Gość: Hania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:57 wybieram się tam 20.09.2006 czy kotoś tam był? proszę o wszelkie informacje dot hotelu, co mozna zwiedzac w tamtej okolicy?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.06, 20:59 ja tam była.było super.hotel godny polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:36 dziekuję, czy moge prosić o więcej informacji, w jakiej okolicy jest hotel, co tam mozna zobaczyc, jaka jest plaza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: 155.140.122.* 12.09.06, 11:04 Okolice hotelu sa nieciekawe. Na plazy ciemny piasek, samo wejscie do morza kamieniste i od razu spadek na wysokosc ramion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:38 Brzmi to nieciekawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: 155.140.122.* 13.09.06, 11:46 Ale woda chociaz ciepla ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: 155.140.122.* 13.09.06, 11:51 Jak masz jakies jeszcze pytania to z checia odpowiem. Wybierasz sie z dziecmi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 13:04 Interesuje nas sam hotel i panujące nam zwyczaje, warunki z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: 155.140.122.* 13.09.06, 15:21 Hotel sklada sie z niskich budynkow. Pokoje urzadzone sa nowoczesnie. My mielismy 2-osobowy z balkonem, lazienka z natryskiem, lodowka (uzupelniania codziennie woda i 1 czy 2 razy w tygodniu inne napoje), klimatyzacja. Codziennie byl sprzatany. Reczniki plazowe w cenie. Pokoje sa zamykane na karte, ktora po wyjeciu wtylaczala prad w pokoju, wiec klimatyzacja wtedy nie dzialala, ale nigdy nie bylo z tego powodu goraco w pokoju. Mozna poprosic w recepcji przy przyjezdzie, zeby dali dwie karty. Karty na reczniki plazowe daja po 1 na osobe dorosla, ale my poprosilismy o 4, poniewaz mamy 2 dzieci. Zgodzili sie bez problemu. Na posilki nie mozna przychodzic w strojach plazowych. Niby jedzenia duzo, ale troche wszystko na jedno kopyto. Przez 2 tyg mozna sie nim zmeczyc. Nasze dzieci nie chcialy tam nic jesc oprocz pysznych arbuzow i zielonych ogorkow. Przy plazy byl rowniez bar z kurczakiem z rozna, kebabem, hamburgerami, makaronem. Cena uslug lekarskich : 3 wizyty lekarskie w tym jedna telefoniczna bo nie przyszedl + antybiotyk i Ibufen = 100 EUR. W naszym pokoju plaga komarow, mimo codziennej 2 godzinnej walki z nimi cala noc potrafily nas meczyc. Natomiast znajomi przez tydzien nie widzieli zadnego. Jesli masz jeszcze jakies pytania zadawaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 18:56 Bardzo Ci dziękuje za wszelkie informacje Do tej pory nigdy nie miałam okazji kozystak z oferty ALL... na czym polega ta kolacja z karty... ..tak naprawdę nie możemy się już doczekać wyjazdu, dlatego tak Cię zamęczam bardzo dziękuję za wszystko! Tobie życzę pogodnej jesieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: 155.140.122.* 14.09.06, 09:08 W tym hotelu opcja all in wyglada nst : w okreslonych porach i miejscach sa posilki (sniadania, pozne sniadanie, obiad, kolacja), niestety ani my ani nasi znajomi nie skorzystlismy z kolacji z karty (trzeba dzien wczesniej zarezerwowac w recepcji, jest w tej samej sali co inne posiki), przez 1 h sa lody, ciasta, napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostepne non stop, sa automaty z napojami, do posilkow kelnerzy przynosza napoje. W cenie sa reczniki plazowe, lezaki na plazy, silownia. W poniedzialek mozna sie udac na rynek do Manavgat taksowka (koszt 15 EUR w jedna strone) i zaopatrzyc sie w tureckie podroby. Udanego urlopu ! Jestem ciekawa Twoich wrazen. Z uwagi na fakt, ze pojechalam z malymi dziecmi nie zwiedzalismy okolic. Bylismy tylko na zakupach w Manavgat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 10:13 Za wszystko dziękuję. My tam jedziemy aby odpocząć, mam nadzieję że się to uda. Jest to mój drugi wyjazd do Turcji, poprzednim razem troszkę zwiedziłam. Wynikało to nie tylko z mojej natury podróżnika, ale przede wszystkim z tego, że trafiliśmy na bardzo słaby hotel. Właśnie dlatego jestem tak bardzo ciekawa na jaki hotel trafimy tym razem. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 13:28 jaka jest teraz pogoda w turcji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: 155.140.122.* 19.09.06, 12:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=48631553&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 08:55 27.09 wróciłam z tego hotelu - pogoda przemienna w nocy burze i deszcz w ciagu dnia piękne słońce - jednym słowem - FAJNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: 155.140.122.* 29.09.06, 09:53 A jak podobal sie hotel ? Smakowlao jedzenie ? G Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:05 hotel fajny, czysty i miła obsługa - jednak wolę kameralne hotele, są bardziej ciche jesli chodzi o jedzenie wszyscy byli bardzo zadowoleni, z całą pewnością nikt nie mógł czuc się głodny, zawsze o każdej porze multum jedzenia i picia ... (jestesmy zgodne o ile pamietam z Twoich info) sniadania 7 dni to samo, bardzo dobre pomidory, sery, b. duzy wybór pieczywa, jajecznica, omlety, naleśniki - choć po kilku dniach chciało sie dobrej wedlinki...bo tam były mielonki obiady - multum, smaczne, choć ja po 3 dniach jestem zawsze nasycona hotelowym jedzeniem, najbardziej smakowała nam kolacja z karty, zamawiasz co chcesz z karty, otrzymujesz sliczną (jednocześnie obfitą) porcję i czujesz się gościem restauracji zaskoczyli nas jedynie owocami - spodziewalismy się brzoskwin, mandarynek.... zawsze były melony, arbuzy, co 2 dzień winogrona, jabłka śliwki, gruszki nawet w sklepach nie spotkalismy 1 figi ZAWALONE stoły słodkościami - torty, placki... dla mnie najlepsza kaszka z makiem!!! pamiętam kiedys we Włoszech na nartach - hotel funkcjonował częściowo z kary - danie główne zamawiane dzien wczesniej, wiele przystawkek i deserów na stole szwedzkim -SUPER miałaś też rację co do plazy = piasek cimny kamyszki u wejscia, dodatkowo przez 4 dni była straszna fala - ale woda cieplutka jednym słowem super odpoczynek spokój cisza, pozdrawiam Cię serdecznie i juz teraz życzę miłych przyszłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika M Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.ips.lodz.pl 06.10.06, 13:18 No coż wróciłam z tego hotelu 4.10 i mam z goła odmienne zdanie o nim niż moi poprzednicy. Otóz nie mam zastrzeżeń do samego hotelu ani organizacji, ale moje kamyczki do tego slicznego ogródka to: - fatalna woda w basenach w trakcie mojego pobytu wszystkie dzieci miały krosteczki na brzuszkach (prawdopodobnie uczulenie na dodany środek dezynfek.) i ranki niegojące się na nóżkach po kąpieli w brodziku, po popowrocie do kraju wszystko zniknęło - jedzenie nazwę FATALNYM, oburza mnie porównanie tego co oferuje Iberotel do włoskich hoteli, z kt korzystam kilka razy do roku - w Iberotel Serra Palace 70 % kolacji to tzw. Powtórka z rozrywki tj. to co zostało z dnia poprzedniego skrojone polane majonezem i zaserwowane w formie sałatki, podobnie np kotleciki ponadziewane na patyczki przesmażone z dodatkiem papryki i innych warzyw, zawijane w ciasto mięso na drugi dzień było krojone w plastry i serwowane jako zimna zakąska - napoje okropność - wszedzie dostępne soki (głównie dla dzieci) pomarańczowy + wiśniowy, robione z wody i jakiegoś białego proszku, kiedy taki wiśniowy napój wylał nam się na stolik przy basenie, laminat trwale zafarbował na czerwono - Ostrzegam rodziców przed podawaniem tego dzieciom !!!! Alkohole lokalne słabej jakości, ale to juz nie wina hotelu - NAJBARDZIEJ OBURZAJĄCE JEST TO, ŻE POMIMO, IŻ WSZYSCY GOŚCIE HOTELOWI SĄ W OPCJI ALL INCLUSIVE - SĄ GOŚCIE LEPSZEJ I GORSZEJ KATEGORII - Niemcy mieli drinki robione z soków z kartonów - czyli po prostu prawdziwych soków. Widząc taką sytuację zwróciliśmy uwagę personelowi i poprosiliśmy o nalanie takiego soku - pomimo awantury nie dostaliśmy tego - powód cyt. Kierownik decyduje kto jaki sok dostanie... Ogólnie: hotel ten był przez TUI oferowany w ramach last minute za niższe niż przeciętnie pieniądze teraz wiem dlaczego. Być może przyczyną takiego traktowania gości jest fakt, że jest juz po sezonie i hotel nie ma pełnego obłożenia. Jeszcze jedna uwaga - z hotelu jest b. daleko do Side i Manavgat - brak dolmuszy a taxi odpowiednio 20 i 15 EURO w jedną stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 13:30 dot jedzenia Włochy - Turcja napisałam jak serwowano we Włoszech obiady... jednak nie porównałam smaku tych odmiennych kuchni muszę nadmienić, że bardzo lubię włoską kuchnię (doświadczenie z kilku wyjzdów) jesli chodzi o Turcje - to nie był mój pierwszy wyjazd do tego kraju - TO JEST TURCJA tam człowiek nie uswiadczy kuchni typowo europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Iberotel Serra Palace Manavgat IP: 155.140.122.* 11.10.06, 10:40 No fakt, ze moj syn tez mial na ciele wiele krostek. Lekarz je ogladal, ale nic madrego nie stwierdzil. Mi sie wydawalo, ze sa to ugryzienia komarow, ktorych bylo mnostwo w naszym pokoju. Pozostale dzieci ani dorosli nie mialy zadnych krostek mimo iz sie kapaly w basenie. m Odpowiedz Link Zgłoś