Gość: przekula IP: *.toya.net.pl 06.07.06, 19:04 cześć.Byłam z mężem 2 tyg. z Triady w Alanii w hotelu Kleopatra dreams Beach. Jeździlam na wycieczki z Pacho Tours.Jeżeli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ola Re: wrócilam z Alanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 20:44 Czy jesteś zadowolona z tego hotelu? Ile płaciłaś za parasol i leżaki na plaży? Jak często są animacje w tym hotelu? Od której godz. zaczynają się obiadokolacje? Na jakich wycieczkach byłaś i które polecasz ? /Pamukale i Kapadocja już byłam więc mnie nie interesują/. Czy pilot wycieczek z Pacho Tour mówi po polsku? Czy dobre jedzenie itd. Dziękuję za odpowiedzi i możesz jeszcze coś od siebie dodać. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 13:37 A więc tak. Z hotelu jesteśmy bardzo zadowoleni(chociaż w Egipcie 4* są o wiele lepsze).Uważam że ma super położenie!!Parasol+2 leżaki=koszt 6 Lirów(kurcze to dość drogo:(. Animacje są dwa razy w tyg. w hotelu,ale takie sobie,osobiście bylam w ciągu tych dwoch tyg.na 2 animacjach w hotelu (brak czasu:) Śniadanie są od 8-10,a obiadokolacje od 19;30 do 21:30. Byłam i w kapadocji, w Pamukalle, w lażni tureckiej oraz na raftingu.Kapadocja obowiązkowa-widoki niezapomniane,Pamukalle też ladne-ale bardzo męcząca wycieczka.Rafting super!!!! Pilot w kapadocji mówil badzo dobrze po polsku to Turek- Atilla,natomiast na pamukalle trafił nam sie pan Rydwan-porażka prawie wogóle nic nie umial po polsku:( Jedzenie bardzo dobre-zadnych zastrzeżeń nie mamy. w hotelu dość upierdliwi kelnerzy-zwlaszcza jeden z piskliwym głosikiem.Klima super,bardzo cichutko chodzi.Bliziutko do supermarketu Migros.Super wakacje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: wrócilam z Alanii IP: *.server.pl / *.gd.pl 12.07.06, 12:47 A czy możesz powiedzieć coś na temat napiwków .. Czy faktycznie na każdym kroku trzeba coś dawać, ile i jak. Rozumiem, że obsługa hotelowa wchodzi jak nas nie ma, zostawialiscie im kase ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 17:10 Gdy wychodzilismy rano na plaże zostawialiśmy na łóżku dolara lub lira(co tam akurat mieliśmy).Natomiast przy kolacji przy kupnie napoi tez dawaliśmy kelnerowi podobny napiwek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wrócilam z Alanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 20:51 Jeszcze jedno- czy samolot wystartował zgodnie z planem, czy były opóżnienia? Jakimi liniami lecieliście i czy był catering? Z góry dziękuję za odpowiedż. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 13:42 Wylot był z opoźnieniem ok. 1 godz. Lecieliśmy czarterem liniami Fisher,ale w strone do Turcji był samolot lini włoskich ,ale obsługa Fishera,wiec może wydzierzawiony...Ale samolot duży ,bardzo wygodny.Nic nie podawali do jedzenia (oczywiście można było sobie kupić-herbata-5zł) to na prośbe Triady(nadmieniam że cały samolot był dla Triady). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wrócilam z Alanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:09 Przekula dziękuję. Jak Ci się jeszcze coś przypomni to napisz. Chętnie poczytam. Ola Odpowiedz Link Zgłoś
piaskun Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:14 W jakiej łaźni byłaś?? Jest tam miejsce żeby w bezpiecznym miejscu zostawić np. aparat?? Ile kosztuje łaźnia ???? Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 14:19 Koszytsałam z łaźni z Pacho Tours(na obrzerzach Alanii).Koszt 15 Euro.Są tam szafki w przebieralni,które zamyka się na kluczyk-masz go ze soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 14:14 Sejf jest w szafie i kosztuje 10 Euro za 1 tydzień.Nie słyszelismy o zadnych kradzieżach ,ale i tak wzieliśmy sejf na paszporty i pieniązki. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:30 mam rozumieć że nie ma w samolocie żadnego posiłku?? nie żeby to było bardzo istotne ale wolę wiedzieć... Też lecę z Triady do Alanii 12 lipca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 14:34 Nie, nie ma zadnego posiłku i żadnych napoi(mówią że to na prosbę Triady,aby wycieczka byla tańsza).Polecam w samolocie strefę wolnoclową.Alkohol tańszy niz na Okeciu na strefie. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:39 no to cholery jedne, kasować za wczasy to ładnie ale potem swoje koszty tną gdzie się da... Co za naród???!!! o której leciałaś i o której byłaś na miejscu i w jakim hotelu nocowałaś jesli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 14:46 Mieszkaliśmy w alani w hotelu 4*-Kleopatra Dreams Beach.Spotaknie bylo na Okeciu o nieludzkiej porze bo o 5:20. Wylot planowany o 7:20.Wylecieliśmy po 8;00:) Do hotelu,o ile dobrze pamiętam dotarlismy ok.14.00.Tam jest przesuniecie czasu i godzine więc jak u nas jest 13 to u nich 14:00. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:48 to wiem o tej godzinie ;) my mamy wylot o 3:30 z Katowic więc jeszcze lepsza pora ;) a spotkanie na lotnisku już o 1:30... co za debile te godziny ustalają? ;) my lecimy do Club Sidar. Wiesz coś może o tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 15:09 Niestety ale nie znam tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:50 wlasnie, a trzeba byc baaaardzo punktualnie na tym okeciu o 5:20 czy jak sie spozni czlowiek 20 minut to bedzie jakis dramat? Czy siedzenia w samolocie przydzielane sa jak sie udiadzie, czy na lotnisku juz rozdaja bilety z numerem miejsca? Jednym slowem co zrobic zeby siedziec przy oknie :) tluc sie na lotnisku o bilet ;) czy isc po trupach do samolotu ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 15:08 no wlaśnie tu nas Traida załatwila:( Bo na okeciu nie były miejsca numerowane,więc kto pierwszy ten lepszy!!Wiec lepiej przyjechać wcześniej.Z powrotem już sie poprawili i były miejsca numerowane.nie wiem z czego to wynikało. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:44 witam, to ja jeszcze mam kilka pytan. 1. Jak z zakwaterowaniem, jest problem jakis z pojojem zeby z balkonu byl widok na morze, czy trzeba cos wspomoc w tej kwestii obsluge, lub zlozyc chec i czekac kilka dni? 2. jak mozesz to powiedz z ktorego biora Pacho kozystalas, bo jest ich kilka na necie no i czy cos uhandlowalas z ceny w porownaniu do cennika. 3. Rafting mialas na tej trudniejszej rzece czy latwiejszej? 4. Co do lazni to to czy kobitke masuje facet czy kobitka to jest jakos ustalone, czy jak sie trafi? Bo mozna tu bylo przeczytac rozne rzeczy (choc do konca powaznie ich nie traktyuje, ale....) 5. Wypozyczaliscie jakis suter czy to wodny czy taki normalny zeby pojezdzic po okolicy? jesli tak to jak ceny i czy jest cos w poblizu hotelu z tego rodzaju wypozyczalni? I czy jest moze w okolicach hotelu latanie za motorowka na spadochronie? :) 6. nie pamietam juz czy pisalas, wiec najwyzej sie powtorze, czy plaza przy hotelu ladna? czysta? piaskowa? i jak w wodzie, sa plyty skalne? czy tez jakis zwir/piasek? 7. Czy jedzenie whotelu jest w formie bufetu szwedzkiego w pelni tego slowa znaczeniu (nakladasz ile chcesz i co chcesz? czy nakladaja kelnerzy i nie ma zbytnio mowy o wyborze czy dokladce? 8. Z tego co czytalem jest tam budynek glowny i jakis drugi, w ktorym jest sie kwaterowanym z Triady? 9. Orietujesz sie moze czy ten sklep wolnoclowy w samolocie jest w kazdym samolocie, czy tylko w wybranych? bo nie hccialbym sie urzadzic i byc zmuszonym do zakupow w turcji chcac je zrobic na lotnisku w polsce. i to na razie tyle pytan :) Z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:54 a moze masz jakies zdjecia hotelu/plazy/pokoju ktore moglabys pokazac? :) Bo jeszcze 3 tygodnie a ja sie nie moge w ogole doczekac :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:56 z jakiego biura lecisz i do jakiego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 14:59 z triady, do tego tego hotelu o ktorym tu mowa, czyli 4* Kleopatra Dreams beach (ale jak kupowalem wycieczke to wlasnie patrzylem albo na ten, albo na Club Sidar, wygralo to ze o Club Sidar nie bylo nic na necie opinii i nie jest on w pierwszym linii budynkow od morza). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 15:05 ja znalazłam kilka opinii i to same dobre dlatego się zdecydowaliśmy na club sidar ;) udanego wypoczynku i szczęśliwego lotu :) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 15:12 tak tak, po tym jak juz kupilem w kleopatrze ktora tez miala same dobre opinie, trafilem tez na same pozytywne o Club Sidar, no ale z opinii wynika ze pomiedzy tymi dwoma hotelami nie ma jakis roznic jesli chodzi o poziom obslugi i jakosc pokoi. Takze wybor tojuz chyba kwestia gustu. Club Sidar jest chyba z dwie przecznice blizej centrum :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 15:10 mam zdjęcia,ale nie wiem jak moge je tu załączyć... Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 15:11 mozesz mi podeslac na maila: stanik80@gmail.com oczywiscie takich gdzie jestes z rodzina czy cos to niekoniecznie, ale moze masz takie zdjatko samego hotelu, czy plazy przy hotelu ogolnie :) No wiesz o co chodzi :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 15:14 ja też chcę chętnie zobaczę co mnie czeka na wakacjach :) wyślij na maila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 15:19 wyśle ci wieczorem,bo zdjecia mam bardzo duże i nie chcą przechodzic przez poczte.Czekam na męża aż je zmniejszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 15:21 suuuper, bede wdzieczny, jesli gdzies bedziecie na fajnej fotce, a nie chcecie sie pokazywac, to wytnijcie, zeby tylko widoczek na hotel, pokoj czy plaze byl :) juz sie nie moge doczekac wieczora :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 15:04 kurcze dużo tych pytań:) a wiec po kolei: 1.my dostaliśmy pokój właśnie w tym drugim budynku,próbowalismy sie przenieść do głównego(chcielismy dopłacic ale nie dali sie przekonać mowili,że nie ma miejsc:)jedna para z naszej grupy dostała w tym głónym budynku.Ale pokoje są takie same,więc nie ma co żałować.Później nawet byliśmy zadowoleni,bo mieliśmy spokój,a widok na góry i troszku morza było widać.w dodatku nie musielismy przechodzić kolo recepcji z napojami z Migrosa:) 2.Byłam u Leny-biuro na ul.Ataturka 83/d na przeciwko banku.Z ceny nic nie zeszła. 3.Rafting -rzeka była dla mnie wystarczająco trudna,ale nie potarfie na to pytanie odpowiedzieć. 4.Mnie masowal facet,było to dość krepujące:(,wiec jak sie trafi... 5.Niestety nie mieliśmy tyle pieniedzy,ale na plazy były oferty. my wypożyliśmy tylko rower wodny i poplynelismy zobaczyć jaskinie.Koszt 15 lirów za godzinę. 6.Na przeciwko hotelu Kleopatry jest śliczna plaża,wejście do wody bez plyt skalnych sam piasek lub żwirek wyznaczone przez wbite niebieskie chorągiewki. 7.nakladzasz ile chcesz.Może ze trzy razy stał przy rybach i miesku kelner ale ja poprosiłam o wiecej i bez problemu nalożył.Jedzenie dobre,nie było z tych żadnych problemów. 8.Pisalam już o tym wyżej. 9.Tego nie jestem pewna.Lecielismy w obie strony z załoga Fishera i sklep był.Każdy kupował alkohol,aż im zabrakło,ceny o wiele lepsze niż na Okeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 15:10 wiesz, pytań sporo, bo i malo osob jest (a wlasciwie na nikogo kto w tym roku byl i wrocil nie trafilem) ktore byly w tym hotelu. A jezcze jedno, czy w pokoju jest suszarka do wlosow jakas przyzwoita? czy trzeba taszczyc swoja? Bo lodowka to czytalem ze jest. kimatyzacja w pokoju jest (jakies awarie byly?) wiec rozumiem ze da sie spac w nocy jakos normalnie nie narzekajac na upal? Na plazy przy hotelu dziki tlum ludzi, czy w miare normalnie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 15:17 Suszarka jest w porzadku,nie ma po co brać:) Jeżeli chodzi o lodówkę to tez jest taka mala wypchana po brzegi ich napojami.Oczywiscie my ich wszytskie napoje wyjeliśmy i wlozyliśmy swoje:)klima jest super cichutka.Tylko jest mały mankament,aby ja właczyc klime lub światło nalezy włożyć klucz do pokoju -obok drzwi.Wiec nie można wychodząc zostawic sobie włączonej klimy:( chociaż ja od tej klimy i zimnych napoi siedze teraz w domku i okronie kaszle:( Było sporo lezaków wolnych.Nie ma na tym odcinku tubylców więc super,bo w strone centrum dalej już jest ich bardzo dużo.Polozenie hotelu jest naprawde super!!Dojazd do centrum dolmuszem 1 lira,a z tych dlaszych hoteli 5* koszt dojazdu 1,25 Euro w Obie strony na dwie osoby to już 5 euro-droga impreza!! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wrócilam z Alanii 07.07.06, 15:19 w Grecji jest to samo z tymi kluczami.... lampy nie świecą jesli się nie wsadzi tego dinksa w odpowiednie miejsce haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: wrócilam z Alanii IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.07.06, 13:08 Pytanko, weszłam na stronę Pacho Tour, sa opisy wyceczek ale nie ma cennika, wielka prosba jeżlei pamiętasz cennik wycieczek chociaz tych najbardziej wartych by sie na nie wybrać, mogła bys skrobnąć?Rzeczywiscie sporo taniej niz z biur naszych polskich? Będe wdzieczna za szybką odpowiedz, bo jutro rano juz lecę:) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 11.07.06, 13:42 tutaj masz link do jednego z takich lokalnych organizatorow: www.jolcia-adams-tour.com/ Sa tez tam ceny, pewnie w zaleznosci od biura mokga sie delikatni roznic, ale da Ci to jakis poglad na sprawe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 20:38 Nie ma sprawy:) 1.Pamukkale-25Euro 2.kapadocja dwudniowa-40Euro 3.Rafting-15Euro 4.Łaźnia turecka-15Euro 5.Jeep Safarii-15Euro 6.Rejs statkiem 15-17 Euro(nie jestem pewna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.toya.net.pl 07.07.06, 16:00 na tej stronie dalam ocenę hotelu Kleopatra dreams beach i załączyłam kilka fotek hotelu: www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/kleopatra_dreams_beach(2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: wrócilam z Alanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 13:11 Czy są w pokojach lodówki? Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: wrócilam z Alanii 11.07.06, 10:06 witam mam jeszcze dwa pytania :) 1. czy sa jakies owady przed ktorymi trzeba sie bronic i warto wziac cos z Polski (jakies komary czy inne latajace/chodzace gady? :) ) 2. Żelazka w pokoju nie ma i trzeba wziac ze soba ewentualnie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: wrócilam z Alanii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:45 Lodóweczka w pokoju jest taka mała,wypełniona po brzegi ich napojami(pisałam już o tym wyżej). W dzień nie było żadnych komarów,natomiast w nocy, a owszem trzeba zamykać drzwi,albo gasić światło w pokoju.Mnie niestety troszku pozarły.Miałam krem po komarach,warto zabrać może cos do gniazdka na komary,tam w Migrosie były ale drogie. Zelazka nie ma,miałam ze soba takie małe turystyczne. Pozdrowienia (ale Wam zadroszcze że jesteście przed,czekanie jest lepsze niż bycie juz po:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: Pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:43 10Euro lub 15$.Opłaca się bardziej 10EURO,tzn.opłacało sie bo teraz nie wiem jakie są kursy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingog hej mam pytanie! IP: *.autocom.pl 11.07.06, 15:36 czy ceny w wolnoclowce w samolocie sa duzo korzystniejsze niz na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: hej mam pytanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:44 Na to pytanie musi odpowiedzieć mój mąż,bo to on robił zakupy alkoholowe:),ale napewno bardziej się opłacało w samolocie,ile było róźnicy odpowiem wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiątko Re: hej mam pytanie! IP: *.icpnet.pl 11.07.06, 20:14 Hej Mam pytanie jesli jescze raz mialabys leciec to co bys wybrala turcje czy egipt?? Gdzie bylo lepiej?? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: hej mam pytanie! IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 20:46 Kurcze ale zadałaś pytanie.Byliśmy i w Egipcie,w Tunezji i Turcji.Wiec Tunezja od razu odpada.Turcja dla mnie jest sliczna,Alania jako miejscowośc bardzo malownicza.Ale Egipt to jednak Egipt.Moj mąz był zachwycony nurkowaniem i piramidy...Chociaż Hurgada moim zdaniem jako miejscowość jest gorsza od Alanii.Nie byłam jeszcze Sharm...jezeli jedziesz pierwszy raz to ja jednak bym wybrala Egipt:)Ale to naprawde trudny wybór:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiatko Re: hej mam pytanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:01 dziekuje za odpoiwedz;-) heh bylam w hurgadzie i w sharmie bardziej mi sie w hurgadzie podobalo a to za sprawa ze bylismy w samym centrum hurgady i na dodatek zaprzyjaznilismy sie z jednym egipcjaninem ktory nas oprowadzil po hurgadzie tak od kuchni ;-) dlatego teraz mamy obawy czy nam sie spodoba turcja bo slyszalam opinie ze lepiej byloby najpierw poleciec do turcji czy tunezji a pozniej do egiptu ale skoro mowisz ze w turcji tez jest super no to kamien mi z serca spadl - wiem ze kazdy ma inne zdanie ale chociaz w jakis sposob mnie uspokoilas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: hej mam pytanie! IP: *.toya.net.pl 11.07.06, 20:50 Litrowa Finlandia w samolocie ok.36zł,a na okeciu ok.60zl.No to jest różnica:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Napiwki IP: *.server.pl / *.gd.pl 12.07.06, 12:50 A czy możesz powiedzieć coś na temat napiwków .. Czy faktycznie na każdym kroku trzeba coś dawać, ile i jak. Rozumiem, że obsługa hotelowa wchodzi jak nas nie ma, zostawialiscie im kase ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekula Re: Napiwki IP: *.toya.net.pl 12.07.06, 17:11 Gdy wychodzilismy rano na plaże zostawialiśmy na łóżku dolara lub lira(co tam akurat mieliśmy).Natomiast przy kolacji przy kupnie napoi tez dawaliśmy kelnerowi podobny napiwek Odpowiedz Link Zgłoś