turhotel Re: Alara Star - Incekum 20.03.06, 14:21 Autor: bea Mieszakalam w Alara Star i moge w zasadzie odpowiedziec na pytania zwiazane z tym hotelem (choc to jeden kompleks, skladajacy sie z 3 hoteli). Slyszalam same pozytyne opinie o Alarze, Pokoje sa tam mniejsze niz w Star, ale tez super, nie widzialam osobiscie, ale ponoc bardzo czyste i jest tam wszystko co jest potrzebne na 2 tygodniowy pobyt, w ogole to Alara jest bardziej nawez chwalona niz Alara Star, pomimo tego ze Alara Star ma 5* a Alara 3*. Przede wszystkim urzeknie Cie ogród , wybrzeze pelne pieknej roslinnosci i plaza, jakze rozna od tej w alanyi. Tam przede wszystkim nie ma kamieni, jest piasek, oczywiscie nie jest piasek typu baltyckiego czy karaibskiego (:)) jest duzo ciemniejszy, ale w porownaniu np z Mahmutlar, gdzie bylo mi niestety spedzic dwa tygodnie w 2005 r. jest naprawde boski. Jedzenie - odpowiem tak: bylam w La Mer w Kemer, w Klasie (prawdziwa kleska) w Mahmutlar i naprawde Alara ma najsmaczniejsuze jedzenie (nawet moj syn ktory jest niejadkiem, stwierdzil ze w Alarze to z glodu nie umrze :))). I taka jest prawda naprawde nie zawiedziesz sie, jedzenie jest supppperrrr !!! To prawda ze Alara jest malo znana polskim turystom, malo tam Polakow, raczej Niemcy, Holendrzy i Rosjanie, ale to naprawde dobrze (moja subiektywna ocena); gdyz mam niestety niemile wspomnienia z Klasa w Mahmutlar, gdzie Polakow bylo dosc sporo. Zycze jeszcze raz udanego pobytu, namawiam wszystkich do spedzenia tam urlopu (jesli ktos woli cisze od halasu Alanyi) i oczywiscie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Alara Star - Incekum 21.03.06, 21:37 Autor: marta Bylam w Alara Star - to naprawde dobry hotel jak na warunki tureckie .. mysle ze 4 * moglabym spokojnie mu dac, choc to hotel ponoc 5 *.. ale od poczatku.. moje wrazenia z hotelu sa rozne. Pierwsze wrazenie bylo niezbyt korzystne "zimne" i nieprzytulne wnetrze obok recepcji, przypominajace dworzec kolejowy (tzn barrrdzooo suroowe), w recepcji niebyt przyjazni ludzie, malo usmiechu i wogole rozumiecie o czym mowie,ale potem bylo juz duuuzo lepiej... pokoje sa naprawde super, bardzo duze, klimatyzacja dzialajaca na pilota, wyposazenie nowoczesne, lazienki , pokoj , wielka szafa w przedpokoju wszystko naprawde na 5. sejf za oplata. Pokoje sprzetane rzetelnie, reczniki wymieniane sa codzienne.. W hotelu mnostwo Niemcow, Holendrow i Rosjan, malo Polakow (hotel pewnie mniej znany przez naszych turystow). Posilki sa barrrdddzo smmaczne, naprawde, zadnych zastrzezen miec nie mozna, szwedzki stol, gdzie nikt niczego nie wydziela. Moze tylko ta wielgachna restauracja, bardzo nieprzytulna... moim zdaniem, zbyt malo zieleni, ale dla lubiacych taki styl mysl ze jest ok. Basen w hotelu z niezbyt ciepla woda , sauna, solarium, fryzjer, pare sklepow.. basen na zewnatrz jest dosc spory, wokol stoliki, gdzie mozna bylo zjesc posilki.., plaza w niewielkiej odleglosci. Trzeba przejsc przez sasiedni hotel Alara (piekny ogrod i jestesmy na plazy). Plaza oddzielona od ulicy murem (ulica no tak jest dwupasmowa prawie jak autostrada), w pierwszej chwili wydawalo mi sie to straszne, ale to tak naprawde nieprzeszkadza, gdyz jest ona oddalona w odpowiedniej odleglosci a mur jest dosc wysoki). Coz jeszcze... prosze uwazac na osoby z recepcji i przy zdawaniu pokoju trzeba pojsc z nimi, aby sprawdzic pokoj. Nam zdazyla sie nieprzyjemna sytuacja, gdzie policzono nam za napoje, ktore nie ruszylismy z lodowki (nie balo takiej potrzeby), ale coz Turcy juz tacy sa .. przez caly pobyt usmiechnieci, ale na koniec moga nieraz nas zaskoczyc .. ) Pobyt w Alarze naprawde mimo pewnych niedociagniec byl byrdzo udany i chetnie wrocilabym tam jeszcze, polecam Odpowiedz Link Zgłoś