Dodaj do ulubionych

Triada - rezydenci w Alanya

05.07.06, 17:12
Tegoroczne wakacje spędziliśmy w Turcji wybraliśmy 7+7 z TRIADĄ. Najpierw
mieliśmy objazdówkę a następnie pobyt w Alanya w hotelu Orient Palace.
Wszystko byłoby świetnie gdybyśmy nie spotkali na swojej drodze rezydentki
TRIADY Agaty Hopfer. I w tym miejscu muszę POGRATULOWAĆ TRIADZIE REZYDENTYKI
Agaty Hopfer proszę Was nie psujcie innym urlopu i zmieńcie rezydenta,
ponieważ jest to osoba bardzo niemiła, niekulturalna a w dodatku bardzo
bardzo arogancka. Pani Hopfer zajęła i zepsuła nam około 5 godzin, w trakcie
których odbywało się spotkanie z rezydentem. Nie miała nic ciekawego do
powiedzenia, a głównym jej zajęciem było zapisywanie na wycieczki
fakultatywne - tak jakby nie mogła tego zrobić na miejscu w hotelu, muszę
przyznać, że w Orient Palace była spora grupa Polaków około 20 osób i mogła
by się łaskawie ruszyć, w końcu po to tam jest,a nie robić zbiegowiska (około
80 osób)nad którym nie potrafiła zapanować. Nie potrafiła również przeprosić
za zaistniałą sytuację. Proponuję postawić na innych ludzi!!!!
Jeśli spotkacie ją na swojej drodze to naprawdę szkoda czasu.
Obserwuj wątek
    • Gość: grzech Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.gdynia.mm.pl 05.07.06, 19:19
      To jeszcze nic, p. Agnieszka bije na glowe p. Agate.
      Na takim samym spotkaniu na "dziendobry", wciskala
      po chamsku wrecz, wycieczki. Zawyzajac niesamowicie
      ceny biur lokalnych i negujac jakosc tychze.
      Dodam tylko, ze kilka razy spotykalem grupe triady
      z opcji 7/7 na wycieczkach fakultatywnych zakupionych
      w lokalnym biurze. Widze wiec, ze rezydenci triady
      obrali taka taktyke okradania polakow na obczyznie:(
      A szkoda, bo gdyby zjechali z cenami to nie musieli by
      z siebie robic naciagaczy, brudzac jednoczesnie wizerunek triady.
      • Gość: agataaa Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 15:15
        potwierdzam negatywną opinię o mojej imienniczce-faktycznie kobita
        niedostrawienia.
    • Gość: Alex Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.infonetpl.com / 217.96.93.* 06.07.06, 15:55
      Ja także ,zaliczyłem w czerwcu 7+7 z Triadą , także Orient Palace i zetknąłem
      się z rezydentką Agatą Hopfer i jakoś nie potwierdzam tych rewelacji o jej "
      wyczynach".Znam różne biura podróży i dla mnie była to rezydentka jak
      rezydentka- typowa . Zwołala zebaranie , sprzedawała wycieczki - bez
      wciskania , ale informując, ze za tańsze wycieczki kupowane "na mieście "
      Triada nie bierze odpowiedzialnosci.Poinformowała przybyłych o Turcji ,
      zwyczajach , niebezpieczeństwach itp.Zrobiła to co do niej nalezało.Fakt
      musiała przekrzykiwać gromadę bywałych, lepiej i wszystko wiedzących , którzy
      już po 3 jej zdaniach uważali ,że Ona nic nie wie :).Nie oczekiwałem od niej
      serdeczności stąd i brak mojego zawodu a standartowej fachowości jakoś nic nie
      mogę zarzucic.
      • Gość: hosa Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.elk.mm.pl 24.07.06, 23:25
        Proszę o max informacji na temat Orient Palace
    • Gość: mhdeck Zrobiła zbiegowisko zamiast się ruszyć... IP: 85.104.230.* 06.07.06, 16:33
      Droga Gosiu; tak się składa że mam wielu przyjaciół rezydentów i znam światek
      turystyczny. To co piszesz o p. Hopfer dowodzi, że Ty raczej nie wiesz jak ten
      biznes funkcjonuje :) Jeżeli biuro organizuje "zbiegowiska" to dlatego, że
      rezydenci się nie wyrabiają w dniach zmiany turnusów. Biuro, gdyby mogło,
      wysłałoby rezydentkę do każdego hotelu (całe to przewożenie to przecież
      dodatkowy koszt - chyba że wieźli Cię wozem drabiniastym)- tylko, że musiałaby
      się rozdwoić albo i roztroić... Teksty "by się łaskawie ruszyła..." mnie
      rozbrajają - trochę wiary w ludzi i szacunku dla tychże życzę :)
    • Gość: wyrozumiała Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 17:05
      Nie znam pani Agaty , ale bywając tu i uwdzie i korzystając z różnych biur
      podróży muszę stwierdzić , że niektórzy turysci bywaja naprawdę uciązliwi.Więc
      czasem zachowanie rezydenta spowodowane jest własnie zachowaniem turystów .Ok.
      powiecie, że w końcu ona jest w pracy ma stanąc na rzęsach i stworzyć raj a
      ona ma myć Aniołem , który spełni każde oczekiwanie. Niestety jest tylko
      człowiekiem ze słabościami, gorszymi chwilami, które Nam turystom tez się
      zdarzaja- z tą róznicą ze ona jest w pracy!;-) Zawsze mysle sobie , że nalezy
      postawić się w sytuacji drugiej osoby, pomyślec na ile ona jest winna za daną
      sytuację . Nie oceniajmy i nie piętnujmy ludzi tak łatwo.
      Pozdrawiam
    • kochanionka Re: Triada - rezydenci w Alanya 06.07.06, 18:33
      To smutne co piszesz.
      Rozumiem ,pojechalas na wczasy i oczekujesz osobistej obslugi.
      Ale to nie tak.
      Chyba nie masz pojecia na czym polega praca rezydenta,to nie pani do
      towarzystwa.Ona odpowiada za bezpieczne przewiezienie turystow do
      hoteli,zakwaterowanie,opieka,informacja a takze sprzedaz wycieczek.I normalne
      jest,ze stara sie je sprzedac jak najwiekszej grupie ludzi.Lezy to w interesie
      firmy ktora reprezentuje.To normalny biznes i nie ma sie co oburzac.
      Czesto niestety rezydenci traktowani sa przez turystow jak "chlopcy do
      bicia".Odreagowywuja na nich caloroczny stres.Wiecznie
      niezadowoleni,nieszczesnicy.
      Wiem co mowie,znam srodowisko rezydentow i ich prace oraz czesto absurdalne
      pretensje wczasowiczow.
      Zanim poddasz kogos tak ostrej krytyce,podajac jej personalia,zastanow sie czy
      aby napewno masz racje,czy znasz specyfike tej pracy i czy nie za duze sa twoje
      oczekiwania.A moze wlasnie w tobie tkwi problem.Nie chce cie urazic,ale
      pomysl.Nie traktuj sie jak pepek swiata.
    • Gość: slowik7 Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:48
      Tak się składa że nawet wiem kim jesteś bo sam uczestniczyłem w tym spotkaniu.
      Jakoś mi to nie przeszkadzało, co więcej, mogę o grupie takich jak Ty osób
      powiedzieć to samo. Maruderzy, którzy wszystko lepiej wiedzieli. Tak się składa
      że Pani rezydentka w hotelu bywała i jakoś nie udało się jej z Wami spotkać.
      Podczas tygodnia 3 dyżury... mało jak dla Was. Gratuluje pomysłu by publicznie
      pomawiać kogoś, kogo się nie zna. Brawo!!!!
      Uwaga cytuje" ponieważ jest to osoba bardzo niemiła, niekulturalna a w dodatku
      bardzo bardzo arogancka" to chyba o Tobie - mam nieodparte wrażenie.
      Proponouje wakacje w Bangladesz.
      Pozdrawiam ludzi o mocnych nerwach, którzy byli narażeni na takich maruderów
      • Gość: KS Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:04
        moze i owszem byłeś na tym spotkaniu ale chyba w koszulce Triady. Rażąca
        nierzetelnośc i niekompetencja rezydentów których spotkaliśmy. poza informacjami
        zawartymi w broszurach i katalogu nie potrafili opowiedziec na zadne pytania a
        zwroty tego Pana (moze ciebie) " prosze panstwa powiem to tak ... i dalej
        następował potok nic nie znaczacych słów który daleko odbiegały od tematu pytania.
        a postawa pani rezydent " proszę panstwa ja się bardzo staram ale wszystko
        załatwia Warszawa i jak g.. mogę a oni tam mają was ( jak juz zapłaciliście) głeboko
    • kaja5555 Re: Triada - rezydenci w Alanya 07.07.06, 18:35
      podzielam opinię Gosi1007 o p.Agacie Hopfer.Sama miałam kontakt z tą osobą i
      mam nie najlepsze odczucia.Myslałam ,że skoro wykupilismy wczasy w TRIADZIE i
      mamy opiekuna to powinien on dbać o nasze interesy,tymczasem zauważyłam ,że
      P.Agata trzymała stronę właścicieli hotelu, chociaż zgodnie z katalogiem/który
      na szczęście miałam z sobą/ nie miała racji.Inną sprawą jest wiedza p.Agaty na
      temat dojazdu do ciekawych miejsc.Chcielismy dojechać do Jaskini DIMCZAJ a
      trafilismy do DIMCZAJ -PIKNIK bo P.Agata zapomniała powiedzieć że jeżdżą tam
      dwa różne Dolmusze,że są to dwa różne miejsca/chociaż mówolismy, że chcemy
      zwiedzić jaskinię/
    • kochanionka Re: Triada - rezydenci w Alanya 07.07.06, 19:11
      Tak,rezydent ma dbac o turyste,a rownoczesnie byc lojalnym wobec pracodawcy.
      Pomylka kazdemu moze sie zdazyc,nie widze powodu zeby robic z tego problem .No
      to dzieki temu bylas tam gdzie pewnie w innych okolicznosciach penie bys nie
      dotarla.Czy to taka tragedia,ze zobaczylas cos wiecej,nawet jesli nie mialas na
      to ochoty?Nie wydaje mi sie.
      I jeszcze jedno,czy ci wszyscy wakacyjni nieszczesnicy w swoich codziennych
      poczynaniach sa tacy idealni,perfekcyjni,super uprzejmi ?
      Najczesciej ci co sami maja malo do zaoferowania sa nadmiernie wymagajacy,ale
      od innych.
      Wasze zale sa jakos molo konkretne,typowe czepianie sie maluczkich na
      maluczkich wczasach za maluczkie pieniazki.
      Wszyscy jestesmy ludzmi,wszyscy niedoskonali,popelniajacy bledy.
      Zycze na przyszlosc wiecej luzu i wyrozumialosci.
      • Gość: Basia Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.rybnet.pl 07.07.06, 19:49
        Byłam niedawno na wakacjach w Side,gdzie mieliśmy bardzo sympatyczną
        rezydentkę panią Agnieszkę Brodę.Pozdrawiamy z Katowic :)
      • kaja5555 Re: Triada - rezydenci w Alanya 07.07.06, 19:57
        Byłam na wczasach,może i maluczkich ale nie za maluczkie pieniążki.Co do
        P.Agaty podobne odczucia, jak ja, mieli także pozostali uczestnicy.Jesli
        chodzi o wycieczke to ciesze się że zobaczyłam coś innego tylko szkoda że
        musiałam tam jechac z małymi dziećmi w upale i oglądać coś na czym mi nie
        zależało/wolałabym ten czas spędzić na basenie/.Nie uważam sie za osobę
        nadmiernie wymagającą ale jeśli pytam kogoś o konkretne miejsce to oczekiwałam
        również konkretnej odpowiedzi.
        • Gość: aga s Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:56
          Jesli chodzi o Panią Agate H. to podzieleam opinie, jest to osoba nie
          odpowiedzialna, na pierwsze spotkanie wogóle się nie zjawiła, w zastepstwie
          przyszli jej koledzy rezydenci, którzy nie potrafili udzielić żadnej odpowiedzi
          na nasze pytania. Byli bez nadziejni. Przez 4 dni naszego wypoczynku Pani Agata
          i jej koledzy wyjaśniali sprawę nie dogranych bezpłatnych leżaków i parasoli,
          które były gwarantowane, no i oczywiście oni uważają, że sprawę załatwili, ale
          niestety nie. Plaża na której miałay być bezpłatne leżaki i parasole miałabyć
          600m od hotelu, a po czterech dniach Pani Agata jedynie co była w stanie
          załatwić to plaża z zagwarantowanymi leżakami bezpłatnymi 6km od hotelu.
          Bez komentarza...........
      • Gość: Adelajda Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.local.pl / *.171.16.21.crowley.pl 24.07.06, 18:27
        Do odpowiedzi zmusiła mnie pogarda i nieżczliwość dla innych ludzi jaka bije z
        wypowiedzi KOCHANIONKIEJ. Czyżbyś była jedną z opisywanych rezydentek? To bardzo
        możliwe, gdyż z wyżej opisanych sytuacji też bije pogarda i nieżyczliwość. Życzę
        na przyszłość więcej życzliwości i mniej pogardy dla innych
    • Gość: Karolinka Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 23:32
      Witam! Ja również byłam w te wakacje na wczasach 7+7 z Triadą.
      Pochwalam ilota na objeździe- pana Marcina, naprawdę bardzo miły, rzetelny
      i widać, że zna się na rzeczy. Za to w hotelu Sultan Sipahi Resort mieliśmy
      spotkanie z rezydentką - panią Agnieszką. Tragedia! Nie mówię o informacjach na
      temat wycieczek Triady i innych bzdetach o których mówiła - w końcu to jest jej
      obowiązek - ma załatwić pracodawcy klientów na wycieczki, więc trudno żeby
      zachwalała uliczne biura. Ale co najważniejsze, była kompletnie
      niedoinformowana. Po pierwsze powiedziała, że leżaki czy to wykupione na plaży,
      czy to w hotelu są w tej samej cenie. Tymczasem na plaży było drożej. W dodatku
      powiedziała że dolmusze na wzgórze z twierdzą jeżdzą co 10, 15 min, a jeździły
      co godz albo jakoś tak. No i jeszcze mówiła tonem ala Jurek Owsiak, po godzinie
      miałam dosyć... brr!
      • Gość: hosa Re: Triada - rezydenci w Alanya IP: *.elk.mm.pl 24.07.06, 23:24
        Proszę, nie - błagam!!! o informacje na temat hotelu Sultan Sipahi!
        • Gość: xyz sultan sipahi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:56
          Piękny i świetny hotel. Zaraz przy pięknej plaży Kleopatry (przez uliczkę).
          Niedaleko centrum. Widok z okien może nie najlepszy, ale pokoje przyjemne.
          Jedzenie OK. Facilities hotelowe niezłe. Polecam
    • amoniaaa A u nas była super 31.07.06, 13:44
      nazywa się Agnieszka Broda i jest bardzo sympatyczna. Nie mam żadnych ale do
      niej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka