Dodaj do ulubionych

Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był?

02.06.08, 14:44
Witam. Czy ktoś był w tym hotelu i może podzielić się wrażeniami? Szczególnie interesuje mnie czy wszystkie pokoje mają widok na morze (ewentualnie jakiej wysokości napiwek może pomóc w tej sprawie) i czy na plaży jest wystarczająco dużo leżaków. Plaża jest duża (co zresztą widać na zdjęciach), ale dowiedziałam się w BP, że korzystają z niej również goście sąsiedniego hotelu. Ciekawa jestem również, czy bywa tam dużo Rosjan, na których maniery wszyscy tak narzekają. Ja lecę za kilka tygodni z Itaką. Po powrocie chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Z góry dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Belze Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.jmdi.pl 27.06.08, 12:07
      Witam, kiedy dokladnie lecisz? Ja rowniez sie wybieram z dziewczyna 6-20 sierpien.

Pozdrawiam
      Kamil
      belze99@wp.pl
      • malatya Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? 11.07.08, 15:48
        Ja już wróciłam;-) A hotel polecam.
        • isabeau Do Malatya 11.07.08, 19:59
          Fajny masz nick - ciekawe skąd? :)
          • malatya Re: Do Malatya 14.07.08, 17:05
            ...z Turcji;-)
      • Gość: weridiona Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:27
        PS- byłam od 13-21 sierpień, jakoś tak :)
    • Gość: kasia Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.plock.mm.pl 11.07.08, 20:36
      za pokój z widokiem na morze trzeba dać 40-50 euro,większośc
      rosjanie,
      z leżakami jak o 6 rano rzucisz ręcznik nie ma kłopotu.
      • malatya Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? 14.07.08, 17:02
        To chyba coś się zmieniło od czerwca br. Ja za pokój z widokiem nic nie dopłacałam. Najpierw dostaliśmy ciasny pokoik z widokiem... na ulicę, ale wróciliśmy do recepcji i miły pan zamienił nam go na większy pokój z widokiem na basen i morze na trzecim piętrze - bez żadnych dopłat. Kilka innych osób też zmieniało pokój w tym okresie, również nic nie dopłacając.
        Jeśli chodzi o leżaki, to polecam nawet zostawienie ręczników na stałe na wybranych leżakach - nie zginą a miejsce pewne. Nie jest to może najlepszy zwyczaj, ale skoro nie ma innego wyjścia... Widziałam parę starszych Niemców, którzy mieli zarezerwowane 4 leżaki - 2 na plaży i 2 w cieniu, w ogrodzie, a i tak pół dnia spędzali gdzieś na terenie hotelu, a leżaki stały puste - niestety zdarzają się i tacy "goście".
    • Gość: mati Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.toya.net.pl 12.07.08, 11:43
      witam!!!w tą środe wybieram sie do hotelu top z itaką mam do panie pytanie
      dotyczące basenu czy są jakieś zjeżdżalnie czy nie bo w katalogu czytałem że
      była budowa 2 basenu ze zjeżdżalnia wodna czy jest cos takiego czy nie zgory
      dzieki!!
      • malatya Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? 14.07.08, 16:53
        Zgadza się - jest drugi mały basen z niewielkimi zjeżdżalniami - 4 "proste" i 1 "kręta", ale korzystają z niego głównie dzieci - płytka woda. Przy tym baseniku są również leżaki i raczej nie ma tłoku, ale jest czynny, o ile dobrze pamiętam, tylko w godz. 10-12 i 14-16, czy jakoś tak. Obok jest wydzielony jeszcze płytszy basenik dla najmłodszych z zupełnie malutką zjeżdżalnią.
    • Gość: Aga Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 13:03
      I jak pobyt w tym hotelu? Jesteście zadowoleni z obsugi, z wyglądu
      pokoii? Spotkałam się z różnymi opiniami.
      • Gość: honzik Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 15:32
        opinie są różne bo ludzie są różni. Spędziłem w tym hotelu 7 wspaniałych dni i
        nie mogę nic złego napisać. Jak dla mnie hotel zasługuje na swoje 4*. Jedynym
        może mankamentem jest słaba znajomość angielskiego przez obsługę. Płynnie za to
        władają niemieckim i rosyjskim. Pokoje jak to pokoje hotelowe. Schludne, czyste,
        z niezbędnym wyposażeniem.
      • malatya Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? 18.07.08, 13:39
        Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pokoje są czyste, odnowione, ładne. Obsługa sympatyczna, jedzenie bardzo smaczne i różnorodne. Jedyny minus to problem z miejscami na plaży, jak już pisałam wyżej, ale i na to są sposoby... Zdecydowanie polecam ten hotel.
        • Gość: Karolina Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.toya.net.pl 22.07.08, 18:20
          Baaaaaardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz..;] czy w pokoju lub chociaz w
          hotelu jest żelazko?
          • malatya Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? 24.07.08, 17:03
            W pokoju na pewno nie ma. A w hotelu - nie mam pojęcia, bo nie potrzebowałam, ale nie słyszałam nigdy o tym, żeby hotele oferowały żelazka gościom...
    • Gość: N. Re: Hotel Top 4*, Incekum IP: *.net.fone.pl 07.08.08, 21:22
      Pokoje nie wszystkie sa z widokiem na morze, napiwek nic tutaj nie
      da, na plaży nie zbyt dużo leżaków trzeba wstawac codziennie rano i
      je sobie zajmowac najlepiej przed 6 bo pozniej nie ma szans, plaża
      jest strasznie mała, rosjan nie było zbyt dużo najwięcej niemców,
      kultura niemców jest tam straszna uwazaja sie za władców ziemi i
      robią co im sie tylko podoba. obsługa hotelu jest bardzo leniwa i
      nieuprzejma. Restauracja ani hol nie sa klimatyzowana jest tam
      duszno i gorąco, w pokojach jest klimatyzacja ale jest ustawiona i
      nie mozna jej zmienic. jeden plus to jedzenie bo jest typowo
      europejskie. Pozdrawiam N.
      • Gość: Kaśka Re: Hotel Top 4*, Incekum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 14:18
        Lecę 13.08.08 z Itaki chciałałabym dowiedzieć się jak jest pod
        względem czystości ,jak często są sprzątane pokoje, i czy nasi
        piloci są w porządku ,potrafią pomóc w razie potrzeby czy trzeba
        samemu sobie radzić w jakiś ewentualnie trudnych sytuacjach . (Oby
        ich nie było) Na jaką wycieczkę warto jechać, a które są męczące że
        poprostu nie warte zachodu.Czy jak wypożyczymy samochód to na
        własną rękę damy radę zwiedzić jakieś fajne miejsca czy lepiej
        busem albo z biura. Jesteśmy trochę po 50-ce i takie ganianie w
        upały po górkach z młodymi i prężnymi to już chyba nie dla nas ,
        dlatego pytam o samochód . Czy sami spokojnie samochodem możemy coś
        zwiedzić. Pozdrawiam wszystkich wyjężdżających do Turcji i nie
        dajmy się Niemcom podobno czują się jak Państwo na włościach.
    • Gość: karo24 Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.3s.pl 17.08.08, 17:13
      Witam ja tydzien temu z tamtąd wróciłam i uważam że to była porażka a nie
      wakacje.Hotel może i jest ładny ale nic wiecej zero imprez ,animacje raz w
      tygodniu a do tego walka co rano o leżaki , a jakiscw.. co roznosi materace
      zabiera je juz o 16 -po prostu jakas paranoja a i do tego obsługa tylko patrzy
      jak tu jakies młode miesko dorwac.Pokoje sa ok ale klima nie wydala.Nie polecam
      a przede wszystkim z itaki bo rezydentki to jakies niekompetentne sieroty np p.
      Bensz.Pozdrawiam zycze ciekawszego wyboru np hotel pegasus tylko kawałek dalej
      • Gość: gabis86 Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: 85.232.233.* 18.08.08, 17:15
        a opisach hotelu napisane jest ze jest suszarka w łazience.. jest
        rzeczywiscie ?
        • Gość: belze Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.static.qsc.de 21.08.08, 10:58
          nie jest tak źle jak wszyscy opisują, niedługo gdzieś umieszczę moją
          szczegółową opinię. posilki dobre, ale faktycznie monotonne, od
          czasu do czasu polecam wyskoczenie do knajpki na obiad; suszarka
          jest w pokoju, obsługa ok, aczkolwiek ciezko sie z nimi dogadac nei
          znajac niemieckiego.
          wczoraj wrocilem z 2tygodniowych wakacji - pobyt udany :)
      • Gość: Weridiona Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:24

No właśnie, rezydentki wyjątkowe sieroty. Osobiście cały dzień wylegiwałam się
        na plaży ?(tej obok), a w hotelu tylko spałam i tak chyba każdy by robił, wtedy
        nie ma problemu.
    • Gość: Weridiona Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 09:21
      Byłam, mnie sie podobało, już pewnie po twoim wyjeździe, to napiszę dla
      przyszłych pokoleń:
      Co prawda chodziłam na plażę dalej, tam było zdecydowanie czyściej, ta hotelowa
      cała w kamieniach itp. Słyszałam także o kradzieżach z balkonu, radzę wiec
      uważać. Są pokoje z widokiem "ulicę", te z widokiem na basen i te, z widokiem na
      morze. W hallu nie ma klimatyzacji, ale wcale tam nie chodziłam, więc tym się
      nie przejmowałam. Nie ma polskich stacji telewizyjnych, tylko niemieckie i
      tureckie, i kiedy pokojówka sprząta pokój zawsze odłącza kabelek od telewizora,
      nie wiem czemu... Dziwne jest to, ze tam wszyscy gadają po niemiecku (obsługa) i
      trudno się dogadać po angielsku... Poza tym wszystko okey :)
      • Gość: rzoczarowany Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.bb.online.no 16.09.08, 23:32
        a ja juz nigdy nie chce do turcji a jesli juz to na pewno nie do hotelu top
        brrrrr....
        • Gość: GP Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: 165.72.200.* 25.09.08, 15:29
          Nie przesadzaj "Rozczarowany".
          Turcja jak Turcja , ma swoj klimat i kulture.
          Hotel nie dla amatorow zycia nocnego, mozna w nim naprawde odpoczac.
          Hotel po remoncie, bardzo czysto.
          Polecam
          • Gość: Kaska Re: Hotel Top 4*, Incekum - czy ktoś był? IP: *.centertel.pl 25.09.08, 21:59
            Właśnie wróciłam .Nigdy więcej do Turcji.Byle gdzie, aby dalej od tych
            natrętnych ,targujących się o duperele Turków.Hotel jak hotel liczyłam na coś
            więcej.Śniadania koszmarne, obiad i kolacja względne ale już pod koniec jadłam
            tylko pizzę bo na inne wynalazki nie mogłam patrzeć.
            Klimatyzacja do niczego ustawiana wszędzie jednakowo chociaż termometry
            wskazywały w naszym pokoju 17 stopni u znajomych 22 a upał w obu pokojach nie do
            wytrzymania -sauna za darmo, w nocy specjalnie wyłączali światło na kilka minut
            po to aby kto ma mocny sen i w nocy się nie budzi nie włączał jej i spał
            spokojnie bez klimy do rana . To taka oszczędność. A rano jak się wstawało-
            koszmar nie było czym oddychać.Cholera , że człowiek za własne pieniądze musi
            się tak mordować.Pozdrawiam.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka