Dodaj do ulubionych

Wschodnia Turcja. Pierogi pod Araratem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:02
i innych krajów znajdziesz na:
www.TravelFocus.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: kocurek001 Wschodnia Turcja. Pierogi pod Araratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 19:30
      to chyba jakis specjalny kurs tureckiej waluty? poki co 1 EUR to
      1,72 nowego lira
    • Gość: o Re: Wschodnia Turcja. Pierogi pod Araratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 19:38
      bardzo fajna wyprawa. też mamy zamiar sie tam udać
      drobna uwaga. zamek w urfie "nie wiadomo kiedy powstał" wiadomo- z wiki: "Urfa castle - built in antiquity, the current walls were constructed by the Abbasids in 814AD."
    • pacior4 robilem taka trase 6 lat temu, duzo omineliscie 02.11.07, 20:01
      i dodam ze troche /prosze wybaczyc szczerosc/ zawaliliście sprawe,
      z erzurumu trzeba bylo odbic na polnoc i zwiedzic przepiekne gruzinskie koscioly
      w dolinie i do Daybayazit jechac przez Kars
      nadrabia sie jakies 1, 1,5 dnia a w bonusie są przepiekne koscioly oraz
      mozliwosc obejrzenia rewelacyjnego zabytku na skale switowa tj. riun dawnej
      ormianskiej stolicy Ani
      a z Vanu robilem trase do Sanli Urfy nie zachodnim brzegiem jeziora tylko
      wschodnim co pozwala obejrzec kosciol na wyspie na jeziorze Van oraz rewlacyjny
      monastyr w Mardinie

za to mysmy popelnili blad w trasie i "zwiedzilismy" jeszcze Dyarbakir
      obrzydliwe smogowie miasto
      pozdraviam
      • Gość: Stefka niom IP: *.acn.waw.pl 02.11.07, 21:35
        też robiłam tą trasę parę lat temu, tyle, że tą, co Pacior i zgadzam sie w 100%
        z przedmówcą. Pozdrawiam!
      • isabeau Re: robilem taka trase 6 lat temu, duzo ominelisc 25.05.08, 00:48
        Z tą opinią pozwolę się nie zgodzić... Diyarbakir zauroczyło mnie labiryntem
        wąskich uliczek wewnątrz murów miejskich Niesamowita gościnność i chęć pomocy
        obcokrajowcom. Dodatkowo, dla fanatyków historii, świadomość przebywania w
        dolinie Tygrysu i Eufratu.
        • aysegul Re: robilem taka trase 6 lat temu, duzo ominelisc 15.11.14, 21:00
          Zgadzam sie w zupelnosci :)
          Mnie Diyarbakir zauroczylo tym samym. Poza tym wspomnialabym jeszcze o najlepszym kunefe jakie jadlam w zyciu :)
    • Gość: Kaśka Wschodnia Turcja. Pierogi pod Araratem IP: 212.87.0.* 05.11.07, 10:52
      Szef Murat Camping ma na imię Saim (jeszcze sprawdziłam na wizytówce)nie Saiem!
      I faktycznie równy z niego gość, więc chyba nie powinien się obrazić za taką
      pomyłkę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka