Dodaj do ulubionych

Problem z telefonem komórkowym

IP: *.telkonet.pl 01.10.06, 19:49
Przed wyjazdem kupiłam pakiet startowy.Miałam na karcie 70 zł.Przez pierwsze
3 dni mozna się było do mnie dodzwonic, pózniej telefon nie działał,a na
karcie zostało < O,oo>
Obserwuj wątek
    • iberia30 Re: Problem z telefonem komórkowym 01.10.06, 21:18
      przeciez bedac za granica i odbierajac polaczenia tez za nie placisz.Zatem
      jesli ktos do Ciebie dzwonil przez 3 dni to wygadalas te 70zl, wiec w czym
      problem?
    • Gość: Magda Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.solarnet.silesianet.pl 03.10.06, 15:06
      nie wiem czy to zbieg pechowych okolicznosci ale ja takze bylam w Turcji(2 razy)
      kupilam starter, duzo impulsow na karcie- w momencie wyladowania i potem do
      konca pobytu telefon mi nie dzialal.Dlaczego? przeciez roaming podobno sie ma
      od razu w orange pop wiec w czym jest problem?czy ktos pmoze odpowiedziec?
      p.s. nie pomagalo wpisywanie jakichs tam kodow aby uruchomic roaming bo telefon
      nie dzialal.
      • Gość: Damian Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 15:27
        to ja miałem jeszcze gorzej, od dawna używam telefon na karte Orange
        doładowałem karte za 100 zł a telefon przez 2 tygodnie pobytu szukał sieci :-(
        próbowałem różnych ustawień, wybierałem ręcznie - nic nie znalazł, cały czas
        szukał :-( a telefon mojej zony (w Plusie) działał od razu,
        jak to wytłumaczyć ? ten sam mój telefon w styczniu działał w Holandii
        (przynajmniej smsy) i rok temu we Włoszech a w tym roku w Turcji nie chciał

• Gość: nikit Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 20:04
          ja mam telefon w erze, tylko wcześniej sobie roaming uaktywniłam i telefon
          działał bez zarzutu odrazu na lotnisku, tylko zapomniałam raz zablokować
          telefon i nagrałam sie komuś na 3 min które mnie kosztowały 40 zł, tak że tanio
          nie jest..wiec dobra rada-blokujcie telef. pozdro./średnia cena to 17 zł za
          min. z Turcji/
          • Gość: M Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.teklinek.pl 03.10.06, 21:36
            Byłam w tym roku w Turcji i jestem zaskoczona Waszymi problemami.
            Do dyspozycji mialam dwa telefony - oba w Orange. Jeden abonamentowy i drugi
            POP. Nie bylo zadnych problemow z logowaniem. Od poczatku na lotnisku wszystko
            bylo OK.

Z POPa dzwonilo sie do kraju. Minuta polaczenia (w promocji, dzwoniac przez
            *123...) kosztowala 2 zł. brutto.

Abonamentowy sluzyl o wysylania SMSow. Jeden SMS - niecale 90 groszy (siec
            ARIA).

Problemow nie było, nie tylko na Riwierze Tureckiej, ale rowniez podczas
            wycieczek, np do Kapadocji czy Pamukkale.

Przed wyjazdem, a owszem, udalam sie do biura Orange dopytac o dostepnosc
            roamingu i ceny. Jeszcze przed wyjazdem wiedzialam w jaka siec musze sie
            logowac aby nie placic 11 zł. za min polaczenia.
            Dodatkowo BOK Orange poinformowal o promocji POP - 2 zl za min polaczenia to
            chyba nie jest wygorowana cena.

Zycze jak najmniej problemow z telefonami podczas kolejnych podrozy.

• Gość: Magda Re: Problem z telefonem komórkowym IP: *.solarnet.silesianet.pl 04.10.06, 10:50
              nie chodzi mi akurat o cene tylko o to aby ten moj telefon w popie dzialal jak
              bede w Turcji next time...!!!!a tu niestety w orange pop jest zawsze problem.
              moja kolezanka tez jest w plusie i jej telefon w Turcji dzialal bez problemu :(
              • Gość: regina Re: Problem z telefonem komórkowym IP: 62.244.243.* 12.10.06, 15:56
                witam!!! ja tez mialam problemy z komorka, tez zachodzilam w glowe co sie stalo
                az ktos mi wyjasnil, ze w Turcji kazda komorka jest zarejestrowana i tez nie
                zarejstrowane po prostu przestaja dzialac. Tylko na ogol dzieje sie to po ok 3
                tygodniach. Lipa z tymi komorkami, ale co zrobic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka