Gość: jadoo IP: *.lodz.msk.pl 21.08.08, 18:28 Ile orientacyjnie zwykły kebab tam kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzechop2 Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! 21.08.08, 18:38 Sugeruje nie jesc w "dziwnych barach" ;) Ale 3-5$ powinienies juz zjesc w bulce ;-) Nie jest drogo....luzik. Na lotnisku drogo jak cholera-bary maja ceny z kosmosu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 18:49 Za ile wytargujesz, za tyle zjesz:)Mi sie udało w restauracji przy promenadzie w Bodrum zjeść za 4$. Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozub Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 21.08.08, 21:21 Na lotnisku mała mineralna kosztuje 3 euro !!!. Doner kebab w tureckiej restauracji jadłam za 6 lirów tureckich podany do stołu, pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba123sz Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.08, 08:05 w Finike jedliśmy kebab , 3 kebaby ,3 * pepsi + male zielone papryczki gratis zaplacilem 13 lir. bardzo smaczny a miesa z kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! 22.08.08, 08:29 Zwykły kebap durum czyli zawiniety w "naleśnika" (wyleciała mi nazwa, sorry) kosztuje razem z surówkami na oddzielnym talerzy , 3 liry. Są bardzo dobre. Natomiast żeby spróbować naprawde dobrego tureckiego kebaba to trzeba iść do restauracji. Nie ma siły ;) Koszt zależnie od regionu i restauracji od 14-20 YTL. Wtedy dostajemy surówki, chlebek pida z masełkiem i róznymi sosami, i pyyszny kebap np. iskender albo ali nazik - moje najlepsze. Warto w Turcji też spróbować rybę z raki, w restauracjach wodnych na rzece (są w całej Turcji). W takich restauracjach można również zjeść pyszną baraninę z grilla zwaną sac kavurma - REWELACJA. Wszystko popijamy albo piwkiem, albo raki, albo ayranem :) Smacznego :) Poczytajcie sobie tutaj trochę co pisałam: www.karawana.fora.pl/turcja,9/kuchnia-turecka,329.html Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! 22.08.08, 08:46 filmik z lodziarzem niezły:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! 22.08.08, 08:54 niezły, niezły. Z dziecmi to wyprawiają takei sztuczki, ze mozna i 10 minut o loda prosic ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maboz Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 08:56 Podłączę się do wątku z pytaniem czy w tureckich restauracjach (barach) karty menu są w kilku językach (niem/ang.)? Bo np. we Francji to trudno znaleźć kartę w innym jęz. niż francuski. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! 22.08.08, 09:05 Turcja to nie Francja - całe szczęście :) W restauracji dostajesz kartę po angielsku, niemiecku, turecku. Takie widziałam, ale możliwe, że mają więcej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maboz Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 09:19 Dzięki, to jestem uratowana:-) Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Kebab!!!!!!!!!!!!!!!! 22.08.08, 16:40 W Side kebab w nalesniku (mięso warzywa sosy w środku) to koszt 2-3 euro w azleznosci od miejsca Odpowiedz Link Zgłoś