Gość: travelfocus.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 21:02 i innych krajów znajdziesz na: www.TravelFocus.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kocurek001 Wschodnia Turcja. Pierogi pod Araratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 19:30 to chyba jakis specjalny kurs tureckiej waluty? poki co 1 EUR to 1,72 nowego lira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Wschodnia Turcja. Pierogi pod Araratem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 19:38 bardzo fajna wyprawa. też mamy zamiar sie tam udać drobna uwaga. zamek w urfie "nie wiadomo kiedy powstał" wiadomo- z wiki: "Urfa castle - built in antiquity, the current walls were constructed by the Abbasids in 814AD." Odpowiedz Link Zgłoś
pacior4 robilem taka trase 6 lat temu, duzo omineliscie 02.11.07, 20:01 i dodam ze troche /prosze wybaczyc szczerosc/ zawaliliście sprawe, z erzurumu trzeba bylo odbic na polnoc i zwiedzic przepiekne gruzinskie koscioly w dolinie i do Daybayazit jechac przez Kars nadrabia sie jakies 1, 1,5 dnia a w bonusie są przepiekne koscioly oraz mozliwosc obejrzenia rewelacyjnego zabytku na skale switowa tj. riun dawnej ormianskiej stolicy Ani a z Vanu robilem trase do Sanli Urfy nie zachodnim brzegiem jeziora tylko wschodnim co pozwala obejrzec kosciol na wyspie na jeziorze Van oraz rewlacyjny monastyr w Mardinie za to mysmy popelnili blad w trasie i "zwiedzilismy" jeszcze Dyarbakir obrzydliwe smogowie miasto pozdraviam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefka niom IP: *.acn.waw.pl 02.11.07, 21:35 też robiłam tą trasę parę lat temu, tyle, że tą, co Pacior i zgadzam sie w 100% z przedmówcą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: robilem taka trase 6 lat temu, duzo ominelisc 25.05.08, 00:48 Z tą opinią pozwolę się nie zgodzić... Diyarbakir zauroczyło mnie labiryntem wąskich uliczek wewnątrz murów miejskich Niesamowita gościnność i chęć pomocy obcokrajowcom. Dodatkowo, dla fanatyków historii, świadomość przebywania w dolinie Tygrysu i Eufratu. Odpowiedz Link Zgłoś
aysegul Re: robilem taka trase 6 lat temu, duzo ominelisc 15.11.14, 21:00 Zgadzam sie w zupelnosci :) Mnie Diyarbakir zauroczylo tym samym. Poza tym wspomnialabym jeszcze o najlepszym kunefe jakie jadlam w zyciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Wschodnia Turcja. Pierogi pod Araratem IP: 212.87.0.* 05.11.07, 10:52 Szef Murat Camping ma na imię Saim (jeszcze sprawdziłam na wizytówce)nie Saiem! I faktycznie równy z niego gość, więc chyba nie powinien się obrazić za taką pomyłkę... Odpowiedz Link Zgłoś