Gość: jacek IP: 217.153.142.* 26.04.06, 22:01 czy kobiety mogą wchodzić, żeby zwiedzić ? jak muszą być ubrane (czy długa spódnica jest wymagana) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanger_soto Re: wejście do meczetu 27.04.06, 09:06 oczywiscie, ze moga wchodzic. ze strojem generalna zasada to zakryte ramiona i cos dluzszego na dol (szorty czy krotkie spodniczki odpadaja), przydalaby sie tez chusta na szyje. czesto w meczetach mozna wypozyczyc przy wejsciu cos w rodzaju peleryny / plaszcza. to zalatwia sprawe stroju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: wejście do meczetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 14:27 Przy większości meczetów tych dużych stoi ktoś, kto daje do ubrania chustę na głowę i długą spódnicę. Ale najlepiej zabrać ze sobą bluzkę bez odkrytych ramion , jakąś apaszkę i być w długiej spódniczce, żeby nie narażać sie na zakładanie tego , co ktoś inny już wcześniej miał na sobie. W samym jednak meczecie bez względu na to czy w Indiach , czy w Tunezji , czy w Turcji nie ma nic ciekawego , księga koranu , zdobione kafelkami ściany i mównica, czy coś w tym rodzaju . Nie ma żadnych malowideł , bo tego koran zabrania. Tak naprawde widziałam kilka różnych meczetów i nijak sie mają do naszych kościołów.Ale jeśli jedziecie pierwszy raz to oczywiście warto sie przekonać samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
anonimowaania Re: wejście do meczetu 04.05.06, 23:25 Hej,ubierz się tak,jak wybierasz sie do kościołów u nas.Dobrze mieć chustę.A wrażenia-zależy, byłam 1 raz, i mam naprawdę niesamowite przeżycia, własnie przez tą inność, egzotyke! Odpowiedz Link Zgłoś