rpt5 23.05.08, 19:50 Jakie waluty można wypłacać w banomacie w Turcji? Czy Euro i dolary też? Z góry dziękuję za wszystkie porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gtw Re: Bankomaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 20:33 jakie waluty można wypłacać w Polsce??? euro i dolary też??? Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Bankomaty 23.05.08, 20:41 W niektórych tureckich bankomatach można wyciągać gotówkę w euro, zazwyczaj w większych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Bankomaty 23.05.08, 21:02 Już sobie przypomniałam, bank, który umożliwia wypłatę w obcej walucie to HSBC. Oto strona z listą bankomatów w Turcji: www.hsbc.com.tr/eng/branches_atms/branches/atm_list.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aisoz Re: Bankomaty IP: *.limes.com.pl 23.05.08, 21:32 W 2007 roku byłam w Side. Wypłacałam pieniądze w bankomacie obok antycznego amfiteatru i miły zaskoczeniem było to ,że miałam 3 opcje waluty do wyboru: liry tureckie dolary euro Wybrałam dolary bo się wtedy bardziej opłacało. niestety nie wiem czy każdy bankomat w Turcji ma te 3 opcje. pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Bankomaty 23.05.08, 21:36 Nie każdy bankomat ma taką opcję, przykładowo na stronie banku, do której link podałam powyżej, jest zamieszczona lista bankomatów. Tylko bankomaty oznaczone symbolami euro czy dolara dają nam taką możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
rpt5 Re: Bankomaty 24.05.08, 15:27 Dziękuję za informacje, jak się okazuje moje pytanie miało sens. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś