Gość: kielce2008 IP: *.chello.pl 01.03.08, 10:52 witam wyjeżdżamy na wczasy w połowie czerwca mój syn ma 6 lat i dość jasną karnację. nie mam pojęcia jaki numer faktoru mam zastosować. proszę o rady pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Velika Re: jaki factor do opalania?? IP: *.icpnet.pl 01.03.08, 15:32 Najwyższy dostępny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: jaki factor do opalania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 16:22 Za 1 razem jak bylam w Turcji smarowałam sie przez pierwsze dni jakims kremem powyzej 50 :) potem zaczelam schodzic do nizszych. Wrażliwe miejsca smarowalam 35 a mniej wrazliwe nizszym. Rok temu smarowałam sie caly czas 35:) Mam jasna karnacje. Trzeba uwazac by w poludnie nie przesiadywac w pelnym sloncu.1 wyjazd byl w czerwcu drugi we wrzesniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: jaki factor do opalania?? 02.03.08, 10:47 a co dla 9 miesięczniaka? słyszałam coś o blokerach, ale nie wiem, co jest bardziej skuteczne, gdzie takie kremy dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: jaki factor do opalania?? 02.03.08, 21:40 Ja na początku (parę dni) smarowałam dzieci (wtedy 6 lat i 17 miesięcy) 35 chyba, potem 24, potem 15. Ostanie dni 8. W tym roku 35 będę stosować tylko w pierwszy dzień potem coraz mniejsze a ostatni tydzień to 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara123 Re: jaki factor do opalania?? IP: *.promax.media.pl 08.03.08, 16:14 Wszystko zależy od tego jak długo będzie przebywał na słońcu i czy ma wrażliwą skórę. Mój syn też ma jasną karnację, na początku stosowałam F 25, w drugim tygodniu 15 wystarczyło w zupełności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: jaki factor do opalania?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 19:01 Ja bym sie z tym nie zgodzila...Najlepiej pojsc do lekarza i sie spytac. Przy 35 i przy czestym smarowaniu i tak sie spieklam. Dobrze miec ze soba balsamy po opalaniu albo pantenol Odpowiedz Link Zgłoś