Dodaj do ulubionych

Czy wystarczy HB?

IP: *.srem.net 28.06.06, 12:30
Witam, mam pytanie odnośnie cen w Turcji. Chciałabym, aby moje wakacje były
jak najtansze, więc zastanawiam sie nad HB. Ale czy dużo wydam tam na napoje?
Jake są ceny w sklepach? Serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: sumire Re: Czy wystarczy HB? IP: 213.17.128.* 28.06.06, 13:10
      mnie wystarcza, bo trzech pełnych posiłków dziennie w takich upałach nie
      byłabym w stanie zjeść - natomiast w Turcji ceny są dość podobne do naszych,
      niedużo wyższe. dużą wodę mineralną bez problemu kupisz za lirę (jakieś dwa
      złote), piwo za dwie z groszami (w knajpie 3-5). tylko uwaga - do wielu hoteli
      w Turcji nie wolno wnosić pożywienia.
    • Gość: Basia Re: Czy wystarczy HB? IP: 212.75.118.* 28.06.06, 13:33
      Ja uważam, ze lepiej wykupić all i nie musisz się martwić o napoje, a mogą być
      problemy z wniesieniem ich do hotelu. Przerwa między śniadaniem i kolacją jest
      długa np. od 10 do 19 i mimo upału jednak można zgłodnieć. Jak masz 3 posiłki to
      nie musisz się objadać na zapas (zresztą nie bardzo się da). Na obiad są także
      różne sałatki, warzywa, owoce i nie musisz sie objadać mięsem i frytkami, jeżeli
      nie masz na to ochoty. Po południu są jeszcze ciasta czy lody do tego kawa lub
      herbata. A poza tym zawsze masz napoje zimne, a nie z nagrzanej na plaży butelki.
      • amoniaaa Re: Czy wystarczy HB? 28.06.06, 15:06
        a my mamy tylko HB bo wolimy gdzieś wyskoczyć na ciacho lub drinka a nie tylko
        siedzieć w hotelu czy przy basenie...
      • Gość: Basia Re: Czy wystarczy HB? IP: 212.75.118.* 28.06.06, 15:13
        Wiesz jak na mieście jest ponad 30 stopni i człowiek gdy nie jest w wodzie to po
        prostu się topi, to raczej mu się nie chce chodzić po knajpach i szukać
        jedzenia. Najgorzej jest w Alanyi, bo to nagrzane w słońcu blokowisko hoteli.
        • Gość: Mat Re: Czy wystarczy HB? IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 28.06.06, 15:24
          Jak jest 40 stopni to przeważnie nie chce się jeść...

Dla mnie all inclusive to wyrzucone pieniądze. Jak ktoś ma dzieci to może to
          sie opłaca, ale bez dzieci - w życiu. Szansa ze będe coś jadł częściej niż 2
          razy dziennie na upale jest mizerna (a jak już to pójdę na coś na co mam ochotę
          a nie będę czekał co łaska w hotelu) a jak się chce pić to można sobie i tak
          kupić.
        • Gość: sumire Re: Czy wystarczy HB? IP: 213.17.128.* 28.06.06, 15:24
          kwestia upodobań chyba - trudno powiedzieć, co lepsze. ja wolę wyjść na miasto
          i coś lokalnego przekąsić, zdecydowanie. ale znam zagorzałych zwolenników AI,
          którzy nigdy nie wyjechaliby na wczasy z HB. ja nie mam dzieci, bardzo aktywnie
          spędzam czas na wakacjach, więc pełne wyżywienie byłoby dla mnie niewygodne.
          poza tym w takim klimacie nie mam ochoty na kotlet w środku dnia, absolutnie.
          a między Bogiem a prawdą - wydaje mi się, że w tej chwili niewiele się
          oszczędza na HB w Turcji; hotele z pełnym wyżywieniem są w całkiem przyzwoitych
          cenach, a obiadki knajpiane kosztują tyle samo lub więcej, co u nas.
      • Gość: joanna_poz Re: Czy wystarczy HB? IP: *.icpnet.pl 28.06.06, 15:24
        Jesli ktoś nastawia się na zwiedzanie i spędzanie czasu duzo poza hotelem to AI
        nie jest potzrebne.
        My bylismy na wakacjach z 2-latkiem, więc spędzaliśmy czas raczej stacjonarnie -
        plaża, basen - i dlatego mieliśmy AI.
        Do lunchu o 12:30 zawsze zgłodnielismy:) Baaa, do przekąsek przy basenie o 16
        również:)
        Bardzo duzo pilismy - i alkoholowe i bezalkoholowe - oszacowaliśmy, że w
        cenach "knajpowych" przepilismy chyba z 800 zł na dwie osoby...
        • Gość: Kasia Re: Czy wystarczy HB? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:33
          Gdzie byliście z maluchem? Czy plaża była piaszczysta?
          • Gość: joanna_poz Re: Czy wystarczy HB? IP: *.icpnet.pl 28.06.06, 15:36
            Byliśmy w teraz w czerwcu w Side-Kumkoy - piękny hotel Paloma Side Beach, z
            piaszczystą plażą.
            Oferta z Neckermanna.
            • Gość: Kasia Re: Czy wystarczy HB? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 15:48
              Dzięki za info.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka