soleil30 09.08.06, 08:18 Mam pytanie:czy ktoś zwiedzał Istambuł na własną rękę? Albo czy znacie interesujące oferty wycieczek do Istambułu, biura które organizują takie zwiedzanie? Planuję zimowy wyjazd i chcę się zorientować w ofertach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tierralatina Re: Istambuł 09.08.06, 18:39 Istambul fantastycznie zwiedza sie samemu. Miasto jest przepiekne, bezpieczne. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Istambuł IP: 212.244.73.* 10.08.06, 14:02 Polecam Istambuł jak i całą Turcję w wycieczce niezorganizowanej!!! byłem 2 lata temu, 3 tygodnie, samochodem (10 letni golf bez klimy) - było cudownie!!! Piękny kraj, mili ludzie, świetne campingi. Istambuł to perełka jakich mało, ogromne miasto ale z niesamowitym klimatem, polecam tydzień w samym mieście, jest co zwiedzać. Jeżeli lubisz poznawać kraj do którego jedziesz, a nie siedzeć na basenie i delikatnie mówiąc konsumować - Turcja jest krajem niesamowitym pod tym wzgledem, połączenie kultury wschodu z wlawającą się tam coraz bardziej kulturą zachodu. Wycieczka zorganizowana - bez sensu, przegonią Cię po mieście, nie poczujesz klimatu, zobaczysz sztampowe atrakcje, polacam np wybrzeże wokół miasta, miejsce żadko odwiedzane przez turystów, pełne rybaków i turecjich dzieciaków kąpiących się w morzu, buteleczka piwa w takim miejscu smakuje niesamowicie, na koniec - Istambuł to bezpieczne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś