Gość: żaba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 09:47 jw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartek742 Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 05.06.08, 14:42 Ja nie wróciłem wprawdzie, ale też się wybieram (11.06) i też mnie to interesuje - zwłaszcza czy był problem, aby najpierw mieć objazd a potem wypoczynek oraz jak było w hotelach podczas objazdu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.plock.mm.pl 06.06.08, 23:37 cx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darler Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:46 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: 80.54.43.* 09.06.08, 16:54 na to czy najpierw będzie zwiedzanie czy wypoczynek nie masz niestety wplywu. Wprawdzie bylam w zeszle wakacje i udalo sie w pierwszym tygodniu zwiedzic Turcje, ale bez wzgledu na to, bylabym i tak zachwycona. Fantastyczna podroz, swietnie zorganizowana, bardzo kompetentny przewodnik. Pytajcie o szczegoly. Odpowiem na tyle, na ile bedzie w stanie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskamonika Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 11.06.08, 16:48 JA BYŁAM W UBIEGŁYM ROKU. JEŻELI MASZ PYTANIA PISZ niebieskamonika@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A i J Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.as.kn.pl 16.06.08, 23:07 Stary zapomnij o odpoczynku w wakacje jeżeli wybierasz się na objazdówke z Triadą. My bylismy rok temu i pierwszy tydzień, cześc pobytowa, była super - hotel, jedzenie atrakcje. Byliśmy na raftingu, rejsie po 12 wyspach i łaźni tureckiej, codziennie spacery i wypoczynek na powietrzu. Natomiast druga część objazdowa (a miała byc to pierwsza część jak zapewniano nas w biurze)była męcząca i spędzona głównie w autokarze. Czasami w ciągu dnia podróż zabierała 10 godzin, a zwiedzanie 2 godziny, W ciągu tygodnia przejchalismy ponad 3 tys km!! Pobudka była z reguły między 4 a 7 rano (mało odpowiednia pora na wstawanie w wakacje:)) Standard hoteli pozostawie wiele do życzenia. Pokoje brudne, z karaluchami i innym robactwem (spalismy przy zapalonym świetle). Łazienki miały mikroskopijną wielkośc - mozna było jednocześnie siedzieć na kibelku, myć zęby i brać prysznic :) Na objazdówce wersja HB oznacza postoje na obiad za 5 eur (styl McDonalda) w miejscach wybranych przez pilota/Triade. Podsumowując byl to nasz pierwszy i ostatni raz na objazdówce. Była to strata czasu w wakcje, bo zamiast bawic sie i odpoczywać na świeżym powietrzu, siedzieliśmy w blaszanej puszcze, nie wiedząc juz gdzies dac spuchnięte nogi. Kup sobie podgłowek do autokaru, bo szyja po kilku godzinach podróży boli. Większa cześc ludzi w autokarze tak właśnie odbrała ten wyjazd, wiec nie jest to tylko nasze zdanie. Wielu z nas złozyło reklamacje w Triadzie, jednak nie zostały one uwzględnione. Na plus jes to, że zobaczylismy ladne i ciekawe miejsca, zabytki, jednak szkoda straty czasu w autobusie. Pogram był bardzo napięty. Warto było zoabczyc Stambuł, Kapadocje, Pamukkale i Efez, natomiast Troję i Ankarę można spokojnie usunąc z programu. Jak masz dodatkoe pytania, daj znac. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 16.06.08, 23:13 Jedna uwaga - przed wyborem objazdu po Turcji warto rzucić okiem na mapę i zmierzyć odległości do pokonania w 7 dni... a potem się skarżyć, że daleko, długo i trzeba wcześnie wstawać... Co do usuwania z programu Troi i Ankary - dla niektórych Troja ma znaczenie - takie mitologiczno - kulturowe, nawet jeżeli obecnie to nieciekawa kupa kamieni. No, a Ankara - to mimo wszystko stolica kraju, jak również możliwość odwiedzenia jednego z najciekawszych muzeów w Turcji. Ale wszystko jest kwestią preferencji - tylko po co wtedy pchać się na ten objazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betare Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 17:21 Popieram CIę w całości, byłam na objeździe 21 - 28.05.2008 r. więc zupełnie niedawno. Z całą świadomością wybrałam taką wycieczkę, ponieważ z miejscowości wypoczynkowych nie ma wycieczek do Stambułu a chciałam to miasto koniecznie zobaczyć! Ja również pobyt miałam jako pierwszy, taki traf, tylko że ja przeczytałam o takiej możliwości w UMOWIE! jest to dokładnie napisane, że zmiana kolejności jest możliwa. Na mapie wyliczyłam, że do przejechania jest prawie 3,5 tys km, więc szmat drogi, jednak rezydentka, która przez całą drogę bardzo ciekawie opowiadała sprawiła, że nie uważam ten czas spędzony w autokarze za stracony. Hotele, no cóż wiedziałam, że 3* i w sumie to chyba jeden był taki trochę schroniskowy, ale żadnych karaluchów nie było i w miarę czysto, ręczniki stare, ale to w Kapadocji, bo na przzykład nad morzem Egejskim koło Pergamonu świetny hotelik 4* przy samym morzu z pięknym widokiem. Jeśli chodzi o wyżywienie, to dokładnie w większości za 5E ale nie zawsze, ale to przeważnie takie trochę okrojone szwedzkie stoły, zajechaliśmy kiedyś na taki nie planowany postój i co się okazało, że tam najmniejszy kebab kosztował z 7E i po tym już nikt nie marudził, że stajemy tam gdzie Triada chce:-)A zresztą tak robią wszystkie biura. W sumie miejsca zwiedzane są albo piękne, albo klimatyczne, albo wartościowe historycznie ale przeważnie wszysko w jednym, a z pewnością dokładnie opisane w planie wycieczki w internecie i katalogu!!! życzę miłych wrażeń i wspaniałego wypoczynku, ja np. po opowieściach przewodniczki Marioli Wieczorek wybieram się w przyszłym roku na objazd Turcja-Syria. Pozdrawiam ( jeśli jakieś pytania to : betare@tlen.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A J Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.as.kn.pl 17.06.08, 19:57 Ja czekam na wakacje cały rok, dlatego uważam, ze tydzien w autokarze, to tydzien stracony. Do Stambułu warto pojechac na kilka dni/tydodni/miesięcy, bo jeden dzien na objazdówce to stanowczo za mało na takie wspaniale miasto. O pobudkach o 4 rano (nasz czas 3 rano) nikt nas nie informował w biurze, o karaluchach tez. Jest generalnie syf w hotelach. 2 dni jechalismy w autokarze bez klimy... Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 17.06.08, 21:43 Rozumiem, że wakacje można mieć raz do roku, ale grunt to trafny wybór. Opcja 7+7 to z definicji dużo przejazdów i czasu spędzonego w autokarze. Być może nikt Was nie uprzedził o pobudkach o 4 nad ranem, ale rzut oka na mapę - i wszystko jasne - inaczej się nie da objechać Turcji zachodniej. Karaluchów w Turcji nigdy nie spotkałam, widocznie mieliście mega pecha. Tylko następnym razem wybierzcie sobie pobyt dwutygodniowy w hotelu z all inc., wtedy odpoczniecie, i nie "stracicie" tygodnia na zwiedzanie jakichś ruin. Do Istanbulu zawsze jest warto wrócić, na własną rękę, pociągiem, autokarem, samochodem czy samolotem, i dać sobie sporo czasu, aby poznać to fascynujące miasto i zejść z głównych szlaków turystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił...do A i J IP: *.altec.pl 21.07.08, 10:58 dziwi mnie Wasza postawa, co do pobytu...jak człowiek zamawia wczasy to czyta o nich i dowiaduje sie czegoś...co w Waszym przypadku niestety nie zaistniało...w przyszłości proponuje wybieranie wczasów bez objazdówki...jak widać to nie dla Was...zwiedzanie ma to do siebie...wszedzie gdzie byłam na objazdówce, czasami trzebabyło wstawac rano, ale to zaden problem, bo widoki wszystko wynagradzały...żal tylko tego, że zajeliście komus innemu miejsce, komuś, kogo to naprawde interesuje...nastepnym razm radze dokładnie przeczyatć warunki umowy i co to proponuje katalog...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasaas Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.08, 16:13 witam leci ktos jutra na ta impreze z triada?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Li-La Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 09:52 Czy na części objazdowej hotele miały klimatyzację? I kiedy dowiedzieliście się, czy najpierw będzie odpoczynek, czy zwiedzanie? Po przylocie do Turcji? Czy w Triadzie przy potwierdzaniu godziny zbiórki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 21:23 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paja Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: 80.54.43.* 18.06.08, 22:52 o tym czy najpierw zwiedzanie czy wypoczynek dowiadujemy sie dopiero po przylocie do Turcji. Mozna wczesniej uzyskac takie informacje, ale nie sa one w 100% potwierdzone. Hotele na objezcie bezwzglednie mialy klimatyzacje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 21:53 up.up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 00:07 My byliśmy w ubiegłym roku w lipcu. Polecam w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krak Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.eranet.pl 22.06.08, 18:24 czesc ile kosztuje taka przyjemność 7+7. interesuje mnie wrzesień? dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frans 7+7 TRIADA - opinie IP: 62.132.92.* 22.06.08, 18:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=15230997 Odpowiedz Link Zgłoś
brusio Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 18.07.08, 14:27 czy wszyscy wiedzą jakie są zasady zajmowania miejsc w autokarze na objazdówce? Triada tego nie podaje, dopiero przed wsiadaniem okazuje się , że miejsca wybierają po kolei osoby które najwcześnie wpłaciły, Więc kto zapłacił najpóźniej siedzi zazwyczaj na końcu. raczej nie ma co liczyć na to , żę ktoś się zamieni. Trzeba to brać pod uwagę.Nie iwm jak jest w innych biurach ale pewnie ta sama zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 20.07.08, 10:43 Brusio kolejność wsiadania do autokaru w Triadzie jest taka: klienci z zieloną kartą pozostali, najpierw te osoby, które były kilka razy ale jeszcze nie mają karty i później wg daty rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: 82.177.102.* 20.07.08, 09:32 Ja wróciłam 23 czewrwca z Turcji.Niestety najpierw bylwypoczynek,drugi tydzień objazdówka.to co zobaczyłam bardzo mi sie podobało.Alejest mały wyjżtek, Isambuł wieczorem dzielnicataksi.Czułam się jak na krupówkach w Zakopanym. Tłum ludzi nic ciekawego, za 10 euro. Szkoda pieniedzy.Tak było super.Hotele na objazdówce, za wyjatkiemStambułu tez spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 20.07.08, 10:49 DO A i J ---> Aż dziw bierze, że ludzie korzystający z internetu mogą pisać takie bzdury i mieć takiego typu pretensje do biura jak Ty miałeś. Czy Ty czytałeś umowę?, czy czytałeś ofertę Triady 7+7 Turcja? Czy czytałeś opinie ineternautów tutaj na forum? Bo mam wrażenie, że pojechałeś po prostu po to żeby "zaliczyć" kolejny kierunek i błysnąć w rodzinie. Śmieszny jest Twój post. A następnym razem jedź do hotelu 5* (chociaż nie wiem czy starczy tylko tyle gwiazdek), zamknij się tam i zwiedz dobrze jedynie sklepy wolnocłowe na lotnisku. Myślę, ze tyle Tobie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek do pariss1 IP: *.plock.mm.pl 20.07.08, 19:59 twoje hamstwo przekroczyło granice w stosunku do poprzedniczki. Jeżeli się wypowiadasz na jakiś temat to najpierw to przemyśl.Byłem z Triadą na takiej obiazdówce - wszystko super zorganizowane, pilotka z dużą klasą i wiadomościami. Drugą i odrębną sprawą są jakieś tam opłaty/założyłem post na ten temat - ale nikłe zainteresowanie/ a te 10 euro to płacił kto chciał tam jechać / ja stwierdziłem frjerzy niech płacą - ja nie pojechałem/ Po drugie ten wyjazd powinien być gratis - nie wiem kto za to bierze pieniądze.Moeżę dzięki takim postom ludzie nie będą dali się naciągć na opłaty pilotom - tu nie można mięć pretensji do biuro - bo nie biuro chciało tą kasę - ale trzeba występować do biuro o wyjśnienie - bo to ich przedstawidziel robi ludzi w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: do zbynek 20.07.08, 20:07 A teraz kolego zrób 10 wdechów i wydechów i przetłumacz mi Twój bełkot na polski. Chciałabym wiedzieć co mają jakieś Twoje opłaty i posty do tego co napisałam do A i J. Nie pisałam o żadnych opłatach! Proponuję zimny prysznic i jeszcze raz lekturę postów. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: do pariss1 20.07.08, 20:31 Zbynek, gdzie ty widzisz chamstwo i dlaczego czepiasz się Pariss? Opłaty dodatkowe to chyba Twoja obsesja, nie o tym tu jest mowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.08, 14:50 Byliśmy na 7+7 w lipcu z Ecco Holiday. Początek to objazdówka.I całe szczęście bo kolejne 7 dni pobytu to wylegiowanie się na plaży i wycieczki na rafting i bazary."Piloci" to typowe niemowy bez wiedzy o historii i geografii Turcji.Radzę samemu prze wyjazdem poczytać o planowanych miejscach wycieczki.Objazd był super pod względem krajobrazowym.Konieczny jest aparat z dużą pamięcią.Życzę udanego wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszunia9 Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 21.07.08, 12:58 Byłam w ubiegłym roku na 7+7 z Triadą . Wyjazd oceniam na 5- w skali 6 pkt. Organizacja 5 Obsługa 5+ Hotele na trasie objazdu 4 ( tylko 4 za hotel w Istambule) Hotel na pobycie - Sun Love w Marmaris 5+ Przewodnik - wiedza, pomoc itd. 5 Mieliśmy najpierw objazd.Miejsca były przyznawane za kolejnością zgłoszeń!!! Byłam już na wielu wycieczkach -nie tylko z Triadą i zawsze tak było.Problem pojawiła się, gdy osoby nie chciały siedzieć z przodu tylko z tyłu, na co zgodził się przewodnik, ale jak z powodu strasznych upałów - padła klima, to mieli straszne UWAGI!!! A któż im kazal siadać z tyłu - sami wybrali takie miejsca, bo przewodnik prosił, żeby siadać za kolejnością, jak czyta listę. Objazd super - nasz przewodnik był bardzo kompetentny , odpowiaał na każde pytanie.Hotele - super za wyj. hotelu w Istambule - uwaga nawet na wodę w dzbankach - wiele osób miało po niej biegunkę i wymioty. Ale szybko przeszło. Autokar mógłby być lepszy, ale nawet Japończycy, Niemcy z Tui - też podróżowali takimi samymi jak my. Hotel na pobycie super - mimo, że ok 15 min spacerkiem do plaży - był świetny , super jedzonko, super obsługa. Polecam Jeżeli są jakieś pytanka - to piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
talyaa Re: 7+7 TRIADA - co, jak , kto wrócił - obecnioe 21.07.08, 22:28 można mieć też szczęście przy zajmowaniu miejsc w autokarze...;-) rzeczywiście pilotka czytała listę wg ww zasad - ja byłam gdzieś druga od końca, ale pomimo tego w rezultacie siedziałam bodajże w 4- tym rzędzie foteli. wszystko dlatego, że podczas pierwszego dnia naszego objazdu wyjazd był ok. 5.30 i większość wycieczki nie zdołała się zebrać z bagażami i stanąć o tej godzinie przy autobusie. więc jak czytała tą listę i ludzi nie było to wsiadali następni obecni itd. zatem, szczęściu można trochę dopomóc i zebrać się tego pierwszego dnia na czas:-) Odpowiedz Link Zgłoś