Gość: rarap IP: *.pr.radom.net 25.12.07, 18:32 Czy byłktoś w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rarap Re: seal of star IP: *.internet.radom.pl 13.01.08, 20:07 Nikt się nie wybiera do tego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: seal of star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 21:29 ja lece w sierpniu i nigdzie nie moge znalesc opini na temat tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rarap Re: seal of star IP: *.internet.radom.pl 25.01.08, 20:42 My będziemy do 6 sierpnia,trochę opini znalezlismy na stronach niemieckich,raczej są pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackrad Re: seal of star IP: 217.153.106.* 29.01.08, 12:19 Ja chcę lecieć w lipcu (7 osób), ale też nie mogę znaleźć opinii.Możecie podać linki do niemieckich stron? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 21.04.08, 20:29 podaję link do stronki na temat hotelu Seal of Star, nawet nieźle oceniony jest przez Niemców. www.holidaycheck.com/hotel-Hotel+Reviews_Hotel+Seal+Of+Star-ch_hb-hid_161176.html ja do tego hotelu lecę z rodziną 16 lipca br. mam nadzieję, że się nie zawiodę ;) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 19:39 Ja tam byłam hotel bardzo ładny ale plaża beznadzijna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rarap Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 10:04 Obiło mi się o uszy że hotel nie najlepszy,nie wiem co mam robić,jakaś budowa obok hotelu,jednym słowem zadupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 15.05.08, 20:18 no tak, budowa obok hotelu i otoczenie niezupełnie wykończone...widziałam na fotkach i świadomie wykupiłam wycieczkę za tą cenę. Obok prawdopodobnie budują już bliźniaka. Seal of Star-to będzie kompleks hotelowy i ceny bedą w przyszłości odpowiednie dla 5*- czyli droższe. Przeglądnęłam wszystkie możliwe stronki ze zdjęciami tego hotelu. Seal of Star jest położony pomiedzy innymi hotelami(dosyć gęsto)do plaży przechodzi się przez teren innego hotelu(ale tylko 150m). Nie nazwałabym miejscowości Konakli takim strasznym zadupiem, ze względu na odległości do centrum Incekum(ok. 12km) i Alanyi(ok. 12km). Poza tym na ulicy mieszkać nie będziemy, tylko w hotelu. Ważne jest jedzenie, baseny i pokoje z łazienką(a to wszystko na zdjęciach wygląda imponująco). I tak nie mam zamiaru siedzieć cały czas na miejscu, tylko jeździć na wycieczki, więc mało się przejmuję okolicą i radzę to samo, nie zepsuj sobie wakacji przez jakieś drobiazgi. Dodam tylko, że w ubiegłym roku byliśmy w Tunezji w hotelu 4* dużo droższym od Seal of Star. Zapłaciliśmy w recepcji za pokój z widokiem na morze. Owszem, mieliśmy widok na morze, ale pod samym balkonem mieliśmy widok na czyjąś działkę, jakieś lepianki, kurniki i codziennie budził nas kogut o 6 rano:D Niezwykłe... wakacje w Sousse, szum morza, palmy...a człowiek czuł się jak na wsi :D to też miało swój urok hihi :))) kwestia podejścia do sytuacji, może się wszystko podobać albo nic. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 15.05.08, 20:58 żeby Ciebie troszkę uspokoić, przesyłam link do czeskiej stronki www.lastminute.sk/Turecko/Alanya/Hotel-Seal-of- Star-2/Zajezd/?kod=9750698 , mnie się hotel podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 15.05.08, 21:00 przepraszam, to jest słowacka stronka,ale coś nie przeszła w całości www.lastminute.sk/Turecko/Alanya/Hotel-Seal-of-Star- 2/Zajezd/?kod=9750698 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 16.05.08, 18:02 www.zoover.nl/turkije/turkije/konakli-bij-alanya/seal-of-star- resort/hotel opinie holendrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 12:21 Nie prawda byłam w tym hotelu. Bardzo fajnie miejsce muszę powiedzieć że byłam bardzoe pozytwnie zaskoczona. Hotelowi nie mam nic do zarzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 26.05.08, 18:01 ja też mam nadzieję, że będzie super, w końcu sezon się zbliża i napewno Seal of Star będzie do tego przygotowany. Znając niektórych Polaków to i tak do czegoś się przyczepią, zdążyłam się do tego przyzwyczaić, choć unikam malkontentów, aby nie popsuć sobie wakacji :)) Ps. Jeśli możesz doradzić, które pokoje najlepiej wybrać, od strony basenu, czy z drugiej strony? I czy jest oddany do użytku basen kryty, o którym mowa w ofercie? Będę wdzięczna za odpowiedź :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 30.07.08, 20:51 Witam wszystkich! Właśnie wróciliśmy z Seal of Star (16.07- 30.07.2008)i z wielką satysfakcją przyznam, że zobaczyliśmy dokładnie to, za co zapłaciliśmy. Hotel bardzo ładny, czysty, wspaniała, gościnna i zawsze uśmiechnięta obsługa. Bardzo ładne pokoje. Świetne animacje. Super SPA(sauna, masaże, pilling, łaźnia turecka, maseczka na twarz), a sauna(parowa i sucha)w opcji All Inc. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, mnóstwo surówek, bardzo dobre ciasta, owoce. Plaża nie jest taka straszna jak ją opisują(zejście do morza jest kamieniste, potrzebne obuwie), choć są ładniejsze w okolicy. Na plażę Kleopatry można pojechać bezpłatnym busem, dzwoniąc do restauracji Palm Beach(poproście rezydenta, załatwi busa). Leżaki przy basenie były zajmowane hurtowo z samego rana i zazwyczaj nikt się na nich nie pojawiał do obiadu, w związku z tym brakowało dla innych miejsca, wtedy obsługa zabierała ręczniki, które były do odbioru w recepcji. Jeśli chodzi o Konakli to bardzo fajna miejscowość, vis a vis hotelu sklepiki, a około 1 km od hotelu (kierunek lotnisko Antalya)centrum handlowe - mnóstwo sklepów, w środę lokalny bazar(do 17:00); bardzo ładny park, można z dziećmi wybrać się na spacer. Jeśli chodzi o dyskoteki... z jednego względu dobrze, że ich nie ma, małe dzieci mogą spokojnie spać; dorośli, którzy jadą po spokój, mogą odpocząć, a rozrywkowi goście na dyskotekę mogą wybrać się z animatorami do Alanyi lub obok hotelu do Summer Garden. Nie jest prawdą, że po północy nie można nigdzie posiedzieć w hotelu. Nasza grupa przesiadywała do 1:00 lub 2:00 w nocy na tarasie w lobby i nikt nas nie wyganiał, mało tego Murat (szef kelnerów) zawsze nam towarzyszył i pozwalał kelnerom również z nami posiedzieć. Klimatyzacja w pokojach dobrze chłodziła, jeśli chodzi o klimę w restauracji, to również była, lecz problem był z upilnowaniem gości, którzy wychodzili na tarasy zewnętrzne i nie zamykali za sobą drzwi(powodowało to cyrkulację powietrza). W hotelu jest 8 pokoi z widokiem na morze, mieliśmy okazję mieszkać w jednym z nich(pokój 1212 na 2 pietrze). Osobiście nam się podobało i zaliczamy pobyt w Seal of Star do jak najbardziej udanych :))) Pozdrowienia dla wszystkich znajomych z turnusu 16-30.07.2008r. Ps. Dodam jeszcze, że do Antalyi lecieliśmy tureckimi liniami Sun Express i było super :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: seal of star IP: *.chello.pl 30.07.08, 23:23 Witaj Magnora:) Zgadzam się ze wszystkim co napiasałaś. Właśnie obejrzałam zdjęcia i już się chce wracać (16.07 -30.07.08). Było cudownie. Hotel super. Same plusy, a zwłaszcza ekipa, która była. Pozdrawiam wszystkich:)) Jedzenie nawet dla wybrednych. Codziennie można jeść coś innego. Placki na plaży pychota. Obsługa wspaniała, zawsze uśmiechnięta i miła. Zwłaszcza ta z baru w lobby. Animacje codziennie dla dzieci i dorosłych. W czasie dnia piłka wodna na basenie, dwa razy dziennie aerobik w wodzie. Siatkówka na plaży i w wodzie na basenie. Różne konkursy dla chcących się bawić ( nie dla maruderów). Sałna, siłownia. Piękne miasteczko do spacerowania i zakupów. Polecam biuro podróży tureckie w sklepikach na przeciwko hotelu (dobre ceny po negocjacji i warto) i wycieczkę do Kapadocji z Alfa Star z przewodnikiem Alexem. Życzę udanych wakacji wszystkim tym co dopiero lecą, moje były udane:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz1967 Re: seal of star IP: *.system-sat.pl 03.08.08, 17:07 Witaj. No i co ja mam teraz napisać skoro razem z emi wszystko opisałyście? Nic dodać nic ująć. To były wspaniałe wakacje, dopiero sie skończyły a już by się tam chciało wracać. SUPER HOTEL, SUPER OBSŁUGA, SUPER TOWARZYSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!SUPER TURCJA!!!!!! Pozdrawiamy J,B,M. Ps. dla wszystkich wystraszonych recenzjami i bzdurnymi opiniami, głowa do góry jest SUPEROWO!!!!!!! Trafny wybór hotelu, życzymy udanych wakacji takich jak nasze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 03.08.08, 20:12 Witaj Janusz :)) Przepraszam, że tak strasznie się rozpisałam, ale jak to ładnie ktoś napisał tutaj na forum "Opinie dotyczące hoteli pisze się na ogół po powrocie, będąc w stanie dość silnego pobudzenia emocjonalnego" ja właśnie byłam tak mocno pozytywnie pobudzona... a że mam zdolność do rozpisywania się (pozostało z czasów szkolnych), no to poszło jak po maśle :D:D Pozdrawiam Was cieplutko :)))Ps. Mam nadzieję, że nie macie mi za złe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: seal of star IP: *.chello.pl 06.08.08, 22:37 Witajcie! Właśnie. Jak jest super to trzeba o tym napisać. A nie tylko negatywne opinie. Niech się ludziska nie martwią przed wyjazdem tylko dobrze bawiam. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 17:47 w pełni podzielam opinię magnory, wszystko się zgadza, było porostu suuupeer choć przyznam ze po przeczytaniu opinii przed wyjazdem miałam pewne obawy, jednak hotel i cała obsługa mile mnie zaskoczyli, pozdrawiam wszystkich którzy byli tam 9-23.07.08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: seal of star IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.08.08, 10:45 Wcześniej nie pisałam ale jak tak czytam komentarze to widzę że termin wakacji ma duże znaczenie. Prosze zauważcie że nagatywnie opisują hotel osoby które były tam na przełomie maja i czerwca ja byłam już w maju i ich rozumiem. Wakacje zaliczam do udanych ale o większość rzeczy które mieliście pewno do dyspozycji wykłóciliśmy sie my. Więc uszanujcie zdanie innych bo widzę ze zebrala sie duza grupa zwolenników która próbuje wpierać ze reszta uczestnikow to nie wiadomo jakie państwo. Hotel ładny i zadbany ale jak my byliśmy to wszystko wyglądało tak jakby 2 dni przed naszym przyjazdem było otwarcie i nikt nie wiedział czym ma sie zajmowac, wiec może nastepne lata będą lepsze jak sie dotrą a moze juz to zrobili...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcines Re: seal of star IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.08, 12:54 Dokladnei takie same wniski wyciagnelismy z zona - poczatkowo oceny byly bardzo krytyczne i szczerze przyznam , ze czekalismy w napieciu na to , co napisza osoby , ktore byly w czasie wakacji - i tutaj mile sie "rozczarowalismy" - opinie kazda w kazda sa coraz lepsze - i potwierdza sie to , co przeczytalem w jednej z opinii, ktora mowila , ze nawet Turkowie mowil i ,ze to nowy hotel i potrzebuje troche czasu... pozdrawiam - i ciekawey jestem czy my bedziemy zadowoleni - o czym z cala pewnoscia sie podziele rgds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 11.08.08, 17:03 Oczywiście, że termin wakacji ma duże znaczenie. Poza sezonem mniej płacisz, mniej masz i co tu się rozwodzić nad tą kwestią? Szkoda tylko, że wymagania pozostają wygórowane i tym większe niezadowolenie. I jeszcze ktoś ciekawie napisał, ze za te pieniądze czuje się oszukany. Smiechu warte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcines Re: seal of star IP: 217.153.34.* 11.08.08, 22:01 a co ciekawe - w Alfie mi powiedzieli, ze nie maja opinii na temat tego hotelu i nie moga mnei zapewnic , ze poziom bedzie high-end :) rgds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 12.08.08, 17:03 Jakaś niekompetentna osoba Ciebie obsługiwała w Alfa Star albo nowo zatrudniona. Hotel jest sprawdzony przez BP Alfa Star inaczej nie podpisaliby z nimi umowy, gdyby nie spełnił określonych warunków. Muszą mieć informacje choćby od mieszkającego w tym hotelu rezydenta (na imię ma Paweł)oraz od innych rezydentów( p. Bogusia, P. Renata, Alex i inni), którzy przywożą turystów do hotelu, jak również mają spotkania organizacyjne oraz pełnią w nim dyżury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja38 Re: seal of star IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.08, 11:33 Właśnie wróćiłam i miałam przyjemność mieszkać w tym hotelu. Na pierwszy "rzut oka" hotel robi pozytywne wrażenie,ponieważ jest nowym obiektem,przyzwoicie urządzonym, ale tak na prawdę nie spełnia warunków hotelu*****.Pokoje, które są usytuowane od strony zachodniej mają widok na teren innego hotelu. Czasami jest dość głośno, szczególnie wieczorem (animacje, dyskoteka)..Okolica hotelu taka sobie. Obok rozpoczęta jest budowa kolejnego podobnego obiektu. Do centrum jest ok. 500 m. W centrum Konakli znajdują się przede wszystkim bazar,sklepy.Mało jest innych atrakcji.Jest to miejsce dla osób mało wymagających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rarap Re: seal of star IP: *.internet.radom.pl 01.06.08, 13:09 Cześć.Mogłabyś przesłac mi zdjęcia hotelu i jedo okolicy na meila.jacek_dygas@wp.pl z góry dziękuje.Wybieramy się w dwie rodziny i mam teraz troche mieszane uczucie co do tego hotelu,a takze do samej miejscowosci.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaziub2 Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 14:45 Byłem w dniach 14-29.05.2008 nie polecam. Zdjęcia fajne jednak nikt nie informuje, że obok jest budowa. Do plaży 150m ale w linii prostej jednak by do niej dojśc kicha. żwirowa droga, później asfralt i jeszędzy innymi hotelami. 5 gwiazdek zobaczycie jak wam ktoś przyłoży. Ponadto nie poecam fakultatywnych wycieczek Alfa Star wykręcił mnie i żonę jak stara szmatkę. Op[-owieść jak z horroru. Kapadocja wycieczka nierklimatyzowanym aurtokarem nie było wieczoru tureckiego, jedzonko po drodze jak śniadanie kontynentalne / jajo i chleb/ napoje płatne osobno. Reazumując NIE POLECAM, Mój adres kaziub2@o2.pl.Mogę przesłać zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 06.06.08, 20:14 znalazłam opinie Polaków na temat SEAL OF STAR :))) Proszę oto link do stronki www.easygo.pl/opinie/turcja/riwiera-turecka/seal- of-star-h98.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoślązacy Re: seal of star IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.08, 20:15 Byliśmy w hotelu Seal of Star5* w maju.Nie polecamy.Śniadania gorzej niż skromne.Wędlina przez całe 2 tyg typu "mortadela" nie do zjedzenia.Kawa,herbata z automatów beznadziejna a coca-cola i Fanta to podróby.Owoców jak na 5* bardzo ubogo.Jak przyszło się trochę póżniej na posiłek to często czegoś brakowało i trzeba było się upominać o przyniesienie.Hotel zasługuje na ** góra *** .Poprostu ogólnie mówiąc oszczędność na turystach.Czujemy się oszukani przez ALFA STAR.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds seal of star beznadziejny hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 21:29 w hotelu nic sie nie dzieje jest nudno plaza brudna basen mały nie ma atrakcji jedzenie słabe,byłem na przełomie maja i czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia2448 Re: seal of star IP: 81.213.97.* 24.06.08, 17:55 my jesteśmy teraz i jednym słowem powiem masakra! zero klimatyzacji, mały basen, leżaków nie starcza dla wszystkich, ręczniki plażowe płatne, plaża brudna, uwieżcie mi , że gdyby ten hotel miał 3 gwiazdki to bym się nie czepiała, ale jak się płaci za pięć to się czegoś więcej wymaga. Hotelu nie polecam, na pewno nie za te pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robertoo Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 20:42 Ale zauważ że za te 5* zapłaciłas jak za 3* wiec czego sie czepiac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otokar Re: seal of star IP: 212.160.172.* 26.06.08, 09:38 klima działa aż za dobrze. leżaków starcza jeśli nie zajmuje sie recznikami sześciu a potem nie korzysta się z żadnego. Basen wcale nie taki mały długosc ok 50 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robertoo Re: seal of star IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.08, 09:50 widzisz jak to jest ...jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: seal of star IP: *.skynet.net.pl 26.06.08, 12:08 wróciłam wczoraj nie polecam.hotel 5 gwiazdek ma ale tylko na pasku. do jedzenia i pokoju nie mam zastrzeżeń.a cała reszta wielka pomyłka. napoje są ale bardzo mocno rozcieńczone wszystko pijesz z dużą ilością wody nie ma różnicy czy to wódka piwo sok czy cola.o 24 wszystko zamknięte nie ma gdzie posiedzieć nie wspominam o dyskotece, która jest ale w alani trzeba zapłacić 7.5d i można jechać.my byłyśmy z dziećmi wiadomo nikt nie zostawi dzieci i ni wyjedzie.czułyśmy sie, jak na koloni karnej.budowa nie jest uciążliwa bo nic się nie dzieje.plaża nie ma gorszej w całej turcji.jeżdziłyśmy codziennie na kleopatrę trzeba zapłacić za dojazd i leżaki. a na koniec ponieważ dziecko którejś nocy zwymiotowało trzeba było zapłacić za pościel 20euro gdy odmówiłam wezwano policję. przy wyjeżdzie na lotnisko na 2 autokary ludzi nie było polskiego rezydenta.ja w jednym autobusie dziecko 9 lat w drugim.byłam 6 raz w turcji to miejsce najgorsze i najbrzydsze. słońce swiecił cudownie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goniazim Re: seal of star 27.06.08, 14:11 basia a mogłabyś napisać z jakiego biura podrózy byłas w tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 23:46 Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 00:28 Spędziłam w tym hotelu 2 tygodnie. Tym, którzy nie zapłacili jeszcze za pobyt, mówię - NIE POLECAM. Tym, którzy mają już rezerwację - MINA! Hotel położony jest w jednej z najbrzydszych miejscowości w Turcji. Teren jaki zajmuje jest mikroskopijny, nie ma gdzie się przejść, chyba, że wokół basenu. O pięknych kwiatach, palmach, zapomnijcie, bo jest dosłownie parę i to wysokości 50 cm. Takie jakie mamy w domu w doniczkach. Niby czysto, niby schludnie, ale w tym hotelu brakuje życia. Traktują nas jak zło konieczne. Najlepiej dla nich byłoby gdybyśmy zapłacili i w ogóle się nie pojawili. Animatorzy - amatorzy. W życiu jeszcze takich nie spotkałam. Wodny aerobik lipa - po dwóch dniach się skończył, bo nie było chętnych. Piłka wodna - ktoś tam rzuca piłką, baz żadnych emocji. Animacje wieczorne dla dzieci - trzy piosenki, wałkowane do znudzenia. Brak dyskoteki, o której jest mowa w mowa w ofercie, to pikuś. W ogóle nie ma gdzie posiedzieć wieczorem, chyba, że ktoś szybko zajmie miejsce na tarasie o szerokości 1,5m, gdzie mieści się 5 stolików lub przy basenie, gdzie akurat, za mojego pobytu, strasznie wiało, w ogóle nie wiadomo skąd. Od godziny 23.30 tzw, gestapowcy - czyli osoby które pilnują kelnerów i barmanów dostają sraczki i zaczyna się cyrk. Nie podawaj tyle piwa, za dużo lejesz, najlepiej po pół szklanki, na stole stoją jeszcze piwa więc w ogóle nie dawaj, tylko zwolnisz na chwilę krzesło, to już je sprzątają. Horror! Kłopotliwe jest posiadanie jednaj karty do pokoju, otwierającej drzwi i jednocześnie włączającej prąd. Ale Polak potrafi, już chodzą wieści, że żeby nie siedzieć w ciemnościach i bez klimy, trzeba włożyć jakieś sreberko, np. z opakowania po tabletkach. Jedyny plus, to według mnie jedzenie. w porównaniu do innych hoteli w tej miejscowości, bardzo dobre i urozmaicone. Ale to wszystko to nic. Najważniejsza jest plaża, bo większość z nas po to właśnie przyjeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 00:42 A plaża to następny horror! Brud, syf, kamienie, dno z głazami. Można połamać nogi. Żeby do końca się nie załamać, proponuję przejażdżkę mini-autokarem do Antalii, gdzie czeka na nas prawdziwa, przepiękna plaża. o której właśnie marzymy przez cały rok. Gdyby nie Kleopatra, to trudno byłoby to wszystko wytrzymać! Ale nie było tak źle. Zawsze przecież mogłyby też chodzić po nas robaki. P.S. OFF na komary nie działa. Od razu kupujcie tamtejszy specyfik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: seal of star IP: *.mofnet.gov.pl 17.07.08, 08:25 tak plaża jest paskudna! i zle oznankowana no i mała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: seal of star IP: *.chello.pl 18.08.08, 19:57 Nie przesadzajmy. Plaża jest taka jak w katalogu - kamienisto- piaszczysta. Buty do pływania załatwiają sprawę:) A co tyczy oznakowania, nikt z naszej ekipy nie miał problemu z jej odnalezieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: seal of star IP: *.skynet.net.pl 30.06.08, 19:57 alfa atar pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: seal of star IP: 195.205.202.* 03.07.08, 13:10 Bylam dopeiro 1 raz w Turcji ale nie tylko moim zdanie ten hotel jest beznadziejny gdzie w 5 gwiazdkowym hotelu pala sie na rekach suszarki albo leci tynk na głowe a o klimie nie wspomnie ze jej nie ma a o nie uprzejmej obsudze w recepcji tez i o braku jakiej kolwiek aerobiku ten hotel zasługuje na 3 gwiazdki jak nie mniej nie polecam go nikomu totalna beznadzieja :[[[[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 03.07.08, 20:40 najzabawniejszy komentarz na forum :D najbardziej podobały mi się te palące suszarki na rękach :D hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: seal of star IP: 195.205.202.* 03.07.08, 13:12 gdyby ktos mial jeszcze jakies pytania prosze pisac iwa19911@o2.pl chetnie odpisze POZDRAWIAM TURCJA JETS SLICZNA A BYLA BY JESZCZE SLICZNIEJSZA BEZ TEGO HOTELU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAGDA Re: seal of star IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.08, 20:42 PO PRZECZYTANIU OPINI MAM WRAŻENIE ŻE TE WAKACJE SPĘDZIŁAM W INNYM HOTELU;BYLIŚMY POD KONIEC CZERWCA NASZ URLOP BYŁ UDANY.JECHALIŚMY ŻEBY ODPOCZĄĆ A NIE CZEPIAĆ SIĘ DETALI.HOTEL, POKOJE NOWE I CZYSTE,JEDZENIE BARDZO DOBRE ,OBSŁUGA MIŁA.JEŻELI MAM SIĘ DO CZEGOŚ DOCZEPIĆ TO SŁABE ANIMACJE ŚREDNIO ZADBANA PLAŻA I CIĄGLE NARZEKAJĄCY I CZEPIAJĄCY SIĘ WSZYSTKIEGO POLACY.TAM JEDZIE SIĘ ODPOCZYWAĆ A NIE PŁAWIĆ SIĘ W LUKSUSACH JAK KTOŚ NASTAWIA SIĘ NA TO TO MUSI WYBRAĆ HOTEL W KTÓRYM ODPOWIEDNIO MUSI SŁONO ZAPŁACIĆ.A CO DO OBSŁUGI TO TYLKO LUDZIE JAK KTOŚ JEST MIŁY DLA NICH TO TYM SAMYM ODPŁACAJĄ.DLA MOJEJ RODZINY TE WAKACJE BYŁY SUPER I KTO WIE CZY ICH NIE POWTÓRZĘ.MIŁEGO WYPOCZYNKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 03.07.08, 20:50 Dzięki Magda za ten komentarz :) Te wszystkie negatywne oceny hotelu coraz bardziej mnie bawią, a suszarki płonące na rękach doprowadziły mnie do bólu brzucha i łez w oczach - OCZYWIŚCIE ZE ŚMIECHU!!!!! hahaha. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 22:21 Nie ma to jak "burżujstwo" wybierze sie do Turcji dlatego nie mam nadzieji .... tylko wiem ze bedzie super byle do 23 ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goniazim Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 23:22 podzielam opinie Magdy, brawo Roberto >>Nie ma to jak "burżujstwo" wybierze się do Turcji dlatego nie mam nadziei .... tylko wiem ze będzie super << my lecimy 9-07 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 13:29 Wydaje mi się, że Wasze negatywne komentarze do negatywnych opinii są trochę nie na miejscu. Forum dyskusyjne polega chyba na tym, żeby każdy zamieścił tu swoje zdanie i swoją opinię. Nie ma na świecie, na szczęście, dwóch takich samych ludzi, którym podobałoby się to samo. Po co zadawać innym pytania, jak i tak wie się swoje, nie będąc jeszcze w tym hotelu? Brak miejsca do porozmawiania wieczorem ze znajomymi, posłuchania muzyki, dla jednych jest kłopotem, a dla tych, którzy chodzą wcześniej spać, błogosławieństwem. Plażę można nazwać średnio zadbaną, gdy nie ma się małych dzieci. Siedzi się na leżaku i popija piwko. Ja byłam tam z rocznym dzieckiem, z którym nie mogłam wejść do wody, a po 15 minutach wyglądało jakby wróciło z kopalni. Więc dla mnie plaża jest beznadziejna. Dlatego, żeby nie psuć sobie humoru, jeździłam na plażę do Alanii. Nie zaliczam siebie do burżujstwa. Byłam w wielu hotelach, tańszych i z mniejszą ilością gwiazdek i było dużo lepiej. Chętnie poczytam Wasze opinie po Waszym powrocie. Według mnie i moich znajomych, 20 osób, z którymi tam byłam, ten hotel ma 1 gwiazdkę...ale na tureckiej fladze. A to, że Konakli jest najbrzydszym miejscem w Turcji, to nie opinia Polaków, ale samych Turków. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 05.07.08, 10:23 wydaje mi się, że Pani komentarz z 28.06.br. był nie na miejscu pisząc, że... i tu cytuję: "Spędziłam w tym hotelu 2 tygodnie. Tym, którzy nie zapłacili jeszcze za pobyt, mówię - NIE POLECAM. Tym, którzy mają już rezerwację - MINA!" Więcej taktu, bo groźnie to zabrzmiało. To, że Pani się nie podobało to nie znaczy, że innym również nie będzie się podobało. Jeśli widzę, że ktoś narzeka na wielkość palmy w ogródku, której wysokość nie przekracza 50 cm, to mnie po prostu rozśmiesza. Przepraszam, kiedy te palmy miały urosnąć, hotel został oddany w zeszłym roku. Czy to jest w ogóle powód do narzekania? Piszemy negatywe komentarze do negatywnych opinii, ponieważ irytują nas takie wypowiedzi. Jestem osobą dorosłą, miałam pełną świadomość jaki hotel wybieram, za jaką cenę i w jakiej miejscowości. Jeśli będę miała do kogokolwiek pretensje, to tylko do siebie. Mogłam dopłacić ponad 1000PLN/osobę i wybrać hotel 5* Alara Star w Incekum, wybrałam inaczej. Nikt oferty Seal of Star nie wciskał mi na siłę, to był mój świadomy wybór. Czy Panią ktoś do wyboru hotelu Seal of Star namawiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 31.07.08, 09:12 Teraz, po powrocie z Seal of Star spokojnie mogę odpisać na kilka komentarzy, w które nie chciało mi się do końca wierzyć przed wyjazdem. Po pierwsze, drinki będą mocniejsze jeśli uśmiechem i serdecznością obdarzymy obsługę (o napiwku nie wspomnę); kilka razy zdarzyło się nam, że kelnerzy i barmani sami donosili drinki, wystarczyło raz zamówić konkretny napój czy alkohol i znosili nam na stół takie ilości, że czasami nie daliśmy rady wypić. Przesiadywaliśmy prawie codziennie do 1 -2:00 w nocy na tarsie w lobby i nikt nas nie wyganiał. Po drugie, dyskoteki są, można z animatorami pojechać do Alanyi lub obok hotelu jest disco Summer Garden(wszystko płatne, po północy koniec opcji All Inc). Jeśli ktoś wybiera się na wakacje z małymi dziećmi, to dyskoteki i mocne drinki wydawałyby się tutaj mało potrzebne. Jeśli chodzi o plaże, to nie jest taka straszna, widzieliśmy, że mamy z dziećmi się tam bawiły, jeśli chodzi o zejście do morza, to potrzebne są buty. Przy plaży w namiocie babka wypieka pyszne placki z różnymi farszami- polecam. Na plażę Kleopatry można jeździć codziennie bezpłatnie(leżaki i parasole płatne), dzwoniąc do restauracji Palm Beach( dowiedzcie się u rezydenta, pomoże Wam załatwić dojazd), my całą ekipą pojechaliśmy i było super. Jeśli chodzi o cokolwiek związanego ze sprzątaniem i pokojami, to tak jak wspomniałam jeszcze przed wylotem na wakacje... wszystko można załatwić za 1 $. Panie sprzątające codziennie wymieniają ręczniki, uzupełniają papier toaletowy, wodę mineralną w butelkach. Jeśli czegokolwiek Wam zabraknie, za 1$ załatwicie wszystko- nawet kilka litrów wody( z tą pościelą można było tez taniej załatwić i nie skończyłoby się to awanturą w recepcji i wzywaniem policji). Nam i znajomym na koniec nawet pokoju nie sprawdzali, ale zostawilismy po sobie porządek. Przechodząc przez korytarz widzieliśmy pokoje, w których ludzie mieli taki bałagan, że o wszystko mogli się przewrócić i to im nie przeszkadzało! Na koniec dodam jeszcze, że warto przeznaczyć jakąś pulę pieniędzy na napiwki, łatwiej wszystko załatwić, jeśli poprosisz nikt niczego nie odmówi, i zawsze obsługa miło zapamięta, do końca pobytu nie raz się odwdzięczy :) Życzę wszystkim miłego spędzenia urlopu z Seal of Star!! Barzdo nam się podobało, byliśmy serdecznie przyjęci i niesamowicie ugoszczeni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: seal of star IP: *.ols.vectranet.pl 19.08.08, 22:07 Witam. Podpisuję się pod tym rękami i nogami:-)Było super, nie mam żadnych złych doświadczeń z pobytu w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 05.07.08, 09:05 Widzisz, chyba nie zrozumiałaś o co mi chodzi. Po pierwsze naucz się pisać poprawnie w języku polskim. Dysleksja w postaci dysortografii nie jest żadnym usprawiedliwieniem, musisz więcej pracować nad poprawnym pisaniem. Po drugie, nie chodziło mi o to, że Ci nie wierzę. Suszarka jest urządzeniem elektrycznym i ma prawo się przepalić, zepsuć i nic do tego nie ma ilość gwiazdek hotelu. Napisałaś, że " w 5* hotelu na rekach pala się suszarki" jak to brzmi? Ile było tych palących się suszarek? Więcej? Suszarki raczej nie trzyma sie oburącz :D Teraz nie wiem, czy celowo przesadziłaś z liczbą mnogą, żeby nadać zdarzeniu pikanterii, czy wynika to z Twojej dysfunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 17:38 Opinie dotyczące hoteli pisze się na ogół po powrocie, będąc w stanie dość silnego pobudzenia emocjonalnego. Tym bardziej jest ono większe, gdy pobyt w hotelu nie spełniał naszych oczekiwań. Jeżeli więc kogokolwiek uraziłam, bądź też przeraziłam, użytym przeze mnie sformułowaniem, to bardzo przepraszam. Nie miałam takiego zamiaru. Dla mnie ładny pokój czy dobre jedzenie nie są na wakacjach najważniejsze. Mam to w domu na co dzień. Jadę po ładną pogodę, piękną plażę, egzotyczną roślinność, piękne widoki. A w Seal off star, oprócz ładnej pogody, nie dostałam nic. Rośliny bardzo ładnie rosną sobie w specjalnych hodowlach i jeżeli tylko się chce można zasadzić już bardzo dojrzałe okazy. Koszt, w porównaniu z całą inwestycją hotelu, na pewno nie jest taki wysoki. Jeżeli nie mam ani jednego drzewa, pod którym mogłabym postawić wózek ze śpiącym dzieckiem, to mnie to irytuje. Jeżeli nie mam placu zabaw, nie mogę się pobawić z dzieckiem na 2 metrowym pasku trawy, bo od razu przepędzają, to mnie to irytuje. Jeżeli nie mam gdzie przejść się z dzieckiem, bo hotel położony jest na bardzo małym terenie, a droga przed hotelem, to piach i kamienie, to mnie to irytuje. Jeżeli plaża hotelowa nie nadaje się dla dzieci, to mnie to irytuje. Dla jednych to nie są powody do narzekań, a dla mnie są. Jednych to śmieszy, a mnie nie. Życzę miłych wakacji. Z tego co widzę, to może chociaż Wam będzie tam fajnie. Mnie nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 06.07.08, 19:36 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Myślę, że niektórym po przeczytaniu tego posta emocje trochę opadły. Trzeba pamietać, że wszyscy mamy inne upodobania i inne oczekiwania dotyczące hoteli (i nie tylko). Gdy dokonywaliśmy wyboru hotelu, Seal of Star spełnił kryteria, które sobie założyliśmy. Po powrocie opiszę jak było. Najważniejsze, żeby wszyscy zdrowi byli, a wakacje bedą udane :) Pozdrawiam, tych którzy byli i tych którzy będą w Seal of Star :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 02.08.08, 10:31 Było cudownie, hotel spełnił nasze oczekiwania. Dzięki takim negatywnym opiniom pobyt w hotelu Seal of Star był jeszcze piękniejszy, ponieważ zastalismy coś innego niż nam tu przedstawiono :)) Rozmiawiając codziennie z Polakami z naszego turnusu(wszyscy czytali te opinie!), większość leciała na wakacje przerażona, nie wiedzieliśmy do końca co tam zastaniemy. Na szczęście było wszystko inaczej. Byliśmy czujni na wszystkie sytuacje krytycznie opisane na forach i nic podobnego naszej licznej grupie sie nie przytrafiło. Ani jedna suszarka się nie spaliła, sufit nikomu nie spadł na głowę, a palemki już chyba urosły, bo mają około metra wysokości, niektóre nawet więcej :) Tak na marginesie, kto budując dom sadzi dorosłe drzewa w ogródku???<zdziwiona> W centrum Konakli jest bardzo ładny park z fontanną, mozna było sobie pójść na spacerek z dzieckiem. Dyskoteki również są świetnie rozwiązane, wyjazd do Alanyi z animatorami. Rozumiem, że pani była z rocznym dzieckiem i brak dyskoteki i słabe drinki były strasznym problemem... hmmm- no comment. W każdym razie bardzo nam się podobało, hotel zapewnił nam na wakacjach to, czego potrzebowaliśmy (przyjemny, ciepły wystrój; ładne i czyste pokoje; swietne i urozmaicone jedzenie oraz wspaniałą i uśmiechnietą obsługę), piękne widoki widzieliśmy na wycieczkach do Pammukalle i Kapadocji i wcale tego nie wymagaliśmy od hotelu, chociaż otrzymaliśmy pokój z bezposrednim widokiem na morze :)) Proszę nie mówić, że na wakacjach ładny i czysty pokój oraz jedzenie nie ma znaczenia. W przyjemnym pokoju dobrze sie wypoczywa, a jedzenie dobre i świeże wpływa również na dobre samopoczucie(nie chciałabym zatruć się jedzeniem i kilka dni leżeć w pokoju). Reasumując, nasz pobyt był bardzo udany i życzę wszystkim wybierającym się do Seal of Star tego samego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 00:32 Bardzo się cieszę, że wróciliście z wakacji zadowoleni i wypoczęci. Bardzo żałuję, że nie wybrałam się do tego hotelu w innym terminie, bo z tego co czytam, przeżył on jakąś niesamowitą metamorfozę. Zaskoczona jestem tylko Pani: "No coments", gdyż nigdy nie narzekałam na brak dyskoteki i słabe drinki. Mówiłam o braku miejsca do posiedzenia wieczorem, posłuchania muzyki i porozmawiania ze znajomymi. A jeśli chodzi o roślinki, to właśnie ja sadzę już dojrzałe drzewka i wcale mnie to nie dziwi. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 20.08.08, 19:23 Czyż to nie fragment z Pani słynnego komentarza (m. in. o MINIE)z dn. 28.06.br. ??? "(...)Brak dyskoteki, o której jest mowa w mowa w ofercie, to pikuś. W ogóle nie ma gdzie posiedzieć wieczorem, chyba, że ktoś szybko zajmie miejsce na tarasie o szerokości 1,5m, gdzie mieści się 5 stolików lub przy basenie, gdzie akurat, za mojego pobytu, strasznie wiało, w ogóle nie wiadomo skąd. Od godziny 23.30 tzw, gestapowcy - czyli osoby które pilnują kelnerów i barmanów dostają sraczki i zaczyna się cyrk. Nie podawaj tyle piwa, za dużo lejesz, najlepiej po pół szklanki, na stole stoją jeszcze piwa więc w ogóle nie dawaj, tylko zwolnisz na chwilę krzesło, to już je sprzątają. Horror! (...) - z mojej strony po raz kolejny- NO COMENTS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 21:18 magnora podziwiam .... ze chce si sie walczyc z malkontentami ci co chca chcieli jechac pojechali pojada i beda zadowoleni tak samo jak my pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 21.08.08, 09:17 Masz rację :) Co miałam napisać na temat hotelu to już napisałam dosyć wyczerpująco :)Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcines Re: seal of star IP: *.austin.hp.com 21.08.08, 13:40 Heh... nasz wylot z poznania 20 sierpnai do Seal of Star rozpoczal sie falstartem - planowo o 23 :00 - od 24:00 siedzielismy na pokladzie samolotu do 1:30, do tego czasu probowano odpalic silniki - co sie nie udalo - ok 1:30 wysadzono nas zagotowanych z goraca i odwieziono na terminal - gdzie po kolejnych 2 godiznach powiedizalo nam , ze odlotu na razie nie bedzie ... Dzis dowiedzielismy sie , ze : 1.Zbiorka na lotnisku ok 23:00 dzisiaj - do tej godziny jakis magik z turcji ma przyjecahc i naprawic samolot 2. Alfa zwroci nam koszty taksowek do domu etc 3.Alfa zwroci nam pieniazki za niewykorzystane dni 4,Alfa daje w prezencie 1 wycieczke fakultatywna do wyboru gratis Moje krotkie zdanei - biuro podrozy zachowuje sie ok - bo problemy techniczne nie leza w ich gestii - troche dlugo to w nocy trwalo tym bardziej , ze mamy male dzieci - ale mam nadzieje , ze dzisiejszej nocy bedzie lepiej... pozdro (prawie z Seal of Star) Odpowiedz Link Zgłoś
ulach77 Re: seal of star 28.08.08, 16:53 Witam, na początek pozdrawiamy serdecznie :)cała ekipa z Poznania jesteście super! Oboje z mężem i córką jesteśmy pogodnymi optymistami i wybierając Turcję i hotel Seal of Star kierowaliśmy się chęcią wypoczynku i relaxu a nie komentarzami na forum, jednym się podoba a innym nie. Jedyne co hotel mógłby poprawić to klimatyzacja w całym budynku, z tego co zauważyliśmy klima jest ale nie włączona, było by naprawdę super gdyby działała, z ciekawości przejrzeliśmy dokładnie ofertę hotelu i rzeczywiście jest w niej wyraźnie zaznaczone że klima jest w pokojach a nie w całym hotelu - więc nie czepiamy się, na przyszłość poczytamy przed wyjazdem a nie po :) poza tym jedzenie super, drinki raz mocniejsze raz słabsze wiadomo :) jeżeli ktoś chce może sobie zorganizować czas wg własnego uznania albo leniuchować cały dzień przy basenie, lub jeździć na wycieczki, może gdyby organizowano disco wieczorem, wystarczy 2 godzinki to hotel na pewno by ożył a ludzie z dziećmi tak jak my też mogliby się pobujać:)Brakuje również miejsca dla maluchów, kilka huśtawek załatwiło by sprawę. Jeśli chodzi o rezydentów - nam nie byli potrzebni aczkolwiek znajomi byli potraktowani jak intruzi. Jeżeli chodzi o opinię hotelu - ok, wszystko zależy od nastawienia i celu w jakim się przyjeżdża, jeżeli ktoś do szczęścia potrzebuje luksusowych marmurów i tego aby skakano obok niego to musi wybrać inny hotel (oczywiście za podwójną lub nawet większą cenę)Najbardziej denerwujący byli goście którzy od początku marudzili i "nakręcali" innych do składania reklamacji,po co sobie i innym psuć urlop? osobiście unikamy takich osób:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcines Re: seal of star IP: 196.205.21.* 29.08.08, 18:28 to tak , zeby zakonczyc moj udzial w tym forum doloze , ze za drugim razem po kolejnych przelozeniach lotu zrezygnowalismy z tego wyjazdu i 2 dni pozniej po naprawde zankomitej postawie AlfaStar znalezlismy sie w Tabie w Hiltonie , a po kolejnym dniu reszta nadplaty znalazla sie na moim koncie. to tyle, jesli chodzi o moja przygote z Seal of Star :0 rgds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: seal of star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 13:55 Pani Magora zadała sobie bardzo dużo trudu, aby tak dokładnie zacytować mój sławny komentarz, ale nie zadała sobie trudu, aby go odpowiednio zinterpretować. "Brak dyskoteki o której mowa w ofercie to pikuś"- oznacza, że to nic takiego w porównaniu z brakiem miejsca do posiedzenia...i była to odpowiedź na wypowiedź poprzedniej osoby, która brak dyskoteki poruszyła. Nadal nie mogę się doczytać, w którym miejscu narzekałam na moc serwowanych drinków. To forum zupełnie straciło sens, gdyż nikt nie może napisać nic negatywnego na temat hotelu. Zostanie on w odpowiednio złośliwy sposób zripostowany. Pani Magora robi z nas wyrodne matki, dyslektyków, brudasów, osoby niemiłe, malkontentów ...Nie tylko Ona wpadła na tak wspaniały pomysł, żeby za zabrudzoną pościel dać napiwek, tylko, że nam żaden burżuj nie napisał wcześniej, a nikomu chyba nie przyszło do głowy, że w jakimkolwiek hotelu każą płacić za pobrudzenie pościeli. Moje dziecko też pobrudziło pościel, sprałam ile się dało, wręczyłam mokrą sprzątaczce, przeprosiłam, a w autokarze czekałam jak na szpilkach, kiedy się do mnie przyczepią. Nic nie było, czyli to też kwestia osoby, która sprząta. Nie wiem czy Pani Magora urodziła się z tą uszczypliwością, nauczyła się jej na jakimś kursie, a może to pozostałość z czasów szkolnych? Najgorszą wadą ludzi nie jest wcale malkontenctwo, ale brak wyrozumiałości i tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magora Re: seal of star IP: *.chello.pl 23.09.08, 17:38 upór na przekór, odpowiedź niedojrzałych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: seal of star IP: *.mofnet.gov.pl 17.07.08, 08:19 Ten hotel napewno nie ma 5 gwiazdek! Są dwie windy a jedna się ciagle psuje i najgorsze,że obsługa nie mówi po angielsku. Tylko po rosyjsku, i wszystko pod Rosjan jest robione.... Jedzenie mają dobre jak na ich warunki, basen tylko do 18-stej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: seal of star IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.07.08, 08:43 > i wszystko pod Rosjan jest robione.... tylko ze tam rosjan nie ma .. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: seal of star IP: *.centertel.pl 25.07.08, 18:10 witam, właśnie wróciłam z urlopu, który spędziłam z rodziną w Seal of Star i muszę powiedzieć, ze jechałam tam lekko przerażona po tym jak czytałam Wasze posty i na szczęście miło się rozczarowałam. Oczywiście nie mogę powiedzieć, że wszystko było super ale jestem bardzo zadowolona z urlopu. Na pewno jest to hotel bardziej dla rodzin, które jadą wypocząć bo dla młodych co chcą poszaleć to raczej bym nie polecała :-)Ogólnie hotel w skali od 1-5 oceniłabym na 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harnasm Re: seal of star IP: *.chello.pl 30.07.08, 13:08 co ty piszesz kobieto,w hotelu jest 60% polakow Polecam wszyskim.Przezylem w raz z rodzina wspaniale i niezapomniane wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnora Re: seal of star IP: *.chello.pl 30.07.08, 23:07 pozostałe dwie windy bedą w bliźniaczym budynku :) jeśli chodzi o Rosjan, to niewielu ich widziałam w Seal of Star, natomiast na moje oko Polaków było najwięcej, jakieś 3/4 hotelu :)) trochę Turków, trochę Niemców i Holendrów, mało Czechów. Z obsługą można się dogadać nawet na migi, jeśli ktoś języków obcych nie zna. A poza tym bardzo chętnie i szybko uczą się polskiego, szczególnie widać to na animacjach. A propos wind... w budynku są faktycznie dwie windy, oszklone - jeśli się zatną, można pomachać ludziom na korytarzu :D:D:D Ktoś, na jakimś forum miał pretensje, że windy ciągle się zacinają...a wyraźnie jest napisane, że do windy może wsiąść 5 osób do 450kg. Jeśli wsiada więcej osób o większej wadze, winda się zatrzyma. Ludzie powinni czasami mieć pretensje o to, że im Bozia więcej rozumu nie dała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi Re: seal of star IP: *.chello.pl 30.07.08, 23:30 To prawda, windy psują się przez gości, którzy nie potrafią poczekać na następną, tylko robią nadbagaż. Raz tez się zaciełam w windzie, ale obsługa szybko nas wypuściła i było ok. A tak na marginesie, spacer od czasy do czasu po schodach nie zaszkodzi:) Polaków bardzo dużo, radzę unikać maruderów (mogą popsuć urlop:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz1967 Re: seal of star IP: *.system-sat.pl 03.08.08, 17:06 Witaj. No i co ja mam teraz napisać skoro razem z magnorą wszystko opisałyście? Nic dodać nic ująć. To były wspaniałe wakacje, dopiero sie skończyły a już by się tam chciało wracać. SUPER HOTEL, SUPER OBSŁUGA, SUPER TOWARZYSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!SUPER TURCJA!!!!!! Pozdrawiamy J,B,M. Ps. dla wszystkich wystraszonych recenzjami i bzdurnymi opiniami, głowa do góry jest SUPEROWO!!!!!!! Trafny wybór hotelu, życzymy udanych wakacji takich jak nasze :-) Odpowiedz Link Zgłoś