Dodaj do ulubionych

Pammukale- ważne pytanie

IP: *.chello.pl 06.05.08, 19:46
Czy w te wakacje Pammukale będą udostepnione dla zwiedzających ?
Co jakiś czas słyszy się informacje, że turyści bardzo je niszczą i
że mają je "zamknąć"
Rozważam wczasy w Bodrum ( w lipcu) i jedną z ważniejszych
spraw "za" jest wycieczka właśnie do Pammukali.
Bardzo proszę o sprawdzone i pewne informacje :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: gtw Re: Pammukale- ważne pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:23
      "Pammukale" się nie odmienia, to nie liczba mnoga...

może daruj sobie tę wycieczkę...
      • pariss1 Re: Pammukale- ważne pytanie 06.05.08, 20:34
        Jak już bedziesz tak blisko to nie ma co sobie darowac. Zobaczysz na
        miejscu, ale nie sadze żeby zamkneli. Pewnie głosno byłoby nawet u
        nas w tv. Także dodatkowe pieniadze na ta wycieczkę się przydadza.
        • Gość: ewcia Re: Pammukale- ważne pytanie IP: *.chello.pl 06.05.08, 21:15
          Każdy tour operator ma Pamukkale jako wycieczkę fakultatywną.
          Chyba jakby nie było takiej możliwości to by nie opisywali w
          katalogach ?
          • deoand Re: Pammukale- ważne pytanie 06.05.08, 21:19
            jeśli są w Katalogu to korzystaj bo pewno niedługo naprawdę
            zamkną - druga wycieczka to Kapadocja i chwatit ..
      • ewatr Re: do gtw 06.05.08, 21:18
        Gość portalu: gtw napisał(a):

> >
        > może daruj sobie tę wycieczkę...

A może ty daruj sobie bycie wredną istotą ?????????
        • ewatr Re: do gtw 06.05.08, 21:22
          jak nie masz nic mądrego do powiedzenia ( napisania) to może DARUJ
          SOBIE takie "dobre rady"
    • ewatr Re: Pammukale- ważne pytanie 06.05.08, 21:33
      Autor: Gość: mania281 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 15:36

"Bylismy tam w zeszłym roku i Pamukkale juz sa zamknięte dla
      zwiedzających na jakies 10 lat aby sie odnowiły węc i tak ich nie
      zobaczycie z bliska skoda zatem pieniedzy wydawac na tą wycieczkę".

Upsss....- następna zrobiła liczbę mnogą :-)
      • Gość: gtw ewuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 21:36
        jak to mówią: nie wcinaj się między wódkę i zakąskę, bo potem zgaga
        zostaje...
        • ewatr Re: gtw 06.05.08, 21:40
          chyba właśnie jesteś w trakcie wódki i zakąski ...........
          • Gość: gtw ewuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 21:54
            pal kapcie i smaruj do wyrka bo małżonek się wkurzy i pammukalów w
            te wakacje nie zasponsoruje...
            • ewatr Re: gtw 06.05.08, 22:02
              Poziom twojej inteligencji mnie powala.....
              No i to teorie o sponsoringu w rodzinie- brawo brawo!!!!!
              Na prawdę wiele wniosłeś/aś do tego wątku..... :(
              • Gość: gtw ewuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 22:21
                i wiedzisz co się stało, Abdul z baru przy basenie straci wielką
                przygodę tego sezonu...

a wystarczyło zrobić kanapki, umyć włosy i zrobić raz w życiu mężowi
                to o czym tylko marzy oglądając w pracy filmiki podesłane przez
                kumpli...

załóż jutro ciemne okulary, ma być słonecznie więc się nie
                wyróżnisz, hehe...
                • ewatr Re: gtw 06.05.08, 22:43
                  Teraz już rozumiem dlaczego o Polakach- turystach krążą złe opinie-
                  PRZEZ TAKICH JAK TY !

Ograniczony PROSTAK !

p.s. A z tymi filmikami to z własnego doświadczenia piszesz ???
                  Po co pytam- oczywiste, że tak.
                  Normalnie ludzie w pracy pracują, a nie zajmują się świństewkami.
                  No ale co ty możesz o tym wiedzieć.............
                  • Gość: maciek Re: gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 06:42
                    ewatr napisała:
                    > p.s. A z tymi filmikami to z własnego doświadczenia piszesz ???

On w tych filmikach gra... Tego co głową potakuje :P
                  • ewela_1977 Re: gtw 07.05.08, 07:18
                    ludzie odrobinę kultury!!!!!
                    • Gość: maciek Re: gtw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 08:13
                      Masz ewela rację, zniżamy się do poziomu gtw, przepraszam. Ale ponosi mnie
                      czasem. Jakby ktoś tu moderował, to nie musiałoby mnie ponosić.
                      • Gość: gość07 Re: gtw IP: 83.238.13.* 07.05.08, 08:23
                        do poziomu gtw nie da się zniżyć- nikomu....
                        • Gość: mania281 Re: gtw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 11:18
                          Bylismy w zeszłym roku w Turcji i włsnie był to ostatni rok dla
                          zwiedzających wiec naprawde szkoda kasy wydawac na tą wycieczke a
                          moząna w zamin jechac na inną. Zamykaja je na 12 lat by sie
                          odnowiły.
                          • Gość: han Re: gtw IP: 67.228.215.* 07.05.08, 14:11
                            Bardzo ciekawe. Byłem w Pamukkale w zeszłym tygodniu i nie ma najmniejszych
                            problemów ze zwiedzaniem. Może trawertyny nie wyglądają tak jak na zdjęciach z
                            lat 90, ale i tak moim zdaniem jest to pozycja obowiązkowa dla zwiedzających
                            Turcję.
                            Będąc w Pamukkale zdecydowanie polecam odwiedzić Hierapolis - starożytne miasto
                            i nekropolia powyżej tarasów.
                            • Gość: Dunia Re: gtw IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.05.08, 15:58
                              Właśnie dziś wróciłam z Turcji i dwa dni temu oglądałam te piękne
                              tarasy. Nie będą ich zamykać, a jedynie ograniczą
                              niszczącą "aktywność" zwiedzających. Wcale nie żałuję, że zobaczyłam
                              ten cud natury i innym też polecam.
                              • deoand Re : do ewcii 07.05.08, 16:06
                                Skoro koleżeństwo forumowe pisze , że można jechac to nie
                                trac czasu i jedź jak masz możliwośc ...
                                ... nie wiem jak długo bedziesz w Turcji - jeśli tylko tydzień
                                to mimo , ze optuje za Pammukale to należało by sie zastanowic
                                nad Kapadocja wtedy .. tu i tu nie dasz rady przez tydzień
                                ale jeśli będziesz dwa tygodnie to obie wycieczki konieczne
                                pzdr deo
                                • Gość: ewcia Re: do deoand i innych życzliwych ludzi :-) IP: 83.238.13.* 07.05.08, 16:18
                                  Bardzo dziękuję za pomoc i dobre rady :-) :-)
                                  Będę w Turcji (20 km od Bordum) 2 tygodnie.
                                  Mam ochotę na kilka fajnych wycieczek tylko zastanawiam się jak
                                  zniesie je moja 6-letnia córeczka (będziemy 26.06- 10.07).
                                  Jak macie jakieś pożyteczne porady - bardzo proszę (byli nie takie
                                  jak..... "wiadomy gość :-(
                                  • deoand Re: do deoand i innych życzliwych ludzi :-) 07.05.08, 16:49
                                    Jeszcze raz na koniec ja ...
                                    niestety oprócz moralnego wsparcia w sprawie córki ci nie pomogę
                                    to zalezy jak córka znosi podróże i upały ..
                                    i nie wiem jakie biura z wycieczkami fakultatywnymi są w Bordum -
                                    ja byłem w Alanii a tak w ogole na objazdówce Triady i była z
                                    nami dziewczynka chyba z 6 lat i dobrze sobie dawała rade .
                                    przynajmniej takie sprawiała wrażenie ...

W Pammukale to jest basen Kleopatry to przynajmniej sobie
                                    córka z Toba oczywiście trochę się popluskacie a Kapadocja to
                                    wycieczka dwudniowa albo nawet trzy dniowa to myśle że córka
                                    też sobie da radę .
                                    autokary sa klimatyzowane tylko musisz jechac z wiarygodnego
                                    biura .. poszperaj na forum - chyba cos było o
                                    fakultetach z Bordum ...

powodzenie jakos sobie dacie rade i miłego odpoczynku -
                                    jeszcze został hammam czyli łaźnia turecka i jakis statek
                                    piracki - to sie chyba córce spodoba

bo tak naprawdę to ogladanie kamieni to dla dzieci raczej
                                    kiepska atrakcja

pzdr deo - juz naprawde kończę
                                    • Gość: gtw widzę, że moja popularność rośnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:27
                                      wśród turystów masowych, hehe...

ewcia se nakręciła kółeczko wsparcia i wzajemnej adoracji...

cóż, wracając do Pammukalów, w tym wszstkim warte jest zobaczenia w
                                      zasadzie tylko Hierapolis i nekropolia, BTW niech ewcia nie myli
                                      grobowców z piwniczkami na kartofle...

basen Kleopatry, w którym pluska się 10000000 ludzi z tego duża
                                      cześć z egzemami i innymi grzybicami, bo podobno woda ma lecznicze
                                      wlaściwości, życzę przyjemnego pluskania hehe...bystrzejsi wybierają
                                      noclegu w hotelu z gorącymi basenami...

same tarasy poszarzałe i mające zero wyglądu znanego z pocztówek...

ogołem strata czasu, radzę Kapadocję, to naprawdę warte jest jazdy
                                      tych 500 km...

tarasy są zszarz
                                      • deoand Re: widzę, że moja popularność rośnie 07.05.08, 20:57
                                        gtw .. nawet jesli masz racje to Pamukkale to po prostu
                                        standart - trzeba zobaczyc i koniec tak samo jak i Kapadocję ..

kapałem sie w tym basenie i syfa nie dostałem .. w hotelu
                                        drobny środek odkażający doustnie i wszelkie syfy znikaja
                                        natychmiast a co sie pływało - no to szumne słowo tam gdzie
                                        pływała Kleopatra to sie pływało .. zdjecia sa i nawet film
                                        tez pzdr deo
                                        • Gość: ewcia Re: Wycieczki IP: 83.238.13.* 08.05.08, 11:02
                                          Dzięki deoand za kolejne przydatne info ;)
                                          Byłam w Turcji (Alanya) 7 lat temu, ale wtedy "zaliczyłam" rafting,
                                          rejs statkiem + pływanie na pełnym morzu, super wycieczkę z
                                          tureckiego biura podróży do Aspendos, a także wycieczkę w góry ze
                                          zwiedzaniem podziemych jaskiń (pewnie jakoś się to fachowo nazywa,
                                          ale niestety nie pamiętam- mam nadzieje, ze nikt mnie a chwilę
                                          nie "zrówna z ziemią". Zeszlismy tez Alanyię wzdłuż i wszerz-
                                          dotarliśmy tam, gdzie na pewnie 99% turystów się nie wybiera i ....
                                          było super!!!!!
                                          Mam nadzieję, że teraz będzie równie fajnie, ale oczywiście muszę
                                          zwiedzić te "obowiązkowe punkty", bo nie wiem czy i kiedy jeszcze
                                          się do Turcji wybiorę
                                          • Gość: Ania Re: Wycieczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 13:40
                                            Pammukale robi naprawde wrazenie bylam tam niedawno kapalam sie w
                                            basenie Kleopatry i nie mialam zadnego problemu ani grzyba ani
                                            innych podobnych. Tarasow nie zamkna poniewaz od paru lat prowadzone
                                            sa prace nad ratowaniem ich nie mozna sie kapac wtarasach. wystarczy
                                            przejsc sie troche w prawa strone to znajduja o wiele piekniejsze
                                            piekne fotki o zachodzie slonca Polecam naprawde!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka