Gość: Mario Białystok Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.04.09, 21:55 Wybieramy sie z dwójką dzieci do Santany jedno bedzie miec 5 miesięcy szukamy rodzin z podobnym maleństwem Odpowiedz Link Zgłoś
wilma-w2 Re: Club Santana 4* 21.04.09, 13:29 Lece do Santany 20 maja na dwa tygodnie z dwójką dzieci(6 lat i niecałe dwa latka) i mężem, oraz kuzynem z żoną i bliźniakami 3 lata. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 21.04.09, 16:21 To już niedługo, opowiedz po powrocie jak co się podobało OK? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma-w2 Re: Club Santana 4* 23.04.09, 09:42 ok opowiem jak przyjadę myślę że będzie ok bo w zeszłym roku była tam moja kuzynka z dzieckiem i chwaliła sobie dlatego też wybrałam tą sprawdzoną ofertę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 23.04.09, 12:52 Ja też tam byłam i też polecam, ale było to 5 lat temu. Ciekawa jestem jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Club Santana 4* IP: *.uznam.net.pl 17.05.09, 19:30 Może ktoś stamtąd ostatnio wrócił? Ciekawa jestem wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 13:48 Czy wybiera sie ktoś 27mego maja do santany?. Pytam bo my sie wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 23.05.09, 08:01 Ja wybieram się do Santany 1 lipca z Białegostoku.Mam jeszcze pytanie Kto mi powie jaką walutę jest brac lepiej dolary czy euro i ewentualnie jaką jest lepiej płacic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 11:58 my bierzemy i eur i dolary bo to akurat mamy/biuro tak nam doradzilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 24.05.09, 09:34 A Ty skąd wylatujesz? Lecisz z rodzinką czy sam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-ik Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 19:11 Hejwszystkim forumowiczom!!Juz niedługo wylot i jak widać kilka osób sie tam znajdzie w tym samym terminie...To jak umawiamy się jakoś wszyscy??:)Jakiś znak rozpoznaczy???Krawat, kwiatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 31.05.09, 08:50 Jeśli chodzi o mnie to bedzie mnie Latwo rozpoznac bo lecę z rodzinką .Mam dwóch synów jeden ma 5 miesięcy więc bede miał wózek dziecięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-ik Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 14:19 Ja lecę 1-go lipca na dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 31.05.09, 16:17 Ja tez lecę 1 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 31.05.09, 17:17 A ja 8 lipca, wiec chętnie na miejscu porozmawiam z wami, ciekawa jestem waszych wrażeń po tygodniu, mam dzieci w wieku 8 i 9 lat, które wyglądają jak bliźniaki. Tylko jak was rozpoznam w tym tłumie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 18:34 ...a ja lecę z rodziną ( mąż i dzieci 5 i 10 lat) z Łodzi 29 czerwca do 13 lipca. Na pewno się spotkamy, pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 02.06.09, 20:35 Czesc Arla tu Mario z Białegostoku ja lece z żona sunem 7 latkiem i 5 miesięcznym. Moze sie spotkamy my bedziemy mieli wózek i malenstwo na pewmno nas poznacie . Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta172 Re: Club Santana 4* 16.06.09, 13:39 ja też lecę 01 lipca mam 7 letniego syna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.09, 18:36 ...marmar, czekamy na Twoje wrażenia, opisz szybciutko, a może jakieś porady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 14:29 hello. Wczoraj przylecieliśmy. Jestem zadowolona z hotelu-jest klima co jest bardzo ważne przy tych upałach, położenie blisko plaży, basen duży. Tamtejsze jedzenie troche mi sie przejadło, wczoraj jak wpadliśmy do mcdonalda to nie mogliśmy z niego wyjść, tam podają dużo warzyw w różnych postaciach(przegięciem było jak nam dali usmarzone obierki ziemniaków), podają coś co nazywają mięsem ale to nie ma nic z nim wspólnego(chemia jak w mcdonaldzie ale o wiele gorzej smakuje).Bardzo lubię warzywa ale po 3dniach wszystko mi się przejadło. Zresztą sami zobaczycie. Jezeli chodzi o wycieczki fakultatywne to polecam Wam Kamila(on ma o połowę tańsze wyjazdy niż organizowane z hotelu)jego biuro podróży jest 50m w lewo od wyjścia z hotelu.Ten człowiek może Wam dużo poopowiadać :). Jak będziecie u niego powiedzcie że napisaliśmy o nim :). Jeżeli chodzi o pieniądze to najlepiej wymienić na liry w punkcie ptt tam najbardziej sie opłaca.Kupujcie w małych sklepikach spożywczych napewno nie w hotelowym-to samo odnośnie ubrań(2razy drożej)No i trzeba sie z nimi targować. Jak macie pytania to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 04.06.09, 15:53 Musieliście zapłacić za pokój z widokiem na morze/basen? Odpowiedz Link Zgłoś
jolek1.0 Re: Club Santana 4* 04.06.09, 21:47 Witam. Powiedz proszę czy to prawda z doplatą do pokoi z widokiem na morze lub basen. Jaką walutę zabrać dolary czy euro i co opłaca się kupować odzież lub inne rzeczy(złoto) Bo do Turcji lecę z rodziną pierwszy raz i każda informacja o ym kraju jest pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:15 Pewnie, że mamy pytania, jest to nasz pierwszy wyjazd do Turcji, na co zwrócić uwagę, co zabrać, itp.Bardzo proszę o podpowiedź. Lecimy rodzinnie 2plus 2(5i10 lat). Pozdrawiam. email-arleta27@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wilma-w2 Re: wróciłam z Club Santana 4* 04.06.09, 14:46 Witam właśnie wczoraj wróciłam z santany - jak macie pytania to piszcie a ja w miare możliwości czasowej postaram się odpisać jak najszybciej. ale tak po skrucie to jestem zadowolona z wczasów zresztą moja rodzinka też. Jedzenie jest w miarę urozmaicone choc z mięskiem różnie bywa, ale dużo surówek kapuścianych, pomidorów ogórków, ryż makaron no i iczywiście ciasteczka ( do obiadu i kolacji - poloecam torty).Pokoje czyste choć wiekowe, baseny ładne. Mnie się podobało a najbardziej to że tam było 40C a tutaj tak zimno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 04.06.09, 18:51 Ja wylatuje z rodzinką 1 lipca.Jak jest z tymi pokojami tzreba doplacac czy nie? Czy dolary mogą byc? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma-w2 Re: wróciłam z Club Santana 4* 05.06.09, 11:03 Niestety Turki to taki naród że na wszystkim chcą zarobić - my byliśmy we dwie rodziny i za to żeby mieć pokoje koło siebie musieliśmy zapłacić bo żekomo tych bez dopłaty już nie było (fałsz gdyż połowa hotelu w tym terminie była pusta). My utargowaliśmy za dwa tyg po 25 euro od pokoju dopłaty a chcieli po 30. Jeżeli jedziesz z dziećmi małymi to zwróć uwagę żeby ci nie dali pokoju przy czole ulicy gdyż niestety to przelotówka i jest bardzo głośno nawet w nocy. My mieliśmy numer 1423 i doło się wytrzymać - to pokoje z widokiem na basen i morze za basenami równolegle do ulicy. A co do kasy to możesz wziąść dolary - ja osobiście miałam euro i płaciłam tylko euro (nie zamieniałm na ich liry) choć czasami oni wydawali w lirach - przelicznik 1 euro mniej więcej 2 liry zależy w jakim sklepie.Moje znajoma miała tylko dolary i też na tym nietraciła tak mówi. Zyczę udanego urlopu - w razie pytań pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: wróciłam z Club Santana 4* 05.06.09, 15:46 30 Euro? niezłe zdzierstwo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-ik Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 20:01 No faktycznie niezłe...ale co tam nie mam zamiaru psuć sobie urlopu za 30 euro czy też dolców.Mój plan:wygrzać się szczególnie w obliczu dzisiejszych polskich temperatur,wymoczyć w CIEPŁYM morzu i wypić kilka drinków w miłym towarzystwie.Ktoś się przyłączy??A jedzenie? Jakoś przeżyję a mięsa i tak nie lubię:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: wróciłam z Club Santana 4* 05.06.09, 22:15 Nie martw się, byłam w Santanie 5 lat temu i naprawdę nie można było się do czego przyczepić. Mój mąż mięsożerca nie narzekał, nie sądzę by aż tak się tam zmieniło. Wtedy jednak nie dopłacaliśmy za pokój z widokiem na morze, a taki dostaliśmy. W ciągu dnia najprzyjemniej było na basenie lub w morzu, najcudowniejsze były jednak wieczory (nie czuć było zimna nawet w stroju kąpielowym), kolacje przy basenie o zachodzie słońca, ech nie mogę się już doczekać wakacji... Oczywiście przyłączam się na drinka, póki co wirtualnego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 06.06.09, 07:27 Ja bedę w Santanie 1 lipca, jadę z rodzinką.Mam pytanko.Czy w ciągu dnia między posilkami mozna np; zjeść lody , frytki wypić kawe itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marmar Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:33 lody są odpłatne w hotelu, z frytkami tęż cienko bo były raz i to bardzo nie dobre, kawa jest. naprawde polecam zamiane na liry w ptt bo handlarze na swoim przeliczniku duzo zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:05 ..co to znaczy zamiana na ptt?. Bardziej opłaci się płacić lirami? W Polsce pewnie takiej zamiany nie zrobię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Wycieczki fakultatywne:) IP: 78.162.15.* 07.06.09, 13:55 Witam serdecznie! Przed przyjazdem zapoznacie sie z nasza stronka lena-pachotour.pl.tl/_-ceny.htm A jak juz bedziecie na miejscu, to zapraszam na pyszna herbatke jablkowa! Pozdrawiam i zycze udanych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Wycieczki fakultatywne:) 07.06.09, 14:00 Widzę, że ceny nieco spadły, fajnie :) Leno, jak kiedyś byłam w Santanie pamiętam że tuz obok hotelu było jakieś biiuro, czy był to odzdział waszego biura? Niestety nie pamiętam nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-iak Re: Wycieczki fakultatywne:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.09, 18:06 A był ktoś może na którejś z wycieczek?Co polecacie pammukalle czy kapadocja?A moze jakaś inna opcja bo to JEEP SAFARII to mnie nie bawi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:10 Wilmo, ja lecę z rodziną (mąż i dzieci 5 i 10 lat)Na co zwrócić uwagę, co zabrać, ile kasy, jakie wycieczki no i w ogóle.Jest to nasz pierwszy wyjazd i wszystkie uwagi są cenne. Bardzo będę wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:15 mój email - arleta27@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.171.229.234.dsl.crowley.pl 16.06.09, 13:09 Hej Ja też wybieram się do santany 01 lipca mam mieć pokój seut nie wiem dokładnie jaki to ma być. Napisz co wiesz na temat hotel będę wdzięczna. Jadę z 7 letnim synem i nie wiem co brać ze sobą. Czekam na odpowiedź pozdrawiam. Mój adres wioletta.maksean@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jolek1.0 Re: wróciłam z Club Santana 4* 07.06.09, 12:13 Witam. Powiedz czy jest duza różnica między pokojami famili a suite i czy warto dopłacać do pokoi z widokiem na morze bo są różne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: wróciłam z Club Santana 4* 07.06.09, 13:14 Podstawowa różnica jest taka, że suite ma dwa osobne pokoje (malutkie), a family to jeden duży pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-iak Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.09, 17:04 Co tak ucichliście?? Arla jak tam masz jakieś nowe wieści i porady co zabrać i w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: wróciłam z Club Santana 4* 11.06.09, 17:34 Ja ostatnio pomęczyłam pytaniami osobę która też z Santany właśnie wróciła. Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=660&w=96463726&a=96463726 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-iak Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.09, 19:16 O nie zwróciłam !! Dzieki! Ale po przeczytaniu trochę się zdołowałam zwłaszcza tym jedzeniem..Juz widze moje dzieci..młodsza to pewnie nic jesć nie bedzie..Zastanawiam sie wiec ile kasy zabrać skoro jeszcze wyżywienie trzeba bedzie kupować w mieście? Jak byłam w Egipcie to żarcie było mega wypas nawet dla moich dzieci.Sama nie wiem co teraz myslec.W Egipcie na nic nie chorowałam..mam nadzieję, ze tu też tak bedzie... Lekki dół załapałam...A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: wróciłam z Club Santana 4* 11.06.09, 19:46 A ja dziś poczytałam trochę opinii o hotelu na portalu Wakacje i zdania w tej kwestii są mocno podzielone. Wielu ludzi jest zadowolonych z wyżywienia, więc może jest to raczej kwestia odmienności kuchni? Kiedy byłam ja tam byłam pięć lat temu na jedzenie nie narzekałam, wiec może nie będzie tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbert Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: 87.204.243.* 16.06.09, 08:08 Pytanie: czy lepiej wybrać pokój rodzinny (Family) czy Suite? dzieci w wieku 11 i 17 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: wróciłam z Club Santana 4* 16.06.09, 13:47 No cóż sami musicie zdecydować, czy wolicie jeden duży pokój, czy dwa małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.09, 08:51 no cały czas czekam, a tu za chwile wylot... Pozdrawiam wszyskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 11:10 bylam w tym roku w santanie przez 2 tygodnie i utwierdzam sie w przekonaniu ze nie warto czytac przed wyjazdem opini o hotelach a tym bardziej sie nimi kierowac przed wykupem wakacji. mam wrazenie ze pisza je ludzie zlosliwi albo konkurencja... wszedzie ludzie nastawieni sa na zarobek. to normalne w rejonie turystycznym. a zakopane?? wszedzie zdzierstwo! dlatego trzeba wszedzie pilnowac sie z kasa. wszedzie proboja wyciagnac od ciebie jak najwiecej... targi sklepy restauracje itp hotel mi sie podobal. duzy, pokoje male ale czyste i wyposarzone. 4 polskie kanaly. sejf dodatkowo platny 1 euro na dzien. trzy baseny i brodzik. mini zoo animacje plaza pod samym nosem. mila obsluga. jedyne na co moge narzekac to jedzenie. i to nie dlatego ze sie nie starali - ja nie lubie tureckiego jedzenia. po tygodniu marzylam o normalnym schabowym. ogolnie bardzo polecam ten hotel. jeszcze jak mamy dobre towarzystwo to wakacje jak z bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: wróciłam z Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 08:24 moim zdaniem wogole nie warto. ja nie doplacalam i bylam z tego powodu bardzo zadowolona. raz ze w pokoju spedzasz malo czasu a dwa ze idziesz tam po to zeby sie wyspac a z pokojami z widokiem na moze roznie bywa... dyskoteki animacje halas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość. Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 15:00 Witam serdecznie właśnie wróciliśmy z SANTANY 4*tj.10.06.2009,moim zdaniem jest ok.pytasz o bary i restauracje ,wszystko masz na terenie hotelu nigdzie nie trzeba wychodzić żeby sie zabawic,do godziny 22 wszystko masz za darmo,a potem trzeba płacić za drinki i piwo,disco jest od 22,są różne wycieczki ale ja byłam z dziecmi małymii nigdzie się nie wybrałam,jeśli jedziesz z dziećmi to weż dużo leków od gorączki i biegunki bo lekarz kosztuje 35 dolarów,wiem bo wzywałam.JEST SUPER POPROSTU RAJ NA ZIEMI,i pamiętaj że tam o godzinie 9 rano jest już 33stopnie w cieniu .Pozdrawiam i życzę udanego urlopu,a zapomiałam jeden minus to to że jeśli chcesz pokój z widokiem na morze to musisz dopłacić 15 euro ale warto!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 16.06.09, 19:18 Hej. Naczytałem się już różnych opinii ale tak naprawdę opinię o tym hotelu sam muszę sobie wyrobić. Patrząc na naszą fajną pogodę to najważniejsze by już tam polecieć (a lecę z rodzinką 1 lipca) i smażyć się na słoneczku pić zimne piwo i dobrze się bawić.Myślę ze nie będzie gorzej niż u nas w Polsce. Ps;Kto leci 1 lipca? Odzywajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-iak Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 19:26 Hej hej no ja lece z rodzinką 1-go lipca i też się nie moge doczekac.Mam dwie córki 16 i 8 lat.A Ciebie zapewne uda mi sie w tłumie wypatrzec skoro będziesz miał wózek... Mam dylemat co lepiej zabrać EURO czy DOLARY?Co radzicie...HELP!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 16.06.09, 20:20 Znajomy wraca 18 czerwca z Alany, (niestety z innego hotelu) także będę wiedział coś więcej. Dam znać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 16.06.09, 22:02 Gość portalu: as-iak napisał(a): >A Ciebie zapewne uda mi sie w tłumie wypatrzec skoro będziesz miał wózek... Niekoniecznie, jak ja tam byłam wózków było sporo... Co do waluty, ja biorę zarówno euro jaki i dolary, część odrazu wymienię na liry, bo Turcy stosuja mało korzystny przelicznik i jak się da to właśnie lirami najlepiej płacić np w dolmuszach. Wystarczy porównać cennik w delfinarlium, jest podany w euro i lirach. Zastanawiam się jak was tam poznam, może coś wymyślicie? Przypominam, że zjawię się tam 8 lipca. A jaki będzie ten wózek? Może jakieś charakterystyczne cechy? as-iak, a może ciebie coś wyróżnia w tłumie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: 89.161.8.* 17.06.09, 13:14 Hej . Na pewno mnie poznasz bo drugi mój syn 8 latek złamał prawą rękę którą ma w gipsie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 17.06.09, 13:17 Ale ma pecha, jak on z tym gipsem będzie pływał? Ja mam synka w tym samym wieku :) Planujecie z dziećmi jakieś wycieczki, czy raczej nastawiacie się na odpoczynek w hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.06.09, 17:28 Oczywiscie planujemy ale takie delikatne.To znaczy ja ze starszym synem planujemy wypad do Pamukkale , a we czwórkę juz planujemy rejs statkiem wzdłóż wybrzeza Alanii-ponoc jest super.A co do kąpieli to rzeczywiscie jest problem ale chyba nic na to nie mogę poradzić.Jakos bede dbał by sie nie nudził.Fajnie ze twoj syn jest w takim samym wieku , może razem bedzie mu weselej. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 17.06.09, 18:08 Gość portalu: mario napisał(a): >planujemy rejs statkiem wzdłuż wybrzeza Alanii-ponoc jest super. Byłam na tym rejsie, fajne widoki, na statku świetnie się bawiliśmy. Jest tylko jeden problem, mocno buja, nawet jak nie ma wiatru, tam są dużo większe fale niż nad Bałtykiem. Jeśli ma ktoś chorobę lokomocyjną/morską to będzie się tam źle czuł. Na górnym pokładzie były tam rozłożone materace, początkowo nie wiedzieliśmy po co, później wszystko stało się jasne ;) Twojego synka raczej rozpoznam z tym gipsem, wiec pogadamy na miejscu, ciekawa będę twojej relacji z Pamukkale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-iak Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 19:34 Kurczę,nie wiem czy coś mnie z tłumu wyróznia..Raczej nie,mam krótkie jasne włosy to moze tyle bo kobiety to raczej długie preferują(na fitnesie np to żadna nie ma krótkich).Jak uda mi sie poznać Mario to pewnie się jakoś wszyscy razem spotkamy.Mój mąż jest bardziej charakterystyczny...ma okulary i znamię na twarzy-myszke- trudno to przeoczyć;).Z wycieczek to marzy mi się Kapadocja-w końcu to cud natury..Ech..nie mogę sie doczekać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 17.06.09, 19:50 Mnie będzie łatwo poznac a raczej mego syna 8 latka który złamał prawą rękę więc bedzie miał gips.Nie sądzę ze bedzie tam choćby parę dzieci z gipsem, więc nasze rozpoznanie to gipsssssss.A co do Kapadocji to tez o tym po cichu myśle by tam pojechac.Czuje ze jak sie spotkamy to moze być bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 17.06.09, 21:48 A ja już zdecydowałam, że jadę do Kapadocji i to z dziećmi. Nie wiem tylko z kim - Leną, Mariolką cz Jolcią? Cenowo dwie pierwsze są korzystniejsze 40 Euro, ale Jolcia ma w cenie dwa obiady na trasie i ciekawszy program cena 65 Euro, dzieci 50% zniżka. Nie dajcie się czasem naciągnąć rezydentom, od razu zaproszą was na spotkanie i zaczną wciskać swoje wycieczki, ale 100% droższe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: Club Santaana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 06:27 ...ale te wycieczki to łatwimy na miejscu? Skąd masz namiary na te dziewczyny zajmujące się wycieczkami? Ja też planuje "Kapadocję" z dziećmi(5 i 10 lat), wylatujemy 1-go lipca. Nie wiem ile wziąć kasy i wogóle jestem taka niepewna, ale myślę, że będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santaana 4* 18.06.09, 09:05 Gość portalu: arla napisał(a): > ...ale te wycieczki to łatwimy na miejscu? Skąd masz namiary na te > dziewczyny zajmujące się wycieczkami? Tam wycieczkami zajmuje się wiele firm, ale te panie mówią po polsku i mają polskich przewodników Skąd znam ich ofertę? Z tego forum, wpisz imiona do wyszukiwarki i wszystko znajdziesz. Na miejscu wysyłasz sms do wybranego biura i oni kontaktują się z tobą przez telefon hotelowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santaana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 18.06.09, 15:59 Słuchajcie mój kolega wrócił wczoraj z Alanii.Korzystał z biura Mariolka-Wujek czy jakoś tak , wycieczki mają ok i jeszcze o polowe tańsze.Był bardzo zadowolony. wujek-i-mariolka.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iw42 Re: Club Santana 4* IP: *.acn.waw.pl 17.06.09, 20:12 Hej.Dzisiaj wróciłam po tygodniowym pobycie w Santanie. Ogólnie nie jest tak tragicznie jak niektórzy opisują. Napewno hotel do 4* ma trochę drogi. Podobało mi się to , że nie było walki o leżaki , ludzie przychodzili o 10, 11 i zawsze te leżaki były. Plaża obok hotelu więc zawsze można tam się opalać . Lepiej jednak kupic odpowiednie obuwie bo plaża żwirowa a w wodzie niestety sporo nierówności i duzych kamieni.Odnośnie jedzenia , no cóż nikt głodny nie chodzi ale trochę mnie razilo wydzielanie porcji na obiad czy kolację , oczywiście można iść drugi raz i nie ma problemu dostanie sie znów kolejna porcję. Zero owoców.Ale duzo sklepów, mozna dokupic.W ciągu dnia w barze drinków i piwa do woli. Nie leją tak wcale oszczędnie. Lody dodatkowo płatne Myśle , że wydając na pobyt w sumie niewielkie pieniądze jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka pytania do tych co wrócili 18.06.09, 15:52 Możesz mi napisać: 1 Czy w hotelu lub pobliżu trwają teraz jakieś remonty? 2 W jakich godzinach czynny jest basen ze zjeżdżalniami? 3 Czy dopłacałaś do pokoju z widokiem na morze, jeśli tak ile? 4 Jak wygladały zajęcia fitness, fajne były? 5 Jak wygladały animacje dla dzieci? 6 Korzystaliście moze z wycieczek fakultatywnych? Jeśli tak, gdzie je wykupiliście i czy wróciliście zadowoleni? 7 Czy wi-fi działa bez zarzutu? 8 Korzystaliscie może z łaźni tureckiej w hotelu, czy przypomina te prawdziwe łaźnie tureckie, czy jest to tylko sauna i masaż? 9 Czy konieczne jest wykupienie leżaka na plaży, rzeczywiście wyganiają z plaży jak się go nie wykupi? 10 Czy na plaży są dostępne jakieś sporty wodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iw 42 Re: pytania do tych co wrócili IP: *.acn.waw.pl 18.06.09, 17:36 postaram się odpowiedzieć: ad1.W poblizu hotelu są budowy ale nie przeszkadzaja zupełnie ad2 zjeżdzalnie basenowe czynne dwa razy dziennie w południe i po południu po 1 godzinie ad3 dopłata do pokoju 15 euro ad4 zajęcia fitnes- gimnastyka w basenie codziennie , ad5 animacje dla dzieci - codziennie dyskoteka dla dzieci ok 20.30 pol godziny , w dzień nie widziałam żeby się coś działo ad6 z wycieczek nie korzystalismy , słyszałam ze byli ludzie zadowoleni z jeep safari z waldkiem, z pamukale srednio ad7.chyba działa ale sama nie korzystalam ad8 sauna i masaż platne , łaznia turecka chyba najlepsza przy basenie w tej temperaturze 37 nikt raczej nie myslał ad9 leżaki na plaży kosztuja 1 euro za dzień nie zauważyłam wyganiania z plaży za leżenie na ręczniku(nikt nie leżał) ad10 nie zauważyłam żadnych sportów wodnych obok hotelu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: pytania do tych co wrócili 18.06.09, 22:05 Dzięki :) Zmartwiłaś mnie tym, że tak krótko czynny jest basen z rurami i brakiem animacji dla dzieci:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: pytania do tych co wrócili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:31 ...a jak jest z komunikacją komórkową do Polski? Jakie są ceny i jak najkorzystniej dzwonić w obie strony? Jeszcze jakie są opłaty bankomatowe? Ja mam bank PKO. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: pytania do tych co wrócili 20.06.09, 14:14 Zapomnij o komórce, bo pójdziesz z torbami ;) Poczytaj sobie na stronie twojego operatora jakie są ceny. Najlepiej na mejscu np. na poczcie kupić kartę do telefonicznego automatu i z niego korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: pytania do tych co wrócili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 08:30 ...czy ja muszę mieć specjalne buty na tą kamienistą plażę, czy w zwykłych też się da chodzić, bo mnie tu straszą,że nie się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: pytania do tych co wrócili IP: *.171.229.234.dsl.crowley.pl 23.06.09, 09:55 Raczej musisz mieć obuwie do wody i to pełne bo moja koleżanka wróciła tydzień temu i mówiła, że oprócz kamieni piasek strasznie nagrzany i parzy stopy. Pozdrawiam do zobaczenia ja jadę 01 lipca z Wrocławia ktos jeszcze jedzxie tego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: pytania do tych co wrócili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 20:05 ...a jak jest z ręcznikami kąpielowymi, czy mam je zabierać z domu czy tam są?( bo jednak sporo miejsca zajmą) i jeszcze jedno, czy jak wypłace złotówki tam w bankomacie, to czy je mogę gdzieś wymienić na euro lub dolary? Odpowiedz Link Zgłoś
wioletta172 Re: Club Santana 4* 18.06.09, 08:30 Ja również lecę 02 lipca z Wrocławia może się spotkamy jadę z 7 letnim synem i 16 letnią chrześnicą. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-iak Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 18:32 O to miło krajanko!!A czemu drugiego?Ja 1-go.Mam nadzieję,że nie pomyliłam terminu..A z jakim biurem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: Club Santana 4* IP: *.171.229.234.dsl.crowley.pl 23.06.09, 11:21 Pomyliłam się lecę 01 lipca z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 18.06.09, 18:34 Ja lecę z rodziną i 7 letnim synem 1 lipca ,mój syn ma prawą rękę w gipsie , więc jesteśmy rozpoznawalni.Będziemy mieli tez wózek .Fajnie by było żeby nasze 7 latki razem się bawiły.Bedze super. Pozdrawiam Mario. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 20.06.09, 09:21 Witam wszystkich na naszym forum. Zastanawiam się czemu nikt nic nie pisze .Ja już nie mogę się doczekać na wyjazd , patrząc za okno i to co się dzieje z naszą pogodą.Nie mogę się tez doczekać momentu kiedy się spotkamy , a znakiem rozpoznawczym będzie prawa ręka w gipsie mego 8 letniego syna.Mam tez dobry namiar na lokalne biuro turystyczne z którego korzystał tydzień temu kolega który wrócił z Alanii.Mają cenki o połowę tańsze i w cenie jest obiad i soki.A jeśli dołączymy do tego temperaturę ok 40 stopni w cieniu to będzie wspaniała zabawa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: Club Santana 4* IP: *.171.229.234.dsl.crowley.pl 22.06.09, 14:13 Ja również lecę z 7 letnim synem może się spotkamy i dzieciaki będa się fajnie bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 22.06.09, 16:17 Nas rozpoznacie po pomarańczowym pontonie, który ze sobą zabieramy, oczywiście dziecinnym, ale z wiosłami ;) Ja mam również 8 latka, fajnie że będzie miał tylu rówieśników do zabawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 22.06.09, 16:53 Ja również się cieszę zważywszy na to ze mój przed wyjazdem złamał rękę.Także z kąpieli nici.Ale jak będzie miał towarzystwo rówieśników to może nie będzie się nudził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 22.06.09, 16:50 Bedzie fajnie jak sie spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-iak Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 19:46 No mam nadzieję,że moja 8-latka też do nich dołączy.Niezły z niej diabełek wiec myslę,ze sie nada dla chłopców:)). Mam nadzieję,ze się wszyscy spotkamy i polubimy i upijemy...!!!! Hurrrra!!Nie moge się już doczekać szczególnie,ze we Wrocku 15 st.Massssakra.. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 22.06.09, 20:29 Nad Bałtykiem dzisiaj 16 stopni, a woda w morzu odpowiednia dla Morsów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioetta Re: Club Santana 4* IP: *.171.229.234.dsl.crowley.pl 23.06.09, 09:58 Wnioskuję, że jesteście z Wrocławia więc może sie już spotkamy na lotnisku ja będę z synem 7 letnim w okularach i bratanicą 16 letnią. Czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: 89.161.8.* 23.06.09, 10:47 OOOOOOOOOOOO to wszyscy jestescie z Wrocka to tylko ja jestem z Białegostoku. Ja wylatuję z Warszawy o 12.30 w Wy o której wylatujecie z Wrocka? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bonbini Re: Club Santana 4* 23.06.09, 10:55 Po przylocie serdecznie zapraszamy do naszego biura po wszelkie informacje dotyczace nie tylko wycieczek ale takze Alanyi i okolic :) ul. Ataturka , Sahil apt. nr 126 aslan_hay@hotmail.com - Jestesmy tu dla Was! 00902425125650 - tel . stacjonarny 00905446697882 - tel. kom (wystarczy wyslac smsa a bedziemy sie z Panstwem kontaktowac prosto do pokoju hotelowego) Do zobacznia w Turcji! >>>Bonbini - Pacho Tour<<< -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: Club Santana 4* IP: *.glubczyce.vectranet.pl 23.06.09, 17:44 My wylatujemy o 10.25 i przylot mamy na miejsce o 14.15 a ty o której masz być na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 23.06.09, 18:09 wylatuje o 12,30 i na miejscu będziemy o 16,30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:59 ja wylatuję z ŁOdzi 1 lipca o 7 rano, także dosyć wcześnie, pakowanie już trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 23.06.09, 21:55 A jak długo tam będziecie - tydzień czy dwa? Ciekawa jestem czy 8 VII kogoś z was tam zastanę. Widzę że macie fajne pory wylotu, my niestety wylatujemy ze Szczecina o 23.15, a na miejscu będziemy ok 3:00 w nocy i już szkoda mi dzieci :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santamna 4* IP: 89.161.8.* 24.06.09, 13:44 Witam . To skład naszej paczki jest juz znany--- Wioletta,Asik,Justynka,Arla .Rozumiem tez ze wszyscy wyjeżdzamy 1 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santamna 4* 24.06.09, 22:27 Mario - chyba nie przeczytałeś mojego postu - napisałam że wyjeżdżam 8 VII i pytałam jak długo tam będziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-ik Re: Club Santamna 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 15:58 Ja dwa tygodnie więc się spotkamy.Muszę zacząć mysleć o pakowaniu.To blisko coraz bliżej. Wioletta,jak tylko Was wypatrzę na lotnisku to będę zaczepiać...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletta Re: Club Santamna 4* IP: *.glubczyce.vectranet.pl 28.06.09, 15:48 Mam nadzieję, że się spotkamy, a zapomniałam z kim jedziesz jaki jest wasz skład osobowy. Nasz znak rozpoznawczy to ja, mąż syn w okularach 7 letni oraz 16 letnia dziewczyna moja chrześnica. Jak nas wypatrzysz to podejdź Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Owoce w Santanie 26.06.09, 13:10 Czytam opinie i wiele ludzi narzeka na złe jedzenie i brak owoców w Santanie, tymczasem znalazłam fotkę z Santany na której owoce są, ciekawa jestem czy ci "narzekacze" ich niezauważyli? hotele.oceniacz.pl/galerieuzytkownika/beata_124.html Odpowiedz Link Zgłoś
jolek1.0 RE.POWRÓT - wyjazd z santany 26.06.09, 16:57 Czy ktoś wie jak wygląda powrót jeśli wyjazd z hotelu jest nad ranem czy przewidziany jest suchy prowiant chociaż dla dzieci ta wiadomość jest dla mnie cenna Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: RE.POWRÓT - wyjazd z santany 26.06.09, 17:34 Jak ja byłam w Santanie kilka lat temu wyjeżdżaliśmy o drugiej w nocy. Nie dostaliśmy suchego prowiantu, hotel zaprosił nas jednak na posiłek przed wyjazdem, jednak my poza kawą z niego nie skorzystaliśmy. Mieliśmy jednak gratisowy posiłek w samolocie, teraz rzeczywiście będzie problem, bo zarówno na lotnisku, jak i w samolocie posiłki są bardzo drogie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: RE.POWRÓT - wyjazd z santany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:52 raz jaszcze pytam, czy ręczniki zabierać z domu, czy nie, bo jednak miejsca sporo zajmują? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: RE.POWRÓT - wyjazd z santany 27.06.09, 18:44 Do Santany musisz zabrać, bo tych hotelowych nie można wynosić na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iw42 Re: RE.POWRÓT - wyjazd z santany IP: *.acn.waw.pl 26.06.09, 20:07 Wyjeżdzaliśmy z hotelu 4,40 śniadanie jedliśmy w hotelu przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka Re: Club Santana 4* IP: *.gdynia.mm.pl 28.06.09, 10:54 "narzekacze" nie narzekają owoców NIE było no prócz podgniłych truskawek, zwazając na to co było na ryneczkach w hotelu bidaaaaaaaa, hotel sredni i tylko baseny dla dzieci sa fajne, brzuchy bolały mnóstwo osób, ja już NIGDY tam nie pojechałabym, oszczedny pod kazdym wzgledem hotel, ale pogoda wam to wynagrodzi, życze udanego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as-iak Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.09, 17:32 I takie teksty mnie po prostu powalają.Może faktycznie lepiej jechać nad rodzimy Bałtyk za 140 zł od osoby dorosłej za dzień z dwoma posiłkami(wiem bo w zeszłym roku byłam w Rewalu)i zały czas siedzieć w pokoju bo leje i 15 st.A jedzenie przecież wyborne u nas w kraju...i wcale nie ciagle to samo na śniadanie prawda?No bo jak można codziennie jeść te same bułki,sery parówy czy płatki?Każdy z nas codziennie w domku serwuje sobie wymyślne menu..tosty hawajskie,płonące naleśniki czy gofry...No tak, czemu w takiej sytuacji nie narzekać na jedzenie w Santanie...A zatrucia?Każdy kto podróżuje liczy się z tzw klątwą faraona czy też sułtana.Choćby dlatego,że woda inna i flora bakteryjna..Ale cóż,ponarzekać trza.. Odpowiedz Link Zgłoś
jolek1.0 Re: Club Santana 4* 28.06.09, 18:48 Zgadzam się w 100% bo będąc mad naszym możem i mając wykupione posiłki na stołówkach nikt nie narzeka na monotonność jedzenia a jeśli chodzi chodzi o owoce to kupujecie sanmi bo na podwieczorek dostajecie nadgniłe pyszne krajowe jabłka a na kolacje słodkie bułeczki z nocy . Ale to jest ok bo polak to ma w naturze już biadolenie gdzie by nie był zatucia jak wiadomo zdażają sie również w kraju więc skąt ta zawiść i lepiej siedzieć w Polsce i wydawać na obiad (może smaczne i nakładane ile kto chce)też nie małe pieniadze bo jak wiadomo ceny nad morzem z roku na rok są coraz bardziej kosmiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 28.06.09, 19:29 Asiak opinię wkrótce wyrobisz sobie sama, pamiętaj że osób zadowolonych z pobytu w tym hotelu jest bardzo dużo i nie ma co psuć humoru jednym wpisem. Co do Bałtyku - akurat mieszkam nad naszym morzem i mam dosyć tego zimna i wiatrów - w ostatnim tygodniu ani razu nie założyłam letnich ubrań, dzisiaj 15 stopni! Współczuje tym, którzy teraz do nas przyjechali i słono za to płacą! Co niektórzy mają zbyt duże oczekiwania niestety, zapominając o tym, że za luksusy trzeba adekwatnie zapłacić. Jak ja byłam w Santanie też takich narzekaczy słyszałam, wszystko im nie pasowało, a to muzyka nie taka, a to jedzenie zbyt tureckie, a to animacje nie takie. Nie mogliśmy sie temu nadziwić, myślę że takie typy wszędzie będą narzekać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Club Santana 4* IP: *.bialystok.vectranet.pl 28.06.09, 20:39 Hej.Zgadzam się całowicie z wami , takie osoby powinny siedzieć w domu. Ja wyjezdzam 1 lipca i to jest najwazniejsze.Wierze ze jak bedzięmy w Santanie to jakos sie spotkamy. Moze macie jakis pomysł? Ja jeszzcze raz przypomne ze bede z 8 latkiem i 5 miesięcznym synem .Bedziemy mieli szary wózek.Starszy syn prawdopodobnie bedzie miał jeszcze gips na prawej ręce(prawdopodobnie bo jutro idziemy do ortopedy).Napiszcie mi kto bedzie 1 lipca i jakie macie dzieci w jakim wieku i moze jakies znaki rozpoznawcze Bedzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek1.0 Re: Club Santana 4* IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.06.09, 08:26 witam ja z rodzinka jade z wrocka mam starsze dzieci bo synus ma 15 a corcia 18 ale nic nie stoi na przeszkodzie bysmy sie spotkali do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Club Santana 4* IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.09, 07:47 i tu drodzy Państwo się mylicie, jeżdżę dużo i na przeróżne opcje od 3* do 5*, to że zartrucia się zdarzają zgadzam się, to że są narzekacze również, wyraznie napisałam, ze pogoda Wam to wynagrodzi, ale jeżeli chodzi o hotel, jest słaby pod prawie każdym wzgledem, zresztą ocenicie sami, a podejście ludzi tam pracujących...zostawię Waszej opini. Może tak jest bo to hotel wyłącznie dla polaków i przyznam szczerze, w takim byłam pierwszy i ostatni raz:) Zycze udanego urlopu, bo Turcja to świetny klimat i piękny kraj. Z hotelu szczerze polecam SARFARII JEP z Waldkiem to 100% gwarantowana świetna zabawa szczególnie jak ktoś lubi dobra i mokrą zabawę;) nasza ekipa była rewelacyjna, a wrażenia nie do zapomnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 29.06.09, 09:48 Gość portalu: Alina napisał(a): > to hotel wyłącznie dla polaków i przyznam szczerze, w takim byłam pierwszy i ostatni raz Ten zarzut mnie najbardziej rozbraja - niestety świadczy o kompleksach. Widzisz, ja tez dużo podróżuje i również byłam w Santanie i mnie obecność Polaków jakoś nie przeszkadzała, denerwuje mnie jedynie narzekanie ... Wybierając tańszą ofertę nie oczekiwałam luksusów, ale stosunek ceny do oferty tego hotelu uważam za bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pok Re: Club Santana 4* IP: *.zus.pl 21.07.09, 12:57 byliśmy parę lat temu w tym hotelu i owszem jest tam sporo Polaków ale nie tylko, niestety co do zachowania niektórych rodaków, mówiąc bardzo delikatnie, mieliśmy zastrzeżenia, byliśmy z małym dzieckiem (2 lata) i bylismy zadowoleni, żadnych problemów żołądkowych nie mieliśmy, o owoce trzeba było sie wykłócić z szefostwem ale jak się parę osób zebrało to pojawiły się arbuzy, melony, pomarańcze itd, ciekawy jestem czy jest jeszcze minizoo, dzieci spędzały tam dużo czasu, sami na wycieczki nie jeździlismy ale osoby, które z nami były twierdziły, że można taniej się gdzieś wybrać korzystając z ofert biur, znajdujących się w okolicy, w hotelu organizaowano pokazy futer i bizuterii, oczywiście z możliwością zakupu na miejscu, co naturalne nie nalezy tego robić, gdy wybralismy się na zakupy do Alanyi to u tych samych ludzi w ich sklepach można było kupić towar dużo taniej :) jak ktoś chce to może sobie zobaczyć kilka fotek z tego hotelu na forum-wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 09:53 Wakacje w Santanie były SUPER! Obsługa rewelacyjna, pokoje czyste, jedzenie w dużych ilościach, każdy znalazł coś dla siebie, to miejsce to raj dla rodzin z dziećmi. Przez pierwszy tydzień nie wychodziliśmy poza hotel bo tyle się działo ,że nie było czasu i szkoda było przegapić. Tutaj wielkie pozdrowienia i podziękowania dla Waldka i Niny - jesteście rewelacyjni. Wszystkie złe opinie to chyba złośliwości znudzonych życiem ludzi. Obsługa jest przemiła, zawszę chętna do pomocy i nieprawda, że zaczepiają o napiwek, jedzenie nie jest wydzielane, można było podejść ile razy się chciało bez problemu (narzekali chyba tylko ci co walili na talerz wszystko co się dało, aż się wylewało fuj) sprawa z leżakami prosta do rozwiązania, wystarczyło po prostu zostawić ręcznik na leżaku i rano bez problemu miało się miejsce no ale do tego trzeba trochę pomyśleć a nie latać rano i szukać miejsca!!! Jeżeli chodzi o drinki wieczorem to ani razu nie staliśmy w jakiejś gigantycznej kolejce, góra 2-3 osoby i tu kolejna uwaga do opinii na ten temat, jak ktoś ciągle podchodził mając juz na stoliku stos kubków z drinkami to nie dziwne, że miał wrażenie że ciągle stoi w kolejce - to opinie pazernych ludzi, którym ciężko było wypić z kulturą a po 22.00 dać 1.2 eur za pyszne duże piwko w dyskotece. Nina, Waldek, DJ Omar wielkie gratulacje za animacje i rozrywkę - dzieciaki was uwielbiają my zresztą też. Jeep Safari - EXTRA. Położenie hotelu bardzo dobre, blisko miasteczka, fakt że trzeba zapłacić za widok na morze ale o tym każdy wie przed wyjazdem i to żadna tajemnica, nie chcesz nie musisz. Odgłosy z drogi czy z dyskoteki, które podobno przeszkadzają spać to kolejna bzdura, w ciągu dnia ruch na drodze w niczym nie przeszkadza ponieważ leci muzyka i go nie słychać a w nocy ruch na drodze jest minimalny. Dla tych BARDZO WRAŻLIWYCH informacja - po zamknięciu balkonu nie słychać kompletnie nic. Byliśmy tam w lipcu 2009 roku z dwójką dzieci (7 lat)i gorąco polecamy, było naprawdę SUPER!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLEK1.0 Re: Club Santana 4* IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.09, 09:21 CZESC JA TEZ BYLAM W LIPCU W SANTANIE I MOJA OPINIA JEST TAKA SAMA JAK TWOJA . A KONKRETNIE W JAKIM TERMINIE BYLAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arla Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 11:15 Przyłączę się do opinii Darii, faktycznie tak było. Byliśmy z dziećmi (5 i 10 lat) 1-15 lipca 2009r. i wróciliśmy bardzo zadowoleni. Pozdrowionka dla obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia-83 Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 23:00 Witam, wybieram się 12 sierpnia do Santany z synkiem, który ma 1,5 roku i zastanawiam się jak to jest z przygotowywaniem mleka? Czy dostępne są w pokojach jakieś czajniki elektryczne czy zabrać ze sobą? Czy ktoś był z takim maluchem i może coś na ten temat powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Club Santana 4* 04.08.09, 23:37 Nie ma czajników w pokojach, musisz wiec zabrać ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
1agma Re: Club Santana 4* 16.08.09, 15:43 w pokojach nie ma czajnika, ale jak poprosisz kelnera o gorącą wodę zawsze ją dostaniesz , nawet po 22. Byłam w lipcu z synkiem 5 miesięcznym i nie było żadnych problemów. Jakbyś miała jakieś pytania chętnie odpowiem na meila agmarciniak@wp.pl Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek1.0 Re: Club Santana 4* IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.08.09, 08:10 witam ja tez bylam z rodzinka od 1 do 15 lipca wspomnienia mam niesamowite a w szczegolnosci niezapomniane wrazenia z jeep safari z waldkiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 17:24 Witam, Wybieram się tam 12 sierpnia, jeśli ktoś był- jaką walutę zabraliście i jakie są przeliczniki euro na miejscu? Czy są jakies problemy z wymianą euro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omenk@ Re: Club Santana 4* IP: 217.116.101.* 27.08.09, 16:13 Nie polecam tego hotelu NIKOMU!!! Beznadziejne, monotonne jedzenie! BRAK owoców! Jedynie na kolację arbuz i melon oraz śliwki- robaczywki! I to na zasadzie kto pierwszy ten lepszy! Płatne lody, popcorn, kawa po turecku oraz WSZYSTKIE napoje łącznie z wodą po 22.00!!! I to w wersji all inclusive!!! To jest GRANDA!Przy regulowaniu rachunku próbują Cię oszukać zasłaniając się"automatic system". Obsługa obcesowo DOMAGA się napiwków! Wszędzie stoją pudełka z napisem TIP BOX = NAPIWKI. Gdy podeszłam do recepcji usłyszałam: CZEGO CHCESZ? Myslałam, że się przesłyszałam!Animacje- porażka! Panie prowadzące dyskotekę dla dzieci robiły to jakby z łaski. Zero zaangażowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Club Santana 4* IP: *.gdynia.mm.pl 30.08.09, 11:59 100% zgadzam sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielbiciel Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 21:55 Faktycznie - na dzień dzisiejszy Hotel Santana jest jedną wielką porażką. Właściciel zapomniał, że dorobił się tego wszystkiego na polskich turystach... i zapomniał o nich oferując w zamian wszystko to co płatne i jak najniższym standarcie. Dodatkowo wprowadzając tureckich turystów - Hotel Santana stał się naprawdę niesłym "cyrkiem". Chciałbym napisać chociaż jedno pozytywne zdanie, ale takowe nie przychodzi mi do głowy. Reasumując... jedna wielka lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Club Santana 4* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 08:31 jak czytam to co wy tu wypisujecie to mi sie niedobrze robi!! bylam tam w sierpniu. jedyne na co moge narzekac to jedzenie ale to tylko dlatego ze nie przepadam za takowa kuchnia (inni uczestnicy byli zachwyceni). myslicie ze zaplacicie za wycieczke i obsloga razem z kierownikiem bedzie wam loda robic haha nikt o napiwki nie prosi. masz taka chec to dajesz. za to co oni zarabiaja w stosunku do tego co robia to i tak dziwo ze mają sily sie usmiechac!! animacje spoko - szczegolnie te dla dzieci strasznie pocieszne - nie podoba ci sie siedz w pokoju! ja z wakacji bylam bardzo zadowolona i smiesza mnie tacy maruderzy. muły na drugi raz zostancie w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Club Santana 4* IP: *.ztpnet.pl 03.06.10, 21:39 byłem cztery lata temu i było bardzo przyzwoicie , teraz na reklamach jest pokazane bardzo rozbudowane baseny , problemy były tylko z leżakami bo rezerwowali już o 5 rano , no trudno , do sklepów również nie jest daleko , myśle że wakacje w tym hotelu będą udane , ja byłem z dziecmi szt 3 i naprawde było oki . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: Club Santana 4* IP: *.elblag.vectranet.pl 31.07.10, 23:58 dostałam oferte na 7+7, marzyłam o takim rozwiązaniu- zwiedzanie i docelowo odpoczynek w Santanie większośc opinii jest negatywnych!!! odpuszczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Club Santana 4* IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.10, 12:16 I masz racje że odpuszczasz bo w tym roku santana to po prostu porażka. My pojechaliśmy do santany w tym roku czerwiec/lipiec po przeczytaniu komentarzy z zeszłego roku. Oczywiście były negatywy jak i pozytywy. Pomyśleliśmy że negatywy biorą się od ludzi którym nic nie pasuje i kupiliśmy wczasy :-( I jak się okazało na miejscu lwia część opinii negatywnych sprawdziła się, a nawet odkryliśmy kilka nowych jak np. "Żywa woda" w dystrybutorach z mineralną, mętna woda w basenie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta Re: Club Santana 4* IP: *.chello.pl 01.08.10, 16:05 Zawsze jest kilka negatywnych opinii przy każdym hotelu, ale zależy czego one dotyczą, jeśli komuś nie smakuje jedzenie, czy wg niego plaza jest za mała, a kelner się nie uśmiecha to są to subiektywne odczucia. Natomiast jeśli polowa turystów narzeka na jedzenie, twierdzi, ze woda w basenie jest brudna a pokoje sprzątane co trzy dni - to ja bym takich uwag nie lekceważyła. Oczywiście, część ludzi jest niezadowolona, bo np. bywała w lepszych hotelach i oczekuje tego samego od 4* - jednak najważniejsze to wiedzieć co oferuje hotel, żeby potem nie być rozczarowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia76.only Re: Club Santana 4* 22.08.10, 15:01 Witam, proszę o podanie więcej informacji o pobycie w Santana Turcja. wykupiłam tam wczasy i po przeczytaniu negatywnych opinii szukam ludzi którzy tam byli i mogą potwierdzić co tam się dzieje jeśli chodzi o zatrucia i warunki sanitarne.Biuro zaprzecza istnienia jakichkolwiek zatruć. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska255 Re: Club Santana 4* 22.08.10, 16:19 My byliśmy z ekipą 12-osobową w czerwcu w Santanie; następnym razem wybierzemy lepszy i droższy hotel; nie po to człowiek pracuje caly rok i odklada na wakacje, zeby sie tak zawiezc; Dziwne rzeczy zaczely sie dziac juz na lotnisku w Polsce; samolot mial byc opozniony 3 godziny, wiec my na spokojnie -wg wykazu-na lotnisku itd, a 1,5 godz przed planowanym wylotem na lotnisku uslyszelismy swoje nazwiska przez megafon, ze jak natychmiast nie wsiadziemy, to samolot odleci!! Zadnej informacji na tablicy o wczesniejszym wylocie; Potem na lotnisku w Turcji brak zorganizowania biura Jet-turist-godzinę czekalismy z dziecmi przy autobusach, bo nie wiedzieli kto do ktorego ma wsiadac... Pozniej hotel-pokoj z dopłatą, szału nie bylo; ogolnie standard...taki sobie, napewno nie na 4 gwiazdki; rzadko sprzątali tez przy basenach, na stoliczkach przy basenach przez caly dzien nie potrafili uprzątnac popielniczek pelnych petow, szklanek, kubkow po alkoholu, rozlanej czekolady na gorąco itd... Moglabym napisac książkę o Santanie... Grypa żołądkowo-jelitowa...z naszej 12-tki tylko 1 osoba jej nie dostala; a tak to roznie-wymioty, biegunka, gorączka itd; najgorsza atmosfera w hotelu , przy basenie, wszędzie-temat sraczka nr 1, szpital, kroplowka, nie dalo sie siedziec, uszy puchły od tego sluchania; Animacje-mogą byc, ale też bez szału! Jakiego tematu nie podeje, to minusy byly; Ale co zrobic-nastepne wczasy dopiero za rok; raz się trafi a raz nie, dobre chwile tez byly, bo jak ktos chce, to je znajdzie; Pozdrawiam i nie koniecznie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 21:25 Zapraszam do prześledzenia wątku:forum.gazeta.pl/forum/w,660,113533380,113533380,Santana_ NIGDY_WIECEJ_.html cała prawda o tyn syfie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Club Santana 4* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 21:28 Zapraszam na wątek:forum.gazeta.pl/forum/w,660,113533380,113533380,Santana_ NIGDY_WIECEJ_.html Odpowiedz Link Zgłoś