Dodaj do ulubionych

ile zarabia rezydent TRIADY

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:38
czy mozecie zaspokoic moja ciekawosc? wrociilem z Turcji, nasi opiekunowie,
rezydenci w zaden sposob nie przejawiaja najmniejszego zangaowania i sa w
stanie pomoc nam w niczym, ile mozna dostec pensji za taka "prace" ???
Obserwuj wątek
    • Gość: antoś Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: 217.153.82.* 20.08.05, 15:34
      A gdzie Ty byłeś, że aż tak nie mili byli rezydenci. Ja byłam w Side i zarówno
      rezydenci jak i piloci TRIADY byli bardzo w porządku. Absolutnie nie żałuję im
      zarobku, choć nie wiem ile zarabiają. Myślę, że naprawdę im się należy biorąc
      pod uwagę z jakimi klientami muszą się użerać. Pozdrawiam
      • Gość: tomaszczu Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: 83.238.100.* 25.08.05, 09:27
        ja tez dopiero wrocilem i jesli chodzi o ich zarobki to chetnie bym im podniosl
        biorac pod uwage to z jakimi klientami musza sie uzerac. Trafilem na super
        rezydentke w Alanii i jeszcze lepszego pilota.
        • Gość: ciekawska turystyk Re: ile zarabia rezydent wezyra IP: 80.50.253.* 12.10.05, 22:25
          podstawy ok 350$ plus oczywiscie prowizja za wycieczki 5% (wiec nie sa to jakies
          zawrotne kwoty :/ uwzgledniajac warunki w jakich przychodzi im pracowac)
          • cok_guzel Re: ile zarabia rezydent wezyra 13.10.05, 08:52
            Warunki w jakich przychodzi im pracować to słoneczna riwiera. Ewentualnie
            klimatyzowany autokar w czasie wycieczek lub pewnie nienajgorszy pokój hotelowy.
            • Gość: dagny Re: ile zarabia rezydent wezyra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:15
              zdziwilibyscie sie...
              zalezy to od biura, ale czesto bez umowy, na wariackich warunkach o ktorych
              dowiadują się na miejscu, mieszkają nie w hotelach tylko pensjonatach w kilka
              osob w pokoju, bez szkoleń, zalatani czasami nawet 24h na dobe bez czasu na
              wylegiwanie sie na plazy... no i opieprzani o byle co przez tureckich szefow.
              na przyklad za niska sprzedaz wycieczek... ehmmm.

a zarobki jak juz wspomniano wcale nie takie cacy. jak dobrze pojdzie to 300-
              350 dolarow plus prowizje 4-5%. tylko trzeba byc grzecznym, i sie nie wyhylac,
              bo inaczej mozna wrocic bez kasy i na wlasny koszt...

no chyba ze chodzi o naprawde porządne biura...
              ;)

• Gość: rezydentka Re: ile zarabia rezydent wezyra IP: *.range86-129.btcentralplus.com 02.12.05, 03:45
              a jesli chodzi o wspomniana wyzej sloneczna riviere.. to rzczywiscie moze jest
              sloneczna z punktu widzenia turysty.. proponuje oewmu turyscie wstac o swicie
              i pobiegac w mundurku po hotelach w tym upale, i przesiedziec sloneczny dzien
              w hotelowych recepcjach.. zaiste klimatyzowanch
            • Gość: rezydentka Re: ile zarabia rezydent wezyra IP: *.range86-129.btcentralplus.com 02.12.05, 03:49
              jesli chodzi o riviere to rzeczywiscie jest sloneczna ale moze z punktu
              widzenia turysty.. proponuje wiec owemu turyscie wstac o swicie i pobiegac w
              wyprasowanym mundurku po hotelach w tym upale.. a potem przesiedziec caly
              sloneczny dzien w hotelowych recepcjach (zaiste kilimatyzowanch) zalatwiajc
              problemy turystow..
            • Gość: cleo Re: ile zarabia rezydent wezyra IP: *.pools.arcor-ip.net 02.12.05, 10:46
              A co ty chlopie taki zazdrosny jestes?!? Sprobuj sie sam zatrudnic na takich
              WSPANIALYCH warunkach! Nie zauwazyles, ze rezydenci i piloci to z reguly
              najmniej opalona grupa na slonecznej Riwierze???????? A moze wysylaja tam
              specjalnie takich, ktorych slonce w 50 stopniowym upale po prostu nie lapie????
            • Gość: Stania Re: ile zarabia rezydent wezyra IP: *.osiedle.com 11.12.05, 18:14
              jak nie masz o czyms pojecia to lepiej w ogole sie nie wypowiadaj!!!!!!
        • Gość: Dorota Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: *.range86-141.btcentralplus.com 29.11.05, 02:56
          bylam rezydentka w Turcji. I jest dokladnie tak jak to zostalo opisane!
          Wiec zanim podniesiecie glos na swojego rezydenta rodaka- pomyslcie 2 razy. bo
          w wiekszosci przypadkow nie moze i tak wam pomoc jak by chcial bo straci prace!
          A plaze to przez 1 rok pracy widzialam tylko z autokaru..nawet nie emoglam
          turystom doradzic gdzie moga sie kompac i gdzie jest fajna bezpieczna plaza
          itp! praca zajmowala 24 h, w upale, stresie itd. zaluje tylko ze nie moglam sie
          klonowac lub przenosic w czasie z predkoscia swiatla wtedy moze bym spelnila
          oczekiwania wszystkich.. dla ktorych zawsze z calego serca chcialam jak
          najlepiej..
          • Gość: Marmariska Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: *.tychy.msk.pl 01.12.05, 19:31
            A to pisze ta Dorotka co przejazdem z Alanyi do Bodrum wpadla na noc turecka do
            Marmaris? :>
            • Gość: rezydentka Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: *.range86-129.btcentralplus.com 02.12.05, 03:38
              niestety to nie ja.. :(
            • Gość: rezydentka Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: *.range86-129.btcentralplus.com 02.12.05, 03:41
              aha nie wspomnialam o zarobkach .. 300$ za miesiac.. plus komisje za wycieczki,
              ktore sa niestety drogie wiec malo kto je kupuje.. wiec czesto jest gole 300$
              za miesiac:(
              • cok_guzel Re: ile zarabia rezydent TRIADY 02.12.05, 10:26
                Kogo i po co próbujesz oszukać?

Przecież każdy z nas choć raz był na wyjeździe i widział ile osób daje się
                nabierać na wycieczki z tour-operatorem.
                • Gość: cleo Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: *.pools.arcor-ip.net 02.12.05, 10:49
                  A co ty chlopie taki zazdrosny jestes?!? Sprobuj sie sam zatrudnic na takich
                  WSPANIALYCH warunkach! Nie zauwazyles, ze rezydenci i piloci to z reguly
                  najmniej opalona grupa na slonecznej Riwierze???????? A moze wysylaja tam
                  specjalnie takich, ktorych slonce w 50 stopniowym upale po prostu nie lapie????
                  • Gość: też rezydentka Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.05, 12:27
                    Witam wszystkich. Wszystko ładnie, pięknie, tylko drodzy turyści zdajcie sobie
                    w końcu sprawę z tego, że 3/4 rezydentów czy pilotów stanowią tzw. "zapaleńcy",
                    czyli osoby które bez względu na wszystkie niedogodności pracują, pomagaja
                    turystom (oczywiście w miarę możliwośći), jeżdżą na wycieczki, bo..... kochają
                    swoją pracę, tak jak ja. To tylko się wydaje, że fajnie jest pracować za
                    granicą, słoneczko, plaża, kąpiele, wieczorkiem wypadzik do knajpki itd,
                    itp.... Uwierzcie mi BARDZO rzadko jest na to czas. Z reguły, gdy rezydent ma
                    wolne, to śpi do oporu, pierze "zaległe nieczystości", zje coś i ... znowu śpi.
                    Ciągle jest PRACA, PRACA, PRACA. To tylko jest praca dla wytrwałych,
                    prawdziwych rezydentów/pilotów, którzy to co robią kochają ponad życie.
                    Pieniądze jakie dostają za trud jaki muszą w tą pracę włożyć są po prostu....
                    śmieszne i tyle!!! Większośc, o ile nie wszyscy, forumowiczów/turystów nie
                    chciałaby za takie pieniądze pracować.
                    Pozdrawiam wszystkich dobrych i złych, pilotów i turystów, malkontentów
                    szukających sensacji i normalnych ludzi.
                    • mariarella Re: ile zarabia rezydent TRIADY 14.12.05, 13:18
                      podstawawową filozofią rezydenta musi być przysłowie - jeszcze sie nie urodził
                      taki co by wszytskim dogodził... a nasi polscy turyści znani są niestety z
                      ogromnego malkontenctwa i pieniactwa, więc i praca rezydenta to tylko - dla
                      pewnego rodzaju "popaprańców" a może i masochistów - niestety - wiem coś o
                      tym ;-)
                      jedyna pociecha to tyle, że im lepszy prcodoawca, bardziej renomowany, tym i
                      wściekłych turytów mniej - no ale żeby pracować u dobrego tour operatora,
                      trzeba miec doswiadczenie - a gdzie je zdobyć ?... u tego słabszego, gdzie ceny
                      imprez niższe to i tyrystów z "pretensjami" często więcej... ech - duzoby
                      opowiadać...
                    • cok_guzel Re: ile zarabia rezydent TRIADY 14.12.05, 14:10
                      Gość portalu: też rezydentka napisał(a):

> Witam wszystkich. Wszystko ładnie, pięknie, tylko drodzy turyści zdajcie
                      sobie
                      > w końcu sprawę z tego, że 3/4 rezydentów czy pilotów stanowią
                      tzw. "zapaleńcy",
                      >
                      > czyli osoby które bez względu na wszystkie niedogodności pracują, pomagaja
                      > turystom (oczywiście w miarę możliwośći), jeżdżą na wycieczki, bo.....
                      kochają
                      > swoją pracę, tak jak ja.

Pusty śmiech człowieka ogarnia. Osobiście nigdy nie narzekałem na rezydentów,
                      bo nie są mi oni do niczego potrzebni, ale widziałem wielokrotnie to ich
                      zafascynowanie pracą. Zaczyna się w czasie pierwszego spotkania informującego o
                      warunkach pobytu i kończy wraz z nim, gdy wszystkie wycieczki zostały sprzedane
                      i wiadomo, że więcej jeleniów się nie złapie. Zazwyczaj też wiedza rezydentów o
                      kraju, w którym przebywają jest na poziomie drugiej strony przewodnika Pascala.
                      To o jakiej pasji my mówimy?

>
                      > Ciągle jest PRACA, PRACA, PRACA. To tylko jest praca dla wytrwałych,
                      > prawdziwych rezydentów/pilotów, którzy to co robią kochają ponad życie.
                      > Pieniądze jakie dostają za trud jaki muszą w tą pracę włożyć są po prostu....
                      > śmieszne i tyle!!!

No normalnie, anioły wcielone - cały czas pracują i to prawie bez
                      wynagrodzenia. Powinniśmy Wam pomniki stawiać. ;)

• Gość: też rezydentka Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.05, 20:21

> Pusty śmiech człowieka ogarnia. Osobiście nigdy nie narzekałem na rezydentów,
                        > bo nie są mi oni do niczego potrzebni, ale widziałem wielokrotnie to ich
                        > zafascynowanie pracą. Zaczyna się w czasie pierwszego spotkania informującego
                        o
                        >
                        > warunkach pobytu i kończy wraz z nim, gdy wszystkie wycieczki zostały
                        sprzedane
                        >
                        > i wiadomo, że więcej jeleniów się nie złapie. Zazwyczaj też wiedza rezydentów
                        o
                        >
                        > kraju, w którym przebywają jest na poziomie drugiej strony przewodnika
                        Pascala.
                        >
                        > To o jakiej pasji my mówimy?

Drogi kolego cok-guzel, na czym polega praca rezydenta, zapewne wiesz, sądzę,
                        że byłeś już w kilku miejscach. Spotkania informacyjne zorganizowane dla
                        turystów we wszystkich biurach wyglądają niemalże jednakowo. Ja pracuję w
                        branży już 8 lat i jeszcze nie spotkałąm się z taką sytuacją, kiedy by to na
                        infach nie sprzedawano wycieczek. To przecież zarobek dla biura, na czymś w
                        końcu musi zarobić, przecież biuro nie prowadzi działalności charytatywnej!
                        Rezydent musi sprzedawać wycieczki i tyle, należy to przecież do jego
                        obowiązków.kropka. Tak jak już jedna z koleżanek napisała: są rezydenci i
                        piloci. To piloci/przewodnicy jeżdżą na wycieczki. Oczywiście są dobrzy,
                        fachowi i tacy co nimi nie są. Tak samo np. z lekarzami. Jeden ma tytuł
                        profesora doktora habilitowanego zwyczajnego, a drugi tylko doktora.
                        Następnym razem, jak wyjedziesz, to porozmawiaj z rezydentami, popytaj ich
                        troszkę. Może się dowiesz jak na prawde wygląda życie rezydenta. Moje życie na
                        obczyźnie wygląda właśnie tak, jak wcześniej opisałam. I wcale nie narzekam,
                        wręcz przeciwnie. Nie mogę się doczekać kiedy znowy pojade do Turcji i pokarze
                        turystom najciekawsze miejsca Anatolii.
                        Pozdrawiam
                  • cok_guzel Re: ile zarabia rezydent TRIADY 14.12.05, 14:05
                    Gość portalu: cleo napisał(a):

> A co ty chlopie taki zazdrosny jestes?!?

Nie jestem zazdrosny. Sprostowałem tylko, że wcale nie taka mała grupa turystów
                    kupuje wycieczki. Z tym się musisz zgodzić.

> Sprobuj sie sam zatrudnic na takich
                    > WSPANIALYCH warunkach!

Ja nie chcę być rezydentem, a Ty też zdaje się z pistoletem przy stawionym do
                    głowy umowy nie podpisywaleś.

> Nie zauwazyles, ze rezydenci i piloci to z reguly
                    > najmniej opalona grupa na slonecznej Riwierze????????

Aleś nastawiał tych pytajników. A co do meritum - nie, nie zauważyłem.
                    I radzę się tak nie unosić. Złość pieknosci szkodzi.
                    • Gość: zruc Re: ile zarabia rezydent TRIADY IP: *.cable.wsm.wielun.pl 14.12.05, 16:31
                      Rozróżniajmy rezydentów od przewodników.Przewodnicy są lepsi lub gorsi ale
                      wszystkich ich pamiętam.Praca w 7+7 na objeżdzie napewno do łatwch nie
                      należy.Za to rezydenta nie pamiętam żadnego z moich rozlicznych wyjazdów i
                      wydaje mi się że to świadczy o wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka