Gość: mirek matela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:44 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etrusek holiday park resort 07.07.06, 16:52 pytan brak. prosze jednak o twoja dluzsza opinie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=27492209 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Wrocilem z holiday park resort-pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 12:34 Wybieram się tam z mężem i naszymi synami (2 i 5 lat) 2 sierpnia. Ciekawa jestem co serwują na posiłki, bo "różne bufety" niekoniecznie oznacza potrawy zbliżone do naszej polskiej kuchni, a moje maluchy to niejadki. Poza tym mniejszy jeszcze nosi pieluchy - czy jest tam możliwość przy hotelu kupienia pampersów? Czy jest możliwość wyboru pokoju? Jakie są najlepsze (piętro, lokalizacja)? Czy dużo jest leżaków i parasoli przy basenie i na plaży? Czy plaża to żwirek czy raczej kamienie? A jak dzieciom organizują czas polscy animatorzy? Będę wdzięczna za wszelkie praktyczne wskazówki dotyczące wypoczynku z małymi dziećmi w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wrocilem z holiday park resort-pytania IP: *.chello.pl 29.07.06, 16:57 Ja byłem w lipcu w tym hotelu i postaram się na niektóre pytania odpowiedzieć :) Jedzenie czyli rózne bufety było naprawde bardzo europejskie czasami można było powiedzieć, że aż za bardzo :) Na obiad zawsze frytki, hamburgery , spagetti z mega dobrym sosem pomidorowym, jakieś duszone brokuły, kalafiory, ziemniaczki pieczone, gotowane, mięsa duszone z warzywami, raz był super pyszny gyros szpinak, ogromna ilość surówek i ciast. Na kolacje grille, sałatki wędliny itp, Na śniadania omlety jajka gotowane, jajecznice itp. Ogólnie żarcia mega ilości nie do przejedzenia (a ja lubię zjeść dużo i dobrze :)) Co do kupienia pampersów to nie wiem. Najbliższe skupisko sklepów jest kawałek za Incekum. Pokoju nie wybieraliśmy ale mozna spróbować. Najlepiej od strony morza. O leżaki na basenie niestety jest zawsze bitwa bo większość rezerwuje je sobie rano przed śniadaniem poprzez położenie ręcznika i potem lipa bo wszystko zajęte. Na plaży zawsze coś się udawało nam znaleźć. W wodzie są kamienie i trzeba mieć buty do pływania bo straszenie bolą nogi - ja kupiłem gumowe na miejscu za ok 5 Euro. Animatorzy są super. Dwie polki Sylwia oraz Jola i rosjanka Sofi. Rano można dziecko oddać od 10-12 i potem od 15-17 jak dobrze pamiętam. Mają w tym czasie różne konkursy, malowanie twarzy, malowanie kamieni itp, itd. Na pewno się nie będą nudzić. Wieczorem o 21 Mini Disco dla dzieci - super sprawa :) Odnośnie pytania o napiwki z drugiego posta to ja nie dawałem nigdy a jedynie widziałem, że dawali jednej pani, która robiła ręcznie naleśniki. Ogólnie nie było potrzeby i nikt absolutnie się nie domagał. Jeżeli chodzi o wycieczki to polecam zdecydowanie wybrać się do Alanyi i tam wykupić bo przebitka u rezydenta jest prawie 100%. Myśmy nie kupowali żadnej bo mamy 3 letnie dziecko i stwierdziliśmy, że nie ma sensu wozić po turcji kilka godzin dziennie dzieciaka. Pojechaliśmy za to busem do Alanya oraz Side. Spod hotelu jedzie busik w jedną i druga stronę średnio co 10-15 minut. Do Side z przesiadką w Manavgacie. Jeżeli będą jakieś pytania postaram się odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Podziękowania dla Piotra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:24 Wielkie, wielkie dzięki za Twoje spostrzeżenia. Przyznam się, że się uspokoiłam co nieco. Prawdopodobnie tak jak i Wy nie wybierzemy się na zorganizowany wypad po Turcji (młodszy synek ma 2 latka). Dzięki za info o busikach. Na pewno skorzystamy. Mam może jeszcze tylko dwa pytania. Pierwsze - o owady. Czy dokuczają osy, komary lub coś podobnego? A drugie czy na plaży jest piasek i czy lepiej iść na plażę po śniadaniu czy po obiedzie? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź i zaczynam się pakować, bo pojutrze wylatujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Podziękowania dla Piotra IP: *.chello.pl 31.07.06, 19:38 Witaj, to jego żona;) Komary pocięły mnie niesamowicie! Ale latały głównie wieczorem, w dzień zero owadów. Plaża raczej z kamieniami i żwirkiem, babek raczej nie porobicie chociaz widziałam że dzieciaki coś tam grzebały;) Nasza córa nie była zainteresowana plażą tylko basenem więc plażowaliśmy tylko jak zostawała w mini clubie (nawiasem mówiąc trzeba uważać na dzieciaki bo szybko robi się głęboko)- czyli koło 10-12, no i wieczorem robilismy długie spacery. No i zaopatrzcie się w pływaczki lub koło dla dzieciaków - bez tego ani rusz, choć w hotelowym sklepie można kupić ale drożej. Polecam tez butki gumowe dla całej rodziny (do kupienia np. w deichmanie) bo po kamykach na boso daleko nie zajdziecie;) A poza tym było bosko i jak będziecie to koniecznie pozdrówcie panią Jolę i Sylwię od rodziców małej Ady;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Miło Cię poznać Aga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:30 Witam również :) Właśnie wciągnęłam na listę środki odstraszające komary, aby nie uprzykrzały nam wieczornych spacerów. Dzięki za Twoje rady. Buty do wody na plażę dla całej naszej czwórki już zakupiłam i właśnie w Deichmannie. Tu muszę przyznać, że poprzez internet zamówiłam konkretne rozmiary do najbliższego sklepu i po 5 dniach już miałam do odbioru. Polecam ich gorąco przy poszukiwaniu upatrzonego obuwia; obsługa we Wrocławiu bardzo pomocna i wspaniała. Trochę szkoda mi, że nie ma tam piasku, bo chłopcy lubią budować fortece i zakopywać co się da. Na szczęście bardziej uwielbiają chlapać się i siedzieć w wodzie. Pływaczki/ rękawki dla nich mam. Kółka dokupię jeszcze dzisiaj. Przekażę również pozdrowienia od Was. Za wszystkie wskazówki jeszcze raz dziękuję i do usłyszenia po naszym powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Czekamy na odpowiedź IP: 82.177.111.* 25.07.06, 12:29 Ania zadała wiele pytań, do których chciałabym jeszcze dorzucić sprawę napiwków podczas posiłków, czy są "oczekiwane"? Jadę pierwszy raz na ofertę All Inc., a od znajomych, którzy wrócili z Egiptu, dowiedziałam się, że pomimo all inc. trudno im było się poruszać po hotelu bez dawania niemal na każdym kroku napiwków. Jak było w Holiday Park? Czy są jakieś sensowne sklepy w okolicy? Jaka jest plaża; ciekawa jestem Twoich rad i spostrzeżeń, za które z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala holiday park resort-pytania do Mirka c.d. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:28 Przeglądając archiwum forum wyczytałam, że interesowałeś się wycieczkami fakultatywnymi oferowanymi m.in. przez Pacho Tours. Czy skorzystaliści z jakiejś oferty? Jesteście z niej zadowoleni? Jak zniosła taką wycieczkę Wasza 3,5 letnia córeczka? Liczę na szybką odpowiedź (za parę dni wylot)i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś