Gość: Paola_3 IP: 217.97.148.* 24.04.06, 11:09 Czy ktoś mógłby mi podać namiary na biura w Fethiye organizujące wycieczki z przewodnikiem mówiącym po polsku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matti Re: Biura w Calis/Fethiye IP: *.elb.vectranet.pl 24.04.06, 14:15 witaj Paola. Podczepiam się pod ten wątek bo też mam taką prośbę też bedę w Fethye/Calis. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziula Re: Biura w Calis/Fethiye IP: 88.240.86.* 23.05.06, 13:09 Przyznam szczerze, ze od tamtych wakacji czytam opowiesci o lokalnych tureckich biurach podróży z kwaśnych usmiechem. Byłam w czerwcu 2005 roku w Fethiye. Skorzystałam oczywiście pod wpływem wypowiedzi na forum z ulicznego, polecanego biura podrózy. I wiecie co? Załuje.Teraz otwieram oczy ze zdumienia. Nikt nie pisze na forum o odwolanych wycieczkach, o dochodzących do dwóch nawet godzin spóźnieniach, o bardzo starych, głośnych i nieklimatyzowanych autokarach, o przewodnikach opowiadających banialuki, o nie zapowiedzianych płatnych extra lunchach...Powiecie ze ja tak trafiłam, ze to ja jestem niezdara. Otóz nie. Tylko innym głupio sie przyznac przed samym soba a co dopiero przed innymi, ze chcąc byc sprytniejszym od innych ( zaoszczędzając na tym śmieszne pieniądze) dali się zrobić w bambuko tureckim naganiaczom.Wiec wszystkie usterki sie przemilcza, zakrywa usmiechem i pocieszeniem, że przeciez było tanio. Być oszukanym przez Turka to tak przecież nie pasuje do image'u sprytnego, mądrego Polaka... Z zazdroscia patrzyłam jak moi przyjaciele punktualnie odjezdzali spod hotelu do Pamukkale z polską firmą podczas gdy my czekalismy juz od kilkudziesięciu minut. Zamiast obiecanych dwóch godzin w PAmukkale dostaliśmy 40 minut czasu łacznie ze zwiedzaniem Hierapolis!!!Na same wapienne tarasy zostało nam 15 minut!!A przecież mieliśmy opóżnienie z winy biura! Zdziwiłam się jak zaządano ode mnie 5 euro za lunch, z którego ostatni kęs własnie przełykałam.Tymbardziej, że przy zakupie wycieczki pytałam o lunch.Nie chodzi o pieć euro tylko o ten niesmak, który już pozostał na całą wycieczkę. Wiecie co? Wkurza mnie teraz, że te tureckie lokalne biura sa całkowicie bezkarne i świetnie sie tym bawią. Bo co? Napiszecie skargę? Zażądacie odszkodowania? Zwrotu pieniędzy? Proszę bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajasia Re: Biura w Calis/Fethiye IP: *.sup.waw.pl / *.sup.waw.pl 24.04.06, 16:38 Ja też się podłączam. Lokalne biura w Fethiye. Proszę o namiary. Będziemy tam na przełomie lipca i sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola_3 Re: Biura w Calis/Fethiye IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:09 Ponawiam pytanie o biura w Fethiye!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Biura w Calis/Fethiye IP: *.icpnet.pl 02.05.06, 22:33 A po co Ci biura tureckie? Z jakiego biura lecisz? Moge podpowiedziec jakie polskie (dobre) biura wybrac na wycieczki. Moge podac Ci tureckie biuro ale ono i tak robi wycieczki dla polskiego. Miejscowych nie polecam a dlaczego niech to zostanie moja slodka tajemnica. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Biura w Calis/Fethiye IP: *.c31.msk.pl 03.05.06, 16:38 Też będę w Fethyie z Triadą.Wg katalogu Triada nie oferuje za wiele i do togo dość drogo.Wiem że Alfa star ma większą ofertę.W zeszłym roku korzystałam z wycieczek Triady,ale na rafting pojechalam z tureckim biurem i trochę się przejechałam-brak klimy w busie,i koszmarny lunch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola_3 Re: Biura w Calis/Fethiye IP: 217.97.148.* 05.05.06, 08:40 Poszukuję biura tureckiego organizującego wycieczki fakultatywne ponieważ zazwyczaj są one tańsze od tych organizowanych przez rezydentów. Lecę z Alfa Star. Mają oni dosyć duży wybór wycieczek ale jak zapiszę się na wszystkie które mnie interesują to zapłacę prawie tyle samo co za cały wyjazd:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Biura w Calis/Fethiye IP: *.volkswagen.de 05.05.06, 15:00 Ja bylam w Calis w zeszlym roku.Z tego co wiem to nie ma biura tureckiego oferujacego wycieczki w jezyku polskim.W tym roku tez lece z biurem Axel na przelomie lipca i sierpnia.W jakim hotelu bedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Biura w Calis/Fethiye IP: *.icpnet.pl 09.05.06, 23:56 Skoro lecisz z Alfa Star to po co Ci wycieczki z biurami tureckimi? Jak wezmiesz wycieczki w pakiecie to dostaniesz jedna lub dwie gratis!!! A i recze za fachowosc rezydentow! Tu mozesz byc spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mszczonka Re: Biura w Calis/Fethiye IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:48 Piotr. Byłeś z Alfą w Turcji? W jakim hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś