Dodaj do ulubionych

WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:52
Byliśmy z mężem w Turcji w czerwcu, w hotelu Holiday Republic marmaris Resort
koło mArmaris. Byliśmy bardzo zadowoleni, jedzenie wspaniałe, pokoje hotelowe
jak na 4 gwiazdki w Turcji przystało (czyli nasze 2-3). jeśli ktoś bierze w
Turcji 2 gwiazdki, tak jak ci ludzie z reportażu, niech sie nie spodziewa, ze
dostanie takie dwie gwaiazdki jak w naszych standartach, czy standartach
europejskich. To jest Turcja!!! pOza tym organizacja Wezyra na wycieczkach
fakultatywnych była świetna, naprawdę byliśmy baaaaaaardzo zadowoleni!!!
Obserwuj wątek
    • levy16 Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! 12.09.05, 14:08
      gratulacje... że wszystko było super. ;)

Ci ludzie w reportaż mieli hotel ***... (rok temu ten sam hotel ze zmienioną
      nazwą Wezyr oferował jako ****)

A co powiesz na to, że jak byliśmy z żoną na wycieczkach fakultatywnych rafting
      i safari.. to okazało się, że na tej samej wycieczce z nami były osoby które
      kupiły wycieczkę od rezydentki Wezyra za 80$ od osoby (dokładnej ceny nie
      pamiętam), a my kupując ją w biurze 'na mieście' zapłaciliśmy 15$ od osoby.

????
      • levy16 Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! 12.09.05, 14:17
        ... a jeszcze, żeby było ciekawiej to ...

była to pani z córką, dla której ta wycieczka bo była rekompensata (wcześniej
        oczywiście podpisała oświadczenia o rezygnacji z roszczeń)
        Rekompensata za to, że nie było w hotelu pokoju dla niej,propnowano jej pokój,z
        którego na jej oczach wynoszono rzeczy sprzątaczek (mopy,szczotki,wiadra) i
        donoszono łóżko.

Rekompensatę tą otrzymała za 'połowę ceny' tzn.: zamiast wg. rezydentki zapłacić
        za rafting 160$/2 osoby, zapłaciła 80$.
        Super tylko że ja z żoną zapłaciłem 100$ za 3 (czytaj. TRZY) wycieczki
        fakultatywne za 2 osoby, a za sam rafting zapłaciliśy 30 $/2osoby.

no comment
        • Gość: katelbinka Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 16:24
          wiesz, od pana na ulicy wycieczki nie kupiliśmy, bo woleliśmy być ubezpieczeni
          i dowiezieni na miejsce (również odwiezieni z powrotem do hotelu).poza tym
          pazerność na taniochę i skąpienie na ubezpieczenia często przynosi opłakane
          efekty. tak jak w przypadku tych ludzi z reportażu... ciekawe ile zapłacili za
          ten pobyt... o tym chyba nie było mowy?
          • levy16 Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! 12.09.05, 16:39
            ja też nie kupowałem wczasów od pana z ulicy... poleconą mi wezyra.. i jeszcze
            ktoś znajomy-znajomego sprawdzał czy w środowisku biur są jakieś kiepskie opinie
            o wezyrze i o hotelu... nic takiego nie było... dlatego też pojechaliśmy z
            wezyrem i własnie tam do tego hotelu... a wybraliśmy ten hotel bo mieliśmy wziąć
            tańszy ale woleliśmy dołożyć parę groszy żeby wszystko było ok..

co do pazerności i taniochy to w zeszłym roku, kiedy spotkała nas tam identyczna
            sytuacja zapłaciliśmy za wczasy 2300/osobę, ale byli i tacy co mieli podobną
            sytuację do naszej i zapłacili 2800 za osobę...

• levy16 Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! 12.09.05, 16:42
              a ten pan z ulicy to jedno z biur lokalnych organizujących wycieczki
              fakultatywne...
              a schemat jest taki... turcy organizują, kupują u nich biura i rezydenci.. biura
              dokładają swoje 5-10$ a rezydenci 60$....
          • levy16 Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! 12.09.05, 16:40
            a co do taniochy odnośnie wycieczek... to tak jak napisałem ... my za 30$/2
            osoby i inni za 160$/2 osoby trafiliśmy do tego "samego kotła"... więc widać z
            tego już interes rezydentów
          • Gość: Anka Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:02
            Przestań biadolić o tym braku ubezpieczenia na lokalnych fakultetach, nie masz
            lepszych pomysłów na złapanie turystów żeby kupowali u rezydenta? Gdyby tak
            było, to każdy turysta musiałby wszędzie chodzić pod rękę z rezydentem, żeby
            ubezpieczenia nie stracić :)))
            • Gość: katelbinka Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:15
              nie leży wcale w moim interesie "łapanie turystów" na cokolwiek. po prostu wolę
              się ubezpieczać i mieć pewny towar w ręku. to samo dotyczy każdej dziedziny w
              moim życiu. jeżeli ktoś lubi ekstremalne warunki i dreszczyk emocji - proszę
              bardzo!! ja piszę o swoich preferencjach :)
    • Gość: Banuk Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.chello.pl 13.09.05, 22:08
      NA POMOC WEZYROWI!BYŁEM W TURCJI 3 RAZY. Z JETEM, PEGAZEM I WEZYREM. ZA
      ORGANIZACJĘ NAJLEPIEJ OCENIAM PEGAZA, ZA HOTEL WEZYR. 3* Alperbey koło Ananyi,
      jak dla mnie czad. Z moją zoną byliśmy bardzo zadowoleni. Zapłaciłem niedużo, i
      spodziewałem się wszystkiego czytając te wszystkie fora. Do bani z nimi, a
      ludzie to na wszystko narzekają. mam swoją firme, hurtownie papieru. Wiem co to
      znaczy klienci. Jak tacy z Pcimia sie wybierają do Turcji i oczekjuja pałacu
      Sułatana Ahmeda, to jasne, ze im się nic nie bedzie podobało. Lepiej niech się
      wybiora na wakacje do pobliskiej stodoły. Na zdrowie im wyjdzie. Ja wiem jedno,
      najmniej narzekają ludzie z najwiekszych miast. My jedziemy odpocząc, polezec
      na plazy i cieszyc sie pogodą, a nie z góry myslec za co tu reklamacje napisac,
      a moze cos Wezyr dołoży do tych wakacji. TRZYMACIE SIE WEZYRKI!
      • Gość: n Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.09.05, 09:00
        A jak było z Jetem? Które z biur ma najlepsze zwiedzanie?
    • Gość: Tominator Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.05, 00:18
      Ciekawa sprawa: jedni atakują biura podróży, bo im urlop schrzaniły, a inni tych
      pierwszych, bo ich urlop nie był schrzaniony. O ile pierwsza postawa jest
      zrozumiała, to przy drugich opiniach zastanawiam się zawsze, skąd bierze się to
      werbalne poszturchiwanie ludzi, którym biuro podróży spieprzyło w mniejszym lub
      większym stopniu urlop?
      • Gość: faraon Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 08:21
        Dlaczego walczę z tymi, którym biura popsuły urlop? To bardzo proste, bo oni mi
        psują urlop. Jesteś na miejscu z ludźmi, którzy kłócą się o wszystko i po
        prostu przezkadzają. Mają takie same pokoje, jedzą to samo, zapłacili tyle
        samo, ale ciągle są niezadowoleni i przeszkadzają. Czy zdajesz sobie sprawę, że
        jedna ciągle spóźniająca się i utyskująca para jest w stanie popsuć wycieczkę
        objazdową? A na pobycie rzeczywiście niczego nie można się dowiedzieć od
        rezydentów, bo są obiektem ciągłych ataków niezadowolonych. Nie jestem w stanie
        zadać pytania jak kupić bilety na autobus, bo biedny rezydent wysłuchuje przez
        godzinę probemów związanych krzywo zawieszoną lampą. A takie problemy naprawdę
        załatwia się na recepcji: zgłaszasz, idziesz na plażę i po powrocie wszystko
        jest ok. Zwróć uwagę, jak mało jest skarg na wycieczki objazdowe, bo tam jeżdżą
        ludzie, którzy jeżdżą od lat i mają doświadczenie, wiedzą jak wygląda świat,
        czego można gdzie oczekiwać i co jest rzeczywiście błędem biura.
        Fakultety w cenach dwa razy wyższych niż na mieście są od zawsze standardem
        wszystkich biur podróży na świecie!!!
        Już to raz pisałem,że wystarczy pozytywne nastawienie, kika słów po angielsku i
        przewodnik. Przepraszam, jeszcze trzeba dowiedzieć się czegoś o kraju do
        którego się jedzie, sprawdzić w necie hotel i przeczytać umowę przed
        zapłaceniem. I najważniejsze: jaka cena taki standard, jakoś nie czytałem o
        problemach w hotelach pięciogwiadkowych.
        • Gość: katelbinka Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:57
          och, jak to miło przeczytać jakieś zdrowe wypowiedzi normalnych ludzi :)
          całkowicie popieram. teraz przypomniało mi się co powiedziała nam pani
          nauczycielka w podstawówce (baardzo kulturalna kobieta - dla mnie wzór);
          byliśmy na wyjeździe ze szkoły we Włoszech i dzieciaki marudziły na jedzenie.
          powiedziała "po tym mozna poznać jak kto ma w domu, jak się zachowuje u kogoś w
          gościnie. im kto ma lepiej, tym gorsze warunki przyjmie z uśmiechem". myślę, że
          to się sprawdza w 100%. pozdrawiam wszystkich kochających podróże! :)
        • Gość: Tominator Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.05, 22:46
          Zainteresuj się trochę tym, co ludzie opisują na forum, to może zrozumiesz, że
          problemem nie są pojedynczy urlopowicze-malkontenci, tylko serwis tzw. "biur
          podróży".
          Przy okazji: moja siostra należy do tegorocznych ofiar Wezyra:
          1. Lot do Turcji około 8 godzin opóźnienia plus stracona kolacja.
          2. Lot powrotny przesuniety przez Wezyra na następny dzień plus zmiana miejsca
          lądowania: zamiast bezpośredniego lotu do Poznania lot do Warszawy i jazda
          mikrobusem do Poznania.
          Reakcja Wezyra: żadna.

A jeśli urlopowicze-malkontenci ci przeszkadzają, to widocznie wtykasz nos w nie
          swoje sprawy. Weź przykład ze mnie: wykupiona podróż to lot i zakwaterowanie w
          hotelu, w nim tylko śpię i jem, a resztę czasu spędzam na indywidualnym
          zwiedzaniu i siłą rzeczy cudze problemy nawet nie docierają do mojej
          świadomości. Obawiam się jednak, że z mojej rady nie będziesz w stanie
          skorzystać, bo w rzeczywistości należysz do tych urlopowiczów-malkontentów, tyle
          że zamiast na biuro podróży / hotel narzekasz na innych urlopowiczów.
          • Gość: katelbinka Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:36
            > Przy okazji: moja siostra należy do tegorocznych ofiar Wezyra:
            > 1. Lot do Turcji około 8 godzin opóźnienia plus stracona kolacja.
            > 2. Lot powrotny przesuniety przez Wezyra na następny dzień plus zmiana miejsca
            > lądowania: zamiast bezpośredniego lotu do Poznania lot do Warszawy i jazda
            > mikrobusem do Poznania.
            > Reakcja Wezyra: żadna.
            Na tym akurat się znam bardzo dobrze, bo pracuję w zarządzaniu ruchem
            lotniczym w Warszawie.Przesunięcia lotów i opóźnienia to zadna wina
            jakiegokolwiek biura podróży!! jest to sprawa TYLKO I WYŁĄCZNIE przewoźnika, w
            przypadku Turcji albo MNG, albo Centralwingsa. A i przewoźnik często również
            niewiele ma do powiedzenia, bo na loty są nakładane przez Brukselę
            tzw. "sloty", czyli CTOT: calculated take-off time. Kapitan dostaje konkretną
            godzinę i nie może wystartować wcześniej niż 5 min przed tą wyznaczoną godziną.
            dodatkowo, jeśli nie wyrobi się w przeciągu 10 min po niej, musi czekać na
            następne przydzielenie slota, który często przychodzi na dwie godziny później.
            pOzatym jest jeszcze wiele, wieleeeee innych sytuacji, które mogą wpłynąc na
            opóżnienie, ale na pewno żadne biuro nie ma nic do powiedzenia w tej kwestii,
            ĄDNEGO podkreślam wpływu. Więc pozostaje tylko współczuć biurom podróży, ze
            muszą wypłacać swoim klientom rekompensaty...
            • Gość: faraon Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:12
              Tak, należę do tych malkontentów, których są tłumy na forum. Im jestem starszy
              tym słabiej toleruję nieuctwo i głupotę. Głupotę mediów zainetresowanych tylko
              tanim rozgłosem i nieuctwo wczasowiczów. W każdym katalogu wielkimi literami
              jest napisane, że biuro nie odpowiada za terminarz lotów, wystarczy przeczytać.
              Ja jadę wypoczywać i zestresowani malkontenci mi przeszkadzają. Czy mam prawo
              tego nie lubić? Mam. Walczę w pracy przez 50 tygodni w roku i przez te dwa chcę
              widzieć uśmiechniętych, zadowolonych z życia ludzi. A nie sfrustrowanych,
              zakompleksionych awanturników. Za tydzień jadę do Turcji, zdecyduję się na
              jeden z trzech hoteli, ale biorę pod uwagę, że mogę trafić do innego. Będę
              przez dwa tygodnie jadł na sniadania jajka a na kolację bakłażany. I ok. Na
              obiad pójdę sobie do knajpy i zjem co zechcę. Poza tym będę leżał na plaży i
              czytał książki, a jeśli będzie padał deszcz to będę czytał w pokoju. Wezmę
              kilka wycieczek fakultatytwnych i będę szczęśliwy. Jeśli Turek mnie oszuka, to
              się do niego uśmiechnę. Dla mnie to zbytek a on walczy o życie. Następnego
              Turka oszukam ja i się wyrówna. Po co stresy, nerwy, krzyki, gniewy. Mam już
              tyle lat, że wiem że czasem warto wrzucić na luz. Czego życzę wszystkim
              rodakom, którzy dostają pokój z widokiem na śmietnik. Idzcie na recepcję i
              zażądajcie zmiany, a jeśli nie zmienią to połóżcie spać się przy ladzie
              recepcyjnej i na pewno wam coś znajdą. Ale róbcie to wszystko z uśmiechem i na
              luzie.
              • anmanika Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! 16.09.05, 12:50
                Jeżeli biura podróży są aż tak kiepskie to dlaczego nie zorganizować sobie
                pobytu samemu bez pośredników.
                Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona z rezultatu.
                • Gość: katelbinka Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:37
                  I tak właśnie jest najlepiej robić moim zdaniem. nIe dość, że najczęściej
                  wychodzi taniej, to jeszcze człowiek ma tak, jak sobie sam załatwi ;)
                  • Gość: Anatol Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 14:58
                    Zgadzam się w zupełności. Takie rozwiązanie ma tylko jedną wadę: nie ma komu
                    złożyć reklamacji po powrocie, że coś nie wyszło. I dlatego malkontenci do
                    końca świata bedą jeździć z biurami podróży:))))
              • Gość: Amcapol Faraon - wspaniale podejscie do zycia IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 18.09.05, 20:27
                Masz absolutna racje. Nie mozna sie frustrowac szczegolami. Dla mnie
                najwazniejsze jest slonce, plaza i fakt ze nie pracuje. Znajoma mieszkajaca na
                stale w USA i podrozujaca do wielu miejsc na swiecie ostatnio bedac z wizyta u
                matki w St Petersburg "wyskoczyla" na tydzien do Turcji. Nie mogla sie nadziwic
                ze Rosjanie z Rosji ( nie emigranci z USA) ciagle narzekali na jedzenie i na
                pokoje itd. Po resortach na Hawajach, hotelaCH W Las Vegas czy na Karaibach ona
                mogla narzekac ale tego nie robila. Uwazala ze jedzenie nie jest najwazniejsze,
                ze liczy sie wspomniany odpoczynek, slonce i plaza.
                Tak ze to jak spedzamy wczasy w duzej mierze zalezy od naszego podejscia a nie
                drobiazgow w organizacji. Ty napewno masz "good time" gdziekolwiek pojedziesz.
    • Gość: to ja Re: WEZYR - dziekuje, nigdy więcej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.05, 19:16
      Krytyczna ocena jakości usług biura turystyczngo dokonana przez niezadowoloną z
      tej usługi osobę prawie zawsze wywołuje bezsensowne uwagi nt statusu
      finansowego, intelektualnego tego paskudnego krytykanta.
      Niski poziom wiedzy prawnej i chyba wyrobienia obywatelskiego nie pozwala wielu
      osobom na zrozumienie, że bez względu kim jestem, co robię i za ile- przychodzę
      do biura i kupuję usługę.
      To wymiana- ja daję kasę a ktoś mi pobyt w konkretnych warunkach (stosownie za
      kasę).Jeśli mnie oszukuje to wymiana jest nie ewiwalentna , tyle tylko , że ja
      nie moge go oszukać i zapłacić fałszywymi pieniędzmi, bo to karalne.Karalne dla
      równowagi powinno być nieuczciwe zachowanie biura.
      Dążymy do tego, aby była rownowaga - za prawdzie pieniądze prawdziwa oferta.
      Liczba gwiazdek pełni inną rolę- za małą kasę dostajemy mało, ale dokładnie
      tyle co w umowie.
      Tekst "niech się nie spodziewa" to bzdura- ja nie mam się '"spodziewać" ja mam
      dostać to co jest w umowie.
      Jeśli miał być pokój z widokiem na morze, to co ma do rzeczy spodziewanie się?
      Ma być taki pokój i tyle.
      Sugerowanie, że na codzień żyję w biedzie i brudzie a w hotelu to jestem
      panisko chcące nie wiadomo czego jest bezsensowne.
      Mozna by przypuszczać, że osoby, które niewiele widziały i nie są bywalcami
      eleganckich hoteli zadawalają się byle czym (np i co fajne uproszczenie? ;)
      twierdząc, że jest ok.
      • Gość: katelbinka Re: WEZYR - dziekuje, nigdy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:17
        uważam, ze stwierdzenie "spodziewać się czegoś" doskonale pasuje w przypadku
        planowania KAŻDEGO wyjazdu. nie zaprzeczysz chyba, że różne kraje mają różne
        standarty?? i że 3 gwiazdki Tureckie od 3 gwiazdek chociażby w Anglii nigdy nie
        bedą sonbie równe!! wiem z autopsji, sprawdziłam empirycznie ;)
        poza tym ja nikomu nie sugeruję, że żyje w biedzie i brudzie. Uważam tylko, że
        rzeczywiście: ludzie kulturalni, ludzie wykształceni w prawdziwym tego słowa
        znaczeniu (nie koniecznie z wyższym wykształceniem), ludzie "bywający", po
        prostu ludzie na wysokim poziomie są przeważnie mili dla wszystkich,
        uśmiechnięci i przeważnie zadowoleni, bo zadowoleni z siebie i ze swojego życia.
        Czego wszystkim nam życzę :)
        • Gość: xxxxxx Re: WEZYR - dziekuje, nigdy więcej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:03
          Mylisz pojęcia, a jeżeli uważasz się zo sobę wykształconą to dlaczego robisz
          takie błedy gramatycze i stylistyczne !?
          • Gość: katelbinka Re: WEZYR - dziekuje, nigdy więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:22
            nigdy nie byłam najlepsza z przedmiotów humanistycznych, ale tu chyba nie o to
            chodzi, żeby pisać poprawne wypracowania? pozdrawiam humanistę xxxxxxx :)
    • Gość: Faraon Dzięki Amcapol !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:43
      Amcapol, dzięki za zrozumienie, i wszytkim innym też dziękuję za wymianę
      poglądów. Dziś nic mnie nie wyprowadzi z równowagi, bo właśnie kupiłem sobie
      dwa tygodnie z Wezyrem w hotelu Malhun w Fethiye. Przez dwa pełne tygodnie będę
      spacerował, leżał, czytał, jeździł na wycieczki i wszystko co mi tylko
      przyjdzie do głowy, a wieczorem na plaży będę popijał piwko. I z dużą
      przyjemnością będę przez dwa tygodnie wcinał jajka na śniadanie, a wieczorami
      opychał się kolacją. To będzie naprawdę zasłużony urlop. Pozdrawiam wszystkich,
      malkontentów też.
      • Gość: ada99 Re: Dzięki Amcapol !!! IP: *.chello.pl 24.09.05, 21:50
        Naprawdę baw się dobrze! Nie daj się nabrać na ceny wycieczek biura Wezyr,
        poprostu nie znają umiaru. Ode mnie za Rhodos chcieli 152 Euro (1 os dorosła +
        1 dziecko), a w polskim biurze Sopol (w tym samym hotelu) zapłaciłam 171 Euro,
        ale za 4 - Pamukale, Daylan, 12 Wysp, Rhodos. Poza tym należy zwrócić uwagę na
        myszy w pokojach i rzeczy pozostawione na wierzchu. To tyle pozdrawiam
    • Gość: Basiunia Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 14:40
      Byłam z WEZYREM. Strach i obawy.... bo tyle się słyszy o nieuczciwych biurach,
      oszukanych klientach. Samolot lini MNG Boeing 737 lot z Katowic OK! Dobrze się
      przyjżałam zanim wsiadłam. Na płycie stały takie trupy że modliłam się żeby nie
      nimi lecieć :-) Hotel wzięłam **Q (2 i pół) ze względu na niższą cenę. Doszłam
      do wniosku że potrzebuję wyłącznie miejsce do przespania kilku godzin. Ale
      okzał się świetny. Ci którzy byli w Alanyi w hotelach *** oraz **** mieli dużo
      więcej problemów ( karaluchy, myszy, znikająca z pokoju kasa, obleśne łazienki,
      zepsuta klima, basen w remoncie....) Obsługa starała się jak mogła, chłopcy w
      barze pracowali od 10 do 24. Kuchania może monotonna ale bardzo smaczna. Nie
      dam złego słowa powiedzieć na WEZYR a tym bardziej na DIM SUIT HOTEL. Jak na
      swoje **Q naprawdę zajebioza. Wycieczka do Kapadocji zrealizowana przez WEZYRa
      naprawdę dopięta na ostatni guzik.
      Morał: Zawsze znajdzie się jakiś dupek, któremu coś się nie spasuje! :-)
      Polecam WEZYRA!
      • Gość: asiam Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 09:37
        masz rację, niektózy już z założenia są niezadowolenie, ja wezyra mam dopiero
        przed sobą lecimy w środe i jedyne czego oczekuję to że dowiozą mnie na
        miejsce, dadzą spać i wrócimy :) reszta zależy tylko i wyłącznie od nas. hotel
        to miejsce gdzie wraca się na krótką noc. pozdrawiam
    • Gość: zakochana w Turcji Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.chello.pl 09.10.05, 16:28
      po raz pierwszy w tym roku wybrałam się na wakacje do Turcji z moja rodziną.
      Byliśmy w hotelu Krizantem 3* (wg kategorii Wezyra). Hotel super, organizacja
      bez zastrzeżeń. Jedne z najlepszych wakacji w moim zyciu. Polecam Wezyr.
    • Gość: Faraon Re: WEZYR - TAK SOBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:00
      Wróciłem z dwóch tygodni z Wezyrem w Fethiye. Hotel Malhun bardzo w porządku
      jak za tę cenę, ale Wezyr tak sobie. Bardzo szybko i sprawnie przewieźli nas z
      lotniska i rozlokowali w hotelach, potem było gorzej. Byłem ostatnim turnusem i
      padła im organizacja, wyglądało na to, że wszyscy polskojęzyczni rezydenci
      zniknęli po pierwszym tygodniu pobytu. Niby nic takiego, ale na przykład nie
      mogłem się dowiedzieć o której zabierają nas z hotelu na lot powrotny! Żadnej
      kartki, w końcu dodzwoniłem się i pogadałem sobie po angielsku, a po moim
      telefonie pojawiła się kartka z informacją nadesłana faxem. A na lotnisko
      odwiozła nas bardzo sympatyczna rezydentka, tyle że nie Polka a chyba Rosjanka.
      Samemu musiałem na recepcji zamówić budzenie, samemu postarać się o suchy
      prowiant na drogę (wylot w nocy). Dlatego minus dla biura Wezyr. Poza tym z
      Wezyrem można spokojnie jechać, a Fethiye i okolica są fantastyczne.
      • Gość: lee's Re: WEZYR - TAK SOBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 15:18
        bo tak w ogóle, to Wezyr jest polską filią dużego rosyjskiego biura
        turystycznego Odeon. Stąd te rosjanki...
        • Gość: ANIA Re: WEZYR - TAK SOBIE IP: 217.153.187.* 10.10.05, 16:54
          nie moge tego czytać. " sam musiałem sobie budzenie zamówić" - Polacy
          samodzielnosci i ogłady trochę!Zachowujecie się jak 5 latki, ktorym trzeba
          wszystko pod dziób podstawić.
          • Gość: Faraon Re: WEZYR - TAK SOBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 20:02
            Aniu, nic nie zrozumiałaś, przeczytaj sobie moje wypowiedzi sprzed dwóch
            tygodni w tym wątku. Nie mam takiego problemu, żeby mi ktoś coś musiał pod nos
            podstawiać, rezydent jest mi prawie do niczego nie potrzebny, ale każdy
            powinien wypełniać swoje obowiązki. Wezyr-Odeon jak każde biuro w umowie
            zapewnia klientowi opiekę rezydenta i z tego niestety się nie wywiązał. Efekt
            był taki, że ja wstałem na godzinę 3.10, ale cztery osoby zaspały.
            • Gość: asiam Re: WEZYR - TAK SOBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 13:30
              wiesz co, to podaj może wezyra do sądu że cie nie obudzili na czas i prowiantu
              nie zamówili!!! a to rezydent ma być nianią? ludzie otrząśnijcie się wakacje z
              biurem podróży to nie kolonie letnie!
              • Gość: Faraon Re: WEZYR - TAK SOBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:24
                Jeśli uznałbym, że Wezyr nie wywiązał się z umowy a ja poniosłem z tego powodu
                wymierne straty, to bez wąpienia podałbym to biuro do sądu i bez Twojej
                zachęty. Przeczytaj co napisałem, a potem spróbuj przeanalizować, zrozumieć i
                nie zwracaj uwagi, że od myślenia boli Cię głowa. Może wtedy odpiszesz coś
                sensownego. Wiesz co to jest umowa? Warunki sprzedaży? Obowiązki stron? Trudne
                słowa, no nie?
                • Gość: asiam Re: WEZYR - TAK SOBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 08:35
                  ale chyba w takim razie nie wiem co oznacza "opieka rezydenta", czy bez jego
                  pomocy to już nic nie można zrobić?
                  • Gość: Rezydentka Re: WEZYR - TAK SOBIE IP: *.aster.pl 29.10.05, 21:36
                    opieka ma polegac na pomocy w rozwiazywaniu problemow.PROBLEMOW a nie bzdur!!!
                    opieka medyczna,pomoc w tlumaczeniu osobom nie znajacym jezyka,transfery na i z
                    lotniska,prowadzenie i organizacja wycieczek.W kazdym hotelu odbywaja sie
                    dyzyry rezydenta,informacja ta jest umieszczona na tablicach
                    informacyjnych.jest to czas dla wszystkich turystow na zglaszanie
                    problemow,zapytania i pogawedke z rezydentem.ciekawe jest to, ze malo kto
                    pojawia sie na tych spotkaniach!!??malo kto zglasza pretensie rezydentowi lub
                    prosi o pomoc!?dlaczego? aaaaaaa BO lepiej potem napisac reklamacje,moze uda
                    sie wyrwac jakas kase od firmy,chociazby pod pretekstem "braku opieki
                    rezydenta"!a skad ja mam wiedziec ze Pan Kowalski ma problem z klimatyzacja w
                    pokoju,skoro nie raczyl mnie o tym poinformowac.moze jasnowidze powinni byc
                    rezydentami?
                    czasy wesolej rezydentury skonczyly sie,nikt nie chce pracowac za marne grosze
                    i walczyc z wyimaginowanymi problemami turystow.pracuja tylko stare wygi, ktore
                    kochaja to co robia, mimo problemow.rezydenci z powolania a nowi wytrzymuja
                    gora dwa tygodnie i uciekaja gdzie pieprz rosnie.malo kto zdaje sobie sprawe
                    jak ciezka jest to praca.spimy po 4-5 godz na dobe,przesiadamy sie z autobusu
                    do autobusu,zyjemy w ciaglym pedzie.sama wybralam takie zycie i lubie je ale
                    blagam o odrobine wyrozumialosci.czasem trzeba zaczekac jeden dzien na lepszy
                    pokoj,czasem technik,po turecku,bedzie usowal usterke 3 godz a nie 5
                    min,sprzataczka zmieni posciel i reczniki takze w przeciagu kilku godz.nie na
                    wszystko mam wplyw ale zawsze staram sie wykonywac swoja prace najlepiej jak
                    potrafie,z usmiechem i traktowac turystow indywidualnie.pamietajcie , ze nie
                    wszystko da sie zalatwic krzykiem i grozba.jezeli od pierwszej minuty ktos na
                    mnie krzyczy i mnie wyzywa,nie moze oczekiwac ze zostanie obsluzony z usmiechem
                    na ustach.problemy to moja praca,gdyby nie one rezydenci nie byliby
                    potrzebni.wiec kocham popsute toalety,ryczace klimatyzatory,opieszalos obslugi
                    hotelowej!jaka praca taka placa :) pamietajcie tylko prosze, ze rezydent to tez
                    czlowiek i tylko czlowiek a nie cudotworca! z gory dziekuje wam za to kochani
                    turysci.
                    oby zima szybko sie skonczyla bo juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do mojej
                    ukochanej pracy i kidy ktos znowu na mnie pokrzyczy.
                    rezydentka calym sercem.
    • Gość: pudel Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:06
      Rosyjskie biuro to i świadczenia jak dla rosjan...
      • Gość: ikka tak słowem wyjasnienia IP: *.msk.pl / 80.50.253.* 24.10.05, 17:48
        ech Odeon Tours to turecki tour operator, posiadający przedstawicielstwa w
        postaci biur podróży na rynkach: polskim-Wezyr holidays, rosyjskim- Coral oraz
        przestawiciela obsługującego rynek w Iranie. Dlatego wśród rezydentów można
        spotkać te narodowości. Rezydenci podpisują umowy z Odeonem, a nie biurem
        podróży wysyłającym swoich turystów. Tak słowem wyjaśnienia :)
        pozdrawiam.
    • Gość: Efez Re: WEZYR - OK!!! BYLIŚMY BARDZO ZADOWOLENI! IP: 195.116.92.* 31.10.05, 19:06
      Ja tez dodaję swój komentarz na + dla Wezyra. Bez wątpienia najlepszy turecki
      organizator!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka