rosti 22.09.08, 10:31 bardzo prosze o informację na temat pogody w Turcji. Wyjeżdzam 28 wrzesnia do Antalya i mam małe obawy co do tepertury. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romkalee Re: pogoda w Turcji - teraz 22.09.08, 10:54 pogoda wciąż bardzo ładna jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadot Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.stalexport.com.pl 22.09.08, 11:47 My lecimy do Oludeniz. Czy 25-26 stopni to w "ichnim" klimacie i w słońcu to jeszcze pogoda plażowa? Odpowiedz Link Zgłoś
karanlikgirl Re: pogoda w Turcji - teraz 22.09.08, 12:00 Właśnie wróciłam z Oludeniz na początku września. Temperatura na plaży jest poprostu niedowytrzymania, z pewnością nadaje się do kąpieli w morzu. :) Napewno przekracza 26*C, a często dochodzi do też 30*C :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Kadot... IP: 217.98.12.* 22.09.08, 12:54 My tez lecimy do Oludeniz, gdzie dokladnie bedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kadot Re: Kadot... IP: *.stalexport.com.pl 23.09.08, 08:24 Dokładnie, to w hotelu Nicholas Aymera w Ovacik Odpowiedz Link Zgłoś
karanlikgirl Re: pogoda w Turcji - teraz 22.09.08, 11:52 Pogoda w Turcji jest bardzo ładna. Cieplutko i słonecznie, czasem popada (ale w podrównaniu do innych dni, są to naprawde wyjątki) :) Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Syl20081 Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.08, 15:13 Wybieramy się 24.09 i jak patrzę na pogodę to w piątek może padać. ale inne dni muszą być słoneczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 12:21 wrocilam z Turcji kilka dni temu, jest chłodno i nieprzyjemnie, deszcz pada i wiatr mocny wieje, ale to teraz, potem moze pogoda sie zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.dfqs.pl 22.09.08, 12:36 Ja lecę 24.09 i z przerażeniem patrze na pogodę, mam objazd i patrzę że w miejscowościach objazdu jest 8 stopni w nocy w dzień 14, kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: pogoda w Turcji - teraz 22.09.08, 20:03 w niedziele wrócilismy z Side. przez 10 dni było upalnie do 40 stopni, ostatniego dnia ochodziło sie nieco, słonca nie było ale było i tak ciepło. poza tym tego 1 dnia troche kropiło (sobota) a w niedziele nad ranem lecielismy do berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
rosti Re: pogoda w Turcji - teraz 23.09.08, 08:51 Do wyjazdu pozostało kilka dni i głęboko wierze że pogoda będzie super. Byłam w Turcji dwa lata temu w tym samym czasie i było naprawdę ciepło. I Wam i Sobie życzę udanej, słonecznej, bezdeszczoej pogody. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: pogoda w Turcji - teraz IP: 217.98.12.* 23.09.08, 09:59 My lecimy juz jutro - specjalnie wybieralam takie termin, zeby nie bylo za goraco (lecimy z dzieckiem) a tu - takie zaskoczenie - mam nadzieje, ze temperatura odczuwalna bedzie wyzsza niz ta w prognozach bo jak dla mnie 24 to nie za cieplo... Odpowiedz Link Zgłoś
rosti Re: pogoda w Turcji - teraz 23.09.08, 10:36 popowiedz jeszcze proszę jaką walutę zabierasz do Turcji, dolary czy euro. Opinie są rózne i sama już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: pogoda w Turcji - teraz IP: 217.98.12.* 23.09.08, 10:40 Euro, bylismy w turcji tez w maju i tez mielismy Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.comarch.com 23.09.08, 11:33 Wczoraj wróciłam z Turcji dokładnie z Sarigerme, pogoda rewelacyjna 30 stopni, cudownie, aż nie chciało się wacać do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: pogoda w Turcji - teraz IP: 217.98.12.* 23.09.08, 11:42 No i to sa super wiadomosci :) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.compower.pl 23.09.08, 14:02 Wróciłam wczoraj z Marmasis, pogoda przez cały tydzien - bardzo ciepło ponad 30 st., za wyjatkiem jednego dnia kiedy było pochmurno i w nocy była burza. Dziś patrząc za okno aż chce sie wracać!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eser Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 14:45 Masz tu linka do serwera meteo. www.weatheronline.pl/cgi-bin/aktframe?TYP=wetter&ART=karte&RUBRIK=akt&JJ=xxxx&MM=01&TT=18&TIME=0700&KEY=euro&LANG=pl&SORT=2&INT=06 Odpowiedz Link Zgłoś
romkalee Re: pogoda w Turcji - teraz 23.09.08, 18:39 Moim zdaniem lepiej brać dolary niż euro. Oni później w sklepach lubią sobie dziny przelicznik zrobić:) po za ty też ze względu na napiwki miałam dolary. p.s. Dzisiaj w Turcji pada deszcz i jest zimno. Nie wiem tylko ile stopni to zimno dla Turka:) ale wcześniej cały czas było ciepło, więc to pewnie tylko taki jeden dzień. Miłych wakaci:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.ghnet.pl 23.09.08, 19:10 jest zimno i pada deszcz.moja znajoma jest teraz:( Odpowiedz Link Zgłoś
dianaro Re: pogoda w Turcji - teraz 23.09.08, 21:18 Jestem teraz w Side - pogoda 25 stopni ale czuje się więcej - niestety ostatnio podało i mocno się ochłodziło - wieczorami nosimy już długi rękaw bo chłodno i wieje wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiaab Re: pogoda w Turcji - teraz 24.09.08, 19:51 Dziś w Side 28 stopni, ale wieczory chłodne, prawie całą niedzielę padał deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek_72 Re: pogoda w Turcji - teraz 24.09.08, 20:57 Dziś wróciłam, nad morzem (Alanya) w ciągu dnia jest ciepło, ale już nie upalnie a wieczory chłodne, ale w poprzednim tygodniu przez trzy dni padało. Jeśli chodzi o inne miasta np. podczas objazdu to po prostu zimno, w Stambule było w niedzielę 14 stopni i lało!!! Prawie cały czas trzeba było chodzić w swetrach i długich spodniach. Pozdrawiam i życzę dobrej pogody! Odpowiedz Link Zgłoś
pap-aya Re: pogoda w Turcji - teraz 25.09.08, 00:15 Jaka jest temperatura wody w morzu? A w basenie? Podejrzewam, ze jest juz za zimno, aby dzieci mogly sie kapac w basenie. Jedziemy 1.10 do Belek. Czy jest mozliwe, ze bedzie jeszcze cieplo z temperatura powyzej 30 stopni? Pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: pogoda w Turcji - teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 00:26 w dzień jest ciepło możliwe ze nawet koło 30 stopni, natomiast wieczorami robi się już chłodno. Jeśli chodzi o basen to zależy od tego czy jest płytki. Jeśli tak, woda będzie ciepła. w brodziku dla dzieci na pewno będzie ok. Morze jest bardzo ciepłe. Niestety dni bywają pochmurne i trzeba czekać aż słońce wyjdzie. To i tak w porównaniu z Bałtykiem jest rewelacyjnie jak na koniec września. Miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś