Dodaj do ulubionych

Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme

05.12.07, 22:15
Witam!
Czy ktoś coś wie na temat tego hotelu?
Wygląda dość "zacnie" :) ale...

Obserwuj wątek
    • Gość: olin1980 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.07, 23:24
      Zależy o który ci dokładnie chodzi???
      www.holidaycheck.pl/fastsearch.php?ch=&schnellsuchTyp=hotel&schnellsuchBegriff=Joy+pegasos+Planet+Sarige
      rme&suche=Szukaj
      • loola_kr Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 06.12.07, 10:55
        chodzi mi o ten:
        www.itaka.pl/strony/2/i/1859.php?SEARCH_HOTEL
        to chyba żaden z tych właśnie... bo ten koło Dalaman, chyba, że się
        w opisie pomylili albo zjeżdżalnie dobudowali...
        Już sama nie wiem, albo ja jakaś niemota w szukaniu jestem...

Mo nic, pomyslę też o tym:
        www.itaka.pl/strony/2/i/1871.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=A&
        Chcieliśmy co prawda nad egejskie...

dziękuję za linka, opinie o tym drugim przeczytałam.
        :)
        • Gość: iwona Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 18:33
          To podobno jest "młody" hotel i słabo w nim z zielenią.Poza tym jest
          niby super-extra.Niestety nic nie mogę o nim znaleść forum.
          • Gość: aga Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 194.42.110.* 25.09.08, 19:50
            Byłam w tym hotelu i jest rewelacyjny. W recepcji pracuje dwóch polaków, na
            każdej zmianie któryś jest zawsze, pomogą we wszystkim. Obsługa hotelowa bardzo
            miła i kulturalna. Jedzenie i napoje również pyszne i niesamowicie urozmaicone
            przeróżnymi dodatkami. Atrakcji również nie brakuje, są organizowane zabawy dla
            dzieciaków, jak i dla dorosłych(anglojęzyczne, ale na terenie hotelu jest mini
            klub dla polskich dzieciaków,prowadzony przez świetnych animatorów.Ogólnie mój
            pobyt w tym hotelu zaliczam jak narazie do jednego z najlepszych. Gorąco polecam
            i życzę udanej zabawy. Pozdrawiam.
            • Gość: aga2 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 18:50
              Witam ,albo jesteś szczęściarą ,albo pracujesz w Itace my rozpoczęliśmy pobyt w
              połowie września i jakoś nie widziałam nikogo polskojęzycznego w
              recepcji,animacje były tylko po angielsku do tego stopnia ,że odrzucono z zabawy
              polskie dziecko (bo animacje tylko dla angielskich dzieciaków).Jedzenie picie
              było ok,co do czystości już nie zupełnie było parę rzeczy do których można się
              przyczepić -brudne podłogi w pokojach,nie zamiatane przez 2 tygodnie,klejące się
              stoliki w restauracji no i nie 5 gwiazdek za które płacimy tylko 4
              • Gość: wypoczęta Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:08
                Ja spędziłam tam z rodziną dwa tygodnie we wrześniu. Wróciłam
                bardzo zadowolona, jeśli chodzi o infrastrukturę, jedzenie, napoje
                i obsługę. Polaków w recepcji było dwóch, bardzo mili. Trochę już
                jeździłam więc wiem , że animacje przeważnie są po angielsku i to w
                hotelach o realnych 5*. Z uwagi na to, że hotel, a w szczególności
                pokoje nie spełniały oferowanego standardu, wniosłam również skargę
                do ITAKI. Co z tego będzie, nie wiem ale zrobiłam to dla zasady.
                Ogólnie hotel ok. tyle, że jak faktyczną na 4* to cena zbyt bogata.
        • Gość: Mirek Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.93.174.89.cable.satra.pl 26.05.08, 10:55
          Ja wylatuje 16.06 na dwa tygodnie z zonka i synem. Wybralem ten
          hotel ze wzgledu wlasnie na synka- zeby sie nie nudzil. Jezeli ktos
          w tym okresie wybiera sie tam to zapraszam do kontaktu.
          • Gość: greg Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 193.238.200.* 26.05.08, 19:42
            My też lecimy w tym samym czasie w dwojką dzieci chłopcy 5 i 7 lat
            • Gość: Bartek Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.bielbit.com.pl 07.06.08, 11:40
              To do zobaczenia na pokładzie:)
          • Gość: laguna leszno Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 15:10
            wybieramy się z synem 5 lat od 23.06 na tydzień, z nami jeszcze 8
            osób w tym 2 łodzieży i 7 latek i 4 latek
            pozdrawiam Sławek
          • Gość: drakula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 10:54
            Ja też wylatuję 16.06 z Poznania
          • doroti132 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 08.06.08, 11:36
            witam
            ja też lece 16.06 ale na tydzień z dziećmi w wieku 12 i 17 lat
            wasze dziecko w jakim wieku??
            my lecimy z warszawy
          • monika.kl Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 08.06.08, 13:08
            Witam ,z mężem i córką 5lat lecimy w tym samym terminie 16.06
            również na 2 tyg. z Warszawy .Pozdrawiam
            • doroti132 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 08.06.08, 18:32
              witam
              świetnie, z nami lecą również znajomi również z córeczką w wieku 5
              lat. mam nadzieje że będzie nas więcej
              dozobaczenia
          • Gość: Maciek Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.fortes.com.pl 11.06.08, 08:13
            Ja też z zoną i synem 7lat 16.06 jedziemy na dwa tygodnie do tego
            hotelu. Wylot z W-wy.
            • ss814 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 21.01.09, 21:32
              czy ktos leci do tego hotelu 25 lipca?moze ktos leci z dziecmi w
              wieku 7-8 lat?
              • Gość: lucia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:31
                my lecimy z dwójką dzieci 7-lat i 3-lata. Mam nadzieję, że będzie
                fajnie mimo rożnych opinii.
                • Gość: Kasica Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.wroclaw.mm.pl 30.05.09, 23:40
                  Bedziecie zadowoleni :D Jeden z lepszych hoteli w jakim bylam.
                  Pieknie polozony, olbrzymi teren, mnostwo basenow. Pozdrawiam
                  • Gość: ki71 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.09, 11:05
                    Do Kasicy a kiedy byłaś?
                • Gość: Ss814 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.flashnet.pl 19.06.09, 17:15
                  super a na ile wy lecicie?My lecimy od 25 lipca na 2 tyg?Wylatujemy
                  z warszawy.Czy lecicie z Itaki?
          • Gość: Renata Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.chello.pl 14.06.08, 23:51
            Właśnie ktoś wrócił i sporo napisał o pobycie, chętnie też udziela odpowiedzi.
            Poniżej link
            forum.wakacje.pl/turcja/wrocilem-z-joy-pegasos-sarigerme-chetnie-odpowiem-na-1107274.html
        • Gość: matylda Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 16:06
          Czy warto brać do tego hotelu płetwy i maske?
    • Gość: bety Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 20:33
      Hej!!! Ja też jestem zainteresowana hotelem Pegasos.Mam jednak obawy
      że jest mało popularny wśród Polaków. Miałam okazję być jedyną Polką
      w Vera Paradiso, nigdy więcej!!!
      • Gość: olin1980 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.07, 21:10
        A to dziwne,bo ja uważam że właśnie najfajniejsze są hotele bez
        Polaków;)))Od trzech lat jeżdżę do Turtas Club i Polaków tam jak na
        lekarstwo,jest dzięki temu spokój,obsługa cię szanuje,bo nie
        ma "doświadczeń" z innymi naszymi rodakami a co najważniejsze hotele
        oblegane przez Polaków mają niestety słabszy standart zaś te do
        których jeżdżą w większości Niemcy nie ,mogą sobie na to
        pozwolić;))!!!
        • loola_kr Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 07.12.07, 23:04
          Ja też wolę bez Polaków :)
          Ostatnio jak byliśmy w Turcji to Polacy zachowywali się dużo gorzej niż
          Rosjanie, na których wszyscy narzekają....
          • Gość: olin1980 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gdynia.mm.pl 08.12.07, 00:05
            Dokładnie;)))Dobrze chociaż,że z reguły się nie przyznają i udają,że
            rodaków nie słyszą,przynajmniej jest mniejszy obciach;))
        • Gość: bety Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.07, 19:45
          Potwierdzam, że Polacy zachowują się gorzej niż Rosjanie. Miom
          zdaniem bardziej " manifestują" swoją obecność.Nie wybieram raczej
          hotelu popularnego wśród naszych rodaków.Odbiegamy jednak od
          wątku.Może ktoś spotkał jakieś info poza stroną Itaki?Może ktoś
          planuje tam wypad po 15 czerwca?
          • Gość: iwona Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 10:45
            W tym hotelu Itaka wykupiła dużo miejsc więc będzie nas mnogo
            • Gość: Ede Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 19:42
              Ja też wybrałam ten hotel z dziecćmi 3 i 11 lat w siepniu. To na
              stronach angielskich jest hotel sieci iberostar i ma raczej dobre
              opinie.
              • Gość: r_hojdus Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.i24h.pl 11.12.07, 19:53
                Dziś rezerwowałam pobyt w Joy Pegasos World (niedaleko Side, w
                Sorgun (czy jakoś tak)). Podobno jest duże zainteresowanie tym
                hotelem. Ja lecę od 18.06 na 2 tygodnie.
              • Gość: Edy Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 80.54.200.* 21.12.07, 20:51
                Dzisiaj dokonałam rezerwacji od14.07.08,ale nic nie wiem na temat
                hotelu,czy ktoś już tam był?
                • Gość: seba Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.centertel.pl 26.06.08, 18:55
                  Ja też lece w tym czasie z Wrocławia
          • doroti132 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 07.05.08, 09:56
            ja wybieram sie p 15 czerwca do tego hotelu z dzićmi i pani z biura
            twierdziże wybór doskonały, że dobre są animacje i piękny duży
            teren. czy ktoś zna jakieś inne opinie??
            • Gość: mak Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.chello.pl 10.05.08, 09:37
              ja jadę 22 września. są dziesiątki, jeśli nie setki, opinii angielskojęzycznych
              np. na www.tripadvisor.com - tam hotel występuje jako Holiday Village Turkey
              Sarigerme. sprawdź także serwisy holidaycheck i virtualtourist. również bardzo
              ciekawa i pomocna strona to sarigerme.net, a www.sarigermetour.net to adres
              miejscowej agencji turystycznej (opisy miejscowych wycieczek). ogólnie jest
              pewne zamieszanie z nazewnictwem, bo hotel, pomimo swej nowości, przechodził już
              zmiany własnościowe - Iberotel/Joy i organizacyjne - dzielenie i łączenie części
              Tropical i Palace. swoją drogą, w Itace można wybrać, w której części chce się
              pokój, choć nie pamiętam czy jest o tym informacja na stronie i katalogu.
              • ewa_mac3 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 20.05.08, 23:43
                A czy kto wie, która z tych części jest lepsza, żeby wskaza gdzie
                chce się miec pokój?
        • Gość: kde Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 21:00
          Jak ktoś wrócił niech napisze. Ja wybieram się tam z małymi dizećmi.
          mam nadzieję, ze nie będę załować
    • Gość: Ede Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 17:21
      A może już ktoś był w tym hotelu i może napisać coś ciekawego
      • Gość: kicia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.streamcn.pl 05.04.08, 00:25
        nie znam tego hotelu. to ponoc nowość.jade tam z itaki w pierwszej
        połowie lipca
        • Gość: hani7 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.08, 20:34
          Ja też wybieram się tam z rodziną, w pierwszej połowie lipca . Czy
          wiesz coś więcej o tym hotelu?
          • Gość: olin80 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gdynia.mm.pl 06.04.08, 22:07
            To jest hotel Pegasos Tropical Hotel-wioska wakacyjna lub znany też
            jako Hotel Iberostar Tropical ,z grupy Pegasos Hotels.Nie wiem czemu
            w polskich i rosyjskich biurach podają nazwę Joy Pegasos Planet
            skoro na oficjalnej stronie jest on pod nazwą Tropical
            www.pegasoshotels.com.tr/pegasostropical/eng/index.htm
            A opinie macie tutaj,jako Tropical
            www.holidaycheck.pl/hotel-informacje+o+podro%C5%BCy_Hotel+Iberostar+Tropical-hid_147633.html
            • kaisa25 a moze ktos tu leci od 07.07.2008? 14.04.08, 22:05

• Gość: kaskada4 czy ktos juz tam był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.08, 23:26
                czy ktos juz tam był?? Jeśli tak to proszę napisać kilka słów jak
                sytuacja wygląda na miejscu?? co to za hotel, obsługa, jaki "all" i
                w ogóle jaka okolica?/-czy rzeczywiście taka kiepska???
                • Gość: Jocer Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 10:15
                  Witam,
                  ja wybieram sie do tego Pięknego Hotelu 2.06.08 - 09.06.08r
                  wylatuje z Wrocławia.
                  Jeśli ktoś wyszpera coś ta temat tego hotelu w necie lub był juz tam niech
                  szybko sie podzieli zdobytą wiedzą i informacją :D
                  Pozdrawiam
                  • Gość: kaskada4 Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:43
                    Liczę na to, ze napiszesz zaraz po powrocie jak tam jest...?? bo
                    chyba nikt wcześniej od Ciebie nie wylatuje do Sarigerme. czyli
                    czekamy na wieści :-) Pozdrawiam i życzę miłego pobytu. Ja sie tam
                    wybieram 23 czerwca na 2 tyg, z Katowic :-)
                    • lidfed Re: czy ktos juz tam był?? 30.05.08, 07:04
                      Ja wylatuję do Sarigerme 2 czerwca na dwa tygodnie z dziećmi (2 i 5
                      lat). Po powrocie napiszę.
                      • Gość: kaskada4 Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 00:42
                        Czekam zatem na relację :-)
                        • Gość: ede Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 06:06
                          ja też się tam wybieram w sierpiu i czekam na relacje
                          • Gość: Karol Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 15:53
                            och i ach
                            • Gość: kaskada4 Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 22:07
                              Czekam z niecierpliwością na jakakolwiek relację z
                              wyjazdu...Piszcie prosze ludkowie :-)
                          • Gość: Mariola Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 17:29
                            ja też lecę z rodziną w sierpniu, czekam na relacje osób które tam będą wcześniej
                            • Gość: kaskada4 Re: czy ktos juz tam był?? IP: 88.220.79.* 13.06.08, 09:08
                              czekamy...
                              • Gość: alabert Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.chello.pl 13.06.08, 20:30
                                moja żona wraca w poniedziałek tj. 16 to coś napisze. Z tego co
                                przekazywała przez tel. to wszystko ok. tylko nie można sugerować
                                się 5*. To nie ten standard co w europie. Sam hotel jest ogromny, po
                                prostu hektary. Za to jest to raj dla dzieci tj. zjeżdżalnie, baseny
                                itp. Więcej w poniedziałek
                                • Gość: kaskada4 Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:46
                                  Czekam zatem z wielką niecierpliwościa!!! :-)
                                • Gość: Aga Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 16:33
                                  Witam,własnie wróciłam z rodziną z tygodniowego pobytu w tym
                                  hotelu. Faktycznie hotel składa się z 2 części Tropical i Palace,
                                  ale z tego co wiem wszystkie polskie grupy wczasowiczów są
                                  zakwaterwywane w częsci Tropical. Praktycznie niczym sie te 2 częsci
                                  nie róznią a podział na częsci hotelu został zrobiony ze wzgledów
                                  logistycznych, gdyz faktycznie położny jest on na ogromnym terenie.
                                  W tym 2/3 jego powierzchni zajmuje ogród i baseny. Jest to dośc nowy
                                  hotel tak więc jesli ktość spodziewa sie nieasmowicie bujnej
                                  roślinności to może się troszkę rozczarować, ale za kilka lat ogrody
                                  będa niesamowitym atutem tego hotelu. Faktycznie hotel do wypoczynku
                                  dla rodzin z dziećmi, jesli ktoś liczy na szlone rozrywki noce to z
                                  pewnoscia to hotel nie dla niego, dodać nalezy że Sarigerme to
                                  wioska Turecka i poza hotel nie ma co wychodzić bo i nie ma dokąd,
                                  poza bazarem w Ortace czy Sarigerme (piatek i niedziela gdzie mozna
                                  zrobić zakupy z wyrobów skórzanych, ubrań czy butów). Pokoje,
                                  jedzenie i obsłga w mojej ocenie zasługują na ilość gwiazdek w
                                  ocenie lokalnej. Mankamentem tego hotelu jest brak dobrego
                                  zagospodarowania plaży ( hotel jest nastawiony raczej na basany). Na
                                  wzmiankę zasługuje fakt, iż to pierwszy sezon tego hotelu dla
                                  wczasowiczów z Polski i wszelkie animacje są w języku angielskim, bo
                                  trzeba dodać, iż przeważajacą liczbę gości hotelowych stanowią
                                  Anglicy. My jadąc na wakacje do tego hotelu tez praktycznie nic nie
                                  widzielismy o nim, a myslę że pozytywnie nas zaskoczył i spędziliśmy
                                  w nim miły tydzień.
                                  • Gość: kaskada4 Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 00:23
                                    Dzięki że sie odezwałaś ale jesli możesz to napisz cos więcej, np
                                    co polecasz, jakie miejsca, jakie restauracje, jakie jedzonko,
                                    jakie pokoje sa ok itd...Jaki jest ALL? czy kawa i lody sa cały
                                    dzień czy w wydzielonych porach? Dzięki
                                    • Gość: Aga Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 09:24
                                      prawdziwa Turecka kawa nie jest wliczona w cenę All'u, a nawet taki
                                      opis był na stronie informacyjnej biura podróży, jest dostępna na
                                      terenie hotelu ale odpłatnie. Przez cały dzień jest dostepna kawa z
                                      ekspresu - smakuje niestety jak Nesca - nie wszystkim może to
                                      odpowiadać- jesli ktoś jest faktycznie smakoszem kawy- ja na
                                      przykład nie jestem więc dla mnie było to bez znaczenia. Co do do
                                      lodów wliczonych w cenę oferty są one serwowoane w Kids klubie w
                                      godz. 13.45-15.00 i na kolacji w restauracji głównej, poza tymi
                                      godzinami jak ktos ma ochote mozna sobie zakupić lody, ale wydaje mi
                                      się to zbędne, gdyz od godz. 10.00- 16.30 w barach serwowne sa
                                      przekąski gorące i zmine, owoce, po południu ciasto + napoje
                                      alkoholowe i bezalkoholowe- jak kto sobie życzy. W Hotelu są 3
                                      restauracja ala carte - włoaska, turecka i azjatycka- z kazdej z
                                      nich mozna skorzystać raz w czasie pobytu- to tez w cenie oferty +
                                      jedna ekstra płatan - Steak House - gdzie podawane sa różne gatunki
                                      mięs. Nie moge nic powiedzieć na ich temat bo z nich nie
                                      korzystałam - nie było taki9ej potrzeby- kolacje codziennie były tak
                                      urozmajacane że nie skorzystalismy z tamtych restauracji. Co do
                                      pokoi - to takjak w naszym przypadku 3-osobowej rodziny nasz pokój
                                      składał się z 2 pokoi - sypialni i pokoju dziennego, z telewizorem,
                                      obydwa pokjoje klimatyzowane, z lodówką i sejfem - nie trzeba za nie
                                      dodatkowo płacic jak w innych hotelach. W łazience suszarka i wanna
                                      z hydromasażem, szlafroki i kapcie kąpielowe. Każdy pokój ma balkon
                                      lub taras - niestety w zalezności od szczęscia ma sie lub nie ma
                                      widoku na morze. Nie ma co dyskutowac przy zakwaterowaniu o pokoju
                                      ponieważ są one przydzielane wczesniej i jak sie przyjeżdza podaje
                                      sie tylko nazwisko i dostaje się klucz do konkretnego pokoju. Nam
                                      hotel sie podobał ale to jest nasze odczucie, które jest
                                      subiektywne i ze swojego punktu widzenia poleciłabym go ale tak jak
                                      pisałam przede wszystkim dla rodzin z dziećmi, bo na takich gości
                                      jest on nastawiony - nie mam nocnych , szlonych rozrywek. Jest na
                                      ternie hotelu dyskoteka, ale żadna z poznanych przez nas na turnusie
                                      osób nie była w niej. Są kluby dla dzieci, w których rodzice
                                      spokojenie moga pozostwic swoje opieki z animatorami ale tak jak
                                      równiez pisałam na razie sa to zajęcia angielsko języczne więc
                                      polscy rodzice, których pociechy nie mówia po angielsku nie
                                      zostawiali swoich dzieci w tych Kids klub'ach więc nie moge na ich
                                      temat wiele powiedzieć. Na terenie hotelu jest również SPA, ale
                                      warto się dowiedziec w Posce przed wyjazdem jak klasuja sie u nas
                                      ceny za róznego typu zabiegi poniewaz ceny SPA w tym Hotelu podne w
                                      rozdawanych broszurkach w mojej ocenie były dośc wysokie, oczywiście
                                      można i nalezy się targować z tzw. naganaczami, którzy krążą przez
                                      cały dzień wokół basenów próbując namówić na wizytę w Spa hotlowy.
                                      Jesli ktoś był w wczesniej w Egipcie lub Tunezji to pozytywnie
                                      będzie zaskoczony bo Turcy nie sa tacy nachalni w namawianiu jak w/w
                                      krajach. Jak powiesz nie to zrozumie i odejdzie i nie będzie
                                      próbował namawiać na siłę.
                                      • Gość: Struty Re: czy ktos juz tam był?? IP: 217.96.126.* 20.06.08, 16:26
                                        Bardzo przydatny post. DZIĘĘĘĘĘKI. Jedziemy tam w poniedziałek na 2 tygodnie z
                                        dziećmi (2 i 9). Czy możesz napisać jeszcze słówko o klimatyzacji, tzn. jak i
                                        kiedy działa i czy można się dogadać (jeśli wiesz) na późniejsze opuszczenie
                                        pokoju (bo wylot mamy o 2.45 w nocy i dzieciaki mi się wściekną;)
                                        • Gość: kaskada4 Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.08, 23:20
                                          jesli jedziesz z Katowic to sie pewnie spotkamy :-) do zobaczenia
                                          tak czy siak w Turcji ;-)
                    • Gość: foxie Re: czy ktos juz tam był?? IP: *.swidnica.mm.pl 17.06.08, 11:59
                      własnie wrocilam z sarigerme.hotel joy pegasos pierwsza
                      klasa.wszystko super.nie ma sie do czego przyczepic.hotel jest
                      potezny.do plazy bliziutko.pokoje bardzo ladne.to raj jesli chodzi o
                      dzieci.wieczorne Animacje rewelacja.naprawde polecam
            • Gość: crazyandy Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 88.247.216.* 22.09.09, 20:19
              Właśnie sobie siedzę w tym hotelu i piszę kilka słów: hotel jak
              najbardziej w porządku - raczej duża wioska hotelowa (blisko 1000
              pokoi) czysto turystyczna. Jedyna opcja to All inclusive - ale warto
              :). Hotel czysty i zadbany. Dostaliśmy największy pokój ze wszystkich
              hoteli wakacyjnych, w których byliśmy (2+1). Hotel szczególnie dla
              ludzi z małymi dziećmi. Animacje po angielsku (bardzo dużo anglików,
              ale ogólnie spokojni i nie przeszkadzają w wypoczynku) ale panie są
              otwarte na przyjmowanie dzieci. Jeżeli ktoś planuje dyskoteki i
              ciekawe życie nocne to odradzam,ale dla rodziny z dziećmi - ideał (to
              własnie my :p). Nasza mała (3 lata) jest zachwycona. Plaża szeroka i
              piaszczysta w połowie zagospodarowana w połowie dzika. Spore zaplecze
              socjalne hotelu i kilka sklepów.
              Andrzej
      • Gość: ;)))) Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.swidnica.mm.pl 17.06.08, 14:23
        wrocilam z tego hotelu wczoraj i naprawde jest full wypas.nie ma sie
        do czego przyczepic.mysle ze nie bedziesz zalowal
        • Gość: maciej31 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 18:11
          w katalogu jest sformułowanie " centralnie sterowana
          klimatyzacja,działająca w sezonie do 18 godz/dobę "
          Jak to jest w rzeczywistości ?
          Czy działa np tylko 8 godzin ?
          • niklaz Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 22.06.08, 00:31
            witam. wróciłam z tego hotelu we wtorek. u nas w pokoju klimatyzacja
            działała bez ograniczeń. warunkiem działania była włożona karta
            magnetyczna i dokładnie zamknięte drzwi wejsciowe i balkonowe
            • anireg Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 23.06.08, 22:17
              Proszę napisz jak wyglądała ostatnia doba. WYkwaterowanie jest w
              południe, wyjazd o północy-martwie się co zrobię z dzieciakiem. On
              padnie o g.20, tylko gdzie...? Wózka już nie bierzemy. Pani w Itace
              powiedziała że nie mogą nam nawet zarezerwować ostatniej doby, musimy
              sami próbować po przyjeździe. Ja się nie poddaję i walczę dalej bo
              uważam że to jest nie fair. Ciekawa jestem bardzo jak to wygląda w
              rzeczywistości. Bardzo proszę kto wrócił o relację z ostatniego dnia.
              • niklaz Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme do anireg 23.06.08, 23:05
                faktycznie wszyscy musieliśmy opuscić pokoje do godz. 12:00 na
                początku mówiono nam , że za dopłatą będzie możliwość przedłużenia
                pokoju do 21:00 ale rano okazało sie , ze niestety hotel ma wolne
                tylko dwa pokoje a o przedłużenie nie było mowy gdyz o 17:00
                przyjechali już nastepni goście... my byliśmy ze znajomymi i też
                mieliśmy małe dzieci ale naszczęście udalo nam sie załatwić jeden
                pokój do 24:00 za dopłatą 85 euro, dla tych osob bez pokoi było
                przeznaczone jedno pomieszczenie na bagaże. opcja allinclusive
                obejmowala wszystkich do końca tzn., do końca mogliśmy korzystać z
                usług hotelu i wyżywienia
                • Gość: Slizer Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme do anireg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 16:26
                  Czy restauracja w hotelu jest klimatyzowana ?
              • Gość: Z Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.dream.net.pl 24.06.08, 22:57
                warunki są rewelacyjne.
                • Gość: kaśka Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.chelmnet.pl 25.06.08, 09:02
                  Chciałam dziś zarezerwować ten hotel na wrzesień w biurze podróży,
                  ale powiedziano mi, że nie warto, ponieważ 75% ludzi i tak tam nie
                  trafia. (Zmiana hotelu na miejscu - wina organizatora).
                  Chciałam się upewnić, czy rzeczywiście mieliście takie przygody.
                  • niklaz Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 25.06.08, 14:08
                    byłam w tym hotelu od 9 do 16 czerwca i było wszystko ok. nie było
                    na miejscu żadnych problemów. to forum czytam od lutego i nikt nie
                    pisał o takiej sytuacji jak zmiana hotelu na inny... byłam z Itaką i
                    nie mam zastrzeżeń poza tym, że doba hotelowa kończyła się o 12:00 a
                    hotel opuszczaliśmy dopiero o 24 :00 .. ale byłam tego swiadoma już
                    przed wyjazdem..
                    • Gość: kaśka Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.chelmnet.pl 25.06.08, 14:21
                      a jak długo trwa lot i tansfer z lotniska
                      • niklaz Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 25.06.08, 14:39
                        lot trwa 2,5h sam transfer ok 30 min.
                        • Gość: beata Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 193.33.110.* 25.06.08, 17:45
                          Dużym MINUSEM tego hotelu jest to iz nieklimatyzowane są sale gdzie
                          spożywa się posiłki.W niektórych pokojach klimayzacja działa tylko
                          nocą.
                          • Gość: qwerty Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 20:41
                            Czy to prawda, że restauracja jest nieklimatyzowana ? Może ktoś jeszcze to potwierdzić ?
                            • Gość: zibi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 193.33.110.* 26.06.08, 11:58
                              Na 100% jest nieklimatyzowana duchota straszna aż dziw bierze że
                              takie rzeczy zdarzają się w hotelu 5 *
                            • doroti132 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 26.06.08, 21:25
                              wróciłam we wtorek z tego hotelu. byłam tam z dziećmi 12 i 17 lat.
                              jeśli chodzi o restauracje to jest ona częściowo na dużym tarasie z
                              widokiem na morze i baseny jak również na cały park. część gdzie
                              stoją sałatki i ciasta jest klimatyzowana i również sa tam stoły,
                              ale na tarasie jest naprawde bardzo przyjemnie jeśli złapiemy stolik
                              w cieniu. jeśli chodzi o pokoje to akurat my mieliśmy w hotelu
                              głównym na parterze więc nie moge narzekać na klimatyzacje bo w nocy
                              nawet jej nie urzywaliśmy bo było chłodno. wiem że wyrzej narzekali
                              na ciepło jak i klimatyzacje. nasza nam chłodziła nawet za bardzo.
                              pokoje spore. w bungalowach wystepują dwu osobowe w wersji pok,ój
                              gościnny i sypialny, my mieliśmy jeden duży z oddzieloną częścią
                              sypialną i wypoczynkową ale... dwa tapczany a nie łóżko sypialne.
                              łazienki ok, niezbyt duże ale ok (a ja naprawde jestem pedantyczką),
                              sprzątaczki sprzatają codziennie , ręczniki wymieniają codziennie,
                              nie biorą zostawionych pieniążków na łózku, trzeba dać w ręke-
                              wystarczy 1-2 dolary ale niekoniecznie. baseney bardzo ładne, duże i
                              do wyboru. niestety leżaki....trzeba z rana lecieć i zająć ok 8.00
                              wystarczy,można się kąpać do 20.00. plaża bardzo szeroka ok 100
                              metrów ale piasek nie jest jak nasz w polsce czyściutki ale taki
                              zabrudzony i występuje w lekko żwirkowej wersjii. do plaży z hotelu
                              jest bardzo miłe przejście przez ogród ok 5 min drogi. na plaży leżą
                              tylko i wyłącznie ludzie zz hotelu. jedzenie jest smaczne i dla
                              każdego, jest zawsze coś z grilla, ryż, kurczaki, gulasze, ziemniaki
                              purre i zapiekane, makaronowa zapiekanka jest zawsze, bakłażan,
                              papryki....sałatki, i duży wybór ciast , zawsze jest wino, piwo,
                              kawa, herbata, soki...itd. jesli chodzi o sam budynek to jest bardzo
                              zadbany i czyściutki, cały czas latają i sprzątaja a teren jest
                              baaaardzo duży. w hotelu i na terenie są sklepiki i trzeba się
                              targowaqć a zwłaszcza złoto. np 650 dolców zjeżdżamy odrazu połowe
                              na 300 , 350. ja tak robiłam i dużo zyskałam :) w hotelu jest spa
                              ale nie korzystałam. nic nie wiem na ten temat. na terenie jest taka
                              altana na wodzie GARDEN SPA, polecam wieczorem tam są fotele i sofy
                              do leżenia, romantyczne miejsce i bardzo relaksujące a jak żaby
                              rechoczą...dla mnie super:) jeśli chodzi o wielki minus to pani
                              rezydentka, taka ciut ok 40 latek, grz z Turkami i wrzaden sposób
                              nie pomaga. ja chciałam przedłużyć pokój bo o 12 ej skończyła się
                              doba hotelowa a lecieliśmy o 24ej na lotnisko dopiero i pani
                              powiedziała że wszystko zajęte i nie zawracać głowy, rozmawia z
                              recepcjonistami po turecku żebyśmy nic nie rozumieli. sama sobie
                              wszystko załatwiłam, pokój był bez wiekszego problemu. wiem że inni
                              mieli ten sam problem z ta panią.
                              jeśli m,acie jakiekolwiek pytania to prosze bardzo, słóże pomocą.
                              pozdrawiam i zycze miłego pobytu
                              p.s. my jesteśmy zadowoleni
                              acha , a hotel napewno nie spełnia 5 * , jest to 4*
                              • Gość: seba Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:46
                                KTO LECI 14.07.2008 Z WROCłAWIA?
                              • Gość: SEBA Re: kto leci 14.07 z wrocławia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:50
                                /
                              • anireg Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 29.06.08, 23:27
                                Czy można się na recepcji dogadać w języku niemieckim? Czy tylko
                                angielski? Jakie są na miejscu owoce, bo zastanawiam sie czy nie
                                pakować słoiczków HIPPA dla mojego małego alergika z gruszkami i
                                morelkami-innych jeść nie może a dwa tygodnie bez owoców to też trochę
                                kiepsko...
                                • niklaz Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 30.06.08, 00:47
                                  w recepcji można się dogadać tylko w jęz. angielskim lub rosyjskim.
                                  owoce dostępne w hotelu to arbuzy, jabłka takie zielone śliweczki,
                                  czereśnie, melony i chyba morele ( ale rzadko)
                    • Gość: jack Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 85.222.86.* 13.07.08, 19:38
                      To już historia , doba hotelowa 12 to nic . 30 czerwca na gości
                      zamiast prawdziwego hotelu czekała nora bez śniadania. wszyscy
                      dostali swoje pokoje dopiero w hotelu po 3 dniach. A itaka nadal
                      sciemniała , że to hotel etc. Rzezydentki tak są do wymiany . Są nie
                      miłe i agresywne. Uwaga !!!
    • Gość: kasia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 20:56
      jedyny mankament hotelu to rezydentka z Itaki. Zupenie bezużyteczna.
      Nie wiem dlaczego Itaka zatrudnia takie beznadziejne baby
    • Gość: Xw Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.solarme.pl 01.07.08, 17:36
      Hotel jest megaaaa jedzenie super alkohol niezly Polecam goraco
    • Gość: Gość-ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 12:55
      Wybieram się z mężem i córką do tego hotelu na dwa tygodnie od 8
      września. Opinie są dosyć dobre, więc myślę, że z dwuletnim
      dzieckiem miło spędzimy tam czas. Może ktoś z was też w tym czasie
      będzie w nim przebywał? Może .... dogadamy się co do wspólnego
      przedłużenia jednego pokoju chociaż do 24 godz.,bo wylot jest
      raniuśko 23.09. Pozdrawiam
      • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 192.193.245.* 02.07.08, 15:44
        Spedziłem tam urocze 2 tygodnie, wróciłem 1/07.
        Poniżej negatywne uwagi:

Hotel nie reklamuje się że jest 5*, ale 4+*.

W hotelu są 2 rodzaje pokoi:
        - aparamenty "junior suite" składające się z sypialni i pokoju
        dziennego z balkonem, łazienka z wanną z hydromasażem, pokoje te
        znajduja sie w niewielkich pawilonach 1 lub 2 pietrowych z
        oddzielnymi wejsciami, chiche z widokiem na ogród. Faktycznie pokój
        ten zasługuje na 4+*, ale biuro Itaka nie rezerwuje tych pokoi.
        Hotel może zakwaterowac tam Polaków, jesli są one wolne, na co nie
        ma szansy w sezonie.

- pokoje tzw. "family double" mieszczące sie w 2 pietrowym hotelowym
        budynku głównym ( numery od 1xxx do 3xxx), standard max. 4*, długie
        duszne korytarze bez klimy, pokój podzielony blatem na część
        sypialną i dzienną, z balkonem z widokiem na basen ( głośno ) lub
        sąsiedni plac ( budowa). Sprątane codziennie ale niedokładnie. Te
        pokoje zarezerwowane są dla gości Itaki.

Miałem przyjemność mieszkac w obu pokojach, po pierwszym tygodniu w
        apartamencie wyłaczono nam prąd, twierdząc że jest to awaria i że
        musimy zmienić pokój. Oczywiście na ten gorszy, bo innych nie ma.
        Problem dotknał jedynie tych apartamentów w których mieszkali
        Polacy. Część osób nie chciało zmieniać pokoi. Ja zdecydowałem się
        na zmianę, zastrzegając że gdy awaria zostanie usunieta, wrócę do
        większego pokoju, co oczywiście nie nastąpiło.
        W skrócie - w pokojach z których wyprowadzali się Polacy na drugi
        dzień pojawiał sie prąd i kwaterowano Anglików, w pokojach z których
        Polacy nie chcieli się wyprowadzić awaria trwała.

Po sprawie pozostał duży niesmak.

Druga kwestia to powrót do Warszawy, wylot o godzinie 3:45 rano, a
        wyjazd z hotelu na lotniosko o godz. 23:00 ( zmieniony ostatniego
        dnia z godz. 23:45 bez poinformowania uczestników ), czyli prawie 5
        h przed wylotem. Czas przejazdu z hotelu na lotnisko to 15 - 20
        minut. Na lotnisku byliśmy o 23:30 Odprawa biletowa rozpoczyna się
        na 2 h przed wylotem, czyli o 1:45 rano, w środku nocy przez 2 h i
        15 minut grupa czekała w hallu głównym lotniska, leżąc lub siedząc
        na podłodze i bagażach na rozpoczecie odprawy.
        Pani rezydentka, która odwoziła nas na lotnisko, stwierdziła w
        autokarze, że przepisy bezpieczeństwa nie pozwalaja jej na
        towarzyszenie nam na lotnisku i szybko pożegnała grupę. Jej
        bezpieczeństwo faktycznie było zagrożone, szczególnie ze strony
        zdenerowanych i niezadowolonych uczestników, którym Itaka
        zaplanowała wielogodzinne czekanie w nocy na lotnisku w Dalamanie.
        Ciekawostka - wyjazd na lotnisko 5 h przed wylotem dotyczy tylko
        wylotów do Warszawy, w przypakdku pozostałych miast( Kraków,
        Wrocław, Poznań, Gdańsk ) wyjazd z hotelu zaplanowano 2 - 3 h przed
        wylotem.

Co kierowało organizatorami, aby tak zaplanowac podróz powrotna
        pozostaje dla mnie tajemnicą.

Mimo to chetnie pojechałbym jeszcze raz, jednak tylko poza sezonem
        wakacyjnym ze wzgledu na tłumy na stołówce i basenach. Przez
        pierwszy tydzień, przy obłożeniu Hotelu na poziomie 75% było super.

• Gość: Gośc-ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 08:17
          czy ktoś mógłby udzielić inaformacji o tym czy na plaży są leżaki,
          materace i parasole oraz jakiś barek, bo z katalogu nie można się
          tego dowiedzieć. Ponaddto mam pytanie czy ktoś już interweniuował w
          Itace w sprawie opisywanych komplikacji wylotowych do Warszawy.
          Lecimy z 2-letnim dzieckiem, więc chciałabym zaoszczędszić jej
          przyjemności wielogodzinnego oczekiwania na lotnisku. Pozdrawiam
          • doroti132 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 03.07.08, 11:46
            na plaży sa lezżaki i materace a jeśli chodzi o parasole to również
            sa z tym że w kiepskim stanie. barek jest przy plaży z przekąskami
            jak i wszelkimi napojami i drinkami. równiez na plaży sa sporty
            wodne jak paralotnia, banan....
            • Gość: gość-ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:06
              bardzo dziękuję za informację
          • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 192.193.245.* 03.07.08, 11:49
            Na plaży sa lezaki, materace i parasole, tzn mozna sobie je wziaśc
            samemu z mjejsca gdzie sa trzymane w nocy i ustawic w dowolnym
            miejscu. Przy wejsciu na plaże sa natryski i to własciwe jedyna
            forma w jakiej plaza jest zagospodarowana, plaża jest szeroka (ok
            100 m ), z ciemnym piaskiem.
            Podobno ze względu na żówie morskie, które składają jaja na tej
            plaży musi ona pozostac w stanie "dzikim". 1 - 2 km na zachód są
            plaże innych hoteli normalnie zagospodarowane, z barkami,
            drewniamymi chodnikami, rzędami leżaków i parasoli itp. więc jednak
            można.
            99% gości woli korzystać z basenów, na plaży oczywiście nie ma
            barów.
            Komplikacje z droga powrotna były w 90% zaplanowane przez Itakę, tak
            własnie miał ten powrót wygladać i uczestnicy mogli być tego
            świadomi.
            Tylko czy powazne biuro powinno przygotować taka ofertę ?
            Dodatkowo - pobyt w hotelu trwa 13,5 dnia a jest sprzedawany jako 16-
            dniowy. Biuro wyjaśnia, ze dziń wylotu (od g. 22:00 ) i powrotu (do
            g.03:45) są traktowane jako dodatkowe dni trwania imprezy. Niby
            wszystko sie zgadza, ale nie jest to uczciwa praktyka. Szczególnie
            dotyczy to osób, które kupowały ten wyjazd nie znajac godzin wylotu
            i powrotu.
            • Gość: gość- ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:05
              bardzo dziekuję za informację
            • Gość: nikola Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.kwsa.pl 03.07.08, 15:05
              hotel beznadziejny, obsługa pożal się boże, rezydentka -no może już
              jej nie ma - po powrocie było na nią dużo skarg, klima wyłączana
              notorycznie -podobno awarie, jedzenie monotematyczne, drinki-
              zgroza, baseny takie sobie a w opisach biur podróży anielskie
              • Gość: Pati Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.kwsa.pl 03.07.08, 15:09
                cześć. byłam z rodziną w czerwcu w tym hotelu, taki sobie nic
                rewelacyjnego w porównaniu do tunezji czy egiptu to na 3+,plaza no
                to nie jest temat do pisania, jedzonko w miarę da się przeżyć,
                baseny zatłoczone bo nie ma alternatywy w postaci zagospodarowanej
                plaży do cywilizacji zarąbiście daleko, w pobliżu tylko taka mała
                mieścina Sarigerme ale to własciwie wieś
                • Gość: maciej31 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.08, 08:40
                  Proszę mi powiedzieć czy są ręczniki na plaże ?
                  • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 199.67.203.* 04.07.08, 09:28
                    reczniki na plaże, czy tez na basen pobiera się w tym samym miejscu -
                    budka "towel station" przy basenach. Reczniki wydawane sa w zamian
                    za karty recznikowe, które dostajesz przy check -inie. Teoretycznie
                    możesz brac 1 komplet reczników dziennie, ja czasami brałem 2 razy i
                    nikt nie robił problemu.
                    • Gość: maciej31 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.07.08, 13:13
                      Bardzo dziękuje , to zmniejszy bagaż .
                    • Gość: gość-ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 14:28
                      mam pytanie czy w hotelu jest szansa na wstawienie dopokoju
                      łóżeczka dziecięcego i czy w ALL nie robią problemu z napojami
                      zminnymi, wodą mineralną, piwem., tzn. czy jedna osoba może
                      zamawiać jednorazowo kilka porcji.
                      • doroti132 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 05.07.08, 23:02
                        bez najmniejszego problemu jeśli chodxi o zimne napoje a łóżeczko,
                        ja nie mam pojęcia, może ktoś kto był z małym dzieckiem coś wie
                        pozdrawiam i życze wszystkim wybierającym sie miłego pobytu
                      • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 199.67.203.* 07.07.08, 11:31
                        z łózeczkiem dziecinnym nie ma problemu, jesli masz rezerwacje dla
                        dziecka, łózeczko z pościela dzieciecą będzie czekac na was w pokoju.
                        jeśli nie - to bezpłatnie wstawią.
                        W hotelu jest też mozliwośc wypozyczenia innych akcesoriów dla
                        maluchów - wózek, wanienka, sterylizator do butelek, namiot z
                        filtrem uv itp. ale to juz odpłatnie (ceny rzędu 20 - 50 GBP za
                        tydzień w zależnosci od zestawu ).
                        Napoje - częśc zimnych oraz kawa, herbata są z dystrybutorów, więc
                        bierzesz ile uniesiesz. Napoje zimne podawane przez barmana - pepsi,
                        fanta, sprite, piwo, drinki - jest teoretycznie ograniczenie do 2
                        napojów na osobe na 1 raz, ale bez problemu przygotowują 3 - 4
                        drinki. Ograniczenie to wynika bardziej z koniecznosci szybkiej
                        obsługi, aby nie tworzyły sie długie kolejki do baru. Napoje poza
                        restauracja główna i lobby barem podawane sa plastikowych kubkach.
                        Może to nie wyglada najlepiej, ale biorąc pod uwagę ilośc wydawanych
                        napojów, oraz możliwośc stłuczenia tysiecy szkanek na terenach gdzie
                        wiele osób chodzi na bosaka jest to jedyne rozsadne rozwiązanie.
                        Woda mineralna - jest z dystrybutorów oraz podawana w butelkach do
                        kolacji. Ja brałem 1 butelke z kolacji i uzupełniałem ją później z
                        dystrybutora.
                        • Gość: pegi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 13:04
                          Mnie natomiast interesuje jak wyglada mini bar w pokoju, czy
                          obejmuje też napoje alkoholowe czy tylko wodę mineralną, i jak jest
                          z odpłatnośćią. Czy uzupełniają codziennie ? dzieki z góry za
                          odpowiedź
                          • Gość: mx Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 13:40
                            powiedz mi w czym można zagrzać wode do mleka dla dziecka jeżeli
                            niema czajników bezprzewodowych?
                            • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 192.193.245.* 07.07.08, 13:58
                              Co do minibaru to tylko na poczatku były w nim tylko 2 butelki wody
                              mineralnej, nie była uzupełniana. Za 12 YTL mozna sobie zamówić do
                              pokoju zestaw: 2 x 1,5 l wody, 15 x kawa lub herbata, mleko i
                              czajnik bezprzewodowy. Samo wypozyczenie czajnika to koszt 2 YTL /
                              dzień.
                              Ja miałem mały czajnik ze sobą, było w czym zagotować wodę do mleka
                              dla dziecka i na poranną kawę na balkonie.
              • Gość: gdzie Ty byłaś? Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 17:25
                no sama nie wiem czy byłyśmy w tym samym hotelu? piszesz takie
                rzeczy że się dziwie...wróciałam stamtąd w poniedziałek po dwóch
                tyg.super odpoczynku. Hotel jest nowy i to widać, pokoje i łazienki
                bardzo ładne, chyba, że się ma wymagania olbrzymie (ja jednak
                spędzałam w pokoju tylko noc, na bardzo duzym i wygodnym łóżku...to
                w zupełności wystarczyło), składają się z dwóch części, oddzielone
                schodkiem w dół. W pierwszej częsci olbrzymie łoże, a w drugiej
                bardzo duże łóżko rozkładane (moje dzieci 4 i 10 lenie w nim
                ginęły...). Balkonik służył mi jedynie do suszenia strojów
                kąpielowych i reczników hotelowych (czyli w zupełności wystarczał).
                Była lodówka i rzeczywiście nie uzupełniali jej ale nie stanowiło
                to kłopotu bo co wieczór napełniałam sobie butlę wody i wkładałam
                do lodówki i miałąm...Jedzenie rewelacyjne. Mnóstwo i pyszne (może
                troszkę mało słone ale była sól na każdym stoliku więc nie było
                kłopotu sobie doprawić). Owoce pyszne, zwłaszcza czereśnie ;-) i
                arbuzy. Kawa słaba, to fakt ale dało się wypić. Alkohol szczerze
                mówiąc nie wiem jaki, bo nie pijałam (raz jakiegoś słabego drinka i
                piwo-weszło samo). Okolica słaba, mała mieścina, kilka sklepików na
                krzyż, ale spoko daliśmy sobie radę, bo byliśmy na wycieczkach
                bardzo miłych (rejs wokół 12 wysp, kąpiele błotne, Fethyie z
                zakupami), one pokazały nam trochę Turcji. Resztę czasu spędzaliśmy
                na zbieraniu kamyków na niezagospodarowanej plaży i na basenach
                (mnóstwo ich było, świetne dla dzieci, przesada że było
                tłoczno...). Animacje do bani, racja! Jakieś śmieszne konkursy dla
                Angoli i dla dzieci mocno przegadane...
                Turcy, mam wrażenie, sa mniej wylewni niż np. Egipcjanie,
                targowanie się z nimi to dla mnie żadna przyjemność, opuszczają
                minimalnie i robia to jakby im to nie sprawiało frajdy (w Egipcie
                było inaczej, to była fajna zabawa takie targowanie się).

Hotel ewidentnie polecam dla rodzin z dziećmi, nie da tych, którzy
                szukają rozrywek nocnych (niestety w niektórych biurach tak
                polecano ten hotel, jako niemalże park rozrywki...-tu rozumiem
                rozczarowanie).

Słuze pomocą w razie pytań, mam tez jakieś fotki obiektu inne niż
                katalogowe.
                Pozdrawiam
                • agnesss02 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 08.08.08, 18:08
                  Jestem zainteresowana fotkami tego obiektu, prosze o przesłanie
                  kilku na adres aga83pl@vp.pl
                  Dziękuje i pozdrawiam
        • Gość: jack Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.aster.pl 05.10.08, 21:46
          To prawda ITAKA to zrobiło się fatalne biuro , chcecie miec urlop
          poszukacje innego !!!!!!!!
          • Gość: pipi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 13:15
            Czy ktoś z was już pisał reklamację w sprawie tego hotelu, że
            oferowali 5* a sprzedali 4*. Ja napisałam, ale jeszcze nie mam
            odpowiedzi z ITAKI bowiem nie minął jeszcze miesiąc. Ciekawa
            jestem - czy ktoś coś wywalczył?
            • Gość: pawel 123 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.tktelekom.pl 14.11.08, 20:46
              wróciłem pod koniec sierpnia i dostałem już na moją reklamację odpowiedż oraz
              zwrot ok 10% ceny wyjazdu.pzdr
              • Gość: wypoczęta Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 13:44
                10% rekompensaty dostałeś chyba od kosztu świadczeń hotelowych. Ja
                też dostałam taki zwrot za reklamacje gwiazdek
      • k-oala Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 29.08.08, 09:53
        Witam
        Chętnie przedłużę pokój 23.09, również lecę 08.09 z Warszawy, kto
        jeszcze jedzie w tym terminie i ma ochote przedłuzyć pobyt niech
        pisze na gg 9986387. Pozdrawiam
        • Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 09:59
          Cześć lecę 8.09. z Warszawy też na dwa tygodnie, ponieważ. Też mama
          zamiar przedłużać pokój, gdyż będziemy z mężem i 2 letnią córką.
          Jeżeli takie towarzystwo ci odpowiada to może się dogadamy.
          Pozdrawiam
          • Gość: begiete Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.chello.pl 29.08.08, 10:03
            ja też się wybieram 8.09(z WAW) tyle, że tylko na tydzień.

a ogólnie jak nastawienie po przeczytanych opisach na forum ;-)

jak macie jakieś ciekawe info (dla tych co niedawno wrócili) to
            wpiszcie się.
            ------
            pozdro dla optymistów :P
            • kosciuk73 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 03.09.08, 23:11
              nie czytajcie sfrustrowanych opinii na forach, jeżdżę 2 razy do roku i zawsze
              przed wyjazdem dołuję się gdy wejdę na opisy itp, któr z rzeczywistością nie
              mają nic wspólnego. Z joya wróciłem 26.08 i na nic coby mogło Cie zaskoczyć się
              nie natkniesz. hotel jak hotel i jakich tysiace w masowym wypoczynku od Bułgarii
              po Malediwy albo i jeszcze dalej, wiec spox.Jak chcesz to po b.miłym pobycie
              złóz reklamację na Itakę jeśli chodzi o gwiazdki bo jak mówią klasycy " nie
              nazywajmy szamba perfumerią"
          • k-oala Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 30.08.08, 09:51
            Ula jestem jak najbardziej za żeby się dogadać, wczesniej podawałam
            numer swojego gg więc pisz, albo podaj swoje namiary.
            Kto ma jeszcze jakieś optymistyczne wieści z pegasos niech pisze:)
            • Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 08:11
              Do k-ola: Wybacz ale nr gg nie posiadam (?!). Myślę, że na pewno
              będziemy mały okazję się poznać na lotnisku lub podczas transferu
              (szczupła czerwonowłosa i dobrze zbudowany siwowiłosy - choć wcale
              nie stary :-). My wylatujemy w Warszawy lotem o 22. A jeśli chodzi
              o nastawienie, to mam optymistyczne, w końcu to mój pierszy dłuższy
              urlop z rodziną w tym roku. Nie mam zamiaru sobie psuć nerwów,
              lubię się przekonać sama jak to wszystko wygląda, a jeżeli będzie
              coś nie tak, to po powrocie po prostu napiszę skargę i tyle. Po co
              sobie psuć humor. Trochę już podróżowaliśmy, więc mniej więcej
              wiemy czego się spodziewać. Przynać należy, że jest to 5* za
              przywoite pieniądze, więć nie ma się co spodziewać wodotrysków.
              Nawet jeśli bedzie to faktycznie 4* - ale pełna, to jak na Turcję
              nie ma biedy. Inna sprawa, że Itaka sbie pograła z ludźmi
              sperzedając 4* za 5. Ale nosek do góry ja jestem z zasady
              optymistką, a przecież w tej całęj imprezie najważniejsze jest się
              dobrze i zdrowo bawić, a przy okazji poznać fajnych ludzi.
              Pozdrawiam
            • Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 10:50
              Acha i jeszcze jedno, jak czytam to co pisze "raf-32 czy 23" to mi
              się robi starsznie szkoda ludzi takiego gatunku. Zamiast spokojnie
              zawlczyć o swoje, jak radzi "kama", jątrzy. Ten człowik chyba nie
              może żyć spokojnie
              • Gość: begiete Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.chello.pl 01.09.08, 11:18
                goście pokroju raf-32 mają "sposób na życie", skargi, awnatury,
                szukanie dziury w całym.(a może są z konkurencji?!)
                ja od kilku lat jeżdżę z różnymi biurami podróży, a jeśli chodzi o
                Itake to wybrałem ich po raz 2gi z rzędu i mam nadzieję, że po
                powrocie wyśmieję wszystkich marudzących i piszących te straszne
                historie ;-)
                popieram to co napisała "ULA", że grunt do dobre, optymistyczne
                nastawienie.

niestety takie osoby jak "raf-32" spotykam na każdym wyjeździe...
                jeszcze nie zdążą się dobrze rozpakować, a już łapią za długopis i
                książkę "skarg i zażaleń" i smarują na biuro podróży, na hotel... no
                i potem wychodzą awantury typu: "bo woda w morzu była za słona" ;-)

ja lecę z żoną i 2ma córeczkami (8 wrzesnia z WAW) i podtrzymuję
                optymistyczne nastawienie ;-) do zobaczenia!

• Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 08:11
                  Mam zaprzyjaźnioną panią w biurze podróży (nie Itaka), która
                  przekazała mi informację, że ludzie, którzy wybrali ten hotel
                  wracają zadowoleni, a wyjazdy miały miejsce w lipcu i sierpniu, a
                  więc w okresie nawiększego piekła jeśli chodzi o przerób w hotelach.
                  • Gość: BETI Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 193.33.110.* 02.09.08, 12:21
                    BYŁAM Z RODZINĄ W CZERWCU I JESTEŚMY ZADOWOLENI.W MIESIĄCACH
                    WAKACYJNYCH ZAZWYCZAJ JEST GORZEJ BO STRASZNY NATŁOK POKÓJ MIELIŚMY
                    DWU IZBOWY W BUNGALOPIE KLIMA DZIAŁAŁA BEZ ZAŻUTU
            • kosciuk73 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 03.09.08, 23:03
              wszystko będzie oki wróciliśmy 26.08 większą ekipą z dziećmi....a dla zasady po
              powrocie złożyłem reklamację na gwiazdki bo itaka brzydko mówiąc wali w bambukao
              • Gość: pipi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 07:57
                Reklamację składałeś bezpośrednio w centrali Itaki czy poprzez
                pośrednika, u którego wykupiłeś wczsy?
                • Gość: sawanah Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.telprojekt.pl 04.09.08, 12:20
                  wrociłam z męzem z tego hotelu 02.09.2008 r. i jak czytam te
                  wszystkie opinie to robi mi sie niedobrze ( oczywiscie negatywne )
                  pisza je chyba ludzie , ktorze maja niskie poczucie swojej wartosci
                  i wymagania zbyt wygorowane. Nie ma sie czego przyczepic, wszystko
                  jest ok. Hotel bardzo ładny, obsługa super, cały obiekt rewelacyjny.
                  A jesli chodzi o gwazdki ma sie to nastepujaca : hotel jako budynek
                  jest rzeczywiscie 4*, natomiast cały obiekt jest zakwalifikowany do
                  5*, jest on ogromny. Wierzcie mi nie ma czego sie czepic, owszem
                  zawsze znajdzie sie jakas maruda, ktrej nigdy nic nie pasuje,
                  dlatego nie wierzcie tym,ktorzy takie bzdury wypisuja. Zycze milego
                  pobytu tym co sie wybieraja to JOY i dobrej zabawy :) Dodadkowo
                  dodam, ze pani Małgosia rezydenka - niesamowita osoba, swietniw
                  porwadzi wycieczki, ma niesamowita wiedze na temat Turcji, jest
                  bardzo pomocna osoba - pełny profesjonalizm. Itaka zadbala o osoby,
                  ktore nie mowia w jezyku angielskim, w recepcji do dyspozycji w
                  godzinach od 8 do 23 jest Michał lub Kuba, bardzo fajni młodzi
                  ludziem ktorzy rowniez sluza swoja pomoca. Ja nie moge nic zlego
                  powiedziec na temat tego hotelu :) pozdrawiam
                  • Gość: begiete Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 212.76.37.* 04.09.08, 21:23
                    UWAGA! ZMIANA GODZINY WYLOTU!!
                    dostałem telefon z biura podróży, że wylot z WAW 8września o 7 rano!!
                    czy dostaliście też to info!

p.s. nic tylko się cieszyć z dobrej godziny wylotu!

• Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 07:57
                      Też dostałam taką informaję z Itaki i z biura podróży, w którym
                      wykupywałam wczasy. Wylot jak wylot ale o wiele bardziej ucieszyła
                      mnie godzina powrotu - lot ma byc o 11.35 (22 wrz.), a więc odpada
                      problem przedłużania pokoju i nocnego koczowania na lotnisku.
          • Gość: magda Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 195.164.254.* 02.09.08, 14:09
            też jedziemy w poniedziałek z moim ślubnym do zobaczenia na lotnisku :)
      • Gość: MARTA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:35
        TAK MY LECIMY Z KOLEŻANKĄ TEGO DNIA Z wARSZAWY .NAPEWNO SIE
        POROZUMIEMY.POZDRAWIAM .MARTA
    • Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 14:55
      Kto leci od 8 wrześsnia z Warszawy?, bo czytając forum mam
      wątpliwości czy wybrałam doby okres na wypoczynek w Turcji, tzn.
      czy nie jest już za późno?
      • Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 14:59
        Do tej pory gdziekolwiek wyjeżdżałam (w ciepłe rejony)to był to
        koniec czerwca, lipiec do połowy sierpnia - była pewność, że dzień
        długi i woda ciepła
        • Gość: mx Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 15:51
          co można kupić w slepach hotelowych i czy warto
          • Gość: beti Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 193.33.110.* 08.07.08, 17:50
            Jeszcze będzie ci za gorąco we wrześniu jest taka pogoda jak w
            czerwcu upał i duchota nie do wytrzmania woda w morzu około 23
            stopni więc nie za ciepła w basenach trochę chłodniejsza
      • netina Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 17.08.08, 18:05
        Witam, bardzo proszę o info na temat hotelu Hotel Joy pegasos Planet
        I. Wyjezdzamy z dwuletnim dzieckiem 3 wrzesnia z Katowic do tego
        hotelu. Proszę o wszelkie info. Dzieki z gory Netina
        • Gość: pap Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 11:31
          A nie możesz sobie poczytać wcześniejszych wypowiedzi ludzi
          zamieszczonych na tym forum?
        • Gość: joy pegasos Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.uznam.net.pl 18.08.08, 14:18
          byłem 2 tygodnie tydzień temu wruciłem cały kompleks składa się z3 hoteli
          między nimi są 5-8 basenów w każdym 2-3 zjeżdzalnie istny raj dla dzieci dookoła
          basenów leżaki 20-20 m od hotelu plaża z leżakami między basenami drink barki z
          napojami i jedzeniem jedzenie jak dla mnie OK dużo duży wybór praktycznie przez
          cały dzien dla dzieci lody pizza frytki owoce do oporu jedzenie świeże dużo
          rzeczy smażą , przy tobie hotel czysty obsługa miła szybka dla dzieci animacje
          zabawy specjalny zamek hotel typowo dla rodzin z dziecmi ja byłem w royalu
          pokoj duży możliwość podziału na 2 resort jest taki sam nie wiem jak pokoje a 3
          hotel club nie wiem nie byłem
        • Gość: kazinski11 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 17:06
          Właśnie wróciłem z tego hotelu. Wyjazd z Katowic. Cały pobyt oraz
          hotel mogę opisać słowem "super". Zaczynając od przelotu. Odlot i
          przylot tam i z powrotem punktualnie co do minuty co wraz z 20-sto
          minutowym transferem nie jest żadnym wysiłkiem. Co żadko się zdarza
          Katowice nie muszą zwalniać pokoi o 12 i czekać na walizach w
          recepcji gdyż wylot jest o 4.15. Nawet można się wyspać. Położenie
          hotelu całkiem przyjemne choć niestety jako chyba jedyny minus plaża
          jest właściwie dzika. Nie ma leżaków, parasoli czy też jakiejkolwiek
          infrastruktury plażowej. Ma to swój urok ale nie dla tych co chcą
          większość czasu spędzić nad morzem. Woda w morzu ciepła jak zupa
          więc siedzieć można w niej bez końca. Przy brzegu piasek, dalej
          trochę kamieni (no i muszelki do zbierania), dalej dno pieszczyste.
          Hotel położony na olbrzymiej, zielonej przestrzeni, składa się z
          dwóch części - Palace wykupione w całości przez angielskie biuro
          podróży oraz Tropical dla Angoli i Polaków. Innych nacji raczej nie
          uświadczysz co jak dla mnie było ogromnym plusem. Mnogość basenów ze
          zjeżdżalniami w tym dla najmłodszych jest ogromna. Mimo masy ludzi w
          wodzie nie ma tłumu można więc pokołysać się swobodnie na
          materacyku. Woda czyściutka i ciepła jak w wannie. Przy basenach
          mnóstwo miejsc do leżenia w podcieniu z siatkowego zadaszenia ale
          leżaki należy raczej zajmować należy wcześniej. Niestety hotel dba o
          kulturę nie ma więc mowy o rzuceniu ręcznika na leżak. Do godziny 9
          wszystko z leżaków bez osób na nich jest grzecznie zbierane i
          odkładane na bok. To naprawdę mobilizuje do wczesnego wstawania ale
          moim zdaniem jest to pozytyw. Pokoje przestronne z pełnym
          wyposażeniem, nowe i czyste. Na nowych czekają czyste ręczniki,
          mydło w płynie oraz woda mineralna w mini barku. Pokoje są
          codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane. Serwis nie domaga się
          nachalnie tipów. Restauracja mimo ogromnej ilości ludzi jest w pełni
          wydolna. Obsługa uwija się jak nakręcona. Kolejki do różnych potraw
          są ale idzie to szybciutko. Jedzenie wspaniałe, różnorodne i bogate.
          Wbrew innym opiniom nie było zimne a tym bardziej nudne czy
          monotonne. W all'u jest praktycznie wszystko czego ci trzeba. Jest
          śniadanie, lunch, podwieczorek, kolacja dla małych dzieci, dinner i
          późna kolacja. Do tego 3 restauracje ala carte (do wykorzystania po
          jednej na pobyt), warto odwiedzić bo je się bardziej kameralnie ale
          jedzenie nie powala. Alkohol w dużym wyborze podawany do 24.
          Animacje po angielsku więc dla Polaków mało ciekawe. Itaka
          zorganizowała dla nas mini klub choć bez rewelacji. Sklepów na
          terenie hotelu dość dużo, ciekawy towar, ceny nie zabijają, można
          się trochę targować. Obsługa hotelu grzeczna a wręcz miła. Wycieczki
          dostępne - polecam 12 wysp z dziećmi oraz rafting dla dorosłych.
          Podsumowując poza marną plażą całość jest perfect. Nie radzę
          przejmować się negatywnymi opiniami rozkapryszonych warszawiaków (
          onifaktycznie mają najgorsze warunki przylotu i wylotu) - ja przed
          moim wyjazdem dzięki nim jechałem z sercem na ramnieniu. Na
          szczęście bardzo pozytywnie się rozczarowałem. Wypocząłem naprawdę
          na 100% a bywałem już w różnych hotelach. Gorąco polecam.
          P.S. Nie jestem agentem ITAKI i nikt nie zapłacił mi za tę opinię.
          Napisałem ją tak obszerną dlatego, że ja przed wyjazdem nie mogłem
          uzyskać tak dokładnych danych a to naprawdę pomaga. Życzę udanych
          wakacji.
          • Gość: sawanah Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.telprojekt.pl 18.08.08, 17:32
            super opis :) od miesiaca mam bardzo mieszane uczucia, nawet
            wysłałam zapytanie do organizatora na temat problemow z
            zakwaterowaniem, Itaka przyznaje ze w lipcu rzeczywiscie miały
            miejsce takie zdarzenia, ktore spowodowane były tym, ze hotel
            sprzedał wiecej miejsc niz pokoi, natomiast na chwile obecna takich
            sytuacji wiecej nie bedzie, zeby sie nie martwic, ponadto podobno,
            ale to zdanie organizatora proponowano w zamian inny hotel tej samej
            klasy. Wylatuje z mezem za tydzien 25.08 pełna optymizmu na fajne
            wakacje i nie przeraza mnie wymeldowanie godzina 12 ( podobno nie ma
            problemu z dopłata do godz 24 ) a dzieki temu zyskamy 1 dzien pobytu
            wiecej:)
        • Gość: mariusz Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.geomar.pl 19.08.08, 10:03
          Hotel sam w sobie jest w porządku - czysty, nowy, teren
          zagospodarowany bardzo ładnie, praktycznie hotel dla osób z dziećmi,
          są baseny dedykowane dla takich maluchów. Mankament główny to brak
          plaży - tzn. plaża niby jest ale niezagospodarowana, stoi tam
          kilkanaście może kilkadziesiąt leżaków i trochę parasolek które na
          silnym wietrze mają tendencję do fruwania i morze od razu bardzo
          głębokie, drugi mankament to specyficzna nacja angielska - animacje
          dedykowane anglikom. Nasi animatorzy w sile 3 osób staraja się jak
          mogą ale są to młodzi ludzie i siła przebicia żadna. Jak wycieczki
          rekreacyjne to tylko z biur w Sarigerme, nie potrzeba wtedy
          polskiego przewodnika a cena o 40-50% niższa niż u naszych
          rezydentów.
          • Gość: megi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 13:05
            Jeśli chodzi o linie lotnicze to ja mam podane, że obsługuje AEI,
            jakś włosko-polska. A wylot mam 8 września z Warszawy do Dalamanu
            • Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 13:50
              Czy może ktoś podpowiedzieć jak nalęzy przygotowć się do odprawy na
              lotnisku. Czy nie ma problemu jeżeli w podręcznym bagażu bedzie coś
              do picia i jedzenia dla dziecka? Czy faktycznie trzeba tak wszystko
              pakowć w torebki strunowe? Słyszę różne informacje, a ostani raz
              leciałam w 2006 r. W tym zakresie sporo się ostatnio zmieniło
              • Gość: kazinski11 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 19:59
                Proszę nie zabierać do samolotu napojów. Wszystko ląduje w koszu na
                śmieci na bramce przy odprawie. Strażników nie przekonują nawet małe
                dzieci. Ja musiałem wywalić 4 nowe nieotwarte soki oraz 2 wody
                mineralne. Nie ma zmiłuj.
        • Gość: Robert Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 78.145.167.* 28.08.08, 07:06
          Ale super ze leci ktoś z polaków.My wylot mamy 2 września z Birmingham U.K
          lecimy z roczną córeczką do zobaczenia na miejscu!!!Pozdrowienia.
    • jakub.chojnacki Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 10.07.08, 15:06
      Witam, lecimy z 2 letnim synkiem od 21.07 do 04.08 z Gdańska. Generalnie jestem
      troszkę podłamany tymi opiniami. Dla mnie wydatek ponad 9000 to bardzo poważna
      inwestycja wakacyjna. Powiem nawet, że brałem pod uwagę tańsze oferty, ale
      zdecydowaliśmy dopłacić bo miało być super. Teraz na tydzień przed wyjazdem
      jestem trochę smutny :-( Mam wrażenie, że będę tam gościem drugiej kategorii.
      • Gość: celcia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 212.244.210.* 10.07.08, 22:59
        Nie wierzcie do konca wszystkim tym opiniom......bylam z mezem i 14 letnim synem
        dokladnie miesiac temu,nie mam nic do zarzucenia ani hotelowi ani
        okolicy.Szukalam miejsca gdzie mozna odpoczac i wlasnie tam to znalazlam...Plaza
        piaszczysta,nie kamienie,mozna spacerowac do woli,lezaki,materace i parasole bez
        problemu,to samo przy basenach,obsluga mila,nie nachalna,jedynie to
        przeszkadzaly mi w wieczornych spacerach komary...baseny dla malych
        dzieci,duzych........Fakt to prawie odludzie,do Sarigerme okolo 2 km,bazar jest
        raz w tygodniu w niedziele,warto sie wybrac,jezdza busy.Ludzie tutaj narzekaja
        na rezydentke,kobieta w porzadku,duza wiedza,konkretna,Cieszcie sie wyjazdem i
        odpoczywajcie,Turcja jest pieknai wlasnie ten zakatek jest warty ,aby go
        zobaczyc i tam byc ....Duzym plusem jest to ze jest blisko lotniska.Fakt troche
        przeplaciliscie,w nastepnym roku proponowalabym wczesniejsze wakacje,nie jest
        tak goraco i ceny nizsze,my w trojke placilismy okolo polowy mniej.Tak wiec
        niech nie zrazaja was opinie innych,zobaczycie ,ocenicie.Zycze milego pobytu i
        wypoczynku....Pozdrawiam
        • Gość: camel Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.centertel.pl 11.07.08, 15:19
          CZy w hotelu można kupić papierosy
          • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 192.193.245.* 11.07.08, 15:59
            Można, ale ceny o 50% wyższe niż "na miescie", w sarigerme kupowałem
            po 4 YTL /paczka a w sklepikach przy hotelu po 6. lepiej kup na
            bezcłowym.
            • Gość: beata zjeżdzalnie IP: *.eranet.pl 11.07.08, 20:26
              bardzo prosze o odpowiedź:
              czy są tam małe zjeżdżalnie dla dzieci czy tylko te due co widać na
              zdjeciach? chce pojechać z dziećmi 3 i 6 lat i tamte będa dla nich
              za duze :(
              dziękuję i pozdrawiam
              • niklaz Re: zjeżdzalnie 12.07.08, 00:55
                bez obaw.. basenów i zjezdzalni jest sporo. każde dziecko znajdzie
                coś dla siebie.. są zjezdzalnie dla maluszków, dla trochę starszyh
                dzieci i dla tyh najstarszyh. pozdrawiam
                • Gość: beata Re: zjeżdzalnie IP: *.eranet.pl 12.07.08, 08:23
                  dziękuje pięknie :)
                  • Gość: camel Re: zjeżdzalnie IP: *.centertel.pl 12.07.08, 11:40
                    CZY ktoś korzystał z restauracji hotelowych ala carte.czy można za
                    friko?
                    • Gość: donr Re: ręczniki IP: *.centertel.pl 13.07.08, 08:58
                      naprawde nietrzeba brać ręczników?
                    • Gość: asen Re: zjeżdzalnie IP: *.centertel.pl 13.07.08, 10:25
                      prosze mi powiedzieć czy baseny są mocno zatłoczone
                    • Gość: Struty Re: zjeżdzalnie IP: 217.96.126.* 14.07.08, 14:44
                      raz w ciągu pobytu. Rezerwujesz sobie tego samego dnia (przed wejściem na
                      śniadanie siedzi miła pani i rezerwuje miejsca) do godz. 11.00. Do wyboru,
                      azjatycka, włoska i turecka. Na wodzie zlokalizowany jest jeszcze Steak House -
                      ta jest płatna cały czas. Moim zdaniem żarełko było tak dobre i różne, że nie ma
                      potrzeby korzystać z restauracji - chyba że jako kaprys albo ciekawostkę ;)
                    • Gość: greg Re: zjeżdzalnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 09:44
                      Restauracje alakarte są bezpłatne rezerwacja od godz. 8.00 są
                      trzy restauracja bezplatne włoska japońska turecka generalnie to
                      samo co na ogolnej sali ale ładnie podane.
            • Gość: pipi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 08:51
              W katalogu jest informacja, że leżaki i parasole są gratiś, a jak
              jest z materacami do leżaków? tego nie mogę się doczytać
            • Gość: jager Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:47
              czy wylatuje ktos może 28 lipca? pozdrawiam ..
        • Gość: I Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.silesiamultimedia.com.pl 16.07.08, 22:14
          Kazdy przezyl co innego. Ten hotel jest super dla rodzin z dziemi,
          baseny daja im frajde, ale rodzice juz musza sie meczyc- tloczno
          przy basenach, rano koniecznie rezerwujcie recznikiem lezak, bo po
          sniadanniu juz nie ma. Gwarno i ciasno! Plaza zaniedbana, z dnia na
          dzien mniej na niej lezakow i parasali (samemu trzeba sobie zabrac
          blizej brzegu). Plaza ma zalete- wieje wiatr, spokoj, malo ludzi,
          wrecz dzika. Rezydentka -chyba Ewa- super, perfekt turecki, pomoze i
          ma wiedze. Pokoje? Nie bierzcie na ostatnim pietrze (II) - upal,
          klimatyzacja nie wyrabia ( jest tylko od 18 do 8!!!) Jak chcecie
          ochlonac w pokoju, nie da sie, duchota, lepiej na korytatzu
          hotelowym. Turcja piekna, warto jechac..
          Dla par, osob spokojnych- lepszy hotel w sasiedztwie- Aldiana- tez
          **** ale bardzo ekskluzywny. Mozna uprawiac sporty wodne..
      • Gość: Struty Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 217.96.126.* 14.07.08, 14:34
        My pojechaliśmy z dziećmi (2 i 9) i z 70-letnią moją mamą. Były to nasze
        pierwsze wyczekane wakacje zagraniczne i tez mieliśmy mnóstwo wątpliwości co do
        wyboru oferty. Powiem krótko: nie żałujemy. Może dla bywalców kurortów
        zamorskich były jakieś tam mankamenty, na które prawdopodobnie nawet nie
        zwróciłem uwagi. Uważam ten urlop 2-tygodniowy za najpiękniejszy w moim
        dotychczasowym 34-letnim życiu :). Poza uciążliwościami oczekiwania z dzieckiem
        na lotnisku i samej podróży (2-latek nie zawsze jest do opanowania;) nie mam nic
        do zarzucenia zwłaszcza hotelowi, basenom, jedzeniu, czystości, itd. Miłego pobytu
        • Gość: ja Jakie 5*? ITAKA oszukała!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 23:45
          Masz rację wszystko zależy od nastawienia. Ja jednak podróżuję
          trochę i zostałem zachęcony przez biuro Itaka do tego hotelu, choć
          wcześniej zarezerwowałem inny (droższy). Na samym początku założyłem
          sobie że poniżej 5* nie schodzę. I co? Kicha. Biuro zrobiło nas w
          bambuko. Ja wiem że jest to hotel 4* i jako taki może obleci. Jak
          wielu z nas ciężko przez cały rok pracuję i
          -nie miałem ochoty wstawać o 7 rano (czyli o 6tej) by zarezerwować
          sobie leżak na bardzo zatłoczonym basenie,
          -chciałem by posiłki były spożywane w restauracji gdzie przynajmniej
          będą obrusy
          -będzie można ochłodzić się przy klimatyzacji w pokoju ( najgorzej
          jest na 2 piętrze, a klima działa tylko od 17 do 8
          -plaża będzie zagospodarowana, a tu należy sobie przynieść leżaki, a
          na prawie 3 tys. osób w obu hotelach jest 18 parasoli (a na plaży
          słońce nieźle operuje
          -ślizgawki czynne w okreslonych godzinach tj 10-12, 15-17.
          -z obiecywanych animacji nici, za to angielskie które obserwowałem w
          części Palace na bardzo wysokim poziomie i bardzo urozmaicone
          A optymistycznie?
          Teren ładny, wiele ciekawych zakątków, okolica do zwiedzania super,
          warto wypożyczyć samochód ale uwaga benzyna b.droga ok 7zł/litr (3,6
          lira).
          Jednym słowem któś kto zna hotele 4 gwiazdkowe i na taki liczy to
          może być zadowolony. Jeśli któś liczy na 5* to ma wrażenie że jest
          oszukany przez biuro. Jadnym słowem należy usznować klienta i wprost
          powiedzieć że hotel jest 4* - na co jest certyfikat przy recepcji, a
          chowanie dokumentów i ulotek tym bardziej świadczy o wpadce ITAKI.
          I jeszcze jedno!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          NIE MOŻEMY SIĘ JUŻ DAWAĆ PONIEWIERAĆ NA ZASADZIE ŻE JAK ANGLIK TO
          POKÓJ LEPSZY A POLAK DO GORSZEGO. NASZE PIENIĄDZE SĄ TAKIE SAME, A
          KULTURA ZNACZNIE WYŻSZA - szczegółów już nie będę podawał. Wystarcz.
          Jeśli ktoś kupił ten hotel i wyjeżdża to niech się nie martwi.
          Trochę spuścić z oczekiwań i będzie ok. Miłych wakacji.
      • Gość: suerox Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.08, 11:30
        My też lecimy w tym terminie z córeczkami (2,5roczną i 10latką), z
        Poznania. Nie obawiaj się...ilu ludzi tyle opinii. Osądzimy
        sami.Pozdrawiam. Zuzanna
      • Gość: pipi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 13:05
        Też wybieramy się z dwulatką do tego hotelu, zapłaciliśmy za 2 tyg.
        trochę mniej niż podajesz, ale nie łam się tym co opisują. Bywałam
        w wielu hotelech z 5*, a przed wyjazdem czytałam różne opinie i z
        zasadny te negatywne się nie sprawdzały. Najlepiej ocenic na
        własnej skórze. W mojej ocenie te negatywne pochodzą od osób, które
        pierwszy raz wybrały hotel 5* i myślały, że to będzie luksus
        niesamowity za 3 tys z haczykiem. Wielkiego luksusu to trzeba
        szukać niestety w hotelu 5* ale za za 6-9 tys. zł od osoby za 2
        tyg.Mam zamiar bawić się w te wakacje dobrze i tego życzę tobie i
        twojej rodzinie. Pozdrawiam.
      • Gość: malka Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.silesiamultimedia.com.pl 16.07.08, 22:21
        Nie boj sie, przezylam.. i calkiem milo wspominam. procz wielu
        minusow, no i oszustwa Itaki (niezgodnosc z gwiazdkami, plaza nie
        zlota, ale ciemna, z kamieniami mozna zabrac buty do wody),
        miescina Sarigerme - to wioska, nie ma tam zycia nocnego, imprez
        (ale sklepy sa, biura tez, i nie maja wcale tanszych wycieczek niz w
        hotelu). Jak jedziesz z malym dzieckiem, masz super basen dla
        malucha i przy nim nie ma walki o lezaki:)!!! Jedzenia duzo, ale
        stolowka moloch. Bedziesz zadowolony, chyba nie powtorzy sie problem
        braku pokojow- to bylo okropne, wstyd dla organizatora. raz w roku
        porzadny urlop, niby dla odstresowania - a tu masz...
      • Gość: konrad Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 88.247.216.* 02.08.08, 12:03
        Nie ma sie czego bac wszyscy goscie traktowani sa tak samo. Nie ma lepszych czy
        gorszych. Jest polska obsluga:) Hotel bardzo ladny
    • Gość: pipi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 08:53
      W katalogu jest informacja, że leżaki i parasole są gratis. A jak
      jest z materacami do leżaków? Tego nie mogę się doczytać
      • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 199.67.203.* 14.07.08, 12:43
        materace oczywiście gratis, reczniki pobierasz w towel station, tez
        gratis. Ludzi przy basenach dużo - na znalezienie wolnych leżaków po
        g. 10:00 szanse niewielkie.
        • Gość: pipi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 14:31
          Czy na lotnisku w Dalamanie mozna zrobić jakieś zakupy, czy jak to
          często bywa na takim małych w nocy są nieczynne sklepy. O ile wiem
          powróc bedzie miał miejsce ok.4 nad ranem
          • Gość: Struty Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 217.96.126.* 14.07.08, 14:41
            kosmetyki, alkohol, papierosy, słodycze, jakieś ciuchy, zjeść i napić się też
            można. Robiłem zakupy o 2 nad ranem (przed odlotem do W-wy) i nie wyglądało
            jakby mieli zamykać :)
            • Gość: jager Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 15:48
              czy wylatuje ktos może 28 lipca?...pozdrawiam
              • piksc Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 16.07.08, 11:47
                Jaki jest dostęp do internetu w tym hotelu >??
                Czy ewentualnie jest HotSpot ....Może ktoś korzystał z własnego laptopa...:-)
              • agnieszka_julia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 20.07.08, 01:50
                Gość portalu: jager napisał(a):

> czy wylatuje ktos może 28 lipca?...pozdrawiam

Tak my wylatujemy z 7 letnią córką.
                Do zobaczenia na lotnisku.
                Pozdrawiam
                • Gość: Dodzia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.08, 08:24
                  Hej,
                  ja lecę z mężem i 3 letnim synkiem 04.08 i mówiąc szczerze wpadłam w małą depresję czytając 3 ostatnie wypowiedzi z portalu wakacje.pl. Wydałam kupę kasy na te wczasy,ale gdybym miała dziś decydować o wyborze hotelu to raczej bym zmieniła plany:(
                  Ratunku!!!Czy tam jest naprawdę tak strasznie???
                  Pozdrawiam, Dorota.
                  • Gość: optymista Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 08:40
                    ja też jadę tam ale we wrześniu. Nie byłem, nie widziałem, ale te
                    negatywne opinie wcale na mnie nie działają. Zapewne pochdzą od
                    osób, które pierwszy raz wyrwały się na wywczas i myślą, że za
                    trzy tysiaki za 2 tyg czeka ich luksus i rozrywki do białego rana.
                    W mojej ocenie to pomylili oferty. Najlepiej zobaczyć samemu, bo
                    wydaje mi się, że jest to hotel przygotowany na wypoczynek rodzinny
                    a na taki ja się wybieram i zapewne Ty. Pozdrwawiam. Weź ze sobą
                    różowe okulary.
                  • lidfed Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 21.07.08, 09:00
                    Byłam w tym hotelu na początku czerwca z 2 małymi dziećmi przez dwa
                    tygodnie. Z przerażeniem czytam te negatywne opinie. Teraz wiem, że
                    następnym razem wybierając hotel nie będę sugerować się opiniami na
                    forum. Jakbym teraz przeczytała te niektóre opinie też miałabym
                    wątpliwości czy tam jechać. Ludzie nie dajcie się zwariować!!!
                    Możecie jechać tam bez żadnych obaw. Dla rodzin z dziećmi to jest
                    wymarzony hotel.
                    • kamila.stefanowicz Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 21.07.08, 10:15
                      jedno pytanie techniczne:
                      czy na wyposażeniu pokoju jest żelazko?? albo czy można pożyczyć w hotelu??
                      • lidfed Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 21.07.08, 10:30
                        W pokoju nie ma żelazka, ja miałam turystyczne. Nie wiem czy można
                        wypożyczyć. Jeśli można to pewnie to dużo kosztuje i taniej będzie
                        kupić turystyczne - przyda się na kolejne podróże.
                        • Gość: olgas Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 21.07.08, 11:45
                          jaką teraz najlepiej wziąć gotówkę EURO czy USD
                          • Gość: Struty Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 217.96.126.* 21.07.08, 13:57
                            biorą każdą walutę, chociaż przelicznik korzystniejszy z Euro. W wiosce jest
                            bankomat więc jak ktoś ma np. konto w mBanku,to bezprowizyjnie można wziąć liry
                            tureckie. sporo cen w hotelu jest w funtach bo hotel "szyty" był pod
                            brytyjczyków. Teraz Euro nisko, więc spoko można wziąć trochę na wszelki
                            wypadek. Sarigerme Tour Agency też ma ceny w Euro za wycieczki i niższe niż
                            Itaka (są jednak tylko anglojęzyczne) - niektórym to przeszkadza
                    • Gość: ~`r Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.igloonet.pl 21.07.08, 12:01
                      Te negatywne opinie są niestety prawdziwe. Byliśmy tam od 30.06 do
                      14.06 i początek był koszmarem. Począwszy od tego, że ludzie nie
                      mieli gdzie nocować. Kwaterowali np. 2 różne rodziny w jednym
                      dwupokojowym apartamencie itp. Byłaś tam w lepszym, bo
                      przedsezonowym terminie i wierzę, że wtedy było przyjemnie, bo ruch
                      zdecydowanie mniejszy. I nie zdarzały sie takie incydenty jak
                      wykwaterowanie "na siłę", kiedy gość przebywał na wycieczce. Ja też
                      dotychczas myślałam, że negatywne opinie o hotelach piszą panie,
                      którym nie odpowiada kolor papieru toaletowego.
                      • Gość: ciekawa Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 14:55
                        Trochę się załamałam czytając opinie o tym hotelu, a jeszcze dobiły
                        mnie te z portalu Wakacje.pl. Wychodzi na to, że zafundowałam sobie
                        wakacje 2008 r. w koszmarnym hotelu. Tych opinii na plus jest jak
                        na lekarstwo. Niedługo wyjeżdżam i wcale nie mam szczęśliwej miny.
                        Może ktoś doda słowa otuchy. Bo nie wiem, czy te negatywne pochodzą
                        od upierliwych ludzi, czy też taka jest prawda jak opisują.
                        • Gość: ewelina 27 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 21.07.08, 19:19
                          serwus jedzie ktoś 11 sierpnia
                          • Gość: ewelina 27 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 21.07.08, 19:32
                            JELOŁ KTOŚ BĘDZIE LECIAŁ 11 SIERPNIA BO JA BĘDĘ Z MĘŻEM I 9 LETNIĄ
                            CÓRKĄ MOŻE SIĘ SPOTKAMY
                            • Gość: M Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 20:43
                              My też lecimy 11.08, z córką 9 lat i starszym synem
                              • Gość: EWELINA27 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 11:02
                                MY LECIMY Z WROCŁAWIA A WY
                            • Gość: Dodzia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.08, 20:46
                              Hej,ja jadę tam 04.08 ale na dwa tygodnie więc się spotkamy:) My lecimy z Wrocławia z synkiem 3 letnim. Jak nastawienie???
                              • Gość: TAKI JEDEN Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.tsi.tychy.pl 21.07.08, 21:18
                                ile kosztuje przyjemnosc pobytu w taki hotelu na 2 tygodnie 4 osoby 2 dzieci 11
                                i 5 lAT??
                                • Gość: Dodzia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.08, 22:08
                                  Ja tydzień temu zapłaciłam 9tys. za 2 dorosłe osoby i dziecko 3 latka.
                                  • Gość: karo Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 09:33
                                    Właśnie wróciłam z wakacji w tym hotelu i chętnie podzielę się
                                    swoimi odczuciami. Chcę zauważyć, ze jechalam tam ze wspaniałym
                                    nastawieniem i nie oczekiwalam zbyt wiele, jako że do wypoczynku
                                    niewiele mi potrzeba.
                                    1/ wszystkie negatywne opinie sa niestety prawdziwe. Ludzie
                                    zgłaszający uwagi podczas potkania z rezydentem powoływali się na
                                    swoje doświadczenia z innych pobytów o podobnym standardzie.
                                    2/Ludzie z Warszawy po przyjeździe o 2 nad ranem czekali po kilka
                                    godzin na pokój, po czym byli czasowo kwaterowani w dwie rodziny do
                                    jednego. Panie rezydentki nie mają w zwyczaju odwozic gosci Itaki do
                                    hotelu, a na ich skargi podczas spotkania reagowały (p. Małgosia)
                                    nieprofesjonalnie, asertywnie, bez chęci pomocy
                                    3/ opieka rezydenta jest żadna tzn. zgodnie z ich uwagami należy
                                    wszysko sobie załatwiać bezpośrednio z recepcją
                                    4/ nie jest to hotel 5* jak sprzedaje oferte Itaka, tylko 4- hotel
                                    się do tego w pełni przyznaje
                                    5/ po aferze z ilością gwiazdek hotel na prośbę Itaki wycofał
                                    reklamę z kategoryzacją z telewizji hotelowej oraz wszystkie ulotki
                                    części Tropical- nie można było ich uzyskać do końca wyjazdu (
                                    odpowiedż z recepcji brzmiała- Sorry you are Polish.)
                                    6/ wycieczki fakultatywne Itaki są na rzenującym poziomie- polski
                                    przewodnik podczas wycieczki 12 wysp nie odezwał się do nas słowem,
                                    więc kompletnie nie wiedzieliśmy która wyspa, a która nie i z czego
                                    słyną. Honoru Itaka bronił kapitan statku, który bawiła nas
                                    dowcipami i raz na jakiś czas coś wyjaśnił- na naszą prośbę.
                                    Odpowiedż polskiego przewodnika na prośby opowiedzenia czegoś, była
                                    żadna.
                                    7/ kompletny brak polskich animacji. Animacje są w języku angielskim
                                    i są robione przez ine biuro turystyczne- First Choice, które
                                    zaprasza do tego hotelu Brytyjczyków. Niechętnie przyjmują polskie
                                    dzieci.
                                    8/ trzeba o 8 rano zajmować sobie leżaki. Ręczniki są, ale uwaga, w
                                    chwili oddania pokoju, czyli do 12- trzeba oddac karty na reczniki
                                    plazowe. Jesli ktos wylatuje pozniej- to zachecam zabrac ze soba
                                    swoje, aby milo spedzic dzien na sloncu
                                    9/ czesć Tropical, w ktorej zakwaterowanie są Polacy jest bardziej
                                    zatłoczona niż czesc Palace, ale można korzystać z obu
                                    A TERAZ TROSZKĘ OPTYMIZMU:
                                    1/ po wielu skargach po 10 dniach w hotelu pojawiła się pani manager
                                    rezydentek- i RUSZYŁY ANIMACJE na dość kiepskim poziomie, ale zawsze
                                    2/ hotel to moloch- mrowisko. Jesli ktos nie lubi tłumu zachecam do
                                    plazy- troche dzikiej, ale bardzo urokliwej! i z naturalnym chłodnym
                                    wiatrem. Stojąc tyłem do hotelu mozna pokierowac się w lewo i dojsc
                                    do rzeki- super spacer- przy okazji można zobaczyc jak moloch się
                                    rozrasta
                                    3/ warunki w hotelu sa przyzwoite, przemiła obsługa, pyszne
                                    jedzenie, woda w butelkach dostępna podczas kolacji- można wynosić
                                    dla dziecka na mleko
                                    4/ warto zostawić raz na jakiś czas pani sprzatającej kilka lirów na
                                    poduszce- jesli się tego nie zrobi można liczyć na porządek w
                                    pokoju, ale nie czystość (klejące blaty, kurz, pełen kosz w łazience)
                                    4/ hotel nie odpowiada on 5*, tylko 4. Dla mnie osobiście nie
                                    miałoby to znaczenia, bo i tak było fajnie, gdyby nie bezczelny upór
                                    i matactwa Itaki.
                                    5/ zamiast wykupywania wycieczek fakultatywnych polecam wypożyczenie
                                    sobie samochodu ( my wypożyczyliśmy minibusa dla 8 osób za 110 Euro)
                                    i objechaliśmy okolice bez stresu, napięcia, oczekiwań. Wychodzi
                                    taniej od osoby a i przewodnik Pascala pisze więcej niż mówi
                                    przewodnik z Itaka. W mieście umarłych Kayakoye jest taka knajpka-
                                    drewniano kamienista- po schodkach- w starym stylu- to 400-letni dom
                                    mera tej miejscowości. Kelnerzy mówią po angielsku, chętnie
                                    opowiadają o mieście, częstują winem, pokazują co warto w mieście
                                    zobaczyć. To miejsce żyjące historią- szczerze polecam.
                                    6/Zachęcam do zrobienia sobie ksero potwierdzenia rezerwacji
                                    przesłanego przez Itaka, bo hotel zabiera ten dokument,a numer jest
                                    ważny w dokonywaniu wpłat na wycieczki, w przypadku korzystania z
                                    lekarza itp. Myslę, ze warto oryginał zachować dla siebie- u nas
                                    było z tym dużoa zamieszania, gdy recepcja kopiowała itp.
                                    7/ To co jest jeszcze wartego uwagi, to w hotelu trwa ciągły ruch
                                    wprowadzających się i wyprowadzających. Wszyscy kupują materace,
                                    piłki itp. Gdy ktos wyjezdza i nie zabiera ze sobą akcesoriów
                                    pływających panie sprzątające wystawiaja je na korytarz i zachęcają
                                    aby sobie je wziąć. Ja kupiłam mnóstwo rzeczy od razu, więc nie
                                    potrzebowałam niczego, ale mój sąsiad miał trzy materace na
                                    balkonie...Może warto na początku z umiarem- potem samo przyjdzie.
                                    • Gość: EWELINA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 11:14
                                      CO SIĘ MOŻNA SPODZIEWAĆ ZA TAKIE PIENIĄDZE JA BYŁAM W TAMTYM ROKU W
                                      PUSTKOWIU W PRZYCZEPIE KAMPINGOWEJ WIĘC CHYBA NIEBĘDE NARZEKAŁA NA
                                      HOTEL
                                • Gość: wczasowicz Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 08:43
                                  A ja zapłaciłem za pobyt dwóch dorosłych osób + 2 letnie dzieko -
                                  7.970 zł za wszystko
                              • Gość: EWELINA 27 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 11:00
                                TO SUPER MAM NADZIEJE ŻE SIĘ SPOTKAMY I JAKOŚ MIŁO SPĘDZIMY CZAS
                              • Gość: EWELINA27 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 22.07.08, 11:46
                                MAM NADZIEJE ŻE BĘDZIE FAJIE WSZYSTKO ZALERZY OD ZORGANIZOWANIA
                                CZASU I DOBREGO NASTAWIENIA POZDRAWIAM
                                • Gość: zdesperowana Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 12:48
                                  Czy ktoś z was rozważa lub rozważał zmianę hotelu? Mnie takie myśli
                                  chodzą po głowie. Na 40 dni przed wyjazdem możana dokonać zmiany i
                                  płaci się tylko 100 zł o osoby. Te opinie negatywne są dobijające a
                                  oceny na portalach turystycznych 3,7 też nie napawają optymizmem.
                                  • Gość: Dodzix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.08, 16:14
                                    Ja niestety chyba już nie mogę zmienić hotelu,bo wylot mamy za niecałe 2 tygodnie.A wierz mi - nie zastanawiałabym się ani chwileczki!!! Ja wiem,że ludzie na forach bardzo często przesadzają,ale niestety nie w tym przypadku.Tego jestem pewna!!!
                                    • ag-ar Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 24.07.08, 08:25
                                      Witam wszystkich wybierających się do hotelu Joy Pelagros.
                                      Negatywne opinie o tym hotelu skłoniły moją rodzinę i naszych
                                      znajomych, z którymi wybieramy się do Sarigerme w sierpniu do
                                      wystosowania pisma z protestem do naszego organizatora. Szczególnie
                                      boli nas fakt, że jesteśmy stałymi klientami ITAKI, rezerwowaliśmy
                                      wczasy już w grudniu, a biuro do którego mamy zaufanie oszukuje nas
                                      sprzedając hotel 4* jako 5*. Zachęcam wszystkich, którzy się
                                      wybierają do tego hotelu w najbliższym czasie do bombardowania
                                      swoich organizatorów pismami i mailami z protestem przeciwko
                                      takiemu traktowaniu. Im będzie nas więcej tym większa jest szansa
                                      na to, że zastaniemy na miejscu CZEKAJĄCE na nas pokoje w
                                      standardzie za jaki zapłaciliśmy oraz dobrą obsługę rezydenta.
                                      Serdecznie pozdrawiam :-)
                                      • asar_12 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 24.07.08, 11:33
                                        Witam,
                                        wykupiłam z rodziną i znajomymi tydzień w hotelu Pegasos w Itace od
                                        18 sierpnia, też mam poczucie że nas zrobili w konia. dzwoniłam
                                        bezpośrednio do hotelu i Pani na recepcji powiedziała mi, że hotel
                                        ma 4*, poprosiłam o rozmowę z managerką, która zaczęła się gubić w
                                        zeznaniach i w końcu przyznała, ze hotel ma 4* plus? jak poprosiłam
                                        o prrzysłanie mailem tej informacji to okazało się to niemożliwe i
                                        pani zrobiła się nieuprzejma. Cały czas odsyłała mnie do biura w
                                        którym wykupiłam wczasy. Wysłałam do hotelu maila z prośbą o
                                        potwierdzenie ile hotel ma gwiazdek - nic, cisza. dzwoniłam do sieci
                                        joyhotels - też mi nie wyślą, ale potwierdzili że hotel ma 4*. Nie
                                        dałam za wygraną i zadzwoniłam do ambasady polskiej w Turcji gdzie
                                        jeden z pracowników p.Marta obiecała, że dzisiaj oddzwoni z
                                        informacją ile faktycznie ten hotel ma * i że spróbuje przesłać nam
                                        jakiś dokument. Spejalnie wybieraliśmy hotel 5* ponieważ wiadomo, ze
                                        w Turcji te standardy mogą być zaniżone. Poza tym jak oferta jest do
                                        hotelu 5* to ma być 5 * i tyle, ni mniej ni więcej. Inaczej jest to
                                        oszustwo jakby na to nie patrzeć. W Itace oczywiście w ogóle nie
                                        wiedzą o co mi chodzi? Cały czas podtrzymują wersję, że hotel ma 5*
                                        a to jest bzdura. zobaczymy czy ta osoba z ambasady prześle mi
                                        jakieś info
                                        M
                                        • Gość: EWA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 12:16
                                          ROBICIE Z IGŁY WIDŁY ZA TAKĄ SUMĘ CO SIĘ SPODZIEWAĆ LICZY SIĘ DOBRE
                                          ZORGANIZOWANIE CZASU
                                          • Gość: MARTA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 12:22
                                            JA TEZ SIĘ NIE PRZEJMUJE OPINIAMI NIEJESTEM WYBREDNA GANCE GALL
                                            LICZY SIĘ ODPOCZYNEK A MOZE ZNAJDZIE SIĘ ODPOWIEDNIE TOWARZYSTWO I
                                            RAZEM ZORGANIZUJEMY CZAS
                                          • Gość: ADAM Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 12:23
                                            JEST ZAJEFAJNIE
                                            • Gość: jjj Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.lazurowa.waw.pl 24.07.08, 13:01
                                              Ludzie,
                                              Tutaj nie chodzi o to czy jest fajnie czy nie, ale o to, że zawarliśmy umowę z Organizatorem, który się z niej nie wywiązał i dokonaliśmy zapłaty za coś co nie istnieje.
                                              • Gość: EWA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 13:35
                                                DLATEGO NIEWARTO NASTAWIAĆ SIĘ NA NIEWIADOMO NA CO REKLAMA
                                                DZIWIGNIĄ CHANDLU MI PANI W BIURZE POWIEDZIAŁA OD RAZU ŻE ZA TE
                                                PIENIĄDZE LEPSZEJ OFERTY NIEZNAJDE
                                                • asar_12 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 24.07.08, 14:06
                                                  Wiem, że reklamy kłamią i nie uważam się za naiwną idiotkę ale jeśli
                                                  znane (czy renomowane co do tego mam teraz pełno wątpliwości) biuro
                                                  podróży sprzedaje mi 5* hotel to chcę jechać do 5* hotelu. Jeśli
                                                  kupuję 4* to oczekuję 4*. Wszystko inne jest zwykłym oszustwem i
                                                  psuje na dzień dobry urlop. A co do ceny to polecam lekturę
                                                  niemieckich biur podróży, nie wiem ile zapłaciliście za tydzień ale
                                                  my 7,5 tys za 2 osoby dorosłe + dziecko, jak na 4* w Turcji to nie
                                                  jest to wcale za darmo, rozumiem Włochy, Francja ale Turacja cenowo
                                                  jest bliższa Egiptowi i Tunezji. Poza tym cena naprawdę nie ma
                                                  znaczenia ale uczciwość. Nie kierowaliśmy się ceną ale terminem
                                                  wylotu: mogliśmy lecieć po 16 sierpnia a musieliśmy wrócić do 25
                                                  sierpnia. Turcję wybraliśmy ze względu na znajomych, którzy chcieli
                                                  lecieć akurat tam. A skoro do Turcji to chcieliśmy lecieć do 5*
                                                  hotelu. I tyle. A Itaka nas po prostu oszukała.
                                                  • Gość: kkk Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 14:34
                                                    Zgadzam się z tym w 100%. Skoro ITAKA podpisuje z klientami umowę na
                                                    pobyt w hotelu 5* to taki powinien on być. Dziwię się, że biuro
                                                    podróży z dobrą renomą pozwala sobie na tego rodzaju praktyki. Lecę
                                                    do tego hotelu w najbliższy poniedziałek, 28 lipca i dzięki opiniom
                                                    osób, które już były wiem mniej więcej czego się spodziewać. I
                                                    jestem bardzo zniesmaczona - zwłaszcza, że rezerwację robiłam trzy
                                                    miesiące temu i do niedawna żyłam w przekonaniu, że będę wypoczywać
                                                    w 5* hotelu. Pytanie, czy jeżeli faktycznie ktoś uzyska pisemne
                                                    potwierdzenie, ze hotel jest 4* a nie 5* to czy klienci będą w
                                                    stanie cokolwiek uzyskać w Itace ?
                                                  • asar_12 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 24.07.08, 15:00
                                                    Myślę, że taki dokument jak najbardziej byłby podstawą do
                                                    reklamacji. W końcu biuro jest związane ofertą i wszystkimi
                                                    obiecankami, które w niej są. Ilość hotelowych gwiazdek też jest
                                                    wiążąca. Problem tylko w tym, jak zdobyć taki dokument skoro w
                                                    recepcji hotelu, na prośbę o przedstawienie takiego oświadczenia
                                                    mówią, że nie mają takiego obowiązku i odsyłają do rezydenta Itaki?
                                                    A ten mówi że hotel jest 5*. Jak udowodnić że nie jest się
                                                    wielbłądem? W angielskich biurach podróży sprzedających ten hotel w
                                                    ofercie są 4* (np. First Choice). Angielscy goście sa kwaterowani w
                                                    części Palace, gdzie pokoje są o wyższym standardzie niż w Tropical,
                                                    (ale też są to 4*). Polacy w sezonie są kwaterowani w Tropical.
                                                    Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak zdobyć takie zaświadczenie to chętnie
                                                    skorzystam:))
                                                  • Gość: grh Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 15:14
                                                    Witam, również jadę na wakacje do TEGO hotelu ;)
                                                    Właśnie odwiedziłam stronę sieci Joy Group i hotele Pegasos Tropical
                                                    i Pegasos Palace są sklasyfikowane jako 4*. Może to byłoby podstawą
                                                    reklamacji???
                                                    Przesyłam link www.joyhotels.com/
                                                  • Gość: jjj Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.lazurowa.waw.pl 24.07.08, 15:26
                                                    W Hotelu Tropical, w którym są kwaterowani goście Itaki, na ścianie recepcji jest zawieszony dokument certyfikacyjny hotelu. W drugiej pozycji od góry wskazany jest standard hotelu - w tym przypadku 4*. Każdy może ten dokument sfotografować. Ja tak uczyniłam i będę tę fotografię traktowała, jako materiał dowodowy stanowiący podstawę reklamacji. Ponadto przygotowałam dokumentację fotograficzną, jednoznacznie wskazującą, że hotel swym wyglądem, standardem wyposażenia i jakością obsługi znacznie odbiega od 5*.
                                                  • asar_12 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 24.07.08, 15:34
                                                    Czy można prosić o przesłanie tej fotografii?
                                                  • Gość: jjj Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.lazurowa.waw.pl 24.07.08, 15:38
                                                    Oczywiście, proszę podać adres, a najdalej jutro prześlę foto.
                                                  • asar_12 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 24.07.08, 15:53
                                                    Z góry dziękuję za te fotkę, mój adres to maja_ga@O2.pl; co do
                                                    strony joyhotels to byłam na niej już wcześniej i stąd wiem że te
                                                    hotele są 4* natomiast dzwoniąc do biura w Opolu a następnie do
                                                    biura obsługi klienta dowiedziałam się, że "to niemożliwe". Na moje
                                                    pytanie jak to wyjaśnią dowiedziałam się że nie będą tego wyjaśniać
                                                    bo to o prostu jest niemożliwe. I tyle :))
                                                  • Gość: slawek Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 21:30
                                                    Witam. Też tam jadę na urlop z żoną i dziećmi, wiec myślę że taka
                                                    informacja byłaby pomocna. Z góry dziękuję za potwierdzenie tych 4*
                                                    na maila sryszewski@o2.pl
                                                    DZIĘKI za wszelkie info
                                                  • Gość: grh Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 16:01
                                                    oj, czy ja również mogę prosić o przysłanie zdjęcia??
                                                    Z góry bardzo dziękuję. Mój adres: gpawlowska@op.pl
                                                  • jakub.chojnacki Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 05.08.08, 08:11
                                                    również proszę na kuba.chojnacki@wp.pl
                                                  • Gość: Sawana Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.telprojekt.pl 13.08.08, 20:20
                                                    ja również prosze o przesłanie certyfikatu na adres
                                                    sawanah@orange.pl. Lecę z mezem z Warszawy 25.08. i przyznam , ze
                                                    mam bardzo mieszane uczucia. Z czerwca opinie sa swietne, z lipca to
                                                    sama porażka, natomiast co do sierpnia znowu pojawiaja sie opinie
                                                    pozytywne. I co tu myslec ???
                                                  • Gość: megsa Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 08:30
                                                    można myśleć tylko jedno, najlepiej nie jechać w szczycie. A co z
                                                    tego wynika w szczycie jedzie najwięcej osób, holele są obłożone na
                                                    maxa a przy okazji jak więcej ludzi to i więcej trafia sie
                                                    upierdliwców.
                                                  • Gość: M Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 16:02
                                                    Czy mogę również poprosić o zdjęcia dokumentujące, że hotel jest 4*? Jeśli uda
                                                    sie komuś coś wskórać w ramach reklamacji, proszę o wiadomość na tej stronie.
                                                    Wybieram się tam w sierpniu, wkurza mnie że tak znane biuro jak ITAKA robi
                                                    swoich klientów w konia. Chętnie skorzystam z informacji i również złożę
                                                    reklamacje. Dyskusje na temat wydanej kasy są zbędne, chyba że ktoś ma jej za
                                                    dużo, umowa jest umową, jak płacę za hotel 5*, to ma być tyle i koniec!! A czemu
                                                    Polacy kwaterowani są w gorszym hotelu - pozostawiam bez komentarza- takie
                                                    warunki nie negocjują renomowane biura.
                                                  • Gość: M Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 16:16
                                                    Proszę o te zdjęcia i z góry dziękuję za maila. Podaję adres alexdevizy@o2.pl
                                                  • Gość: Dodzia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.08, 16:52
                                                    Jeżeli ktoś mi powie,że 9300zł to jest mało za dwie dorosłe osoby i małe dziecko to...sorry,ale chyba w takim razie wybrał niewłaściwy hotel!!! Ja jeździłam po świecie dużo,więc doświadczenie z biurami podróży i rezydentami mam spore. I właśnie dlatego boli mnie fakt,że Itaka chce zrobić ze mnie wała. Chce,ale ja się nie dam. Jeśli się faktycznie okaże prawdą to wszystko co ludzie tu piszą to będę się odwoływać na bank. Zresztą już od 4 dni atakuję panią,która mi wczasy sprzedała.Jutro mam dostać od niej maila:) Zobaczymy co udało jej się załatwić.
                                                    Jakby się komuś chciało również do mnie wysłać jakieś zdjęcia hotelowego pokoju lub łazienki to podaję adres: doramaro@o2.pl
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: E Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 17:56

ŻYCZĘ POWODZENIA A JAK SIĘ NIEUDA TO SIĘ MOŻE SPOTKAMY JA WYLATUJE
                                                    11 SIERPNIA
                                                  • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 192.193.245.* 24.07.08, 16:55
                                                    na ich stronie www stoi jak wół: category: 4 star hotel

www.joyhotels.com/Hotels/pegasostropical/eng/default.html
                                                  • Gość: EEE Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 17:52

TO NIE HOTEL PEGASOS TROPICAL TYLKO PEGASOS PLANET
                                                  • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.aster.pl 24.07.08, 19:38
                                                    Nie ma takiego hotelu "Pegasos Planet", istnieje on tylko wirtualnie
                                                    w ofercie Itaki. Hotel o którym jest ten post obecnie należy do
                                                    grupy Joy Pegasos, nazywa się Tropical, druga cześć nazywa się
                                                    Palace. Nazwy Planet w tym hotelu nie zobaczycie. W okolicach
                                                    Sarigerme są 2 większe hotele, 1 to właśnie ten z oferty Itaki
                                                    (Kompleks Palace / Tropical) oraz drugi Tropitel, odalony o ok. 1
                                                    km, zresztą też 4 gwiazdkowy.
                                                  • Gość: EEE Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 20:46
                                                    SKORO SIĘ MYLE TO ZWRACAM HONOR SORY
                                                  • Gość: Tom70 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 199.67.203.* 24.07.08, 20:34
                                                    Witam je lecę 28.07 i mam takie same zdanie na temat obsługi biura
                                                    Itaka co reszta wypowiadających się na tej stronie. Jak rozmawaiłem
                                                    z przedstawicielem biura to w żywe oczy oszukują i mówią, że nie
                                                    wiedzą o co chodzi bo hotel na pewno jest 5*. Ponadto napisałem
                                                    oficjalne pismo do itaki z reklamacją, bo dodzwonić się do nich nie
                                                    można i oczywiście nikt nie raczył nawet odpisać.
                                                    Mam prośbę jak by można mi też przesłać zdjęcie z certyfikatem
                                                    hotelu i ewentualnie zdjecie pokoju to byłbym bardzo wdzięczny. Mój
                                                    mail to tomeknowy@wp.pl
                                                  • agnesss02 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 08.08.08, 11:16
                                                    Bardo proszę o przesłanie paru fotek na adres aga83pl@vp.pl
                                                    Bardzo dziękuję i pozdrawiam
                                                  • Gość: EWA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 17:43
                                                    W BIURZE Z GÓRY PYTAM O WADY I ZALETY HOTELU A JAK CHODZI O SUMĘ TO
                                                    CHYBA TEŻ WAS OSZUKALI BO JA TYDZIEŃ TEMU PŁACIŁAM ZA DWIE OSOBY I 9-
                                                    LETNIE DZIECKO 6920 ZŁ
                                                  • Gość: ELKA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 18:30
                                                    LECI KTOŚ 11 SIERPNIA BO CHYBA ZA DUŻO NEGATYWU NIEWIEM CO ROBIĆ
                                                    TYLE KASY
                                                  • Gość: M Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 18:42
                                                    też lecimy 11 sierpnia
                                                  • Gość: Dodzia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.08, 21:02
                                                    A Ty te 6900zł zapłaciłaś za tydzień czy za dwa tygodnie??? Bo to jakieś dziwne rozbieżności w cenie...aż się niemożliwe wydają:(
                                                  • Gość: EEE Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 21:26
                                                    TYDZIEŃ 6920ZL A DWA TYGODNIE KOSZTUJE 9320ZL
                                                  • Gość: CIEKAWSKA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 21:42
                                                    WITAM CZY LECI KTOŚ W SIERPNIU Z DZIEĆMI
                                                  • Gość: Olivia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 89.234.192.* 11.08.08, 21:50
                                                    Ja (mam 15 lat) lecę z rodzicami i 7 letnim bratem...18 sierpnia.
                                                    Może się spotkamy
                                                  • ryb-cia16 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 24.07.08, 21:48
                                                    Słuchajce ja wczasy wykupiłam w maju- promocja oczko- znaczna znizka
                                                    i za cała impreze zapłaciłam 9300. @ osoby dorosłe i 2 dzieci- 3 i 5
                                                    lat. To chyba jest niezły przekręt. Mam teraz wyrzuty sumienia, że
                                                    namówiłam meza na tak super, drogie wakacje. Lecimy z Wrocławia 4.08
                                                    na tydzień o 20.00. Czy ktos tez leci w tym samym czasie.? W kilka
                                                    osób łatwiej będzie cos wywalczyc. G
                                                  • Gość: Dodzia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.08, 22:01
                                                    Ja lecę dokładnie w ten sam dzień z Wrocka i też o 20godz. Spotkamy się więc na lotnisku. Leci z nami synek 3 latka :) Czyli wygląda na to,że będzie mieć towarzystwo:)))
                                                  • Gość: EWELINA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 24.07.08, 22:09
                                                    JA LECE 11 SIERPNIA MOŻE SIĘ SPOTKAMY
                                                  • ryb-cia16 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 25.07.08, 09:22
                                                    To dobrze ,że będzie do kogo otworzyc buzie. Mam tylko nadzieje, że
                                                    nie bedzie tak żle jak straszą. Ale uważam, że itaka powinna zwrócic
                                                    kase za oszukanie Nas przy gwiazdkach hotelu. pozdrawiam.
                                        • Gość: Olivia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 89.234.192.* 11.08.08, 21:47
                                          Dzień dobry! Lecę z rodzicami i bratem w tym samym czasie co Pani! Z
                                          Krakowa? Czy Pani leci może z jakąś rodziną??? Młodzieżą w wieku o.
                                          14-16 lat??? Lub dziećmi6-8??? Bo ja właśnie szukam towarzystwa dla
                                          siebie i brata, do tej pory tylko raz udało nam się trafić na ludzi
                                          z dziećmi na wakacjach. Pozdrawiam
                                      • Gość: Piotr Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 88.247.216.* 03.08.08, 20:52
                                        Jesteśmy obecnie w tym hotelu.Hotel na dobrym poziomie ,,,adekwatnym do 4* jakie ma w rzeczywistości.
                                        Fatalne polskie rezydentki i nieudolna próba animacji polskiej ( animator niegrzeczny , niekompetentny i niestety często w stanie wskazującym na spożycie alkoholu ).Generalnie ostrzegamy przed wycieczkami , szczególnie handlowymi (zakup złota,cukierków i skór ),gdyż jest to zwykłe naciąganie i nieuczciwość Pań rezydentek sponsorowanych przez sprzedawców . Przykro patrzeć jak w tym hotelu zorganizowane jest to przez anglików, W PODOBNEJ CENIE !!!!!!
                                        Nie polecamy Itaki !
                        • Gość: dr Re: ITAKA oszukała. To 4* - ale niezłe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 23:47
                          Masz rację wszystko zależy od nastawienia. Ja jednak podróżuję
                          trochę i zostałem zachęcony przez biuro Itaka do tego hotelu, choć
                          wcześniej zarezerwowałem inny (droższy). Na samym początku założyłem
                          sobie że poniżej 5* nie schodzę. I co? Kicha. Biuro zrobiło nas w
                          bambuko. Ja wiem że jest to hotel 4* i jako taki może obleci. Jak
                          wielu z nas ciężko przez cały rok pracuję i
                          -nie miałem ochoty wstawać o 7 rano (czyli o 6tej) by zarezerwować
                          sobie leżak na bardzo zatłoczonym basenie,
                          -chciałem by posiłki były spożywane w restauracji gdzie przynajmniej
                          będą obrusy
                          -będzie można ochłodzić się przy klimatyzacji w pokoju ( najgorzej
                          jest na 2 piętrze, a klima działa tylko od 17 do 8
                          -plaża będzie zagospodarowana, a tu należy sobie przynieść leżaki, a
                          na prawie 3 tys. osób w obu hotelach jest 18 parasoli (a na plaży
                          słońce nieźle operuje
                          -ślizgawki czynne w okreslonych godzinach tj 10-12, 15-17.
                          -z obiecywanych animacji nici, za to angielskie które obserwowałem w
                          części Palace na bardzo wysokim poziomie i bardzo urozmaicone
                          A optymistycznie?
                          Teren ładny, wiele ciekawych zakątków, okolica do zwiedzania super,
                          warto wypożyczyć samochód ale uwaga benzyna b.droga ok 7zł/litr (3,6
                          lira).
                          Jednym słowem któś kto zna hotele 4 gwiazdkowe i na taki liczy to
                          może być zadowolony. Jeśli któś liczy na 5* to ma wrażenie że jest
                          oszukany przez biuro. Jadnym słowem należy usznować klienta i wprost
                          powiedzieć że hotel jest 4* - na co jest certyfikat przy recepcji, a
                          chowanie dokumentów i ulotek tym bardziej świadczy o wpadce ITAKI.
                          I jeszcze jedno!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          NIE MOŻEMY SIĘ JUŻ DAWAĆ PONIEWIERAĆ NA ZASADZIE ŻE JAK ANGLIK TO
                          POKÓJ LEPSZY A POLAK DO GORSZEGO. NASZE PIENIĄDZE SĄ TAKIE SAME, A
                          KULTURA ZNACZNIE WYŻSZA - szczegółów już nie będę podawał. Wystarcz.
                          Jeśli ktoś kupił ten hotel i wyjeżdża to niech się nie martwi.
                          Trochę spuścić z oczekiwań i będzie ok. Miłych wakacji.
                          • ryb-cia16 Re: ITAKA oszukała. To 4* - ale niezłe. 25.07.08, 09:25
                            To troche budujace co zostało napisane. mam nadzieje, że nie bedzie
                            tak żle jak sie zapowiada. Najdrozszy i najbardziej okropny urlop-
                            to może się zdarzyc tylko w Polsce.
                          • Gość: artix Re: ITAKA oszukała. To 4* - ale niezłe. IP: 199.67.203.* 25.07.08, 10:33
                            Co do lepszych pokoi dla Anglików, przyczyna jest taka, ze biuro
                            angielskie First Choice rezerwuje 2 rodzaje pokoi i daje możliwosc
                            wyboru pokoju na etapie rezerwacji. 2 tyg. pobyt w apartamencie jest
                            droższy ok 70 funtów niż w pokoju standardowym. Sprawdzone na
                            stronie www.firstchoice.co.uk/
                            Itaka rezerwuje i sprzedaje tylko tańsze pokoje standardowe. Stąd
                            odczucie gorszego traktowania.
                            • ryb-cia16 Re: ITAKA oszukała. To 4* - ale niezłe. 25.07.08, 10:48
                              to mam w takim razie pytanie czy to pokoje , które rezerwuje Itaka
                              sa na 5 czy 4 gwiazdki. W ofercie Itaki hotel ma 5 gwiazdek a nagle
                              na stronie internetowej kompleksu okazuje sie , że 4 .Po 5
                              gwiazdkach oczekujesię mimo wszystko czegoś lepszego zwłaszcza gdy
                              ludzie jadą z małymi dziemi- pod nich ma byc ten hotel. dla mnie
                              wazne jest czy pokoje sa czyste i sprzatane dokładnie- nie ma
                              dziwnych zwierzatek , czy czysta jest łazienka, jak z recznikami,
                              pościelą. W Polsce w Gołebiewskim 9ma tylko 4 gwiazdki) posciel była
                              zmieniana co 2 dzień.
                              • Gość: artix Re: ITAKA oszukała. To 4* - ale niezłe. IP: 199.67.203.* 25.07.08, 13:09
                                Pokoje rezerwowane przez Itake na pewno nie maja standardu 5
                                gwiazdek, zalezy jak sie trafi ale ten w którym ja mieszkalem przez
                                tydzień mógłbym ocenic na 3+. Sprzątanie codziennie ale niedokładnie
                                i niestarannie, zwykle ograniczało sie do zmiany ręczników (tych
                                rzuconych na podłogę), poscielenia łóżka i wymiany worka w koszu na
                                śmieci. Wymiany pościeli nie zauważyłem, inna sprawa że pościel to
                                cienki materiał z tkaniy z jakiej robi sie reczniki, grutnowanego
                                odkurzania czy wycierania kurzu nie zaobserowałem. Wg. recepcji
                                grutnowane sprzątanie odbywa się przed przyjazdem kolejnych gości
                                dlatego tak wazne jest aby pokoje były jak najwcześniej zwalniane.
                                Inna sprawa to sprawność urządzeń w łazience - była suszarka ale
                                głośna jak traktor, woda z wanny spływała bardzo powoli, prysznic
                                przy wannie zamocowany na stale w scianie a nie na wężu. Spod
                                bocznego panelu na wannie wyciekała woda, widocznie odpływ był
                                nieszczelny.
                                Pokój dość duży ale zastawiony meblami, przykładowe zdjecie pokoju
                                standardowego zobaczysz na stonie:
                                www.joyhotels.com/Hotels/pegasostropical/eng/odalarimiz.html
                                w rzeczywistości wyglada nieco gorzej ale ilość mebli i układ zgadza
                                się. Zwierzatek nie było, poza wieczornymi komarami na zewnątrz (
                                konieczny spray n komary, dla dla dzieci inny niz dla dorosłych ).
                        • Gość: greg Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.08, 10:04
                          NIe denerwuj się kompleks hotelowy jest w pożądku, z recepcji
                          można dogadać się po angielsku niemiecku i polsku (po polsku w
                          godzinach dziennych)jedzenie jest wyśmienite ,animacja po angielsku
                          rewelacyjna, all inclusive uczciwe baseny dla dzieci rewelacyjne
                          zjeżdzalnie świetne . Wszystko to co ze strony hotelu można dać to
                          jest. Prawdą jest natomiast to ,że hotel w któreym zakwaterowani są
                          polacy nie ma 5 gwiazdek ,i jest to ewidentne oszukaństo Itaki
                          prwdą jest że informacje o ilości gwiazek zostały zdjęte że
                          wszystkich możliwych miejsc, i zrobiono to celowo aby choć część
                          osób która wykupiła hotel 5 gwiazdkowy nie dowiedziała się o
                          tym .Faktyczne ilość gwiazdek jest 4 lub 4 plus i podawanie
                          nieprawdziwych informacji przez itakę jest jawnym oszukaństwem.
                          Bardzo duża grupa uczestników wczasów będzie domagać się zwrotów
                          nieprawnie pobranej róznicy wynikającej z faktycznej ilości gwiazdek
                          w hotelu.
    • Gość: MONIK Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.07.08, 13:18
      słuchajcie, a ile teh hotel kosztuje w sezonie za osobe za 2 tyg.?
      • ryb-cia16 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 25.07.08, 15:29
        Słuchajcie ale juz sama nie wiem . ja kupowałam wczasy w maju -
        promocja oczka, znaczna znizka- za 2 osby dorosłe i 2 dzieci
        zapłaciłam 9300. Teraz sie okazuje , że ludzie za ta kasę leca na 2
        tygodnie. Cos mi tu smierdzi. Pani w biurze podrózy powiedziała po
        Mojej interwencji, ze Itaka sama uznała, ze jest to hotel ma niarę 5
        gwiazdek. Oczywiście na dzien dzisiejszy nie może mi powiedziec jaki
        mam numer pokoju. Pocieszam sie tym, że mam 2 dorosłych i 2 dzieci
        wiec może dostane jakiś normalny pokój. Czy ktos był w hotelu z 2
        dzieci w pokoju 2-osobowym z dostawka? Z góry dziekuje za informację.
        • Gość: jjj Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.lazurowa.waw.pl 25.07.08, 18:19
          W zależności od terminu wyjazdu możecie zostać zakwaterowani w pokojach o różnym standardzie. Itaka wykupiła dla swoich klientów pokoje podstawowe, ale w okresie w którym hotel nie miał pełnego obłożenia Polacy także byli kwaterowani w pokojach o podwyższonym standardzie. Pokój podstawowy jest raczej niewielki i składa się z dwóch części - sypialnianej i wypoczynkowej, umieszczonych na dwóch poziomach (dwa schodki w pokoju). Dostawka jest to po prostu sofa rozkładana znajdująca się w części wypoczynkowej. Po jej rozłożeniu robi się na prawdę niewiele miejsca w pokoju. Dla mniejszych dzieci rozstawiane są łóżeczka turystyczne. Podczas mojego pobytu również byli rodzice z dwójką dzieci i dzieciaki spały właśnie we dwójkę na rozkładanej sofie.

Odrębnym tematem jest to, czy hotel, w którym większość, o ile wogóle nie wszystkie pokoje są położone na dwóch poziomach powinien być reklamowany, jako godzien polecenia rodzinom z małymi dziećmi. Schodki w pokoju są przeszkodą terenową uniemożliwiającą maluchom bezpieczne poruszanie się po pokoju. Podczas mojego pobytu wielu rodziców uskarżało się na tę niedogodność.

Poniżej zamieszczam adres zdjęcia pokoju ze strony internetowej hotelu. Pokoje, które widziałam właśnie tak wyglądają, przy czym są już w nich widoczne ślady eksploatacji.

www.joyhotels.com/Hotels/pegasostropical/img/OtelResimleri/od1k.jpg
          • ryb-cia16 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 25.07.08, 19:50
            Czy mogłabym prosic o zdjeca z hotelu. Dzieki. Mój adres:
            krybarczyk2op.pl.
            • Gość: Dodzia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.08, 20:13
              Proszę mi powiedzieć czy w brodzikach dla dzieci są jakieś mniejsze zjeżdżalnie? Nie wyobrażam sobie jak będę mojemu 3-latkowi tłumaczyć,że zjeżdżać może tylko przez 4 określone godz dnia. Jak dla mnie to jakieś żenujące jest.
              Oj bankowo będę pisać reklamację:((( A w ogóle to są pierwsze wczasy w moim życiu za które zapłaciłam słono i niestety nic a nic mnie nie cieszą,a wręcz przeciwnie jestem wściekła,że wybrałam ten hotel:((
              • Gość: ewa Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neospot.pl 27.07.08, 23:16
                W brodziku dla dzieci są 4 małe zjeżdżalnie z których można kożystać
                cały dzień.W większych zjeżdżalniach puszczana jest z góry
                woda,dlatego zjeżdżać można w oreślonych godzinach.
                • Gość: pipi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 10:27
                  Ludzie nie szalejcie. Jak czytam te wszystkie "opowieści zielonego
                  lasu" to mi się robi niedobrze. Nawięcej narzekają ci, którzy
                  jeszcze w hotelu nie byli nie widzieli jak jest naprawdę. Jeśli
                  brać pod uwagę fakt, że cena tego hotelu nie jest wygórowana, to
                  tylko ok. 3300 od osoby dorosłej za 2 tyg. to i nie należy
                  spodziewać się standardu takiego jak w 5* za ponad 6 tys. od osoby
                  za 2 tyg. Już sama cena wskazuje, że jak na Turcję to jest hotel,
                  który zasługuje na określenie "5* z dolnej półki" Było się wybrać
                  do Tunezji albo Egiptu to za taką samą kasę mielibyście hotel o
                  dużo lepszym standardzie. Też będę wypoczywać w tym hotelu na
                  początku września i wcale nie robę z tego tragedii. Inna sprawa, że
                  jeżeli faktycznie hotel ma tylko 4* to Itaka się nie popisała. Ale
                  przelećcie po ofertach ile płaci się za 4* z ALL i jeszcze hotel
                  ma mały teren. O takich zjeżdżalniach to można pomarzyć
                  • ryb-cia16 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 28.07.08, 12:22
                    Nie wiem jak Wy ale ja za 1 osobe dorosłą za tydzien czasu płacę
                    3200 to chyba nie tak mało. Wycieczka wykupiona w maju.
                    • Gość: pipi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 12:51
                      a ja wykupywałam na początku lipca i zapłaciłam 3200 o osoby/2tyg.
                      wyjazd 8 września
                      • Gość: pinezka Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neologic.pl 28.07.08, 13:25
                        a ja płaciłam 2300/ od osoby za tydzień
                        Kto leci 25 sierpnia?
                        • asar_12 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 28.07.08, 15:44
                          Jeśli chodzi o ten hotel, to jestem jedną z tych osób, które nie
                          były a już narzekają. Wybrałam hotel 5* z premedytacją bo standardy
                          tureckie są zaniżone. A to nie jest hotel 5* tylko lokalne 4*.
                          Zapłaciłam 3 tys od osoby na tydzień a nie na 2 tyg. To, jak na
                          hotel 4* w Turcji to nie jest mało. Nie chodzi tu jednak o pieniądze
                          ale o uczciwość Itaki i o to że zakłamują rzeczywistość. Dla
                          porównania dodam, że Scan Holiday oferuje w cenie od 5800 - 6700
                          pobyt dla 3 osób w hotelu w Turcji (np. Voyage, Holiday Park) wg
                          skali Scan Holiday są to 4* a miejscowe 5*. Tutaj mamy do czynienia
                          z sytuacją odwrotną: Itaka oferuje hotel jako 5* a są to lokalne 4*
                          (czyli faktycze 3-3,5*). Nie wkurza to Was? W niemieckim biurze
                          podróże od razu wybuchłaby wielka afera a tu zlewają wszystkich,
                          którzy odważą się zakwestionować ich ofertę. Kłamią w żywe oczy i
                          idą w zaparte na maksa: ich wersja jest taka że hotel ma 5* i
                          koniec. Wbrew wszelkiej logice i wszelkim znakom na niebie i na
                          ziemi. Nawet jak im wysłałam certyfikat hotelowy na którym widnieje
                          czarno na białym że turecka izba turystyki przyznała hotelowi 4* to
                          nie otrzymałam żadbnej odpowiedzi. Po prostu grunt to sprzedać.
                          gdyby ten hotel sprzedawali jako 4* to pewnie mało osób by się
                          skusiło bo takich ofert jest na rynku sporo. I pomimo tego, że dym
                          wokół tego hotelu trwa już od jakiś 3 tygodni to Itaka dalej
                          uparcie "rżnie" głupa. Po prostu jest to wkurzające i tyle, nie
                          lubię kłamstwa ani tez czuć że ktoś mnie naciągnął.
                          • asar_12 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 28.07.08, 15:50
                            Dodam jeszcze, że o tym że w hotelu jest animacja dla dzieci tylko
                            po angielsku dowiedziałam się od tych co tam już byli. To fakt, nie
                            przyszło mi do głowy zapytać czy animacja jest w j.polskim bo skoro
                            biuro ogłasza że są programy animacyjne dla dzieci to myślałam że sa
                            one też po polsku. Przypuszczam, że zostawienie na parę godzin
                            dziecka w takim klubie gdzie nie będzie miało kontaktu językowego ze
                            swoimi opiekunami może i będzie stanowić problem, bo chociaż dzieci
                            mają naturalną zdolność dogadywania się bez znajomości języka to
                            jednak uważam że biuro powinno o takich rzeczach informować
                            wcześniej. Innne biura podróży mają w swoich ofertach polskie
                            animacje dla dzieci.
                            • ryb-cia16 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 28.07.08, 17:41
                              CZy mogę prosic o przesłanie certyfikatu/krybarczyk@op.pl.Oficjalna
                              wersji z Itaki z Opola- gółwna siedziba- nikt nie zgłaszał problemów
                              w ziązku z tym hotelem. Dzwonił 1 klijent, że podano Mu piwo lokalne
                              w plastikowym kubku- jedyna skarga. druga skarga dotyczyła tego, że
                              animacje dla dzieci trwaja bardzo długo - do 23.00 Więc wynika, że
                              wszyscy jeziemy do super" 5 gwiazdkowego" hotelu i wszystko według
                              Itaki jest jak w najlepszym porządku. Dobrze, że mamy przynajmniej
                              zagwarantowana pogode.
                              • Gość: wojtek Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.swidnica.mm.pl 28.07.08, 19:55
                                ja również bardzo proszę o przesłanie certyfikatu hotelu
                                potwierdzającego jego kategorię wojtek@bunkier.swidnica.pl
                            • Gość: seba Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 13:19
                              WITAJCIE są animacjie w języku polskim.mini klub jest otwary od 10
                              do 23,30 ,moje dziecko bardzo dobrze się bawiło.dorosli
                              też .Konrad,karolina,natalia,valentina bardzo dobrze wywiązują sie z
                              swoich obowiązków animacyjnych za co im bardzo dziękuje.W recepcji
                              jest KUBA I MICHAŁ POMOGĄ wam we wszystkim.POZDRAWIAM SEBA
                          • Gość: PIPI Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 11:46
                            a ja postanowiłam wypocząć bezstresowo, a po powrocie na spokojnie
                            złożyć reklamację, jeżeli to wszystko co przeczytałam się
                            potwierdzi. Jest to tak mało istotna sprawa, uważam że zdrowy
                            spokojny wypoczynek z rodziną jest najważniejszy. Jak dla mnie jest
                            to w tym roku jedyny dłuższy pobyt z rodziną.Po co sobie szarpać
                            nerwy, jak i tak nic na razie nie uda się zmienić. Moi znajomi też
                            mieli przygod ę z zupełnie innym biurem podróży dotyczącą standardu
                            hotelu. Po powrocie zareklamowali, a następne wakacje mieli w tym
                            biurze podróży za 30% wartyości. Dali im bonus w postaci gwarancji
                            niższej ceny na następną imprezę wyjazdową. Wieć wcale nie wyszli
                            takźle, bo przez dwa lata wypoczywali za niże pieniądze.
                            • ryb-cia16 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 29.07.08, 16:25
                              Mój mąż, który jest bardzo spokojnym człowiekiem powiedział, że dla
                              niego liczy sie aby było czysto. Z tym jest podobno w porządku,
                              oprócz komarów nie ma Zadnych dziwnych zwierzatek. Pogode mamy
                              zagwarantowana więc nie powinnismy narzekac. 4.08 wsiadam do
                              samolotu we Wrocławiu i jadę na "podbój" Turcji. Na osłode wykupie
                              sobie wycieczke - rejs poo 12 wyspach( rewelacja) i bedę sie byczyc.
                              Pozdrawiam wszystkich. A gdy bedzie trzeba to reklamację złoże po
                              powrocie, stosowne dokumenty mam.
                              • Gość: Dodzix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.08, 21:34
                                Pewnie,że masz rację:) Czas skończyć narzekać i zacząć się cieszyć wyjazdem. Na szczęście ja doszłam do tego wniosku już kilka dni temu i wyjazdu nie mogę się już doczekać:-)
                                Do zobaczenia na lotnisku we Wrocku.
                          • Gość: Sue Re: Do Asar_12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 20:18
                            Proszę o przesłanie certyfikatu, mam nadzieję że w ilości
                            siła...również napiszę reklamację.pozdrawiam
                            sue@trzynastka-pc.pl
                        • Gość: Joanna Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 19:42
                          a ja zapłaciłam za jedną osobę 2850 i lecę 18 sierpnia. Czyli nie mogę
                          narzekać... ech :))
                      • Gość: dr Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 195.117.13.* 31.07.08, 17:56
                        a ja zapłaciłem od osoby dorosłej 4190,00 za 2tyg i juz tam byłem.
                        Ta cena nie jest taka by odpuścić.
                  • Gość: dr Re: ITAKA oszukała kilkadziesiąt osób IP: 195.117.13.* 31.07.08, 17:54
                    Człowieku. JA płaciłem za hotel 5* a okazał się 4*. Trochę jeżdżę i
                    wiem jak wyglądają hotele 5*. A do tego pojechałem za namową biura
                    mając już rezerwacje na inny 5* znacznie droższy. Więc co? Trzeba
                    przejść nad tym do porządku dziennego? A nie jest to głupie, gdy
                    jesteś nabity w butelkę. Za tę cenę mogłem rzeczywiście wybrać sobie
                    jakiś 4*, ale te nie wchodziły w rachubę. Wieć jak ktoś oszukuje to
                    należy to pokazać.
                    • Gość: Dodzix Re: ITAKA oszukała kilkadziesiąt osób IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.08, 20:35
                      No nie brzmi to wszystko zbyt optymistycznie. Moim zdaniem masz rację trzeba się odwołać i walczyć o swoje. Czytając te wszystkie Wasze opinie,ja po powrocie pewnie zrobię to samo.
                      Ale póki co mam pytanie z innej beczki. Czy ktoś tam grał w tenisa? Mój mąż chce brać rakietę,ale nie wiem czy jest sens. A może ktoś kto leci 04.08 też bierze rakietę? :)))
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: ania Re: ITAKA oszukała kilkadziesiąt osób IP: *.jpk.pl 31.07.08, 21:09
                        Ludzie przestańcie narzekać, bo zamiast cieszyć się wakacjami, będziemy cały
                        pobyy zastanawiać się co jest nie tak.... a chyba nie oto chodzi....... dziś
                        wykupiłam wakacje w tym hotelu i mam zamiar razem z mężem i 1,5 rocznym synkiem
                        dobrze sie bawić...może ktoś leci 15 wrzesnia z Gdańska???

Pozdrawiam
                        • Gość: jkjk Re: ITAKA oszukała kilkadziesiąt osób IP: 212.87.25.* 31.07.08, 22:55
                          Życzę wszystkim którzy się pocieszają że będzie wspaniale miłych wakacji,cóż im
                          pozostało,zapłacili za 5* bedą mieli 4* i angielską klasę niższą gratis
                          .wróciłem z tego hotelu po 2 tyg i wiem że nie pojadę z Itaką na żadne wakacje
                          -po prostu nie lubię jak ktoś kłamie
                          Rejs 12 wysp -wielkie nieporozumienie ,jeśli to sobie kupić a nie dostać gratis .
                          Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy -przepłacone
                          Jak będę wiedział coś w sprawie reklamacji to dam znać ,

Ahoj przygodo
                          • Gość: wojtek Re: ITAKA oszukała kilkadziesiąt osób IP: *.swidnica.mm.pl 01.08.08, 01:35
                            a ja się zapytam, na ilu wyjazdach 5* byliście i gdzie. Bo jak to
                            czytam, to wszystko jest nie tak, jest za drogo, nie spełnia
                            oczekiwań. Powiem tak - od kilkunastu lat jeżdżę z polskimi biurami
                            i nigdy nie nabili mnie w przysłowiową butelkę. Jak trzeba było
                            reklamować, robiłem to po powrocie i dobrze na tym wychodziłem.
                            Zaniżenie może dotyczyć tylko jednej klasy, a nie mega wtopy. Więc
                            do zobaczenia 11.08.2008 na lotnisku we Wrocławiu, bawmy się dobrze,
                            a jak ITAKA przegnie, niech Bóg ma ich w swojej opiece. Nie rzucam
                            słów na wiatr. Pierwsze kroki "zabespieczające" już wykonałem :-)
                            Jadę z dwójką dzieci (11 i 5) mam ochotę nieźle się "pobawić", a jak
                            ktoś mi to zepsuje, zobaczymy. Do zobaczenia na miejscu.
                            • Gość: konrad Re: ITAKA oszukała kilkadziesiąt osób IP: 88.247.216.* 02.08.08, 12:06
                              Mysle ze nie bedzie Pan zalowal wydanych pieniedzy i bedzie sie Pan dobrze
                              bawił. Pozdrawiam
                    • Gość: raf-32 Re: ITAKA oszukała kilkadziesiąt osób IP: *.devs.futuro.pl 31.08.08, 17:32
                      uwaga! Jest nas 40 osób, mam nadzieje, że będzie koło setki. Coraz wiecej
                      oszukanych przez ITAKĘ osób sie zgłasza.Itaka notorycznie sprzedaje wczasy w
                      hotelach 4* a na miejscu okazuje się, że hotele mają o jedną gwiazdkę mniej lub
                      zmieniają hotel na inny (oczywiście gorszy) Będziemy walczyć! Nigdy więcej
                      Itaki! Mamy dość biura które notorycznie oszukuje ,chcemy sie zwołać, bronić
                      swoich praw. Siła ludzka burzy mury (tak jak stało sie z komuną ) co dopiero z
                      biurem które oszukuje!!!!! Dlatego prosimy o pisanie do nas ludzi oszukanych
                      przez to biuro !!!! Będziemy próbowali wyłączyć biuro z POLSKIEJ IZBY
                      TURYSTYKI, wysłać odpowiednie pisma o ukaranie biura za niezgodne z prawem
                      praktyki , narażanie polskich turystów na utratę zdrowia( pokoje z grzybem )
                      zaznaczam hotel 4****(sprzedaja oferte 4**** dostajesz na miejscu 3***
                      )totalny fałsz obłuda biura !! Może prokurator zajmie się tą sprawą! W końcu
                      narażają życie setki turystów!!! Ponawiam apel, jesteś oszukany przez Itake
                      NAPISZ RAF32@OP.PL Mamy wybraną duża kancelarie !!!! koniec, basta, mamy dosyć
                      działania oszukujących biur. Już działamy razem, W najbliższym czasie pojawią
                      sie art. w prasie i tv jak Itaka oszukuje !
                      !! walcz razem z nami !!!!!!!!
                  • Gość: kkkk Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 212.87.25.* 31.07.08, 23:03
                    czyli generalnie powinienem się cieszyć że dali jeść ,było picie a nawet światło
                    i woda w pokoju,nie mówiąc o tym że nawet samolot nie był odwołany?
                    Sprzedano 5* ,nie moją rolą jest dedukować co to znaczy,w szkole wystarczająco
                    często pytano się co miał autor na myśli
                    • Gość: ZADOWOLONA Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.gprs.plus.pl 01.08.08, 13:54
                      JEST ZAJEFAJNIE
              • Gość: alla Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 88.247.216.* 04.08.08, 22:02
                Szanowna Pani - zjezdzalnia dla 3 latka jest czynna od 9-19 bo nie
                wyobrazam sobie zeby 3 latek zjezdzał ze zjezdzalni z wysokosci 10-
                15 metrow i ladowal w basenie o glebokosci 1.40 chyba ze jest
                supermenem ;) czasami mnie glowa boli gdy czytam i slucham te
                glupoty - marudzacy - wiecznie niezadowoleni POLACY sa sami sobie
                winni zlych wspomnien zamiast sie cieszyc cudownym ogrodem 14
                basenami, centrum SPA, fantastycznym jedzeniem, cudownym swiezym
                powietrzem, sloncem i morzem ktore powala na kolana. DO ZOBACZENIA I
                WIECEJ OPTYMIZMU NA WAKACJACH I NA CODZIEN - MOZE CHOCIAZ TYLE KU
                POCIESZENIU I ZMIANIE NASZE MENTALNOSCI
                • Gość: kolonista Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 88.247.216.* 04.08.08, 22:53
                  a teraz kilka konkretnych informacji, bez babskiego marudzenia:
                  - jedzenie - duzy wybor, swietny smak, kazdy znadzie tu cos dla
                  siebie, oczywiscie jak zrozumie, ze tu podaja w 80% kuchnie turecka,
                  a nie schabowego z kapustą. pozostale 20% to tzw. kids food czyli
                  frytki, hamburgery, hotdogi, itp. Ilosciowo nie ma zadnych
                  zastrzezen, nie da sie tego wchlonac, jak sie w miseczce konczy
                  pasza, zaraz dokladaja, nikt nikomu nie wydziela, nie liczy i nie
                  zaluje. Wszystko swieze i estetyczne.
                  - obsluga turecka - mila i pomocna, kompetentna, usmiechnieta, choc
                  pracuja od rana do wieczora i pewnie za niewielkie pieniadze
                  - animacje - sa w jezyku angielskim, o czym informuje katalog
                  ITAKI!!!!!!!, rzeczywiscie sa robione na 6!!! wynika to z faktu, ze
                  hotel nalezy do katalogowego FIRST CHOICE brytyjskiego, polskie
                  animacje rzeczywiscie marne i cieniutkie, trzeba mocno szukac
                  - pokoje - czyste, bez robaczkow, codziennie sprzatane, swieze
                  kwiatki, wyposazone standardowo, bez szalenstwa, ale chyba w pokjach
                  glownie spimy, nie organizuemy zjazdu szkolnego ani bar mitzvah!!!
                  wiec wystarczy w zupelnosci, jak ktos spodziewa sie 42'' plazmy na
                  scianie to niech zabierze z domu :-)
                  - lezaki na basenie - oczywiscie jak to zwykle bywa jest ich mniej
                  niz gosci w hotelu, a nie wiecej :-) jednak ja nie mam zadnego
                  problemu ze znalezieniem miejsca na jednym z 12 basenow odkrytycz i
                  2 krytych, w dowolnych godzinach. Jak ktos chce to przyjezdzajac na
                  dwa tygodnie moze sobie codzziennie polezec na innym basenie :-)
                  Oczywiscie jak ktos ma upatrzone miejsce na konkretnym basenie to
                  wstaje rano i sobie zajmuje, nie ma problemów, nikt nie wyrzuca
                  recznikow, nie ma walk na smierc i zycie o lezak! Mozna sie tez
                  rozlozyc na zielonej trawce. Doodkola bsenow oprocz parasoli
                  slonecznych sa miejsca zacienione specjalnie przygotowanym daszkiem.
                  Kazdy na pewno znajdzie sobie placyk.
                  - ślizgawki - dwie ogromne - ok. 12-15 metrów wieza, dzialaj adwa
                  razy w ciagu dnia, 10-12 i 15-17. Kolejki srednie, nie czeka sie
                  dzluzej niz 3-5 minut, polecane dla dzieci od 7 lat i oczywiscie
                  doroslych, zjazd do basenu 140cm. kilka slizgawek dla mlodszych
                  dzieci 3-7 lat, tez czynnych 2 x 2 godziny na mniejszych basenach,
                  65-120 cm wody. Dodatkowo male slizgawki dla maluszkow,
                  bez "napedu", czynne caly dzien, w brodzikach 40cm, slizgawki
                  przyjazne maluchom - krokodyle, zyrafy, smoki.
                  - ogrody - kwiatki, krzaczki, palmy, bananowce, trawa, stawik z
                  zabami i rybkami
                  - boiska - kilka do pilki noznej, koszykowki, tenisa
                  - plaza - i tu mamy srednie zadowolenie - jak ktos nie lubi basenow
                  to pozostaje mu piasek, brazowo-czarny, ale nie brudny!!! taki ma
                  kolor i juz, jak ktos spodziewa sie piasku jak nad naszym Baltykiem,
                  to niech przywiezie sobie worek z Łeby! Nie ma na tu na plazy
                  niestety lezaczkow, materacy i parasoli, ani baru. Nie wiem czy po
                  prostu hotel ma to w zupie, czy nie ma chetnych, czy plaza jest
                  rezerwatem dla żółwi careta-careta i krabow, i nie wolno im
                  przeszkadzac. Ja tam wzialem recznik i spedzilem milo popoludnie n
                  pisku skaczac po duzych falach. Slonce nie jest wtedy ostre i dajemy
                  rade.
                  - dla marud w temacie niedalekiego lotniska - samoloty lataja dosc
                  ostro, bywa, ze startuja co 3 minuty z odleglego o 20 km lotniska w
                  Dalamanie. Nie przeszkadza to normalenu czlowiekowi. Nie hucza jak w
                  Krzesinach ani nie zrzucaja paliwa na nasze glowy. Wiec luz.
                  - internet jest Wi-Fi przy recepcji i to za darmoche!!!!! trzeba
                  miec tylko swoj komputerek lub telefonik. Jest tez kilka komputerów
                  z dostepem do netu w kawiarence na dole hotelu, ale to juz za dudki.
                  - rozrywki - platne oczywiscie - kregle, billard, sony playstation
                  3, pilkarzyki, cymbergaj, i różne inne wyciągacze kasy
                  (maskotkołapki...)
                  - w hotelu sa sklepy spozywcze, fryzjer, jubiler i oczywiscie sklepy
                  z markowymi ;-) ciuchami - Hugo Boss, Dolce i Gabana, ze wskazaniem
                  na Gabanę, Armani, Gucci i Prada :-) Sa tez markowe zegareczki,
                  sunglasy i zapachy po 5EURO za 10 butelek :-)
                  - UWAGA - jak w calej Turcji wieczorami jak i za dnia - cykaja
                  cykady!!!! Te bydlaki halasem swym moga zabic co bardziej wrazliwe
                  osoby z Polski!!! Takze prosze zabrac zatyczki do uszu. :-)
                  - i bylbym zapomnial - to cholerne slonce, nawala od rana do
                  wieczora, gorąco i opalenizna sie robi, kompletna masakra!!!

GENERALNIE JEST SUPER. Nie przejmujcie sie placzem osob, ktre nie
                  byly w tym hotelu, nie sluchajcie rad turystow, ktorzy pierwszy raz
                  jada do Turcji i juz wiedza jak to bedzie zle i strasznie. Fakt, ze
                  ITAKA podaje w swoim katalogu kategorie 5* jest rzeczywiscie
                  naduzycie. Hotel ma 4*, ale 4 to 4, nie 3 czy 3,5 jak znawcy
                  napisali. W hotelu jest 90% gosci z UK i 10% z Polski. Te 90% to nie
                  sa brytyjscy lordowie, tylko normalni ludzie. Bawia sie, piją,
                  opalają i jedza jak wszyscy. Sa normalni. My tez tacy badzmy.
                  Uprzejmi, usmiechnieci i zadowoleni. Jestem w Turcji juz 5 raz,
                  widzialem troche miejsc, hoteli i wierzcie mi - w JOY PEGASOS
                  TROPICAL nie ma zadnych katastrof, plag czy spisków na biednych
                  turystów z Polski. Polecam to miejsce, jestem tu jeszcze tydzien. I
                  mam zamiar dalej wypoczywac z zadowoleniem i spokojem. A przynam, ze
                  czytajac przed wyjazdem te biadolenia i lamenty na forum, troche sie
                  obawialem.
                  Pozdrawiam i zycze radosnych wakacji
                  • Gość: Joanna do kolonisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:18
                    Dziękuję za obszerną informację. Bardzo mnie jej treść ucieszyła. Wylatujemy 18
                    sierpnia z Katowic. Mamy nadzieje bawić sie doskonale. Lece z dziećmi w wieku
                    osiemnastu lat. To nasz czwarty pobyt w Turcji. Dwa razy Side,raz Alania. Wybór
                    tego hotelu jest przypadkowy, biuro Sun&Fun bardzo nas zawiodło , ponieważ w
                    ostatniej chwili zmienili nam hotel o niższym standarcie za ta sama cenę. w
                    ostatniej chwili znaleźliśmy Pegasos i wycofaliśmy wcześniej wpłacone pieniądze.
                    Będziemy przypadkowo akurat w Pegasos, ale kochamy Turcję i wiemy z góry ,że
                    wszędzie będzie sie nam podobać. Jedynie nie polecamy biura podróży Sun$Fun, bo
                    niespodzianka dwa dni przed wylotem ( mieliśmy termin na 13 sierpnia)ze zmiana
                    hotelu o dużo niższym standarcie bez żadnej zniżki to jest naciąganie ludzi,
                    więc już nic nam nie jest straszne. Pozdrawiam - Joasia.
                    • Gość: pipi Re: do kolonisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 08:47
                      Ja natomiast jestem pewna obaw czy dobrze zrobiłam wybierając
                      Itakę. Perwszy raz będę podróżowała z tymb biurem. Przez szereg lat
                      byłam wierna Triadzie ale ostatnie dwa razy byłam z Sun&Fun i byłam
                      bardzo zadowolona z obsługi. W tym roku też planowałam wypoczynek z
                      tym biurem ale skusiła mnie oferta Itaki. Dlatego zaskoczeniem jest
                      dla mnie, że miałaś takie przykre doświadczenia.Mnie tylko raz
                      Sun&Fun zmienił godzinę odlotu. Moi znajomi z braku miejsc zostali
                      zakwaterowani w hotleu 5* chociaż mieli wykupiony w tym biurze inny
                      hotel 4*. Także nie było powdu do narzekań
                      • Gość: mega Re: do kolonisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 13:00
                        Czy ktoś może napisać jakimi liniami lotniczymi Itaka zamierza nas
                        transportować do Turcji jeżeli ktoś ma wykupiony pobyt w tym hotelu?
                        • Gość: kolonista Re: do kolonisty - linie lotnicze IP: *.axxel.com.pl 18.08.08, 14:19
                          Te linie lotnicze to SunExpress - samoloty należą do Lufthansy,
                          obsługa turecka. Samolot to Boening 737-800, 189 miejsc lub Boening
                          757-200, 219-229 miejsc. Czysto, wrażenia z lotu różne, zależne od
                          pogody i pilota, ja trafiłem w jedna strone na głoadkolatacza, z
                          powrotem był lekki kozak - szybkie wznoszenie i szybkie opadanie :-)
                          Ale relax.
                          • kosciuk73 Re: do kolonisty - linie lotnicze 03.09.08, 22:51
                            chyba że lecisz z wawy tam niestety zapchane na maxa air italy polska
                • Gość: r Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.igloonet.pl 12.08.08, 09:19
                  byłam i widziałam jak trzylatki świetnie radzą sobie właśnie na tych
                  dużych zjeżdżalniach - zapewniam supermenami nie byli
                  • Gość: kolonista Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme - 3 latki IP: *.axxel.com.pl 18.08.08, 13:59
                    3 latki na duzych zjeżdżalniach?? Szczególnie, że wpuszczają tam
                    dzieci o wzroście powyżej 120cm. Niezłe 3-latki. I chyba raczej
                    supermeni :-) Na pewno nie da zjeżdżalniach z wieżą, raczej na tych
                    z napędem, ale dla młodszych dzieci. Pozdrawiam
            • agnesss02 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 08.08.08, 11:03
              Hej.
              Mam prośbę, jeśli masz jakieś fotki z hotelu to prosze o przesłanie
              paru na adres aga83pl@vp .pl.
              Wielkie dzięki.Pozdrawiam
    • Gość: ede Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 11:24
      bardzo proszę o przesłanie certyfikatu hotelu
      potwierdzającego jego kategorię k.e.dem@wp.pl
      Dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: wojtek Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.swidnica.mm.pl 03.08.08, 21:50
        a jakie pyvko leją w tym hotelu i czy w plastyki, czy w szkiiełko?
        • Gość: Marta Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.eranet.pl 03.08.08, 22:04

Mamy z mężem nadzieję, że wieczorami w plastiku, bo boso po szle to
          trochę boli :)My też wylatujemy 11.08 i też z 2 dzieci (7, 10) ale z
          Poznania. Do zobaczenia na miejscu :) Cieszymy się, że oprócz nas
          jeszcze ktoś będzie się w hotelu uśmiechał, bo jak czytam forum to
          ludzie chyba za karę tam jadą...Będzie pogoda, będzie piwo , będą
          dzieci- kogo obchodzi pokój :))
          • Gość: alla Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 88.247.216.* 04.08.08, 22:07
            caly dzien plastiki przy basenie i caly dzien szklo w restauracjach
            (bo jest kilka) piwo lokalne EFEZ - very good ;) turkiye whisky and
            cola too ;)
            • Gość: dr Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:18
              Hotel na 4*. Byłem tam, odpocząłem, ale..... jechałem do hotelu 5* i
              za taki zapłaciłem. Więc reklamuję. Kto wyjeżdża niech się nie
              martwi. To są 4* prawdziwe, więc na Turcję nie zawyżone. Można
              pożyć. Tylko dlaczego ITAKA wprowadza w błąd.??? Może któryś z
              rezydentów z tego forum odpowie? Lubicie super buty zimowe bez
              wkładów, bo wasza oferta właśnie jest taka.
    • apple13 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 07.08.08, 13:45
      Witam,
      Ja z kolei mam prośbę abyście odpowiedzieli mi na kilka pytań, które
      mnie nurtują :)
      A mianowicie:
      1. Czy na miejscu można kupić Pampersy, mokre chusteczki, jakieś
      słoiczki dla dzieci? (w przeciwnym wypadku pół bagażu będzie nimi
      wypchane...),
      2. Czy jest szansa na wysokie krzesełka dla dzieci podczas posiłku?
      3. Czy rzeczywiście w pokojach jest suszarka do włosów?
      4. W Itace powiedziano mi, że można mieć 20kg bagażu na osobę + 5kg
      podręcznego. Dzieciom poniżej 2 lat nie przysługuje nic (chodzi mi o
      bagaż :)) Stąd moje pytanie: Czy bez dodatkowej opłaty można
      mieć "pare" kilo więcej?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :~)
      • Gość: artix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 192.193.245.* 07.08.08, 14:20
        - pampersy, chusteczki, słoiczki miałem ze sobą, w hotelowych
        sklepikach nie widziałem, ale tez nie szukałem. faktycznie miałem
        wypchane pół bagazu rzeczami dla dziecka, nie zapomnij o pieluszkach
        little swimers do basenu.
        - wysokie krzesełka podczas posiłków, jest ich sporo do dyspozycji
        gosci, chociaz czasem moze zabraknąc, problem w tym ze jesli nie
        jesteście pierwszym uzytkownikiem tego krzesełka przy posiłku zwykle
        jest ono pobrudzone przez poprzednie dziecko, trzeba samemu
        powycierać.
        - suszarki sa we wszystkich pokojach
        - dzieciom ponizej 2 lat przysługuje bezpłatny przewóz wózka jako
        bagazu podręcznego zabieranego i oddawanego przy wejsciu do samolotu
        Ja wziałem pokażny baraz podreczny gdzie upchnąlem 2 paczki pieluch,
        mokre serwetki - rzeczy dozwolone do zabrania do srodka samolotu.
        • anireg Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 19.08.08, 21:44
          Czy możecie mi powiedzieć jak wygląda na miejscu jakaś opieka
          medyczna. Gdzie najbliższy lekarz albo jakaś przychodnia. Może ktoś
          potrzebował... Właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży i nie wiem
          co robić...
          • Gość: kate99 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.warszawa.dialog.net.pl 20.08.08, 10:11
            Lekarz jest 24h, ma swój gabinet więc nie masz powodu do
            zmartwień.Lepiej zabezpieczyć sobie uszy bo z tego co widziałam to
            sporo ludzi chodziło z tamponami:)
      • ellik30 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 07.08.08, 21:46
        odnośnie wagi bagażu to na dwie osoby dorosłe jedna walizka nie może przekroczyć 32 kg- ja miałam w jednej 35kg ( same słoiczki kaszki i pampersy wraz z chusteczkami) i musiałam przepakowywać.
    • Gość: mega Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 13:19
      Czy ktoś może podpowiedzieć: W jaki sposób można zareklamować
      Hotel.? Czy skargę składa się bezpośrednio do biura podróży, czy
      też do Izby Turystycznej, a może droga jest zupełnie inna. Może
      ktoś z was już to przechodził. Poradźcie !!!
      • Gość: ula Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 15:09
        Jeżeli to możliwe również proszę o parę zdjęć z tego hotelu mój
        adres to ula.lew@wp.pl. Z góóry bardzo dziękuję za odpowiedź na
        moją prośbę. Pozdrawiam
        • Gość: marysia Do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:34
          A czy ten hotel jest głównie dla rodzin z dziećmi? Single też tam jeżdżą? Nie
          przepadam za bachorami , wyją całymi dniami.
          • Gość: Joanna Re: Do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:37
            Jadę z dwojgiem osiemnastolatków, też wrzeszczą, ale na siebie. Nie mogę obiecać
            Marysiu, że i one nie będą przeszkadzać:))
            • ryb-cia16 Re: Do wszystkich 12.08.08, 21:14
              Niestety hotel jest głównie dla rodzin z dziemi- w róznym przedziale
              wiekowym. Właśnie wczoraj wróciłam i jestem zadowolona- choc
              przyznam, że jechałam mocno zbulwersowana i podminowana. Moje
              dziewczynki nie chciały wracac choc młodsza 3 latka na koniec
              załapała zatrucie , z którym walczymy jeszcze. Ogólnie nam sie
              podobało- słońce, jedzenie, atrakcje,obawialiśmy się pokoju- ale
              mielismy na parterze- 3038. Rewelacja. Pokój od północy- klimę
              właczaliśmy wieczorem przed spaniem na godzinę. Pokój duzy, choc nie
              rewelacyjny ale słuzył Nam tylko do spania wieczorami. W dzień tak
              jak wszycsy spaliśmy na leżaczkach przy basenach. Jedzenie
              wysmienity, nie do przejedzenia. My po 2 dniach musieliśmy
              zrezygnowac z obiadów bo nie zmieściłibysmy sie w ubraia. Brak
              animacji dla dzieciaków wieczorami i niestety brak plaży- choc gdy
              chodzilismy wieczorami to nie dały nam zyc komary. Wróciliśmy
              zadowoleni. Zakupy sie udały - rewelacja. Na drugi rok znowu Turcja.
              • Gość: anita Re: Do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 14:18
                Uspokoiłaś nas swoją pozytywną opinią (jedną z niewielu). Poza godzinami lotu
                martwi mnie jeszcze sprawa plaży. Co miałaś na myśli pisząc "plaży brak"?
                Pozdrawiam
                Anita
                • ryb-cia16 Re: Do wszystkich 13.08.08, 17:06
                  Plaża jest ale niestety niezagospodarowana. Leża wprawdzie leżaki
                  ale nie ma parasoli. Mimo tego Ludzie sie kapią, nie ma parasoli. My
                  pojechalismy z dziecmi na wycieczke po rzece- Dalyan, tam na koniec
                  są 2 godziny na plaży. Jest tam wspaniale ale nie wiem czy
                  wytrzmałabym na plaży w ciagu dnia- strasznie goracy piasek był
                  jeszcze o 16.00.- mimo wszystko były problemy z dojsciem do morza-
                  to był sprint, ale rzucanie sie na fale wynagrodziło wszystko. Wiem,
                  ze na plazy mozna sobie wykupic przelot paralotnia i spojrzec na
                  wszystko z góry- mówią, że warto. Nie próbowałam- spedziłam w hotelu
                  tylko tydzień- to stanowczo za mało. Ogólnie było rewelacyjnie.
                  Turcja Nas zachwyciła, Turcy tez. Jeszcze nigdy nie spoykałam tak
                  uczynnych ludzi. Nie pozwalają nic robic samemu. Gdy moja młodsza
                  córka zwymiotowała na stołówce- zaczynały się problemy żąłądkowe-
                  nie pozwolili Mi nic dotknąc, wszystko sprzatneli smi. My jedziemy
                  tam wypczywac nawet gdy sa problemy.Życzę udanego urlpou.
                  Pozdrawiam.
          • Gość: kolonista Re: Do wszystkich - wyjące bachory IP: *.axxel.com.pl 18.08.08, 14:09
            Hotel zdecydowanie dla rodzin z dziećmi! A jak komuś
            przeszkadzają "wyjące bachory" to mam dwie rady: pierwsza jest soft -
            jechac do innego hotelu, w rozrywkowej miejscowości; druga rada
            jest hard - proponuje wizytę u psychiatry i ostry stuff. Może wtedy
            całodzienne wycie i głosy znikną lub chociaż ucichną...
            • anireg Re: Do wszystkich - wyjące bachory 19.08.08, 21:45
              Czy możecie mi powiedzieć jak wygląda na miejscu jakaś opieka
              medyczna. Gdzie najbliższy lekarz albo jakaś przychodnia. Może ktoś
              potrzebował... Właśnie się dowiedziałam że jestem w ciąży i nie wiem
              co robić...
              • Gość: mimi Re: Do wszystkich - wyjące bachory IP: *.warszawa.dialog.net.pl 20.08.08, 10:16
                A ciąża to przecież nie choroba!Od tego sie nie umiera i nie trzeba
                mieć lekarza przy sobie non stop. Jeśli wszystko przebiega normalnie
                to dwa tygodnie wytrzymasz. Nie musisz przecież badać sie co dzień i
                robić akurat wtedy badań:)Nie panikuj! Dla dziecka to żadna różnica
                czy Polska czy Turcja. Unikaj tylko słońca, bo wtedy może być po
                wszystkim. No i z opalania nici.Powodzenia.
                • anireg Re: Do wszystkich - wyjące bachory 20.08.08, 15:44
                  dzięki ale to chyba logiczne że nie lecę tam po to by robić badania.
                  Chodzi o awaryjne sytuacje gdyby coś zaczęło się dziać. Myślałam że
                  tego nie muszę dopisywać.... Proszę kogoś o normalne info na temat
                  pomocy medycznej na miejscu. Gdybym panikowała to w ogóle bym nie
                  poleciała, a to że chcę się dowiedzieć o swoje i dziecka
                  bezpieczeństwo to chyba bardziej zdrowy rozsądek....
                  • Gość: bunka Re: Do wszystkich - wyjące bachory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 16:19
                    Niestety nie pomogę Ci w kwestii lekarza (choć jak dla mnie w hotelu
                    jest na bank tyle, że na 100% nie ginekolog) Jednak zanim podejmiesz
                    decyzję o wylocie radziłabym Ci skonsultować to z lekarzem
                    prowadzącym ciążę (zaczną się nudności, wymioty i zero słońca). Mnie
                    np lekarz nie pozwolił lecieć do Egiptu (na 2tyg przed wylotem).
                    Oczywiście nie piszę tego w złej wierze, tylko ostrzegam. A co do
                    Twojego zapytania jest jak najbardziej na miejscu (jeśli zdecydujesz
                    się lecieć)
                    Pozdrawiam
                    • anireg Re: Do wszystkich - wyjące bachory 20.08.08, 19:01
                      wielkie dzięki za info. Lekarz pozwolił mi lecieć. A zrezygnować nie
                      chciałabym chociażby ze względu na pierwsze dziecko które już "znosi
                      jajo" przed wczasami;) zdaje sobie sprawę z moich ograniczeń na
                      urlopie ale niejważniejsze że tam będę razem z rodzinką:)
                      • Gość: Dodzix Re: Do wszystkich - wyjące bachory IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.08, 20:53
                        Hej,ja wróciłam 18.08 z tego hotelu.Jest lekarz ogólny w hotelu dostępny 24h i coś jeszcze mówiła rezydentka o jakiś 2 karetkach hotelowych,które w razie co wiozą do szpitala. Ale skoro Twój lekarz nie widzi żadnych zastrzeżeń to myślę,że będzie luzik. Ja byłam 4 lata temu w Chorwacji nie wiedząc o tym,że jestem w ciąży. Opalałam się,imprezowałam a 8 miesięcy później urodziłam zdrowego chłopczyka :)))
                        • Gość: ola Re: Do wszystkich - wyjące bachory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 11:10
                          Ja natomiast miałam w kwestii podróży lotniczej w ciąży bardzo
                          przykre doświadczenie. Lekarz stwierdził, że nie ma przeszkód abym
                          leciała, natomiast ja po przybyciu na miejsce wypoczynku zaczełałam
                          się czuć fatalnie, miałam przez dwa dni dziwne, ale do wytrzymania
                          skurcze, które same ustały. A po powrocie do domu (chyba drugi lot
                          załatwił sprawę) za raz na drugi dzień poroniłam 13 tygodniową
                          ciażę. Nie piszę tego, żeby straszyć,, bo to jest kwestia
                          indywidualna, ale bywają różne przypadki.
                          • anireg Re: Do wszystkich - wyjące bachory 21.08.08, 12:52
                            wiem, wiem... zdaję sobie sprawę z zagrożenia, choć też wiem że
                            nawet siedząc w domu i nic nie robiąc można niestety poronić...
                            Różnie bywa. Jestem dobrej myśli i nie chcę zawieść pierwszego
                            dziecka i rezygnować z wyjazdu. Mi lekarka powiedziała że jeżeli
                            ciąża jest "mocna" to taki lot jej nie zaszkodzi, natomiast jak jest
                            słaba to prędzej czy później może dojść do poronienia. To 6 tydz. W
                            domu tez nie dam rady się do końca oszczędzać przy szalejącym
                            trzylatku, myślę że tam lepiej wypocznę przy asyście męża. Czy ktoś
                            korzystał z krytego basenu? Jaka jest temp-tzn czy jest bardzo
                            gorąco? Albo czy są baseny choć częściowo zacieione? Muszę dużo
                            pływać żeby wzmocni kręgosłup.
                            Aha-i czy można na miejscu kupić produkty dla dzieci-jakieś soczki w
                            butelkach czy owoce? (mój alergik jeszcze nie może pić takich
                            zwykłych soków dla dorosłych)
                            • Gość: Dodzix Re: Do wszystkich - wyjące bachory IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.08.08, 21:28
                              Z basenu krytego prawie nikt nie korzysta,temp.jest tam ok i jest fajnie,bo jest wyjście na zewnątrz,na leżaczki:)
                              A jeżeli chodzi o cień na basenach to zapomnij,no chyba,że pod mostkami lub przez jakąś małą część dnia pod zjeżdżalniami:)
                              W hotelu jest sklepik spożywczy,w którym można kupić trochę rzeczy,ale niestety nie wiem czy są tam soczki dla dzieci. Ale te soki nalewane z dystrybutorów są rozcieńczane z całkiem sporą ilością wody,więc może Twoje synkowi nie zaszkodzą.
                              A owoców świeżych jest pod dostatkiem,a w słoiczkach to nie wiem.
                            • subrok Re: Do wszystkich - wyjące bachory 10.06.09, 22:20
                              Do AniReg,
                              Bardzo mądrze piszesz. Jestem pełna podziwu i bardzo szczęśliwa, że
                              są jeszcze takie Kobiety na świecie.
                              Twoje dziecko będzie miało suuuper Mamusię.
      • Gość: Dodzia Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.08, 20:07
        Reklamacje trzeba przesyłać bezpośrdenio do biura Itaka,a nie do żadnego pośrednika lub można złożyć stosowne pismo na ręce rezydenta jeszcze w hotelu.
    • Gość: kate99 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.warszawa.dialog.net.pl 12.08.08, 14:26
      cześć, właśnie wróciłam z tego hotelu i poszukuję osoby która tam
      będzie leciała. Zostawiłam tam "serce" i nie zdążyłam wymienić się
      adresem e-mail. Wiem że leciesz 18? Czy ktoś może mi pomóc?!Znam
      jego imię i mogę podac parę szczegółów. Pomóżcie:(
    • Gość: kate99 szukam kogoś kto leci do tego hotelu w 2 poł sierp IP: *.warszawa.dialog.net.pl 12.08.08, 14:43
      Właśnie wróciłam z tego hotelu i błagam was nie zdążyłam przekazać
      komuś adresu e-mail. Zostawiłam mu kawałek serca i proszę pomóżcie
      mi to zrobić przez Was. Znam jego imię, wiem gdzie mozna go znaleźć-
      pracuje tam, mogę podać jakieś szczegóły. Proszę chodzi tylko o
      przekazanie adresu. Pomóżcie, a hotel super!
      • Gość: nike Re: szukam kogoś kto leci do tego hotelu w 2 poł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 15:17
        I po co ci dziewczyno taka miłość, chyba zdajesz sobie sprawę, że
        ten "ów" to praktycznie na każdym turnusie zabiera jakiejś naiwnej
        kawałek serca. Trochę rozsądku nie zaszkodzi, chociaż przygoda
        wakacyjna wakacyjna do wspomnień była
        • Gość: kate99 Re: szukam kogoś kto leci do tego hotelu w 2 poł IP: *.warszawa.dialog.net.pl 12.08.08, 17:01
          popieram to co piszesz, ja sama też nie wierze w taką milość! Ale
          nie chodzi tu dokońca o miłość, nasza relacja nie miała wątku czysto
          miłosnego. Czasami chodzi o...Nigdy nie miałeś tak, że dobrze Ci się
          z kimś gada i wymieniasz się tel lub e-mail adresem? Po co od razu
          osądzać że ja naiwna a on alfons;)
    • Gość: kate99 Re: do Olivi i pipi IP: *.warszawa.dialog.net.pl 13.08.08, 13:03
      Dziewczyny pomóżcie! Ty Olivia już wiesz o co proszę. Wiem że
      będziecie tam i możecie uspokoić moje serce. O tak mało proszę. Wiem
      Olivia, że to umrze tak jak powiedzialaś śmiercią naturalną, ale
      chyba muszę sama się o tym przekonać inaczej zdechnę tu zawalając
      szkołę i wszystko co potrzebne do normalności. Błagam dajcie mi
      jakąś nadzieję, to tylko przekazanie kartki jednej osobie-nie wiem w
      jakim jesteście wieku dziewczyny, ale na pewno rozumiecie takie
      stany ducha. Proszę odezwijcie się do mnie!Błagam!
      • Gość: Olivia Re: do Olivi i pipi IP: 89.234.192.* 14.08.08, 21:21
        Ok postaram się zapodaj e mail i opis;pp Ale wiesz że może mi się
        nie udać... ale się postaram. Zrobię co będzie w mojej mocy.
        • Gość: kate99 Re: do Olivi IP: *.centertel.pl 14.08.08, 22:07
          Jesteś wspaniała!Mój e-mail:daisy_um@wp.pl. Wiem że wiele od Ciebie
          żądam ale czy możesz mi odpisać na ten e-mail a ja wtedy na Twój
          adres napiszę parę szczegółów. Nie chcialabym robić tego na forum.
          Już i tak spotkałam się z krytyką. Jestem Kasia.Dzięki wielkie!
    • Gość: Dodzix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 15.09.2008 IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.08, 17:37
      Wiadomość do wszystkich,którzy już tam byli!!!
      Pilnie poszukuję zdjęcia certyfikatu świadczącego o ilości gwiazdek. Może to być cokolwiek,ale żeby było tam zaznaczone,ze hotel ma 4* a nie 5*. Czy jest ktoś kto ma coś takiego???
    • Gość: ki71 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 12:31
      Kto do tego hotelu w sierpniu?
      • subrok Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 09.06.09, 20:17
        Witam,
        W odpowiedzi na pytanie - Wybieramy się tam z Mężem i dziewczynkami
        (5 i 3 lat). Wylot 10 sierpnia z Poznania na 14 dni.
        Trochę jestem zaniepokojona opiniami na tym forum, ale...
        Teraz kiedy wiemy czego się spodziewać łatwiej nam będzie znieść
        rzeczywistość.
        Brak opini z tego roku daje nadzieję na poprawę.
        Hm?
        • Gość: ki71 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 20:38
          Witam ja tez lecę 10 sierpnia na 2 tygodnie i jestem przekonana ze będzie super.
        • subrok Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 10.06.09, 10:10
          Ooo!
          To się bardzo cieszę. Miło mieć swoich rodaków blisko.
          Do zobaczenia na miejscu.
          Mam nadzieję że się jakoś rozpoznamy w tłumie.
          Pozdrawiam.
          • Gość: ki71 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 20:43
            Witam ja tez sie ciesze ze troche nas będzie jaki masz gg to mogę Ci przesłać
            fajne zdjęcia z tego hotelu w 3D.Pozdrawiam
            • subrok Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 10.06.09, 22:09
              Witam,
              Trochę nam się pozmieniało i wylatujemy już 6 lipca.
              Może ktoś inny wylatuje na 2 tygodnie z małymi dziećmi ( 3 i 5) w
              podobnym terminie?
    • subrok Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 11.06.09, 00:42
      Cieszmy się wyjazdem wakacyjnym!!!
      A potem złóżmy reklamację i dostaniemy 10% zwrotu za niższą
      kategorię!!!
      Czyż to nie byłobny cudowne?
      Myślmy pozytywnie, bawmy się cudownie, a po powrocie na spokojnie
      życzmy sobie zadość uczynienia!!!!
      REWELACJHA!!!
      Bierzmy przykład z nasych rodaków-wczasowiczów z zeszego roku i
      zróbmy to na spokojnie!
      Hej!!!
      • dodzix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 17.06.09, 20:55
        subrok masz rację :)
        cieszcie się wszyscy wyjazdem na urlop,bo pewnie będzie super:)))
        Nie sugerujcie się aż tak bardzo negatywnymi opiniami wczasowiczów z zeszłego roku,bo być może poprawili część z tych rzeczy na które pisaliśmy skargi. Ja się odwołałam i dostałam 5% zwrotu kasy. Inni też dostali jakieś pieniądze,więc kto wie co Was spotka na miejscu:)
        Życzę wszystkim udanego urlopu i koniecznie piszcie czy coś się zmieniło w hotelu,bo jestem bardzo ciekawa ;)
        Pozdrawiam:)
        • Gość: Ela Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.chello.pl 20.06.09, 12:06
          Mam pytanie do osób które były w tym hotelu-czy to prawda,ze spod hotelu kursują
          2 minibusy: jeden do centrum Sarigerme a drugi bezpośrednio spod hotelu do
          miasta Ortaca? znalazłam taka informację w internecie na stronie Sarigerme i
          chcialabym ją potwierdzic:) z gory dziekuje za odpowiedz:)
          • Gość: ki71 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:23
            Do Eli a kiedy sie wybierasz do tego hotelu?
          • dodzix Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 20.06.09, 15:22
            Tak,kursują busy spod hotelu:) Nie wiem jak często i za ile,bo nie korzystałam :( Do Ortacy jeżdżą,bo tam jest zdaje się najbliższa apteka. Rezydentka o tym Wam powie ;)
      • Gość: zuza Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:53
        Otrzymacie zwrot 10% w ramach reklamacji, ale tylko od kosztów
        hotleowych ( tj. nie liczą:przelotu, opłat lotniskowych, transeferu
        i ubezp.)Byłam w tym hotelu w tamtym roku (IX) i wróciliśmy bardzo
        zadowolani, a dziecko najbardziej. Reklamację złożyłam dla zasady
        (chodziło o *), bo nie lubię jak ktoś się po mnie ślizga. Więc na
        wydane 7.970 zł odzyskaliśmy tylko 380 zł (wg. nich koszty hotelowe
        wyniosły 3.800zl) czyli na tzw. waciki. Ale taki pieniążek też się
        przydał.
        Zauważyć chciałam, że w tym roku Itaka się zmądrzała, bo hotel
        opisuje już jako 4* ale o standardzie 5*. W ubiegłym roku wciskali,
        ze jest to czysta 5*. Ale tak szczerze, gdyby nie to,że jest tyle
        innych miejsc do obejrzenia, to wróciłabym bym do tego hotelu
        jeszcze raz. Na rodzinny wypoczynek super. Pozdrawiam tegoroczych
        wczasowiczów, i życzę miłych wrażeń.
    • Gość: mimi Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 09:46
      Polecam zdecydowanie. Posiłki bardzo zróżnicowane i w ilościach
      nieograniczonych. Duży obszar wokół hotelu, z ogrodem. Standart
      faktycznie 4,5 nie 5*, ale czysto i schludnie. Plaża ma piasek
      ciemny, ale jest zadbana i bardzo przyjemna, szczególnie jeśli ktoś
      lubi spacery bez slalomu wśród opalających.
      Życzę udanych wakacji przyszłym urlopowiczom.
    • Gość: Lisu Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 83.1.101.* 06.07.09, 21:33
      Witam, wyjeżdżam z rodziną 10 sierpnia, czy na plaży są parasole ?
      Jak działa klimatyzacja ? W katalogu jest napisane że działa przez 18h
      • Gość: peter Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 21:44
        Leżaków na plaży sporo, parasoli troszkę też. Klimatyzacja działa 24 na dobę.
        Informacje w katalogu widać nieaktualne.
        • Gość: kas1 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: 212.91.20.* 07.07.09, 10:21
          trochę opisz plaże bo z tego co pisali inni jest muł przy wejściu i brudno
          • Gość: SUBROK Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 17:35
            PLAŻA BARDZO SZEROKA, ALE NIEZAGOSPODAROWANA. JEDYNE LEŻAKI I
            PARASOLE SĄ PO STRONIE PALACE - DOŚĆ DALEKO.
            UPAŁ NIEMIŁOSIERNY - CIĘŻKO TAM WYTRZYMAĆ.
      • Gość: ki70 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:04
        Do Lisu a z jakiego lotniska lecicie?
        • Gość: ki71 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 11:45
          Kto leci do tego hotelu od 10 sierpnia?
    • agniesia331 Re: Hotel Joy pegasos Planet Sarigerme 25.02.10, 10:02
      ja też prosze o przesłanie certyfikatu hotelu
      na mail: agniesia331@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka