jest bardzo wrażliwy, może zaopatrzyć się w buty do wody.

> Hotel ma
          > wszystkie pokoje z balkonami

Nie wszystkie. Są jedynki z numerami kończącymi się na 01, 02 - unikać. Mają
          taką taktykę, że turystów, którzy przyjadą w nocy pakują bez pytania do tych
          między innymi. Trzeba domagać się zamiany na taki jak w ofercie (my mieliśmy z
          balkonem, więc rano nas przenieśli do wlaściwego, a wiem, że nie tylko nas na
          noc wsadzili do takiego). -01, -02 są z pieknym widokiem na inne okna i
          podwórko...

> widok na gory(piekny) albo boczny na sasiedni
          > hotel:/pod balkonem otoczenie malo ciekawe;-)

Dobrze trafić na pokoje nad uliczką boczną (nad wejściem do hotelu) - widok na
          morze, wzgórze z twierdzą i góry z tyłu - sam miód.

>Pokoje skromne, restauracja i pool
          > bar to jedno;-)

Nie rozumiem? W ofercie all inclusive (a chyba tylko taką mają) jest:
          restauracja na dachu (można siąść na zewnątrz z widoczkami na morze i góry),
          jest poolbar, jest mała knajpka z pizzą z pieca (całkiem niezłą), jest bar na
          plaży (alkoholu w nim nie dają).

> Basen dosc duzy,jest brodzik. Jedzenie malo urozmaicone i jak
          > sie skonczy to nie donosza:/

Basen może być, woda czysta i przyjemnie chłodna. Jedzenie niezłe, ale
          najlepsze owoce: arbuzy i melony, no i zawsze można zjeść pizzę zamiast obiadu.
          Mało dań głównych, za to dużo przystawek różnych i warzyw. Nigdy nie zabrakło
          żarcia, zawsze donosili. Nie do przejedzenia. Minus: piwo dają w plastikowych
          szklankach, jeśli zagadasz po niemiecku, to da się wysępić kufel. Drugi minus:
          herbata zawsze leje się razem z kawą z dytrybutora, więc w smaku jest to
          zupełnie podobne do niczego.

Ogólnie: za takie pieniądze całkiem niezły hotel, czysty, ze sprawną klimą,
          może mało klimatyczny, wieżowcowaty i w mieście, ale ma to też swoje plusy -
          zależy co kto lubi. Jeśli ciszę i spokój - to nie do końca. Jeśli bazary,
          dyskoteki i inne rozrywki - to spoko.

Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dopiszę. Aha, polecam wypożyczenie
          autka (25 euro samurai, 35 vitara) można pojechac do side, manavgat, aspendos.
          Wiatr we włosach itp. Wycieczki: tańsze w mieście, ale jak jechac do kapadocji
          czy pamukkale to tylko na 2 dni bo inaczej: 6-8 h w jedną, 2 na miejscu, 6-8 z
          powrotem, masakra.

Pozdrawiam
          Tom
          • Gość: biska Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.krrit.gov.pl / 194.181.253.* 15.06.05, 09:27
            >>
            > Trzeba domagać się zamiany na taki jak w ofercie (my mieliśmy z
            > balkonem, więc rano nas przenieśli do wlaściwego, a wiem, że nie tylko nas na
            > noc wsadzili do takiego).

Co to znaczy, że mieliście w ofercie z balkonem? Na moim rachunku opłaty za
            pokój jest tylko napisane, że mam pokój dwuosobowy do indywidualnego
            wykorzystania (jadę sama). Nikt nie pisał nic o balkonie! W biurze Scan Holiday
            zapewniano mnie, że to będzie dwója i że w związku z tym na pewno z balkonem.
            Z jakiego biura podróży jechałeś? Czy przed wyjazdem negocjowałeś jakieś
            dodatkowe warunki?
            Pozdrawiam
            biska

• Gość: Tommy Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 20:25
              > Co to znaczy, że mieliście w ofercie z balkonem?

O ile dobrze pamiętam (hotel wybraliśmy w sierpniu, byliśmy we wrześniu), w
              ofercie internetowej i katalogowej było wyraźnie zaznaczone: "wszystkie pokoje
              dwuosobowe są z tarasem lub balkonem". To samo było NAPISANE na voucherze.

> Na moim rachunku opłaty za
              > pokój jest tylko napisane, że mam pokój dwuosobowy do indywidualnego
              > wykorzystania (jadę sama).

To trochę zmienia postac rzeczy. Nie wiem, jak jest z ofertą dla "singli" w
              dwójkach.

> Nikt nie pisał nic o balkonie! W biurze Scan Holiday
              > zapewniano mnie, że to będzie dwója i że w związku z tym na pewno z balkonem.

Więc - jeśli obiecują - poproś, żeby to było na voucherze. Pokój z balkonem lub
              tarasem. Wtedy na miejscu masz atut w ręku. Co do obietnic... wszystko co nam
              powiedzieli w Scanie sprawdziło się. Czyli bez zastrzeżeń.
              Ale człowiek to tylko człowiek. Swego czasu w innym biurze (Triada) też nam
              obiecywano (na gębę) pokoje w części hotelu w Egipcie, która nam się podobała.
              Powiedzieli, że załatwione. Na miejscu okazało się, że w tej części klienci
              Triady nocują tylko wtedy, gdy przylecą w nocy, rano jadą na objazd czy rejs po
              Nilu, i akurat nie ma ich gdzie upchnąć. Ja mówie rezydentce, że my mamy mieć
              pokój w tej cześci, a ona tylko wielkie oczy zrobiła...

> Z jakiego biura podróży jechałeś? Czy przed wyjazdem negocjowałeś jakieś
              > dodatkowe warunki?

Też ze Scana (bardzo pozytywnie oceniam). Tak jak wyżej pisałem. Wszystko było
              w ofercie wyraźnie zaznaczone. Sprawdź to sobie po prostu.

Pozdrawiam i miłego pobytu
              Tom
              ps. jeśli jakieś pytania (zwiedzanie, biura, samochody, dyskoteki, żarcie w
              hotelu itp. - śmiało na priva)
              • Gość: biska Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 22:10
                Bardzo dzięki!
                Chętnie napiszę, ale gdzie on jest, ten priv? :)
                • Gość: tommy Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: 195.205.36.* 16.06.05, 07:10
                  > Bardzo dzięki!
                  > Chętnie napiszę, ale gdzie on jest, ten priv? :)

Faktycznie, moja być ślepa (tommy-j@wp.pl).

Tom
    • Gość: Lisner i spólka. Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:21
      Witamy:)
      My również jedziemy we wrzesniu do tego hotelu (ze Scana):) dokładnie
      14.09.2005.
      Ekipa 6 osób:) Może sie zobaczymy. My równiez mamy nadzieje że hotel będzie
      oki!! Pozdrawiamy!! Miłych wakacji:)!!
      • Gość: biska Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: 194.181.253.* 16.06.05, 14:56
        HURRRRRRAAAAAAAAAAAAAAA!
        Ja też jadę 14.09!
        Może jakoś się skontaktujemy? Podaję maila: eliza_cz@epf.pl
        Wylatuję z Warszawy, a Wy?
        • Gość: Lisner i spółka. Re: hotel Blue Sky - Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:22
          Witamy.
          Wysłaliśmy meila ale brak odzewu:(
          Może poczta nie dochodzi:)?
          Mój e-mail to fotoblysk@merix.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka