Dodaj do ulubionych

poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris

31.03.08, 20:47
Dostałam niespodziewany dodatkowy urlop we wrześniu i postanowiliśmy jechac w
tym roku dwa razy za granicę.jako druga wypadła Turcja,a że troszkę sie
wykosztowaliśmy na Egipt to nie dysponujemy dużym kapitałem.Mam,więc
prozbę,czy możecie polecic mi niedrogi,ale w miarę fajny hotel w pobliżu
Marmaris.Wiem od znajomych,że to jednak dośc drogi kurort.Czy trzy gwiazdkowe
hotele w Turcji są naprawdę nieciekawe???Czy możecie podac mi konkretne hotele
i ich ceny w przybliżeniu?Wybieramy sie na tydzień.opcja chyba HB,bo wiadomo
taniej)))
Obserwuj wątek
    • jagoda-naj Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris 31.03.08, 22:14
      Jak na razie przejrzałam katalog biura podrózy WEZYR i wybrałam trzy tanie
      hotele /wszystkie z opcjami All Inclusive i ceną od 1550zł do 1660zł/.Są to
      1.SUN MARIS 2.ADLER 3.MYRA. Który jest najbardziej godny polecenia?Czekam
      mimo wszystko na jakies propozycje.
      • Gość: Gość Ewa Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris IP: *.chello.pl 02.04.08, 20:50
        Byłam w zeszłym roku (w sierpniu) w hotelu Adler. To naprawdę fajny
        hotel - choć dość skromny jeśli chodzi o wyposażenie. Za to
        usytuowanie hotelu jest b.dobre, bo i do centrum Marmaris można
        śmiało przejść pieszo (idzie się ok. 15-20 min.),i do Icmeler
        (cudnego!!!) blisko - można tam dojechać dolmuszem (to takie busiki,
        które regularnie kursują po Marmaris) - a jedzie się ok. 10 min.
        Ponadto restauracja hotelowa serwuje pyszne jedzenie - wszystko jest
        zawsze świeże, jest tego sporo i jest urozmaicone.
        Myślę, że śmiało można polecić ten hotel osobom, które nie
        nastawiają się na komfort, lecz decydują się na nieco skromniejsze
        warunki - za to za nieduże pieniądze.
        Minusem hotelu Adler może być dla kogoś (dla nas nie był) mały basen
        hotelowy, z niedużą ilością leżaków.
        Co do pozostałych hoteli, to w żadnym z nich nie byłam - choć pewnie
        je widziałam, bo w Marmaris jest mnóstwo hoteli, a ja jeżdzę tam od
        trzech lat - w zeszłym roku nawet dwukrotnie. Chyba mogę powiedzieć,
        że znam to miasto już dość dobrze.
        Gdybyś chciała dowiedzieć się czegoś więcej o hotelu Adler (3*), to
        służę informacjami, a nawet może zdjęciami. Pozdrawiam.
        • jagoda-naj Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris 02.04.08, 22:33
          poproszę zdjęcia)))
          • Gość: Gość Ewa Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris IP: *.chello.pl 03.04.08, 21:27
            Dobrze, podaj adres e-mail, to prześlę Ci kilka zdjęć hotelu Adler.
            Pozdrawiam. Ewa
        • ja.aga74 Marmaris 02.05.08, 09:07
          Witaj,
          napisałaś,że znasz dość dobrze Marmaris,napisz proszę z jakiego
          biura warto na miejscu wykupić wycieczki (Rodos , Efez, rejsy po
          morzu, Dalman) i gdzie można zjeśc coś pysznego, gdzie na zakupy?
          Wybieram się tam w czerwcu (do hotelu Posejdon) i prawdę mówiąc
          niewiele jest o Marmaris w przewodnikach na forach. Będe wdzięczna
          za informacje.
          Pozdr.
          • monia19801 Re: Marmaris 27.06.08, 13:38
            Witaj!
            czy byłaś juz może w Poseidonie, ja sie tam wybieram 7 lipca 2008, bede
            wdzieczna za info!
            pozdrawiam!!!
            • Gość: kalka Re: Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 13:01
              byłam w hotelu Poseidon w zeszłym roku w sierpniu.Hotel jest dobry,kuchnia
              wspaniała,nie ma porównania do tej serwowanej w hotelu tej samej klasy w
              Bułgarii. Poseidon ma przeszkloną windę, przez ściany której widać morze.
              Niestety plaża hotelowa to skrawek piasku na którym stoi leżak przy leżaku,za
              to bezpłatne.Jest i hotelowy basen przy którym trzeba zajmować miejsce chyba
              jeszcze przed śniadaniem.Mają tam też basen kryty,ale tam nie byłam.200 metrów w
              prawo od wyjścia z hotelu jest plaża publiczna,tam jest o wiele luźniej.Blisko
              jest też supermarket w którym ceny są naprawdę niskie.Jeśli pójdziecie w
              kierunku portu to możecie zrobić naprawdę atrakcyjne zakupy.Ciekawe buty i inne
              wyroby ze skóry,która w Turcji jest bardzo dobrej jakości.Polecam też kebab w
              Marmaris oraz turecką kawę i napój z jogurtu - airan.To jest naprawdę przeżycie
              kulinarne :-) Wracając do hotelu-Posedon jest naprawdę dobrym wyborem. Obsługa
              hotelowa bardzo miła.Nie mogłam w zeszłym roku znaleźć żadnych opinii o tym
              hotelu.Rezydentka tam na miejscu powiedziała mi że to akurat plus,bo zazwyczaj
              ludzie piszą opinie kiedy są niezadowoleni z pobytu.:-) Także zazdroszczę i
              życzę udanego wypoczynku.
          • malena99 Re: Marmaris 22.01.15, 13:08
            Hej, tu Malena, ja polecam Beşem Travel, biuro które działa już od wielu lat w Marmaris, a teraz też stawiają na polskiego klienta. Można sobie poczytać o samym kurorcie i wycieczkach na ich stronie pl.excursionmarmaris.com/ . Poza tym mają najniższe ceny i bardzo fajna przewodniczkę. Polecam ! Uwielbiam Turcję i co roku jeżdżę w inne miejsce. W zeszłym roku było to Marmaris. I akurat z tego kurortu wybrałam się na wycieczki (hurtem : ) bo jak byłam w Bodrum, to wszędzie było tak daleko. Przez internet znalazłam fajną stronę tego lokalnego biura Beşem Travel, gdzie poczytałam sobie o Marmaris i wszystkich dostępnych wycieczkach. W tym roku chcę jeszcze raz odwiedzić Marmaris i oprócz wycieczek ( coś mi tam jeszcze do zobaczenia zostało ! Turcja pod tym względem zawsze zaskakuje :) to mam zamiar wypożyczyć samochód i objechać te piękne okolice , bo Marmaris przeszłam w szesz i wzdłuż ! A jest to spore miasteczko, już sama główna ulica z promenadą biegnącą nad brzegiem się ciąągnie i ciąągnie. No i już czekam z utęsknieniem na nocne spacery pod zamkiem w marinie. Coś czego nie mam patrząc przez swoje okna to widok kołyszacych się u brzegu morza luksusowych jachtów! Pomarzyć dobra rzecz ! ;) Poza tym znów zanurkuję, po raz pierwszy skusiłam się w zeszłe wakacje, właśnie w Marmaris i choć byłam przerażona, a oczy miałam większe niż te ryby tam pływające ! …. to podwodny świat odwiedze ponownie…tak jak i z resztą piękne Marmaris!
          • polskiturek Polskie Lokalne biuro Marmaris 30.05.15, 11:06
            Witam !
            Pomogę Wam w wyborze i zorganizowaniu wycieczek fakultatywnych.
            Wielu Polaków skorzystało z atrakcyjnej oferty biura, które znajduje się w Marmaris.

**Polski Turek-Polonista** (jedyny Turek w Marmaris mówiący po polsku. Biuro znajduje się w Marmaris bardzo blisko polskich hoteli)
            POLSKA OBSŁUGA :)
            PRAWDZIWA INFORMACJA O TURCJI I WYCIECZKACH..
            www.marmaris-wycieczki-fakultatywne.pl
            Zaprasza
        • pysia.w Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris 02.05.08, 10:52
          Witam!
          Mogę poprosić (w miarę możliwości) o kilka zdjęć hotelu Adler na konto gazetowe
          (pysia.w@gazeta.pl). Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      • jagoda-naj Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris 02.04.08, 22:35
        przepraszam zaszła pomyłka-zamiast hotelu SUN MARIS,mam na myśli hotel CLUB PALM
        • Gość: moniaczek Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 20:25
          jaka jest pogoda w Marmaris we wrzesniu i w I-szej polowie
          pazdziernika?
          Poradzcie
          • jagoda-naj Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris 03.04.08, 21:28
            podaje meil beatkaslawek@o2.pl
          • Gość: Gość Ewa Re: poleccie niedrogi ,fajny hotel w Marmaris IP: *.chello.pl 03.04.08, 21:28
            Napewno jest jeszcze ciepło, we wrześniu nawet bardzo ciepło.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka