Gość: matti Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.elb.vectranet.pl 17.05.06, 00:51 witaj. jak z wycieczkami z Marmaris?..w jakiej cenie na Rodos 1-dniowa?...lub inne?...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 17.05.06, 17:56 Nie polecam tej wycieczki. Jest problem z wizami. Ceny zalezne czy z biura czy indywidualnie. Ponadto nie warto bo niewiele do zobaczenia. Ceny powyzej 40Euro, milych wczasow Zapraszam na forum zwolennikow i przeciwnikow Pis forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39819 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.elb.vectranet.pl 17.05.06, 18:46 Paweł no to mnie zmartwiłeś bo chcieliśmy płynąc na Rodos chyba najlepiej wodolotem bo najszybciej?...chodziło mi o ceny tam wykupione na miejscu w Marmaris?...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 17.05.06, 18:53 NO zaleezy z jakiego biura Moge podac cene z Triady - 45Euro Ale w Marmaris i Rodos jest tak samo, a do jakiego hotelu jedziesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roz Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 22:07 Witam. Czy w Marmaris są jakieś biura z polskimi przewodnikami? Jakie wycieczki są wogóle organizowane z Mamrmaris? i na które warto jechac? Mam też pytanko dotyczące miejscowości - czy jest ładna, bo na forum przeczytałam różne opinie, i jak z cenami. Czytałam, że drogo. Ja się wybieram za 3 tygodnie, wiec ceny pewnie się zbyt dużo nie zmienią Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 17.05.06, 22:20 To znaczy zalezy do jakiego hotelu sie wybierasz. Bo MArmaris jest generalnie ruchliwym miastem i trzeba umiec trafic na dobry hotel. Ale naprawde slicznie MArmaris mozna powiedziec ze ma taka sypialnie, ktora jest najladniejsza - Icmeler. Co do polskich... to raczej musisz oprec sie na Twoim biurze podrozy. A warto jechac w zasadzie wszedzie tylko Rodos nie specjalnie. MIlych wczasow tylko ostrzegam. przez wilgotnosc jest okropnie goraco! Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 17.05.06, 22:41 jezeli chodzi o wyciueczke na Rodos to nie ma zadnego problemu. wiza turecka jest wazna 1 miesiac i mozesz przekraczac granica tak czesto jak tylko chcesz. ceny roznia sie w zaleznosci od organizatora. na marmarisie nie ma biur lokalnych z polskimi przewodnikami. sa w alanya, side - tam jest najwiecej polakow. milych wrazen. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 18.05.06, 14:36 Witam, Pawle. 5.06 jedziemy właśnie do Icmeler/Marmaris - byliśmy w zeszłym roku w Marmaris i właśnie okolice Marmaris - czyli Icmeler - okazało się być tak piękne, że postanowiliśmy tu wrócić. Niezbyt dużo wiem o hotelu Alinda, w którym będziemy. Może coś wiesz? A w jakim ty byłeś hotelu, czy był dobry? A co z dojazdem do Marmaris - czy dolmusze nadal tam kursują w obie strony i jaki jest koszt? Jeśli możesz, odpisz. Serdeczne pozdrowionka. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 18.05.06, 14:43 No tego hotelu nie kojarze akurat zbyt dobrze ale jednak cos mi swita. ja bylem w Navy - idac od plazy 2ga uliczka w lewo. dolmusze bez zmian jezdza niestety ceny nie pamietam Zycze w takim razie milych wrazen. PS CZy wszyscy wiedza ze w Icmeler jest supermarket?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 18.05.06, 14:50 Pawle, dzięki. Nie wiedziałam nic o supermarkecie, ale i tak wiem, że zarówno w Marmaris jak i w Icmeler jest drogo. No, cóż... Pozdrowionka.ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 18.05.06, 14:52 Acha, jeszcze jedno: a jak ci się wogóle podobało Icmeler? Czy bardziej niż Marmaris? Czy teraz właśnie tam byłeś, tzn. w tym miesiącu? ewa Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 18.05.06, 16:00 nie w tym miesiacu. w supermarkecie zdecydowanie taniej,. A w Icmeler jest jak w bajce, bo Marmaris juz nie robi takiego wrazenia. Gwarantuje jak w bajce. czysto, zolto - budyki, niebo bezchmurne i ani kropli deszczu. do supermarketu (sansash) od promenady glowna droga przechodowa i na skrzyzowaniu z jezdnia w prawo. tam, tez jest bazaar Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 18.05.06, 14:44 Co do Rodos slyszalem o niejednym problemie z wiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.elb.vectranet.pl 19.05.06, 00:23 Paweł dzieki...my niestety będziemy w Fethye. dlatego pytałem o ten Rodos...bo tylko z Marmaris się tam płynie...i chcieliśmy w miarę szybko tam dopłynąć....a tam w Marmaris są jakieś biura gdzie sprzedają te wycieczki na Rodos?...orientujesz się może ile to kilometrów od Frthye? Chcieliśmy też pojechać na 1-diową do Pamukkale....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.sdl.vectranet.pl 19.05.06, 12:47 Nie zastanawiajcie sie nad Rodos!!! Przepiekna wyspa .Warto zwiedzic ,bo jestes blisko i moze okazja sie juz nie powtorzy.Pamietaj ze,to co zobaczysz to Twoje.Bylam na Rodos 2 tygodnie i zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 19.05.06, 13:30 Do pamuukale musicie pojechac. tam jest wspaniale co do fethie ostrzegam ze sie mozna rozczarowac i strasznie do marmaris daleko z 60km Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 19.05.06, 19:58 Pawle, kiedy byles w Icmeler? Tzn. w jakim miesiacu? Czy moglbys mi przeslac na moj adres ewaiksy@wp.pl jakies 2-3 fotki z Icmeler? Pozdrowionka. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 20.05.06, 12:37 wyslalem pare inf. a fotki - linki do nich czekam na kolejne pytania Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 20.05.06, 19:16 Dziekuje jeszcze raz, Pawle. Pozdrowionka. ewa Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 22.05.06, 16:51 czy ktos jeszcze ma jakies spytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olala Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.stk.net.pl 22.05.06, 21:01 hej! Czy w samym Marmaris jest jakieś miasteczko wodne? może wiesz ile wstęp. W ogóle jak ceny sie jakiś przykładowych produktów albo w knajpie? No i jak z przystosowaniem sie do innej flory bakteryjnej-są sensacje? Masz jakieś rady, porady dla wczasowiczów w Marmaris, coś godnego zobaczenia , czy miejsca na zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.icpnet.pl 23.05.06, 11:43 do Matti: Mozesz poplynac z Fethyie na Rodos, tak bylo w zeszlym roku, a jak w tym nie wypali ( to wszystko w gesti ustalen Turkow z Grekami) to bedzie mozna poplynac z Marmaris. W cenie wycieczki bedzie transport z Fethyie. NApewno Alfa Star bedzie miec wycieczki na Rodos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.icpnet.pl 23.05.06, 11:50 Do OLALA: W Marmaris jest mini miasteczko wodne i to raczej przystosowane dla dzieci, pare zjezdzalni, jak dla mnie to nic ciekawego. Napewno warto sobie polatac po bazarze w centrum i isc do portu, warto kupic sobie skory i zloto, chociaz to ostatnie znaczaco poszlo w gore, szczegolnie u nas w kraju! Z jedzeniem nie ma raczej problemow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.elb.vectranet.pl 24.05.06, 23:23 piotr wielkie dzięki za info. Chciałbym aby można było popłynąć z Fethiye..zawsze to blizej. tylko ja lecę 5 czerwca a więc może jeszcze to nie sezon i się nie dogadają. Alfa star na swojej stronie nie ma wycieczki fakultatywnej na Rodos. dlatego może z jakiegoś tamtejszego biura.? bardzo chielibyśmy popłynąć na Rodos np. wodolotem aby szybko bo żona ma problemy. a Ty Piotr byłeś w tamtym roku na Rodos? możesz napisać skąd i za ile i jak tam czy Ci się podobało?...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.icpnet.pl 26.05.06, 12:26 Zapewniam Cie, ze Alfa Star ma wycieczki na Rodos, niestety nie maja tego na stronie. Szkoda, ze lecisz 5.06 bo od 19.06 wycieczki na Rodos beda z rezydentem. Ale jak chcesz to powiem Ci gdzie warto isc i co zobaczyc. Ja zawsze polecam Rodos, pracowalem tam kiedys na studiach, dla mnie to jest piekna wyspa i jedno z najpiekniejszych miejsc jakie w zyciu widzialem. W zeszlym roku oczywiscie tam bylem. Nawet jest jeden sklep, ktory proponuje alkohol taniej niz na strefie, wiem bo sprawdzilem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roz Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.05.06, 07:58 Jak z temperaturą wody - czy jest już ciepła? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 26.05.06, 09:08 Ja byłem w lipcu i była bardzo ciepła. Natomiast od czerwca staje sie juz ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.dip.t-dialin.net 17.06.06, 18:57 Pawle, aznasz moze hotel Mersoy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 17.06.06, 21:57 oczywiscie ze znam. wiem ze na parterze sa lub jest (bo nie wiem czy to wszystko jedna) twaerna. nie powiem niestety nic na temat wyposazenia, ale skoro tam jedziesz to o tym wiesz. nie wiem czy bylas w Icmeler, ale tam jest tak poieknie ze nie zapomnisz tej wycieczki do konca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 17.06.06, 22:03 tylko zdaje mi sie ze w Icmelerze sa nawet 2Mersoye, ale moze mi sie cos wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.06, 20:51 Tak zgadza sie sa 2 hotele Marsoy, z tym ze jeden ma 3+ a drugi 4. Ja jade do tego gorszego.., ale to mi zupelnie nie przeszkadza, gdyz przeciez nie jade tam aby przesiadywac w pokoju ! Piszesz pieknie o Icmeler, a dla mnie to sie liczy, ze tam jest super. Pieknie dziekuje za odpowiedz, serdecznie pozdrawiam Bea Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 19.06.06, 15:10 jeszcze sobie poczytajforum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=26833651&a=41599178. Bedac w Icmeler, wydaje sie ze jest sie w bajce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.crowley.pl 21.06.06, 11:45 A mozesz napisac przykladowe ceny browaru w knajpie, jakiegos fajnego zarcia w knajpie, wejsc na dyskoteki i cen alkoholu tam ! Tylke jesli mozesz napisac to napisz konkretne liczby (ceny) a nie opis w stylu "nie jest zbyt drogo" dzieki z gory pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 21.06.06, 17:32 co do zarcia - kebab. w budce nawet za 1, a w restauracji od 4-10L. co do piwa niestety nie pamietam juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi1@poczta.fm Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:55 Witam Lecimy 26 do marmaris. Do hotelu ER - OS z Jetem. Ile jest km do Icmeler? Chętnie zobaczę.... Czy w Marmaris sa bankomaty? Chce zabrać troche Eur i $ - Czy wymieniac na liry czy lepiej płacic twardą walutą? Jezeli wymieniać to gdzie najlepiej? Pozdrawiam Andrzej PS W związku z tym że na wielu forach ludzie tylko pytają i pytają... Mija rok i na forum tylko ich pytania...:((( Po powrocie - 11 lipca napiszę recenzję z pobytu i umieszczę gdzie sie da..... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 22.06.06, 14:11 do icmelera kursuja autobusy regularnie i nie kosztuja duzo. bankomaty sa w marmaris, sa w icmeler. natomiast co do waluty. czy zabierzesz dolce, czy euro nie ma znaczenia. placic mozesz i w lirach, jak i w/w. ja proponuje jednak uzywac tureckich lir na zakupy codzienne, jezeli chcesz kupic cos bardziej wartosciowego np. futro wybierz dolary. pamietaj zeby sie targowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 22.06.06, 14:12 a wymieniac oczywiscie w kantorach(icmeler 2x) oraz w marmaris tez sa i na lotnisku wojskowym w dalamanie tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi1@poczta.fm Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 18:46 Dzięki za info:-))) Po powrocie na pewno się odezwę.... Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 25.06.06, 21:30 Andrzeju, jeśli jeszcze czytasz tuż przed wyjazdem - chcę ci podać kilka ważnych informacji, bo właśnie wróciłam z Icmeler/Marmaris. Z Marmaris do Icmeler kursują dolmusze (małe busiki koloru białego z pomarańczowym poziomym pasem), które zatrzymują się na machnięcie ręką - jeśli ma wolne miejsca. Przejazd Marmaris-Icmeler i odwrotnie kosztuje 1,50 liry tureckiej, więc niedrogo. Radzę po przyjeździe wymienić trochę (ale nieduzo) euro lub dolarów - kurs 20.06 był taki, że 1 euro = ok. 1,9 liry tureckiej a dolar = 1,5 liry tureckiej. To więcej niz w zeszłym roku, kiedy tam bylam. Nie wymieniaj jednak pieniędzy od razu na lotnisku w Dalamanie - bo tam jest niekorzystny kurs. Najlepiej w kontorze, których w Marmaris jest dużo, troche mniej w Icmeler. Ale ci zazdroszczę - Icmeler i Marmaris sa po prostu piękne!!! Ale moim zdaniem ładniejsze jest Icmeler - po prostu cudnie!!! życzę ci wspaniałych wrażeń z pobytu w Turcji w tej okolicy. Pozdrawiam. Ewa. I odezwij się po powrocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.06, 22:11 Ewa ,napisz prosze jakie sa plaze w Icmeler ? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko DO ewyixy 26.06.06, 07:41 no opowiadaj jak bylo! a plaze sa w miare w miare, tylko lezaki platne Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: DO ewyixy 26.06.06, 12:47 pawel_bielsko napisał: > no opowiadaj jak bylo! a plaze sa w miare w miare, tylko lezaki platne > No witam, Pawle. Było po prostu super!!! Już tęsknię do tego miejsca i chciałabym pojechać tam w przyszłym roku. Do Icmeler oczywiście. Plaża fajna, ale mnie najbardziej podoba się przepiękna promenada cała w kwitnących oleandrach i palmach! Bajka!!! No i to piękne morze o turkusowej barwie! Podaj adres e-mail, to przeslę ci kilka zdjęc, jesli chccesz. Hotel Alinda okazał sie być bardzo fajnym hotelem, w dobrym punkcie (blisko plaży) i z bardzo dobrym jedzeniem. I dlatego pobyt był bardzo udany. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: DO ewyixy 26.06.06, 14:11 daje maila: pawelek.bielsko@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 26.06.06, 12:41 Do bea. A więc tak: plaża w Icmeler jest dość szeroka, ale jest piaszczysto- żwirkowata, dlatego piasek ma nieco ciemniejszy kolor. Ale miejscami kolor piasku jest jaśniejszy. Jest dużo leżaków z materacami i parasolami - do wypożyczenia za opłatą w wysokości 2,50 liry tureckiej. Leżaki z materacami mają różne kolory i są "przypisane" do okolicznych restauracji (właścicieli). A brzegiem morza ciągnie się przepiękna promenada cała w kwitnących oleandrach i palmach. To jest po prostu piękne!!! Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.06, 18:47 Serdecznie Ci dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. Lece w piatek do Icmelae, hotel Mersoy i bbbbaaardzo sie ciesze. Pozdrawiam .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modeska Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.zamek.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:39 po powrocie z hotelu Mersoy napisz proszę o wrażeniach,ja wybieram się tam w sierpniu i jestem bardzo ciekawa informacji o tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.crowley.pl 28.06.06, 10:39 hej...czy wybieracie sie do Mersoy Exclusive czy do Mersoy ? ja bede jechal pod koniec lipca do Mersoy Exclusive i chcialbym dowiedziec sie od kogos pare slow o tym jak tam jest....moze ktos mi pomoc??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 28.06.06, 11:22 Ale ci zazdroszczę!!! Ja - mimo, że niedawno wróciłam - już chciałabym tam być z powrotem. No cóż... może za rok. Ale tęsknię za tym miejscem, ciągle oglądam zdjęcia (ponad 300!) i nie mogę nasycić wzroku tym widokiem. Icmeler jest piękne i nawet Marmaris - choć wymieniane jest częściej jako znany kurort na Wybrzeżu Egejskim - moim (i nie tylko moim) zdaniem nie jest ładniejsze. Życzę ci dobrego wypoczynku i wspaniałych wrażeń. Napewno będą! Serdecznie pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 28.06.06, 11:24 ewaiksy napisała: > Ale ci zazdroszczę!!! Ja - mimo, że niedawno wróciłam - już chciałabym tam być > z powrotem. No cóż... może za rok. Ale tęsknię za tym miejscem, ciągle oglądam > zdjęcia (ponad 300!) i nie mogę nasycić wzroku tym widokiem. Icmeler jest > piękne i nawet Marmaris - choć wymieniane jest częściej jako znany kurort na > Wybrzeżu Egejskim - moim (i nie tylko moim) zdaniem nie jest ładniejsze. Życzę > > ci dobrego wypoczynku i wspaniałych wrażeń. Napewno będą! Serdecznie > pozdrawiam. Ewa To była oczywiście wiadomość dla "bea". Pozdrowionka jeszcze raz. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.06, 15:59 Do Ewa.. pieknie dziekuje , wierze, ze moj pobyt w Icmeler bedzie udany. Kocham poznawac nowe miejsca. Alanye, Kemer i Incekum poznalam w poprzednich latach. teraz ciekawa jestem jak wyglada wybrzeze Morza Egejskiego. Mysle tez o Rodos, nie wiem wlasciwie co mam sadzic: warto, czy nie. Slysze rozne glosy na ten temat. Osobiscie jednak jestem za tym, aby tam wybrac sie. O wrazeniach z hotelu Mersoy poinformuje po przyjezdzie. Ja mam wykupiony pobyt w tym zwyklym Mersoy 3+. Slyszalam, ze sa spore roznice w wyposazeniu, no ale coz cena byla zdecydowanie nizsza i to zadecydowalo ;) Pozdrawiam Cie Ewa - Beata Odpowiedz Link Zgłoś
ewaiksy Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania 28.06.06, 21:07 Do "bea": nie wiem co Ci doradzić w sprawie Rodos. Jak teraz byłam w Icmeler, to słyszałam, że ktoś z Polaków z naszego hotelu skorzystał z wycieczki na Rodos (popłynęli z Marmaris) i był zadowolony. Ale słyszałam też i inne opinie - że nie warto. Ja nie skorzystałam, bo uważałam, że w tak krótkim czasie (kilka godzin) raczej trudno jest poznać tę wyspę. Raczej wybiorę się tam kiedyś na wypoczynek. Co do hotelu Mersoy, to przyznam, że nie zapamiętałam nazw poszczególnych hoteli w Icmeler, dlatego nie wiem czy widziałam ten hotel. Tam jest tyle hoteli... Wiem natomiast, że w Turcji nie należy się zbytnio sugerować ilością gwiazdek hoteli, bo niektóre wogóle ich nie mają, a są dobrymi hotelami. Dlatego myslę, że będziesz zadowolona z tego hotelu mimo że ma 3*. Odezwij się koniecznie po powrocie, jestem ciekawa twoich wrażeń. Serdecznie Cię pozdrawiam, Beato. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi1@poczta.fm Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:23 Relacja z podróży Wyjazd z Jet Touristic Poland na 2 tyg. All inklusive. Hotel ER – OS. Marmaris – Turcja. Samolot. Spóźniony 2 godziny. Transfer z lotniska w Dalamanie ok. Rezydenci na miejscu cały czas byli w okolicy – „pod ręką” – co w przypadku innych biur podróży – jak słyszałem wcale nie jest takie oczywiste. Nie korzystaliśmy z ich usług. Ale miło mieć świadomość że ktoś reprezentujący biuro – jest dostępny. Nawet w dniu wyjazdu rezydent Jeta był przy odprawie. Dodam że odprawiano również innych turystów z innych polskich biur podróży. Ich rezydentów nie było. Hotel. No cóż. Club Er & Os – bo taka jest nazwa widniejąca w Turcji to połączenie hotelu Erden i Oscar. Coś dziwnego jest w Turcji z gwiazdkami. Większość hoteli nie ma ich wcale. Często nazywają się Otel zamiast Hotel. Na elewacji Erdena też ich nie ma – na Oscarze – są trzy gwiazdki. I taka też jest moja ocena… Początkowo zakwaterowano nas w Erdenie. No i lekka kicha. Łazienka nie przystaje do deklarowanych w Polsce 3 gwiazdek. Jest ciasna. Z zagrzybioną zasłoną prysznicową. Pokoje też są mniejsze niż w Oscarze. Meble starsze. Wszystkie zdjęcia na stronach Jeta oraz stronie domowej hotelu (www.m- ygroup.com/ ) przedstawiające pokoje i łazienki przedstawiają te z Oscara. W Erdenie są gorsze. Oba hotele posiadają windy. Reasumując zakwaterowanie w Oscarze spełnia wymogi 3 gwiazdek. Pokoje są większe czystsze. Trafiają się nawet takie jakby złożone z dwóch – ten drugi dla dziecka Łazienki przestronniejsze – ładnie wykafelkowane. Meble nowe w ładnej zielonkawej kolorystyce. Pokoje „sprzątane” co dzień. Przez 2 tyg. ani razu nie odkurzane. Czasem – nie wiem od czego to zależy wymieniane są ręczniki. Raz była wymieniona pościel – na 3 dni przed odjazdem. Za Jetem: „ATRAKCJE HOTELOWE: ”Hotel oferuje Państwu 2 baseny na zewnątrz w tym jeden basen ze zjeżdzalniami wodnymi - Aqua Park, restauracje hotelową, restauracje a'la Carte, snack bar, pool bar, brodzik dla dzieci. Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne, na plaży za dodatkową opłatą.” W ramach opcji All nie ma możliwości korzystania z restauracji a’la carte. Po co o tym pisać? Stwarza to wrażenie że można sobie coś zamówić z karty w ramach opłaconej wersji all. NIE MOŻNA! A na mieście są setki innych restauracji… Może lepszych – nie korzystaliśmy. Snack bar i pool bar to to samo!!! Nie dostaniesz tam nic do jedzenia – prócz picia – o czym poniżej – w dziale Napoje. Jedzonko. „w cenie: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu szwedzkiego, późnie śniadania dla śpiochów, po południu serwowana kawa, herbata oraz ciastka, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (od godz. 10:00 do 23:00). „ Śniadania: żadna rewelacja można się znudzić. Bardzo często jajka na twardo. Często jajecznica. Rzadko omlet. Do tego chlebek jak nasza bułka (pyszny!) kilka rodzajów dżemu, miód, jeden rodzaj wędliny (jak nasza mortadela), ser żółty słony, biały jeszcze bardziej, czasem dziwne pikantne ziemniaki lub pikantna parówka. Mleko, płatki kukurydziane, kawa (niedobra) herbata, napoje a’la saturator, arbuz, pomidory. Godziny wydawania 7.30 10.00. Śniadania dla śpiochów – opisane w ofercie Jeta to mit. Obiad: Trzeba poczytać o Turcji żeby ocenić… Oni słyną z przystawek. Zatem miłośnicy barów sałatkowych z Pizza Hut będą uszczęśliwieni. Z tym że trzeba poeksperymentować… Buraki (czerwone) podzielona na 4 w occie… Nie spotkacie tego w Polsce. Polecam miłośnikom eksperymentów kulinarnych. Mnie pasowało. Do tego coś na ciepło, zawsze zupa, arbuz… i ten chlebek – ten co na śniadanie – POLECAM. Godziny wydawania 12.30 – 14.00. Kolacja: Właściwie jak wyżej. Dodatkowo desery. No coś dla odważnych. Barwiona na czerwono gruszka z bitą śmietaną, kuleczki ciasta maczanego w słodkim syropie, ciasto w środku nadziane kremem - polane czekoladą. Wszystko słodkie. Mnie smakowało. Arbuz. Godziny wydawania 19.30 – 21.30. UWAGA!!! Miłośnicy schabowego i golonki niech zostaną w domu. Ze względów religijnych w Turcji nie ma wieprzowiny. Raz były kotlety z kurczaka. Przypominały one w sposobie przyrządzenia naszego schabowego. Ale tylko przypominał… Mnie smakował – jestem mięsożercą – zjadłem 4. Generalnie mięsa było mało… Z tym że nie głodowałem…J)) O 16.00 ciasto, kawa (z automatu – mnie smakowała) NAPOJE: Od 10 do 23 obowiązuje formuła All. Realizowana jest w pool barze / snack barze przy basenie. Piwo Pera – dość cienkie – taka czeska „osmiczka”, wódka 37,5 %, raki – 45%, wino białe i czerwone, gin. Zamawiając wódkę z colą nie liczcie na wiele. Ledwo dno szklaneczki zakryje alkohol – do tego cola i lód jak akurat nie zabraknie. Nie proście o więcej – ponoć – taki standard. Za to do baru możecie podejść niezliczoną ilość razy. Lub tam stać!!!:-)). Do tego odpowiedniki coli, fanty, sprajta i toniku w butelkach PET. Przy restauracji napoje a’la saturator (mnie nie smakowały) i automat z kawą (mnie smakowała). Rozrywki Do dyspozycji gości są dwa baseny. Jeden posiada zamontowane 2 rury zjazdowe. Czynne są od 11. do 12. I od 14. do 16. Po 18. nie ma możliwości korzystania z basenów. Dwa stoły do bilardu – bezpłatne. Stół do tenisa. Wokół hotelu mnóstwo biur podróży. Jest sporo taniej niż w ofertach rezydentów. My korzystaliśmy z biura obok hotelu ST PAUL Travel. U Borysa. Wychodząc z hotelu w prawo i potem znów w prawo. Wszystko tanio i punktualnie. (Nie musicie się na nikogo powoływać, a Borys i tak jest skłonny do negocjacji) Położenie W okolicy mnóstwo barów, dyskotek (najwięcej przy plaży i na bar street) i sklepów. Kantory na każdym kroku. 3 duże centra handlowe (Tanszas, Gimma – tu salon gier dla dzieci i Migros). Wypożyczalnie samochodów i skuterów. Kawiarenki internetowe (4 liry za godzinę). Dużo zakładów fryzjerskich. Trzy targowiska. Jedno tylko we czwartki (za Migrosem w kierunku na Icmeler) z ciuchami. Drugie Pod dachem. W połowie drogi do pomnika Ataturka w lewo. Tam na parterze warzywa i owoce na piętrze odzież. Czynne codziennie oprócz niedziel. Trzecie obok pomnika. To labirynt uliczek przykrytych dachem. Tam skóry, ciuchy i co kto chce oprócz spożywki. Plaża Wąska i cała pokryta rzędami (trzema lub czterema) leżaków. Leżaki płatne. Na niektórych można sobie poleżeć czasem zamawiając piwo (3 liry). Piasek chyba skądś przywieziony. Przypomina nasz kurz.... Na plaży sporo rozrywek: skutery, narty wodne, lot spadochronem za motorówką. Alkohol Piwo około 2 lirów w sklepie. W knajpie od 2 do 5 lirów. Wódka (37,5%) i raki (45%) - od 10 lirów za butelkę 0,3 litra - w sklepie. W knajpie drinki od 4 lirów wzwyż. Papierosy Od 2,5 lira wzwyż. Soki, napoje – ceny zbliżone do Polskich a czasem taniej (Pepsi Cola). Słodycze też. Owoce tańsze niż w Polsce. PODSUMOWANIE. Po wielu nieciekawych opiniach dotyczących wyjazdów z Jetem zaczytanych w necie jechaliśmy z duszą na ramieniu. Po przekwaterowaniu do Oskara oferta spełniła nasze oczekiwania. Położenie hotelu, charakter miejscowości powodują że polecałbym tą ofertę ludziom młodym nastawionym na zabawę. Chociaż rodziny z dziećmi z uwagi na cieplutką wodę w basenie też nie powinny się nudzić – szczególnie mając za plecami bar oraz tanie biuro podróży obok hotelu. W hotelu mieszkali przede wszystkim Rosjanie (ok. 70%) oraz Polacy (ok. 30%). Czasem pojawił się Holender lub Turek z rodziną. Pierwszy tydzień naszego pobytu „umilała” nam grupa turystów z Polski. Dla nich był to już drugi tydzień wakacji. Może by Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bylem w Icmeler/Marmaris. Odpowiem na pytania IP: *.rtk.net.pl 15.08.06, 15:12 witam mam pytania; 1 w ktorym miecsie istnije bogatsze zycie nocne 2 ktora mijecsowosc posiada oddalone w niedalekiem sasiedstwie urokliwe zatoczki gdzie mozna odpoaczac bo sadze ze miejskie plaze sa pewnie nie zaciewawe. 3 czy w icmeler nie jest puste z uwagi ze zycie nocne toczy siew marmaris Odpowiedz Link Zgłoś