Gość: Anian2 IP: *.mmpnet251.tnp.pl 26.06.08, 08:57 Czy leci ktoś w lipcu do hotelu taksim international obakoy , a może ktoś już tam był i coś wie o tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: taksim intrnational obakoy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 22:35 Witam. Wylatuję z żoną i 11 - letnim synem w niedzielę 06.07.2008 roku. Na miejscu będziemy koło 17.oo. Lecimy na 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: taksim intrnational obakoy IP: *.mmpnet252.tnp.pl 02.07.08, 18:28 My lecimy 13-tego też na dwa tygodnie , zcórką 5 lat, awiecie coś o tom hotelu oprócz opinii na necie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: taksim intrnational obakoy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.08, 19:46 znamy tylko opinie z netu. Na holidaychek.de ma opinie na 5 czyli bardzo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markos_pr Re: taksim intrnational obakoy IP: *.gprs.plus.pl 03.07.08, 23:03 Witam. Ja z narzeczoną lecimy do Taksim 18 lipca także na 2 tygodnie. Co do hotelu to rozmawiałem w zaprzyjaznionym biurze podróży i bardzo polecają ten hotel, jako jeden z lepszych w opcji 4 * w Alanya. Ja patrzyłem na wakacje.pl i dostał 4,7 * więc także b. wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: taksim intrnational obakoy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 23:15 Wylatujemy z Drezna o 10.30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markos_pr Re: taksim intrnational obakoy IP: *.gprs.plus.pl 06.07.08, 21:03 My z Warszawy o 9.20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Re: taksim intrnational obakoy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 20:17 Witam. Ja również planuję wybrać się do Taksim International lecz nieco później. Proszę o opinie tych z Państwa, którzy już wrócili z wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: taksim intrnational obakoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 12:09 my tez planujemy podroz do taksim international ale we wrzesniu. tylko jakos malo tych KONKRETNYCH opinii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dori Re: taksim intrnational obakoy IP: *.crowley.pl 24.07.08, 18:38 witam!a kiedy lecicie i w jakim składzie? my z wawy 7 wrzesnia w 3 osoby(dziewczyny) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: taksim intrnational obakoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 11:50 witam ja lece z goleniowa 27 sierpnia na 7 dni do 3 wrzesnia do wyzej wym hotelu,leci ktos w tym czasie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: taksim intrnational obakoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 20:13 Witam ja wraz z siosrtą wylatujemy 31 sierpnia z Warszawy słyszałam ze osoby które lecą z Wezyra maja tam problemy z zakwaterowaniem ala nie wiem na ile to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komi Re: taksim intrnational obakoy IP: 83.168.106.* 18.08.08, 20:53 Jakie niby problemy z zakwaterowaniem??? Nie rozumiem ,jade z Wezyra i mam juz zaklepany ten hotel.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kafa Re: taksim intrnational obakoy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 14:08 osobiscie nie bylam, ale mieszkalam w bliskim sasiedztwie. hotel przeogromny, skalda sie z 2 bryl. do morza jest kawalek, ma 4*. co wieczor dochodzily stamtad odglosy imprez-wiec dbaja o turystow. w ciagu dnia tez zdaje sie animacje byly. jest w hotelu laznia turecka, polecam goroaco, bylam. goscie chyba dostaja w ramach prezentu od dyrekcji taka wizyte. niezapomniane przezycie!!!! podobno wiekszosc gosci to rosjanie, obsluga profesjonalna mowia po angielsku i niemiecku, no i rosyjsku:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markos_pr Re: taksim intrnational obakoy IP: *.gprs.plus.pl 03.08.08, 20:55 Witam. Własnie wróciłem z Taksimu po 2 tygodniowym pobycie. w przypadku pytan, postaram sie odpowiedziec. generalnie hotel naprawde super. Jedzenie urozmaicone i duzo-nie wydzielja. Co do sauny masazow w hotelu to faktycznie, sa tylko płatne takze dla gosci hotelowych, cena 20 dolarowza 40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: taksim intrnational obakoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 10:39 Witam ja planuje wybrać się we wrześniu do Taksimu, mam do ciebie kilka pytań a mianowicie: Jakie są ceny poza hotelem (co warto kupić)? Co warto zobaczyć ewentualnie na jakie wycieczki się wybrać ? Jaką walutę najlepiej zabrać? Czy za pokój z widokiem na morze trzeba dopłacać a jeżeli tak to ile? Jak wyglądają łazienki i pokoje, czy jest czysto? Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie, kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markos_pr Re: taksim intrnational obakoy IP: *.gprs.plus.pl 04.08.08, 23:39 Ceny poza hotelem? Zalezy co chcesz kupic, tzn kraj temn jesdna wielka wylegarnia podróbek. Oferuje wszystko znanyh swiatowych marek ( np torby, portfele, buty, itp). Wszystko mozesz kupic na ulicy. Wycieczki- akurat ja z narzeczona nie wybieralismy sie na wycieczki, poniewaz w lipcu jest goraco. Srednio w dzien w sloncu 40-50 C. Z biura odradzam, poniewaz cxeny maja kosmiczne. np rafting z biura 30 euro-na ulicy 15 euro). oczywiscie z biura masz ubezpieczenie i niby polskiego pilota, ale na ulicy takze oferuja ubezpieczenie, ajesli znasz angielski to spokojnie dasz sobie rade. Jesli chcesz namiary dam konkrety jak trafic do Turka, który spokojnie mówi po polsku. Ogólnie wycieczki z biura drozsze o 15-20 euro. walta-to zalezy my mielsimy euro-licza 1,80 lira za euro, dolara praktycznie 1:1. My poprosilismy o pokój z widokiem przy rezerwacji-. I noca wyladowalismy w czesci hotelu która nie nadaje sie do cytowania-po interwencji w recepcji na drugi dzien mielismy juz pokój na morze. co do takich numerów jak 1-2 noce w gorszej czesc hotelu ( klasa apartamentów) to niestety podczas naszego pobyty było takich 10 osob. Wezyr tłumaczył to over booking-ale turysci z niemiec takich problemów nie mieli. Tutaj akurat szykujemy sie w pare osób do reklamacji. Pokoje generalnie w czesci hotelowej są takie jak na zdjeciach-jak chcesz szcególy podaj meila podesle Ci cos.Pokojhe codziennie sprztane, klima działa cichutko bez zastzrezemn. Sam hotel suuper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: taksim intrnational obakoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 15:05 witam, mam zarezerwowany taksim na 5 wrzesnia. czy moglabym prosic o jakies zdjecia hotelu i pokoju jesli masz? bylabym wdzieczna. dominiczka-03@o2.pl ps. tzn ze o lepsze pokoje trzeba sie wyklocac? czy wystarczy wlozyc jakies 20$ w paszport przy zameldowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: taksim intrnational obakoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 15:36 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, jak możesz to wyślij mi fotki na kuba@kamieniarstwo.eu , Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patty Re: taksim intrnational obakoy IP: *.eastwest.com.pl 06.08.08, 12:35 hej, czy mógłbyś mi również przesłać na maila (meksyk79@interia.pl) kilka zdjęć z pokoju? Jeśli dobrze Ciebie zrozumiałam to hotel podzielony jest na dwie części - gorszą i lepszą. Czy możesz mi powiedzieć gdzie jest ta gorsza zlokalizowana by nie dać się tam wcisnąć?? Pozdrawiam serdecznie P.S. Czy wiadomo coś odnośnie stosunku recepcjonistów na ewentualną łapówę przy zakwaterowaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: taksim intrnational obakoy IP: 194.42.116.* 05.08.08, 08:24 według wizytówki, którą dostałem to na lewo od Taksim masz sklep World's Bags. Sprzedaje tam taki Turek co dobrze mówi po polsku, nazywa się Oskar. Miał podróbki butów za 25 YTL, na bazarze w centrum cena wyjściowa to 86 YTL. Jak się idzie w stronę Alanyum Shopping Center www.alanyum.com w każdy poniedziałek jest bazar. Ceny niższe niż na bazarze w centrum Alanyi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markos_pr Re: taksim intrnational obakoy IP: *.gprs.plus.pl 06.08.08, 23:28 Co do zjec, to postaram sie Wam wysłać,jak bede na stałym łaczu, teraz pisze z bezprzewodowego i wysłanie paru zdjec bardzo mi neta obciązy. Co do Hotelu, to nawet nie chodzi zeby dac cos w paszport, po prostu jak my bylismy w lipcu mieli over booking i brak miejsc w hotelu. Np w taklismie było 14 osób z Polski ( 4 doby), poniewa ich hotel nie miał wolnych miesc i dopiero przyjał ich po 4 dniach. Na stronie wezyra sa zdjecia pokoi i generalnie mozna nimi sie sugerowac, poniewaz tak wygladaja. Na zdjeciach jest takze pokazana zjezlania, to jest tak jakby 2 czesc hotelu, po drugiej stronie głównego budynku, gdzie jest duzy basen i jest restauracj, ta gorsza czesc znajduje sie po prawej stronie przy wyjsciu z hoteli, dlatego jesli zdarzy sie komuc ze wychodzac z hotelu idzie w prawa strone- natychmiast wracac do recepci i kłocic sie. tak jak klega wspomniał, faktycznie po lewej stronie hotelu ma sój "sklepik" turek, który dobrze mówi po polski i faktycznie ma dobre ceny. Wiadomo wszystko to podróbki, ale np portfele czy torby sa ze skóruy-aby sie przekonac poproscie aby podpalili zapalniczka-. naprawde jeszcze raz polecam taksim-hotel bardzo bardzo fajny-nawet jak spedzilismy 1 noc w gorszych warunkach. Busy do centrum Alanya jezdza cały czas, koszt to za 2 osoby 2 dolary, lub 1 euro (chyba ze kierowca jest czepliwy to chce1,5 euro). Droga powrotna spod bazaru ) scisłe centrum-stad tez najkrócej dojdzie sie do portu) to kierunek Bananas -Ananas wtedy kierowca zatrzymuje sie pod samym hotelem, unikajcie kierunku na METRO-jest ok 400 m do hotelu z przystanku. Jak sa pytania piszcie, w miare czasu postaram si epodpowiedziec. PZdr marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shuto Re: taksim intrnational obakoy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 10:19 witam, czy na plaży jest bar? Jak tak czy opcja all inclusive jest w nim honorowana? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: taksim intrnational obakoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 13:16 jest bar - otwarty 10-17 . wszystko w opcji all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: taksim intrnational obakoy IP: 82.177.11.* 12.08.08, 18:34 A mógłbyś napisać, czy ilość leżaków była wystarczająca. A jeśli nie to czy strategia "napiwków" za rezerwację dobrego miejsca się sprawdza i jak duży powinien być napiwek? :-) Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: taksim intrnational obakoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 08:56 Ilość leżaków na plaży wystarczająca ( o każdej porze dnia znajdziesz coś wolnego bez problemu), co innego na basenie tam rano ludzie już rzucali ręczniki przed śniadaniem. A co do napiwków na plaży - my nie daliśmy nigdy - a zawsze spokojnie albo mieliśmy leżaki w pierwszym lub drugim rzędzie ( od morza). Z tym nie ma żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: taksim intrnational obakoy IP: 82.177.11.* 13.08.08, 10:11 dzięki za info :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjs klik and watch IP: 194.42.116.* 13.08.08, 13:48 pl.youtube.com/watch?v=AmYts575Uyw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: klik and watch IP: *.centertel.pl 16.08.08, 18:55 My jedziemy 17.09. z Wrocławia. Mam pytanie, czy wchodząc do wody trzeba mieć specjalne obuwie, bo tak słyszałam, proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu Re: klik and watch IP: 194.42.116.* 18.08.08, 08:15 na plaże tak, takie do pływania z neoprenu lub gumy. przydaje się też na rafting Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: klik and watch IP: *.centertel.pl 20.08.08, 21:15 a można takie buty kupić na miejscu w Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: jak długo... IP: 83.168.106.* 25.08.08, 21:25 Podroz z lotniska Antalaya do hotelu Taksim , trwa okolo 2 godziny , to jest dokladnie 130km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivcia_gd lecimy we wrześniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 16:00 czy ktos leci we wrześniu do tego hotelu , ja z koleżanką lecimy 17- 09- 08 z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivcia_gd aktualne info na temat hotelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 16:02 czy moze ktos opisać jakies szczególy na temat hotelu i warunków ale takie bardziej z ostatnich miesiecy, bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: aktualne info na temat hotelu IP: 83.168.106.* 10.09.08, 23:02 Witam wrocilam tydzien temu z tego hotelu- jak dla mnie super,hotel sklada sie z dwoch budynkow i z tego co wiem to Polacy czesciej sa kwaterowani w budynku ktory ma widok nie na basen hotelowy tylko na sklepy i ulice , tak my mielismy , ale to drobna niedogodnosc, zaznaczam tez ze do godziny 24.00 nie da sie tam usnac bo mimo tego co mowi biuro podrozy to dosc rozrywkowa dzielnica i w niedalekiej knajpce jest codziennie koncert na swiezym powietrzu do 24.00 ale bardzo fajnie spiewa wokalistka. Hotel ma ładne ,czyste pokoje, sprzatane codziennie, nie sa jakies mega wielkie ale tez nie najmniejsze,klima (najmniej 17 stopni) Sa dwa fajne baseny , plusem jednego jest to ze posiada bar w basenie. Opcja all inclusive nie do przejedzenia, praktycznie co godzinke lub dwie jest otwierana restauracja i wkolko daja cos do jedzenia, napoje zimne , cieple i alkohole mozna pic w barze basenowym, w restauracji, w barze przy drugim basenie oraz w jeszcze jednym barze przy scenie gdzie wieczorami sa animacje. Wlasnie animacje i skecze to mocna strona tego hotelu, grupa przedstawiajaca je jest rewelacyjna, sklada sie z turkow i rosjanek, sa swietni, kupa smiechu wieczorami, zaczynają sie chyba okolo 20.00 po kolacji. Jedzenie przepyszne jak dla mnie, plus owoce i ciasta, budynie itp. W hotelu jest łaźnia turecka , zachecam do skorzystania, sauna+łaźnia+masaz calego ciała 30 euro ale czlowiek wychodzi jak nowo narodzony :) Jak dla mnie hotel bardzo sympatyczny, jakbys chciala jakies fotki obejrzec , z basenu i hotelu to podaj maila, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivcia Re: aktualne info na temat hotelu IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 13:06 bardzo dziekuje za informacje, jasne jezeli nie bedzie to problemem to prosze o fotki, ivcia_gd@op.pl, proszę podpowiedz mi tez jaka walute zabierac dolary czy euro bo slyszalam tyle roznych opinie ze hoho, a jacy gosicie tam sa, to znaczy czy jest wiecej polaków, pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: aktualne info na temat hotelu IP: 83.168.106.* 12.09.08, 17:41 Witaj, ja mialam ze sobą3 waluty euro , dolary i liry tureckie. Ale liry przydaja sie najbardziej bo np takie drobiazgi typu picie w puszce ze sklepu kupisz tylko w lirach ,natomiast na bazarkach i stoiskach z ciuchami , torebkami i butami(ktorych pełno wszedzie) zaplacisz kazda z tych walut , jak zapytasz o cene jakiegos towaru to Turek wpierw spyta "Dolar, lira, euro"? Ty wtedy zdecydujesz w czym chcesz placic bo to zalezy od kursu co komu sie oplaca . Mi bylo wszytsko jedno placilam tym co mialam aktualnie w kieszeni. W hotelu Polakow nie bylo az tak strasznie duzo, okolo 5-6 rodzin, par polskich a reszta to Rosjanie Niemcy, Dunczycy itp. chociaz jak mialam jedno scięcie w nocy z ludzmi ktorzy hałasowali o 3 w nocy to oczywiscie nie pomylilam sie , byli to Polacy ;) Hotel wg mnie naprawde w porzadku, pochwal sie po powrocie swoimi odczuciami :) Juz wysylam zdjęcia na maila pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivcia Re: aktualne info na temat hotelu IP: *.chello.pl 13.09.08, 16:55 dziki bardzo za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: lecimy we wrześniu IP: *.centertel.pl 11.09.08, 20:18 My też lecimy do tego hotelu 17.09.2008 z mężem i dwoma znajomymi z Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivcia Re: lecimy we wrześniu IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 13:02 ufff, super bo juz sie balam ze bedziemy tam z przyjaciółka same , a a tak to zawsze 6 osob , a na ile jedziecie , my na 2 tygodnie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: lecimy we wrześniu IP: *.centertel.pl 13.09.08, 12:36 My też lecimy na 2 tygodnie, to na pewno się spotkamy Gdański i Wrocław :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa UWAGA!!! Nie dajcie sie wyrolować!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 17:29 Jesli jedziecie tam z biurem WEZYR, to uważajcie! To oszusci i kombinatorzy!!! Byliśmy w tym hotelu w terminie 17-31.08.2008. Sledzilismy wszystkie opinie o nim, ale tuz przed wyjazdem pojawila sie jedna, ktora nas zaniepokila. Okazalo sie, ze w hotelu jest jeszcze jeden budynek, ktory wyglada jak slams i tam sa kawterowni m.in.Polacy tuz po przyjezdzie. Zadzwonilam przed wyjazdem do biura i zapytalam o ten budynek, na co uslyszalam ze to na pewno jakas antyreklama ale Pani zaznaczyla nam w umowie, ze zyczymy sobie w budynku A lub B, ktore odpowiadaly standardowi 4*. Po przyjezdzie Pani rezydentaka szybko zniknela nie chcac podac nam nawet tel. do siebie a my zostalismy oczywiscie zakwaterowni w tym dodatkowym budynku C, ktory odpowiada max 2* (posiadam zdjecia). Po wielkich awanturach (dzieki Bogu bylo nas 9-cioro w podobnej sytuacji) udalo sie nam, nastepnego dnia wywalczyc 2 apartamenty rodzinne (4-osobowe: 2 pokoje i 1 wspolna lazienka - po 2 rodziny w apartamencie ) w bydynku B, ktory byl juz hotelem 4*, ale nadal nie byly to pokoje za ktore zaplacilismy. Po kolenych 2-dniach koczowania przy recepcji i jalowych dyskusjach z rezydentami otrzymalismy wreszcie pokoje jakie byly gwarantowane umowa. Prosze Panstwa a teraz wyjasnie na czym polega oszustwo biura Wezyr. Otoz to, ze kombinuja i wpychaja ludzi na kilkudniowa mine to dopiero jedna strona medalu, nastepnie proponuja w ramach zadoscuczynienia jakis lokalny wieczor, lub inna niedroga rekompensate, na ktora zazwyczaj wiekszosc ludzi sie zgadza w zamian za rezygnacje z jakichkolwiek roszczen. Nasze wkurzenie siegnelo Zenitu i nie przyjelismy takiego rozwizania pod uwage. Koczowalismy 4 dni na walizkach zmieniajac w tym czasie 2 razy pokoje, zanim dotarlimy do wlasciwego. Zazadalismy rekompensaty finasowej, ale.... no wlasnie....w umowie jest napisane, ze jakichkolwiek roszczen mozna dochodzic po potwierdzeniu stanu faktycznego przez rezydenta lub inna upowazniona osobe. I uwiezcie okazlo sie, ze zadnej takie osoby w calej Turcji nie ma i pewnie nigdy nie bylo.... Wszystkie pisma z naszej strony byly przyjmowane tylko do wiadomosci biura bez potwierdzenia stanu faktycznego. Panie rezydentki z kamienna twarza mowily nam, ze one tego nie napisza, pomimo ze wiedza gdzie jestesmy kwaterowani i jedyne co moga, to przyjac do wiadomosci biura. Naszej rodzinie ktora jednoczesnie w Warszawie probowala nam pomoc, podawano jakies nazwiska i numery telefonow, po czym okazywalo sie albo ta osoba juz dawno nie pracuje lub nie jest kompetentna zeby potwierdzic stan faktyczny. Niezly przekret.... Ciekawe czy to wszysto w ramach prawa...? Jezeli traficie od razu w miejsce, ktore wykupiliscie to bedzie ok. Hotel jest calkiem w porzadku (oczywiscie poza tym jednym budynkiem C stojacym z boku). Budynek A i B oddzielone sa od siebie uliczka- deptakiem, a baseny ktore ogladacie na zdjeciach nie sa razem tylko ten ze zjezdzalniami (w ciagu dnia w okreslonych godzinach odcinaja do nich doplyw wody) jest przy bud. B a drugi przy bud.A. Budynki sa usytuowane prostopadle do morza, pierwszy stoi A a za nim dopiero B, wiec z budynku B morza na pewno nie zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: UWAGA!!! Nie dajcie sie wyrolować!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 15:15 Ja byłam w tym gotelu od 31.08-07.09!! jak jechałam (bylismy we4)to tez bałam się o te kwatery w budynku C, ale zakwaterowano nas w B na jeden dzien w pokoju rodzinnym, nasza2 dostała taki pokoj i znajoma2 tez!! potem przeniesli nas do normalnych 2, proponowano nam budynek A! ale nie chcielismy gdyz warunki w pokojach sa takie same, wiem bo byłam i ogladałam a mielismy dostep do basenu cala noc, bo nikt nie pilnował, natomiast basen A otwarty był do 18!! trzeba przyznac ze wiecej atrakcji bylo w basenie A muzyka konkursy itd ale nic nie szkodziło przejsc się te 2 minuty...Ogólnie hotel super!! naprawde polecam..jedzenie do bólu, była noc turecka wtedy akurat, dostalismy wino i owoce do pokoju! Alkohol w hotelu maja słaby%%% :) ale sa sklepy mozna kupic..warto tez przejechac się do Alanyi i isc do portu i na zameczek...odwiedzilismy tez bazar:) trzeba sie dobrze targować, choć można trafic tez na takich ze mówia nie i trzymaja sie swojej ceny..ale naprawde gorąco polecam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Do Markosa_pr i wszystkich pomocnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 11:16 Witam od 30.09-7.10 bede przebywala w Taskimie i najbardziej boje sie , ze przydazy mi sie cos bardzo podobnego jak niektorym z forum jesli chodzi o kwaterowanie w "slumsie".Co mam wtedy zrobic,co mowic na co sie powowlywac , jesli ktos mial takie przezycia i udalo mu sie zostac przeniesionym do Budynku a lub b to jak to zrobil?.Czy za pokoj w budynku A z widokiem na morze dodatkowo sie placi? A i czy faktycznie lepiej "dac do paszportu" karteczke po turecku lub ang co chcialoby sie w zamian.Przepraszam jesli komus te pytania wydadza sie glupie ale jest to moj pierwszy wyjazd do Turcji i nie chialabym go spedzic wloczac sie od pokoju do pokoju :).Dziekuje za wszytskie pomocne odpowiedzi lub rady ,pozdrawiam p.s. jesli ktos bedzie chetny na przyslanie zdjec lub mailowa rozmowe podaje adres: diplomacy@vp.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 11:28 Witam!! czy dawanie do pszportu? hmmm...mysle ze nie ma sensu bo to nic nie da,w recepcji przyjmują cie min 2 osoby...nastepne 2 stoja i patrza zeby wziasc wasze bagaże, i inni turysci też zaglądaja przez ramię, ponieważ recepcjoniści maja problem z czytaniem polskich nazwisk i trzeba pilnowac paszportów itd, wieć raczej odpada. mi osobiscie nie trafił sie budynek C tylko B, fakt nie bylo widoku na morze ale przeciez to nie tragedia bo z nie wszystkich pokoji w budynku A widac plaże, naprawde pokoje maja taki sam standart...a co do C...widzialam sam budynek, ale jakos w tym czasie co byłam nikt z nas nie został tam zakwaterowany i mysle ze zdaza sie to tylko gdy mają naprawde b.dużo ludzi, a teraz nie wydaje mi sie! po prostu trzeba się wykłucać przy recepcji i pokazać voucher jaki tam jest zaznaczony standart pokoji..mi jedna noc w pokoju rodzinnym nie przeszkadzała, nawet mogłabym tam zostac bo sa to dwa pokoje polączone łazienka i my mieliśmy ten "apartament"tylko na 2 osoby więc mogliśmy przebierać np w łóżkach:) Nie ma narazie co śię bać i psuć sobie humoru przed wyjazdem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 11:37 Dziekuje Ci bardzo Dominiko :) p.s. mam nadzieje ze w voucherze beda napisane prosby , ktore mieli wyslac do Wezyra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 16:42 Nie ma za co:) jesli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem, bo wyjazd był naprawde udany i chętnie się podzile wrażeniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 17:00 A moglabym prosic twojego maila Dominiko :) moj to diplomacy@vp.pl Z gory dziekuje.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: odp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 17:19 wysłałam meila na ten adres Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba kto do taksima 17.10.2008r ??? IP: *.gdynia.mm.pl 21.09.08, 22:06 hej kto leci do TAKSIM INTERNATIONAL OBAKOY 17.10.2008r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOMINIKA_B. Re: kto do taksima 17.10.2008r ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 13:08 ja bylam w taksimie 5-19.09 i bylo super. zakwaterowanie w budynku A. za rok chce tam wrocic! w dniu naszego odjazu padal deszcz. teraz podobno pada codziennie- wiem od animatora Mali'ego z ktorym utrzymuje kontakt mailowy. a w polowie pazdziernika podobno zaczyna im sie pora deszczowa wiec nie wiem jak to bedzie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika pogoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 19:05 Z tego co wiem dni słonecznych mają 320 w roku, wiec pechem by było trafic akurat na deszcz:) Odpowiedz Link Zgłoś