Dodaj do ulubionych

Itaka objazdówka

IP: *.toya.net.pl 21.06.07, 19:50
czy ktoś z was wrócił już może z objazdówki z Itaką?
Obserwuj wątek
    • becik75 Re: Itaka objazdówka 26.06.07, 21:10
      Podnosze :-)
      Wybieramy się 4 lipca i miłoby było dowiedzieć się "tego i owego"
      Na razie przerażają nas upały i koczowania ludzi na lotniskach, to drugie
      zaczyną byc już powoli dradycją, niestety
      Pozdrawiam
    • Gość: Mat Re: Itaka objazdówka IP: 217.117.141.* 27.06.07, 08:35
      Witaj, ja wróciłem z objazówki 20 czerwca.Jeśli masz jakies pytania służe
      pomocą..
      • Gość: Rs Re: Itaka objazdówka IP: *.corneal.pl 27.06.07, 12:34
        Witam, Jadę na Orient express 4 lipca i chciałam się dowiedzieć czy na Błekitny
        meczet mozna zwiedzać w krótkim rękawku i spodenkach 3/4 czy tylko i wyłącznie
        długi rękaw i spódnica zakrywająca kolana. I wogóle czy masz jakieśdobre rady
        co powinnam zabrać na taką wycieczkę dodam że zostaje jeszcze na pobyt w
        Alanii.
        Pozdrawiam Renata
        • Gość: Mat Re: Itaka objazdówka IP: 217.117.141.* 27.06.07, 13:46
          Jesli chodzi o meczety to zasadniczo warto wziąsc jakąs długa spódnicę i coś na
          głowe i ramiona jesli nie chcesz zostac zmuszona do założenia niezbyt czystej
          chusteczki takiej spódnicy.Ja mając krótkie spodnie 'do kolan" również
          otrzymałem jakąś szmatkę do zakrycia nóg...Jesli chodzi o rady praktyczne to
          warto wziąsc troszkę pieniędzy bo zasadniczo sporo mozna kupić..W Bursie
          napewno odzweidzicie bazar z jedwabiem, w Istambule warto odwiedzic Wielki
          Bazar. Poza tym sporo pieniązków idzie na same napoje np.do kolacji. W
          większosci hoteli piwko kosztuje około 5 lirów...
          • Gość: becik Re: Itaka objazdówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 09:24
            Witaj!

A jak wygladała sama organizacja wycieczki? jesteście zadowoleni?
            aha, o której wstawaliście najwcześniej rano?
            czy autokar ma solidna klimę?
            jakie są hotele na objeździe (chodzi mi o jedzonko i ogolne wrażenie)
            jak wygląda sprawa Kapadocji po usunięciu z programu pozdiemnego miasta?

duzo tego... ;-)
            dziękuje z góry i pozdrawiam
            • Gość: Mat Re: Itaka objazdówka IP: 217.117.141.* 28.06.07, 12:37
              Więc tak..Co do komfortu podrózy nie mam żadnych zatrzeżeń.Z tym że my
              podróżowaliśmy busikem WV LT ( było nas tyllko 7 osób!!!), więc komfrt jazdy
              był rewelacyjny. Klima działała bez zarzutu. jesli chodzi o samą organizacje to
              wszystko było idealnie.Świetny, kompetentny przewodnik i pilot w jednym.Turek
              po filologii poslskiej.Jeśli chodzi o hotele to w większosci 4**** o
              przyzwoitym standardzie.Niestety na sam koniec Itaka zafundowała nam hotel,
              który nie powinien nosic nawet miana schroniska.Brud, sypiące się ściany,
              jednym słowem tragedia.Był to hotek w Antalli, bodajże Crystal Beach czy jakoś
              tak..Jęsli bedą Was chcieli umiescic w tym przybytku nawet nie
              ryzykujcie..Jeśli chodzi o poranne wyjazdy to najwczesniej ruszalismy w droge
              około 7.30, więc nie ma tragedii.Zaskoczyłeś mnie wycofaniem z programu
              podziemnego miasta.My zwiedzaliśmy. Całośc imprezy na przyzwoitym
              poziomie,goraco polecam, warto dla samej Kapadocji-REWELACJA!!!!
              Jesli masz jeszcze jakies pytanka ,służe pomocą...
              Pozdrawiam
              • Gość: becik Re: Itaka objazdówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:09
                Przede wszystkim dziekuje za wyczerpujacą wypowiedź :-)
                Nam i pozostałym jadącym podziemne miasto wycofali jakieś 2 tyg temu, w zamian
                za to jest noc turecka w kapadocji i dodatkowo hagia sofia.

Mam jeszcze pytanie dotyczące posiłow w hotelach i na trasie, czy są znośne i
                mniej wiecej koszt (w euro od osoby)takowych.Jakie w ogóle są ceny wody,
                jedzenia, no bo do tych obiadokolacji to raczej dojadac trzeba bedzie.

Mam nadzieje, ze ten ostatni hotel nam sie nie trafi, bo za bardzo to stawiać
                sie chyba im nie mozemy :-)

Pozdrawiam
                • Gość: becik Re: Itaka objazdówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:16
                  podnosze :-)
                  • Gość: Mat Re: Itaka objazdówka IP: 217.117.141.* 29.06.07, 16:29
                    Witaj ponownie, w naszym programie był również "wieczór turecki" w Kapadocji a
                    także Haga- Sofia. Z programu pilot (po demokratycznym głosowaniu) usunął rejs
                    po Bosforze w zamian za zwiedzanie Haga-Sofia.. Co do cen posiłków to są
                    przeróżne,zależy wszystko od pilota gdzie sie zatrzyma.Nasz proponował postój
                    na znanych mu stacjach czy zajazdach,tam mówił co mozna zjesc a czego lepiej
                    unikać..Generalnie my wybieraliśmy jakies warzywka na ciepło np. bakłażany
                    zapiekane z mięskiem..pyszne!!!! Nikt nie miał żadnych problemów z
                    żoładkiem,może dzięki temu że po każdym obfitym posiłku apikowalismy 50 g.
                    wódeczki..polecam! Co do napoi do posiłków to w hotelach nie jest tanio-piwko
                    średnio 3-5lira, Cola podobnie, woda około 2 lirów..Pomnożone przez 2,2 w
                    stosunku do złotego wychodzi stosunkowo drogo..ale co tam to w końcu
                    WAKACJE!!!!!Pozdrawiam i życzę udanej wyprawy!! ;-))))
                    • Gość: becik Re: Itaka objazdówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:40
                      Witaj!

My w Tunezji robiliśmy podobnie (wódeczka -oczywiście nasza...)i pomagalo :-)
                      Dzięki wielkie za informacje, bardzo się przydały :-)
                      pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dzionka
                      Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka