Dodaj do ulubionych

Escape Beach Torba

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 21:42
Czy ktoś był??? Poszukuję wszelkich informacji na temat tego hotelu (pokoje, plaża, wyżywienie).
Obserwuj wątek
    • Gość: zidane Re: Escape Beach Torba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:43
      Nikt nie był???
      • hard_nut Re: Escape Beach Torba 11.02.06, 21:45
        Ano pewnie nikt, bo hotel raczej na pewno po raz pierwszy w ofercie polskiego
        BP ;) Pewnie wypatrzyłeś w "Itace"?
        Byłam w zeszłym roku w okolicy, więc mogę Ci trochę podpowiedzieć- plaża w
        Torbie jest dość wąska, żwirkowo-kamienista, są drewniane pomosty z poduchami-
        pufami do siedzenia czy też leżenia, zatoczka jest piękna, można sobie
        popływać :)
        Co do Escape Beach- w ich "przyplażowej" restauracji zjadłam parę razy sałatkę
        i wypiłam kilka kaw - mają niezły basen z brodzikiem dla dzieci, teren całkiem
        ładnie zagospodarowany, zielono, sam hotel z zewnątrz OK- do środka nie
        wchodziłam, więc nie wiem ;)
        Jeśli ciekaw jesteś czegoś nt samej Torby lub Bodrum- pytaj, postaram się
        odpowiedzieć.Pozdrawiam
        • Gość: zidane Re: Escape Beach Torba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:48
          Dzięki za info! Rozumiem, że uwagi co do plaży (wąska, żwirkowa) dotyczą również tego odcinka koło Escape Beach. Jak z czystością wody w zatoce? Czy w samej Torbie jest promenada (deptak) nadająca się na wieczorny spacer nad morzem? Jak wygląda kwestia czystości w Turcji egejskiej? Pozdrawiam!
          • hard_nut Re: Escape Beach Torba 12.02.06, 16:21
            Witam!
            Jak już pisałam pływa się w morzu znakomicie - woda czysta i ciepła :)
            Warto się także wybrać na wycieczkę jachtem po zatokach i zatoczkach
            bodrumskich - super sprawa i dla dorosłych, i dla dzieci.
            Sama Torba jest raczej niewielką miejscowością (na razie - duuużo się buduje,
            ale głównie ośrodków typu jedno, dwupiętrowe budyneczki z apartamentami w
            sporych ogrodach),w centrum jest kilkanaście restauracji, coś w rodzaju deptaka
            i ładna marina jachtowa, więc przejść jest się gdzie. Jeśli natomiast szukasz
            nieco bardziej ożywionej atmosfery, to dolmuszem dojedziesz do Bodrum bez
            problemów, jest blisko- jakieś 7-8 km.
            Samo Bodrum cieszy się opinią (mz zasadnie:) jednego z bardziej popularnych
            kurortów - restauracji, dyskotek (na czele ze słynnym Halikarnasem oraz
            pływającą dyskoteką na katamaranie), nocnych klubów itp, itd - mnóstwo, tak jak
            i rozmaitych sklepów, a promenada przy okazałych rozmiarów porcie- świetna.
            Warto zajrzeć na Zamek świętego Piotra i ogólnie pospacerować trochę po
            tamtejszych uliczkach. A jak się Wam na miejscu znudzi, zawsze można wyskoczyć
            na pobliskie Kos (ok. godzina promem) - polecam!

P.S. Co do czystosci ogólnie - nie mam większych zastrzeżeń, naturalnie to
            basen M.Śródziemnego a nie Skandynawia ;)
            A w hotelu mieliśmy wręcz idealną czystość - panowie-"sprzątacze" pucowali
            codziennie cały apartament na wysoki połysk, a nawet układali kompozycje
            kwiatowe na poscieli..:)
            Pozdrawiam!
        • Gość: zidane Re: Escape Beach Torba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:19
          Dzięki za dalsze informacje! Zastanawiam się nad wyjazdem z Itaką do Escape Beach lub Zeytinady. Ten drugi lepszy, ale podobno nie ma własnej plaży. Na dyskotekach raczej nie poszaleję bo wybieram się z 2 dzieci. Czy można wiedzieć z jakiego biura i w jakim hotelu Ty byłaś w zeszłym roku?
          Pozdrawiam!
          • hard_nut Re: Escape Beach Torba 13.02.06, 20:16
            Witam ponownie :)
            Wahasz się między Escape Beach i Zeytinadą? Hmmm... Zeytinada jest większym
            hotelem, 4* i wg oceny "przez płot" (mieszkałam niedaleko :) bardziej
            komfortowym. Z relacji osób, które tam były, a z którymi miałam okazję
            porozmawiać wynika,że kuchnię mają b.dobrą, pokoje ładne (szczególnie wygodne
            tzw. rodzinne, czyli coś dla Ciebie :) Do plaży faktycznie kawałek (może 800
            m?), poza tym plaża "zarezerwowana" dla Z. to ta druga, bliżej centrum i portu
            jachtowego -być może nieco tam gorzej z czystością wody, ale głowy nie dam, tam
            nie plażowaliśmy, tylko na tym odcinku, gdzie jest plaża Escape Beach (ale o
            tym już pisałam:)
            Plusy E.B. to -jak dla mnie fakt,że to hotel bezpośrednio przy plaży, położony
            na zadbanym, choć mniejszym terenie, sam w sobie bardziej kameralny - co do
            reszty nie mogę wiele powiedzieć, poza tym,że w "beach barze" serwis +
            przekąski OK ;)
            Wybór należy do Ciebie, ale oba hotele są fajne na rodzinny pobyt, zwłaszcza
            biorąc All inclusive - daj znać, co wybierzesz :)

P.S. Ja też byłam z Itaką rok temu, w hotelu Mira Suit:) - biuro niestety
            wprowadziło nas w błąd przy kupnie oferty - mimo to wakacje w Torbie zaliczamy
            do baaardzo udanych i gdyby nie zasada, że co roku wybieramy się w nowe miejsce
            (życie jednak krótkie jest ;) to kto wie...Pozdrawiam!
            • Gość: zidane Re: Escape Beach Torba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:15
              Cześć! Dziekuję za kolejną porcję informacji. Dam zanć jak się na coś zdecyduję,
              ale obawiam się, że proces decyzyjny ulegnie wydłużeniu (marzec, kwiecień).
              Wybieram się z 2 dzieci (jedno 2,5 roku) i trochę obawiam się ptasiej grypy. Na
              razie obserwuję rozwój wypadków.
              Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka