loola_kr 04.08.08, 23:06 Czy warto się wybrać? Czy dzieci (7,5 i 2,5 lat) nie będą się nudzić? Ile trwa? Dziękuję bardzo za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olin80 Re: Rejs statkiem po Manavgacie IP: *.gdynia.mm.pl 04.08.08, 23:22 Powiem ci szczerze,jak dla mnie to była najsłabsza wycieczka na jakiej kiedykolwiek byłam w Turcji.Sam rejs przyjemny,jak to rejs- dla dzieciaków może i fajny,nie buja bo to rzeka-troszkę potem jak na morze wypływa,ale to na jakieś 10 min.W jedną stronę,do plaży płynie ok 1godz/1,5 ,potem 1,5 godziny na plaży,możliwość pływania w morzu i rzece(bleee),lunch na statku i z powrotem.Niestety jedyną przyjemnością podczas tego rejsu jest patrzenie w niebo,bo widoków jako takich brak.Wzdłuż całej rzeki syf i malaria,w wodzie pełno butelek,śmieci,jedynie parę stateczków na lądzie(taka mini stocznia czy cóś).Na nadbrzeżu biegające,wychudzone psy lub ich zdechli kompani pływający do góry plecami.Jedyna atrakcja to dwa stare pelikany siedzące przy mini łowisku,dwa mikroskopijne żółwie(zawsze załoga woła,że są i pokazuje palcem a one zawsze są w tym samym miejscu,więc śmiem sądzić że są przyczepione na żyłce do brzegu;)) Ogólnie jeśli zależy ci na rejsie,to wybierz Alanya Boat Tour lub Green Kanion,bo Manavgat to porażka.Aha i jeśli jedziesz we wrześniu i w planie wycieczki są wodospady w Manavgat to jest spora szansa,że takowych nie zobaczysz,bo w Turcji znów jest susza i zatrzymują tamy więc woda z wodospadów nie płynie Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Rejs statkiem po Manavgacie 05.08.08, 10:28 dziękuję bardzo za informacje. Tę wycieczkę dostaliśmy przy zakupie wczasów ale nie jestem do końca przekonana czy to coś warte. Wcześniej mielismy rafting ale zamieniłam na rejs ponieważ z raftingu i tak nie skorzystalibyśmy bo dzieci za małe :) jedziemy w sieprniu a co do wodospadów to musze się dowiedzieć czy to ta sama wycieczka. Jeszcze raz dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jelyfish Re: Rejs statkiem po Manavgacie 05.08.08, 12:15 Nie warto, ja zamieniłam rafting na te wycieczke (ze wzgl. na moją ciążę i małe dziecko) i byłam naprawdę zawiedziona. Co gorsza, Itaka oferowała tylko tzw. half boat, a więc rejs po rzece, przystanek nad morzem (godzina na kąpiel), lunch na statku i powrót. Beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś