Dodaj do ulubionych

Strzeżcie się TRIADY

IP: 212.244.170.* 20.07.05, 15:19
Lojalnie ostrzegam wszystkim przez wyjazdem na urlop z TRIADĄ - faktycznie
pozostawia niezatarte wrażenia, aż za dużo. Właśnie wróciliśmy z wycieczki
7+7 z pobytem w Fethye w hotelu DOGUS. Oczywiście pobyt w hotelu był
pierwszy, a nie zwiedzanie. Hotel w porządku, czysty - nie jest nowy jak
zapewniają, ale obsługa świetna. Niestety TRIADA tak mało płaci za pobyt
hotelowi, że odbija się to na wyżywieniu. Rezydenki są okropne, nie udzielają
żadnej pomocy, masz problem - dzwoń do Warszawy na własny koszt. Są
aroganckie i opryskliwe szczególnie Pani Iwona Michalak. Skrócili nam o jeden
dzień pobyt (było tylko 6 dni), bo zabrali nas o jeden dzień wcześniej na
obhazd. "Przewodniczka" na objeździe pożal się Boże, niedouczona, a uwagi
kierowane do niej spływały po niej jak woda. Jak wam się nie podoba to kupcie
sobie przewodnik - to są jej słowa. Oprowadzanie po eksponatach polegało na
tym, że opowiedziała nam po krótce z zeszytu coś nie coć, następnie
zaprowadzieła na miejsce wskazała ręką gdzie co się znajduje i dawała czas
np. 15 minut, po czym siadała na ławeczkę i czekała. Zaznaczam, ze w Turcji
nie ma opisów po polsku, a czasami to nawet i po angielsku. a do cholery za
co ja zapłaciłam. Pani Ola nie miała nawet aktualnego identyfikatora.
Pierwszy hotel na objeździe był gorszy od polskich akademików (***) ha, ha.
Konsekwencją tego, że na objazd wyjechaliśmy wcześniej, było zakwaterowanie
nas na ostatnią noc w hotelu klasy turystycznej (bez kategorii gwiazdkowej),
na poddaszu miały po 1,5 m wysokości a wejście do łazienki 1,10 m. Brudno i
obskurnie. W sumie zamiast 15 dni było 13, bo przecież pobyt zaczął się
zamiast od poniedziałku to od wtorku, jeszcze na dodatek skrócony o jeden
dzień. Zastanówcie sie 10 razy zanim wybierzecie TRIADĘ.
Obserwuj wątek
    • Gość: eldorado Re: Strzeżcie się TRIADY IP: 217.153.63.* 20.07.05, 15:55
      mam pytanie ile zapłaciłeś za wycieczkę?
      bo nasuwa mi się myśl że za jakość się płąci i dlatego Merceds jest droższy od
      daewoo a ***** hotel od ***.
      • Gość: zruc Re: Strzeżcie się TRIADY IP: *.cable.wsm.wielun.pl 20.07.05, 16:06
        Ale walnąłeś z grubej rury.W tej ofercie nie ma hoteli 5* a o 4* Al Star
        poczytaj sobie na tej stronie albo w wątku hotele.Z pozdrowieniami.
        • fabiani Re: Strzeżcie się TRIADY 20.07.05, 16:17
          ja się pytam jaka była cena tej wycieczki bo za tym wszystkim stoi jakość.
          Mówi się że Neckermann czy TUI są drodzy ale raczej rzadko się spotkałem z
          późniejszymi narzekaniami. Tam się płaci za jakość. Sam się wybieram z Itaką i
          nie oczekuję nie wiadomo czego. A nie wybrałem Triady z tego właśnie względu że
          ceny są atrakcyjne (choć ukryte są różnego rodzaju opłąty dodatkowe) ale nie
          poparte jakością. Podobnie jest z Alfastarem w Turcji.
          • Gość: zruc Re: Strzeżcie się TRIADY IP: *.cable.wsm.wielun.pl 20.07.05, 16:37
            O jakiej my jakości dyskutujemy?Pewne standarty powinny być utrzymane bez
            względu na kategorię hotelu:
            Czystość pościeli i ręczników
            Robactwo
            Miła i kulturalna obsługa
            Z jedzeniem mogą być różne gusta i oczekiwania ale np. w Istambule na obiado
            kolacę PODANO nam deser składający się z 1 /słownie:jednego/ małego pączusia
            usmażonego na oleju w którym wcześniej smażono ryby.
            • fabiani Re: Strzeżcie się TRIADY 20.07.05, 16:45
              to jest kwestia kultury kraju. *** gwiazdki powiedzmy w Hiszpanii to nie to
              samo co Turcja/Egipt nie mówiąc już o Chinach czy Indiach...
              • Gość: zruc-sonia Re: Strzeżcie się TRIADY IP: *.cable.wsm.wielun.pl 20.07.05, 20:04
                A co mnie ku..wa obchodzi kultura tego kraju.Sprzedawcy na ulicy to jest inny
                sentyment.Ale hotel ma być hotel.Gorszy lub lepszy ale musi reprezentować
                podstawowe normy./Klimatyzacja ma chłodzić a nie grzać w lipcu/.
                Wku..iłem się. Ale piszę tylko o sprawach przyziemnych.
      • Gość: klient Re: Strzeżcie się TRIADY IP: 212.244.170.* 21.07.05, 08:44
        2021 PLN od osoby
      • Gość: Beti cena to nie wszystko IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.08.05, 13:33
        Ja zapłaciłam za 2-tygodniowe wczasy w Turcji 1263 zł a z hotelu byłam
        zadowolona i z jedzenia też i hotel miał tylko **+. Nie rozumiem dlaczego wg
        Ciebie za taką kasę człowiek ma mieszkać w nieciekawych warunkach. Skoro w moim
        hotelu mogło być czysto, to widocznie za tą kasę można mieć ludzkie warunki.
        Biuro podróży jest od tego, żeby weryfikowało hotele i jeżeli są skargi, to
        powinni się nad współpracą z danym hotelem poważnie zastanowić. Jeżeli jednak
        nie liczą się z klientami, to mają później sporo negatywnych opinii.
    • Gość: nosek Re: Strzeżcie się TRIADY IP: *.acn.waw.pl 20.07.05, 16:48
      Ja znam kilka osób, które od zawsze jeżdżą z Triadą bo są bardzo zadowolone.
      • Gość: zruc Re: Strzeżcie się TRIADY IP: *.cable.wsm.wielun.pl 20.07.05, 20:43
        Ja już byłem z Triada 6x i treraz w czerwcu mi nie wypaliło.Ale to byłmój
        urlop i teraz jest mi szczególnie głupio.I co mam sobie to teraz wybić z głowy.
    • Gość: szumi06 Re: Strzeżcie się TRIADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:20
      Człowieku powinienneś sie 10 razy zastanowic zanim coś napiszesz, tak sie
      składa że też byłem w tym roku na 7+7 w fethiye ( od 18.07- a tak właściwie to
      od 19- do 1 tzn.2.08) w hotelu harman( był o 20 zł od osoby tańszy od twojego)
      i jestem bardzo zadowolony, zabawna obsługa, duży basen i dużo jedzenia, kiedyś
      byłem na wakacjach z tui i nekermannem w chorwacji i nie widzę więkrzej
      różnicy, może oprócz tego że tam jedzenie było bardziej europejskie( co nie
      znaczy że lepsze), co do jedzenia to było go dużo, świeże i względnie smaczne
      tzn. zawsze było co zjeśc, nie wiem czego oczekiwałeś ale jeśli liczyłeś na
      schabowe, pokoje po 30 m2 i inne luksusy to nie dziwie się że jesteś
      zawiedzony, myślę że co do hotelu to możesz winic głównie siebie jeżeli nie
      umiesz dokonac właściwego wyboru, gdyby przed wyjazdem zachciało ci sie zajrzec
      na forum na którym teraz tak ładnie wszystko krytykujesz to pewnie lepiej
      spędził byś swoje wakacje, z nami na pobycie oprócz pani Iwony była też pani
      Kasia która była sympatyczna i pomocna, zresztą my nie mieliśmy specjalnie
      problemów więc nie potrzebowaliśmy jej pomocy, jeżeli ty kiedy zamknąłeś
      kluczyk w pokoju to odrazu biegłeś po rezydentke to nie dziwie sie że nie
      traktowała cie zupełnie serio, hotele w trakcie objazdu miały ok 2,5*, było w
      nich czysto, były z ładną łazienką w kafelkach, a czsem z basenem, co do pani
      Oli to napisałem juz o tym na forum o rezydentach triady, ale specjalnie dla
      ciebie bo chyba nie jestes zbytnio rozgarnięty napiszę jeszcze raz
      pani Ola ( niepamiętam nazwiska) była przemiła prawie każdego znała z imienia,
      podawała najważniejsze i ciekawe inf. o zwiedzanych zabytkach (bynajmniej nie z
      zeszytu, a czs 15 min dawała na zrobienie zdjęc w na konkretnym fragmęcie
      zabytku np. na bibliotekę w Efezie, a nie suche daty( daty były ale te
      najważniejsze), o jej wartości świadczy m.in to zdarzenie: na jednej ze stacji
      na których jedliśmy lunch zostaliśmy oszukani-
      każdy zapłacił inną kwotę za obiad tzn. niektóży za 3 dania sałatki i picia
      zapłacili mniej niż inni za 2 dania bez sałatek i z jednym piwem. Gdy ola sie o
      tym dowiedziała wraz z tureckim przewodnikiem( całkiem fajny gośc:D)
      przystąpiła do akcji- spisała co kto zamawiał zadzwoniła do restałracji oddała
      nam różnicę kwoty zapłaconej od realnej wartości( czasem było to 10 lir na
      dwóch daniach), gdyby tak jak napisałeś "spłynęło po niej jak woda" to poprostu
      wysłuchała by naszych skarg i powiedziała że nic nie da sie zrobic, owszem
      ostatnio noc była trochę dziwna ale nie z jej winy tylko przez triadę- mieliśmy
      wylot o 4 rana następnego dnia po innych miastach( tzn. wrocław wylatywał o 15
      w poniedziałek, a my o 4 rano we wtorek) i triada
      zaproponowała nam płatny 10 eur. od osoby nocleg w hotelu na zupełnym
      pustkowiu,
      Ola po konsultacji z nami załatwiła pokoik na bagarz, łazienke i możliwośc
      kożystania z basenu za 2,5 eur w hotelu znajdyjącym sie niedaleko plaży i trasy
      dolmuszy. Jeżeli piszesz że zapłaciłes 2021zł to dodaj że jest to razem z
      biletami wstępu i z opłatami lotniskowymi, zresztą itak za bilety pewnie ci
      częśc zwrócono ale tego nie dodałeś, albo piszesz jakieś bzdury bo jesteś z
      konkurencj, albo całe życie mieszkałeś w pałacu, na wakacje jeździłeś do *****
      hoteli i liczysz jak to ładnie ktoś na forum ujął na "klime na balkonie, złote
      klamki" itp, i jedno i drugie świadczy o tym że nie warto ciebie czytac, a zły
      wybór hotelu to twoja wina bo ja za mniejszą kase miałem leprzy standart:]

do zruca- po piersze nie pisz prosze ku..wa itp bo nie każdy musi miec chęc
      czytac dresiarskie chamstwo, a po drugie z tym jedzeniem to musiałeś wyjątkowo
      źle trafi bo my w każdym hotelu dostawaliśmy pełnowartościowe posiłki, a w
      stambule były wyjątkowo smaczne.
      Pzd dla zadowolonych klientów triady:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka