anula010161 28.02.09, 07:17 Mam zamiar skorzystać z ich usług w tym roku i trochę się obawiam.Opinie które przeczytałam o tym biurze są bardzo negatywne.Może ktoś ma inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbynek Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.plock.mm.pl 28.02.09, 08:39 takie opinie są i o innych biurach. Byłem z TRIADĄ i wróciłem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.subscribers.sferia.net 28.02.09, 08:51 Ja po przygodach z nimi nigdy więcej z nimi nigdzie się nie wybiorę. W przypadku Triady wyjazd z nimi to duże ryzyko, może być ok ( po przecież jak by byli sami niezadowoleni klienci to już by nie istnieli, ale musisz być przygotowana na niemie niespodzianki. Niestety ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuśka Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.acn.waw.pl 28.02.09, 11:45 W ubiegłym roku jechałam z Itaką, przed wyjazdem czytałam dziesiątki opinii niezadowolonych, a ja nie miałam się do czego przyczepić. Jeśli ktoś dobrze wybrał hotel, poczytał gdzie jedzie - nie pisze potem głupot, że biuro ma zły hotel itp. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 28.02.09, 12:04 Ja byłem na objazdówce po Turcji w ramach 7 + 7 i bez zadnych zastrzeżeń oczywiście jak na pobycie wybierzesz hotel trzy gwiazdkowy to nie narzekaj , że to nie piątka ... pzdr niestety dwa lata temu to wycieczki były stosunkowo tanie -ciekawe jak będzie teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 16:47 Byłam z Triadą w Egipcie i w Turcji.Żadnych zastrzeżeń.Sama wybrałam hotel,sprawdziłam opinie w necie i kupiłam imprezę.Jak na razie najbardziej zawiodło mnie TUI...tak,tak wychwalane TUI.Cóż nie ma biur idealnych,a ludzie potrafią narzekać na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 02.03.09, 17:58 do Beaty :-) W czym zawiodło Cię TUI ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzza Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 17:28 Osobiscie byłam z Triadą dwa razy w Egipcie i Turcji,nic złego się nie wydazyło!!!To prawda że Triada zaniża standard niektórych hoteli i raczej nastawia sie na tańsze hotele, ale ich oferta cenowa też jest adekwatna do standardu!Jesli wybierzesz sprawdzony hotel to ze strony biura nie masz sie czego obawiać. Teraz lece z nimi do Bodrum i taz sie troche stresuje ,ale to ze względu na to że opinni o hotelu jest bardzo mało:( ps.zbyt intensywne czytanie opinii potrafi nieżle człowieka zakręcić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchos Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:01 Ja kiedys korzystalem z nich w Chorwacji i we wloszech.. chorwacja super miejsce ale totalnie beznadziejna rezydentka..a we Wloszech to i to ok.. Ostatnio bylem z Wezyrem i organizacja, hotel (arancia w konakli - takze lata tam triada) bardzo ok..ale rezydent niestety kiepski.. Sugeruje nastawic sie na sprawdzenie miejsca tzn hotelu i poczytanie opinii wtedy zawodow bedzie mniej.. Czesto ten sam hotel maja rozne biura a i ceny sa rozne bardzo.. Ja np za Arancie z synem lat 6 na 2 tygodnie w czerwcu 2008 placilem 5000 zl...a Alfa Star, Triada i Exim Tours chcialy ode mnie za to samo 6400-6800 w tym samym terminie...wiec warto to takze sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
sevgili33 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 03.03.09, 19:53 Ja byłam z Triadą w Egipcie i było wszystko OK, teraz wybieram się z nimi do Turcji 7+7 , hotel wzięłam świadomie 3 gwiazdkowy bo nastawiam się na zwiedzanie, a na 7 dni na miejscu wątpie żebym była w pokoju hotelowym dłużej niż 5h w nocy w czasie snu :)Mam nadzieję, że będzie dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirka8 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.n1.isko.net.pl 04.03.09, 08:14 Przecież hotel, to nie tylko łóżko. Im więcej gwiazdek tym lepsze wyżywienie i obsługa.Dlatego moim zdaniem hotel jest bardzo ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 09:08 Problemem Triady jest to , że niestety ale nie potrafi(często) wywiązać się z umowy.Po prostu nie bądź zaskoczona gdy kupisz hotel X a wylądujesz w Y i usłyszysz tekst typu przecież ma tyle gwiazdek ile tamten lub przenocujesz jakąś noc w parku.Podobnych histori jest wiele i nie chodzi tu tylko o Turcję ale i o inne kraje.Ale kto wie może Tobie się poszczęści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 88.225.222.* 11.10.09, 18:12 taaaaaak ale nikt jakos nie wspomina ze takie zmiany hoteli sa zgodne z prawem (chociazby wg ustawy o uslugach turystycznych), co wiecej praktykowane przez kazde biuro od najbardziej badziewnego po najdrozsze. jesli juz dochodzi do zamiany to wg warunkow uczestnictwa ktore przeciez wszyscy czytamy podpisujac umowe sami sie godzimy na ewentualna zamiane na hotel "o tym samym lub lepszym standardzie". pozdrawiam wszystkich nieczytajacych tego co malym drukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 04.03.09, 10:28 Ja bym wziął namiot , mam nadzieję , że też byłoby dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 23.04.09, 12:24 Byłam z Triadą już trzykrotnie w Egipcie. Wszystko było jak najbardziej ok. Teraz lecę w lipcu do Turcji i myślę, że nie zawiodę się. Zanim kupię wycieczkę szukam interesującego hotelu w internecie, czytam opinię, potem porównuję ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 193.164.157.* 23.04.09, 12:30 Wyboru biura podrózy należy dokonć równiez pod względem opieki biura w przypadku kiedy coś się wyadarzy a nie tylko hotelu. Co po hotelu jeżeli w trakcie lotu coś się wydarzy.... też jest ważne to czy turyści mają zapewnioną opieke w przypadku jakiś nieprzewidzianych sytuacji, czy zostawieni są sami sobie... Wiem to może odrazu zakładanie czarnego scenariusza, ale przeciez zawsze coś się może stać tego nie przewidzi nawet najlepsze biuro... chodzi o fakt jak na to zareaguje i jak się zajmie swoimi turystami. A tu co do Triady to bym miała wątpliwości patrząc na opinie pod tym względem co do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 67.159.44.* 23.04.09, 14:16 Triada? czy to jest polski operator turystyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkop Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 67.159.44.* 23.04.09, 14:19 Tak, polski. Lepsze jest jednak rainbow. Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 23.04.09, 13:12 Bylem z Triada trzykrotnie, bez zastrzezen.Byly nawet spelnione prosby przy zakupie imprezy bez dodatkowych oplat, np.pokoj od strony morza i zakwaterowanie na okreslonym pietrze.Nalezy kierowac sie wlasnym wyborem, oczekiwac wygod na miare ceny i nie czepiac sie drobiazgow, np., ze transfer z lotniska do hotelu zbyt daleki/ o tym wiadomomo przed wylotem, a takie pretnsje bywaly!/ Odpowiedz Link Zgłoś
rico127 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 23.04.09, 14:33 Nie jest tak zle jak pisza w ubieglym roku bylismy w tunezji wszystko bylo ok Odpowiedz Link Zgłoś
sevgili33 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 23.04.09, 14:45 ja byłam z nimi w Egipcie, Portugalii i byłam zadowolonam mi do niczego nie jest potrzebna opieka rezydenta, nie spodziewałam się cudów po 4 * hotelach. Strasznie bałam się wyjazdu z Triada oraz hotelu w Egipcie o którym słyszałam same złe rzeczy - nie wiem kto to pisze, chyba ludzie, którzy mieszkają w domach ze złotymi klamkami i oczekuje nie wiadomo czego, tylko dlaczego szukają tanich wycieczek w Triadzie do 4 * hotel skoro przywyczajeni są do takigo przepychu:) Jade teraz z Triadą do Turcji i też wiem, że się nie rozczaruje, wszystko zalezy ode tego czego oczekujesz i jakie masz nastawienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
a-dm Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 23.04.09, 23:51 Z całym szacunkiem ale turysci, którzy wypowiadają zdanie "... i też wiem, że się nie > rozczaruje, wszystko zalezy ode tego czego oczekujesz i jakie masz > nastawienie:)" są główną przyczyną złej pracy polskich turoperatorów. Prymitywna naiwność, byle tylko się wyrwać i ...... Miłych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimkie Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 82.177.26.* 21.06.09, 17:55 Byłam z nimi trzy razy i nigdy nie mogłam do czegoś przyczepić się. Rezydentki bardzo miłe i zawsze wywiązywały się ze swoich obowiązków. W tym roku wybieram się do Turcji - 7+7. Nastawiam się na zwiedzanie, a nie narzekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
a-dm Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 21.06.09, 19:53 Lot z małym dzieckiem o 23:55. Dojazd do hotelu ok. 9:00. Ostatniego dnia koniec doby hotelowej o 10:00 a lot powrotny o 20:40. Do tego w ofercie 15 dni i 14 noclegów a tak naprawdę jest 14 i 13 itd., itd. Co prawda zmienia się beznadziejne traktowanie klientów stopniowo na lepsze ale bardzo, bardzo powoli właśnie głównie dlatego, że są tacy krórzy nie mają szacunku do samego siebie a wrazie czego piszą że: "Nastawiam się na zwiedzanie, a nie narzekanie." BEZNADZIEJA. Zwiedzaj sobie zwiedzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.06.09, 20:44 Jak nie pasują godziny wylotu, wystarczy zamiast Poznania wybrać Wrocław i problem masz z głowy.Nie sposób wszystkim dogodzić, chociaż uważam, że masz rację, że biuro powinno uczciwie powiedzieć, że jest 14 dni oraz 13 noclegów, a nie 15 i 14. Odpowiedz Link Zgłoś
a-dm Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 21.06.09, 21:02 Dziękuje za radę. Wybiorę Rzeszów wylot 1:55 następnego dnia niż zapisano w umowie. Taka sytuacja nie jest do pomyślenia np. w Holandii. Tak wiem, mam sie tam przeprowadzić!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizabet Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 12:47 Biuro Triada nie,jest beznadziejne.Wszystkim sie nie dogodzi.Jezdze z tym biurem od lat po calym swiecie.Wykupilam ponad 5 wyjazdow,i zawsze bylam zdowolona.Nigdy nie zmieniali nam godzin lotu(choc to normalne i mozliwe).Hotele byly O.K. ,jedzenie tez,a wycieczki fakultatywne na dobrym poziomie.I nie mowie tu o hotelach *****.A jezdze do *** i nigdy sie nie zawiodlam.Nie jade po to aby siedziec w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dejvid555 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 13:00 beznadzijni sa...zmienili nam hotel informujac na miejscu po podejsciu do pilota...ten sam standard ale nie tymi kategoriami kierowalem sie przy wyborze.Złamali zapis z ustawy, skrócili czas pobytu,hotel w II linii do morza, 15km do centrum czyli wszystko to czego nie chcialem, reklamacja poszla,czekam na odpowiedz. TRIADA there is for sure better way to fly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimkie Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 82.177.26.* 22.06.09, 17:16 To proszę wykupić sobie wczasy za 8 tys. i nie narzekać. Jaka cena, takie usługi. Wszyscy wiedzą,którzy częściej podróżują, że nie od biura podróży zależą godziny odlotów. A każdy hotel ma ustalone godziny, o której trzeba go opuścić. To wszystko dotyczy każdego biura podróży. Tym samym samolotem lecą osoby z kilku biur. Śmieszy mnie zachowanie ludzi, którzy na wszystko narzekają. Często to nie kwestia okoliczności,tylko nastawienia.W katalogu (jak i w umowie)jest wyraźnie zapisane, że cena obejmuje 14 noclegów, a nie 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.09, 19:00 Problem w tym, że umowa owszem obejmuje 14 noclegów, ale wylatując o 23.55, będziemy w Turcji nad ranem i pozostaje 13 noclegów i o jedną kolację mniej i to wcale nie chodzi o tę jedną noc i kolację, ale o to, że biuro powinno jasno o tym powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipaldi Własnie wrócłem z triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 19:08 Byłem wróciłem przed chwila jestem bardzo zadowolony :) Przed wylotem naczytałem sie takze opini miałem wielkie obawy ale zero zastrzezen w jaim hotelu byłem napisze pozniej bo teraz ide spac bo wypoczynek wypoczynkiem ale sam powrót bardzo meczacy a jak macie pytania prosze bardzo odpowiem ale nie dzisjaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizabet Re: Własnie wrócłem z triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 19:19 Ja nigdy problemow nie mialam,wylot do Turcji byl o 14,problemow zadnych.Zaplacilam za HB a dostalam all inclusiv.Kazdy oczekuje czego innego i ma inne wymagania.Ale wszystko mozna ustalic przed wylotem w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Własnie wrócłem z triada IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.09, 19:36 Nie ma co ustalać z biurem, po prostu zamiast 14 noclegów jest 13, wiem bo sprawdzałem. Wczasy wykupiłem zimą, kiedy jeszcze nie było planu wylotów i w umowie jest 14 noclegów. Dla mnie nie stanowi to żadnego problemu, jedynie chciałem przedstawić stan faktyczny, bez ściemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Własnie wrócłem z triada IP: 91.210.237.* 24.06.09, 12:43 Dlaczego dostałaś AI płacąc za HB? Ja też tak chcę:)hihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 88.225.222.* 11.10.09, 18:19 nie 14 noclegów tylko według terminologii turystycznej 14 dób hotelowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a-dm Re: Pimkie 22.06.09, 20:26 Jeżeli chcesz prowadzić rzetelną dyskusję na forum to naucz się najpierw czytać. Na stronach Triady jest bardzo wyrażnie napisane 15 dni i 14 noclegów a w rzeczywistości jest 14 dni i 13 noclegów. Chyba że Ty masz zwyczaj nocować w samolocie. Swoja droga za moje wczasy dla trzech osób zapłaciłem Triadzie 8'893 zł. Właściwie to czym możemy jeszcze rozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Pimkie IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.09, 20:57 Do a-dm. Przeczytaj dokładnie co napisałem. Mam w umowie 14 noclegów, a biuro zrobiło mnie w balona, bo w rzeczywistości będzie 13. Napisałem również, że aż tak bardzo się tym nie przejmuje, a nie że to jest w porządku, mimo, że ja również za trzy osoby zapłaciłem ponad 10 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
a-dm Re: Pimkie 22.06.09, 22:03 Zenek problem w tym, że ja pisałem nie do Ciebie tylko do Pimkie. Żle mnie zrozumiałeś. Popieram Twoje wypowiedzi w całości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia.n Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 11:55 Zupełnie niechcący byłam na 4 wycieczkach z Triadą. Raczej szukam miejsca, potem hotelu, dużo czytam o nim na forach, choć czasami zgłupieć mozna tak skrajne są opinie i na końcu patrzę, które biuro ma go w ofercie. Nigdy nic złego nie wydarzyło się. Triada ma dosyć tanie wycieczki moze więc i komfort w hotelach jest troche gorszy? Podobno Neckermann jest niezawodny, tam mają hotele 3* po 4 tysiące i więcej. Glowa do góry, bedzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
2008maggie Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 24.06.09, 19:28 Z Neckermannem byłam raz we Włoszech w apartamentach. Wszystko było bez zarzutu, a od dwóch lat jeżdżę ze Sky Clubem i narzekać nie mogę. Zawsze w biurze polecają mi hotele sprawdzone, najczęściej przez samych pracowników i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona. Byłam w Tunezji i w Turcji. Sky Club to chyba część Triady. Moje znajome tez latają ze Sky Clubem, a po ostatniej wpadce w Egipcie 7 + 7 z Triady już raczej nie chcą korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
bar_jan Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 24.06.09, 20:37 Tak Sky Club to część Triady; a kiedy byłaś z nimi w Turcji? Ja jadę w tym roku w lipcu (ze Sky Club'u) do Alayie Resort& Spa. Rozpocząłem nawet wątek, ale praktycznie jedna osoba ma napisać coś o tym hotelu, jednak dopiero jak wróci (wyjechała 17 czerwca). Myslę, że to dobry znak, że nikt nie narzeka, chyba cena robi swoje jak ktoś zauważył powyżej; ale tak to już jest na tym forum; trzeba czytać między wierszami i wyciągać wnioski; Odpowiedz Link Zgłoś
2008maggie Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 30.06.09, 22:10 Byłam w tym roku ze Sky Clubem w Turcji. Nie narzekam. Ogólnie latam tylko z nimi i jest ok. Wszystko zgodne z opisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.cust.tele2.pl 01.07.09, 14:36 29 czerwca wróciłam z 7+7 po Turcji z Triady i jestem bardzo zadowolona,tym bardziej ze w trafie 4 gwiazdkowym dostaliśmy na pobycie świetny hotel Sun City.Na objeżdzie wszystko swietnie zorganzowane,hotele średnie,jedne lepsze drugie gorsze ale i tak mało się w nich siedzi.Przewodniczka Klaudia świetna,ma ogromny zasób wiadomosci,potrafi je dobrze przekazać,jest bardzo miła i pomocna.Kilku osobom zaproponowano zmianę hotelu z Negris w Marmaris na Oludeniz lub Sun City do wyboru.Zgodzili się.Dzieki nam mieli wiadomości z pierwszej ręki bo pierwszy mieliśmy pobyt.Nie upierali się bo to była korzystna zmiana z dobrego na dobre.Myślę,żegdyby nie zgodzili się to zawieziono by ich do wybranego wcześniej hotelu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianka Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 15:24 Dlaczego zaproponowano im zamianę Negris na inny? Czy są lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.cust.tele2.pl 01.07.09, 16:08 Konkretnie nie powiedziano im dlaczego.Przypuszczam,że chcieli wszystkich wpakować do jednego autobusu bo większość miała pobyty w Oludeniz.A może Negris kosztowałby ich więcej albo nie zamówili na czas.Przypuszczenia.Ci turyści nie protestowali bo zależało im na dobrym hotelu przy plaży i all inclusiv a to było spełnione.Nic w rodzaju drugi rząd od plazy i daleko do miasta.Mimo wszystko najlepiej dac kazdemu to co zamówił i za co zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.aster.pl 01.07.09, 16:19 Opinie są podzielone. zawsze znajdzie się kilka osób którym coś nie pasuje. W tym roku byłam 2 raz z Triadą na wakacjach rok temu w Tunezji w tym roku w Turcji. I jestem bardzo zadowolona. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Wszystko odbywało się zgodnie z planem. Na dodatek Triada zafundowała nam niespodziankę w postaci zmiany hotelu z 3* i 2 posiłków dziennie, na hotel 4* z Allinclusive. Także nie mam chyba na co narzekać oprócz tego że piasek był za gorący. hehe... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.09, 19:32 W tym roku wraz z rodzinką byłam w Turcji ze SKY CLUB-em i też nie mam co narzekać, wręcz przeciwnie biuro stanęło na wysokości zadania. Rezydentka była zawsze w wyznaczonych godzinach dyżuru, tylko ze SKY CLUB-u w naszym hotelu były polskie animatorki i zabawiały polskich turystów z wielu biur. Jestem bardzo zadowolona i wybiorę się z nimi w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 04.08.09, 13:47 W jakim hotelu byłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 04.08.09, 14:14 Byłam z Traiadą w tym roku i było lepiej niż spodziewałam się, za te piniądze. Jeżeli nic ciekawego nie wymyślę, za rok też pojadę z Triadą, na pewno nie będę szukać innego biura. Rezydentkę mięliśmy tak beznadziejną, że gorzej nie mogło być. Ta to dopiero miała niechęć do pracy. Dziwię się , że ktoś ja zatrudnił, ale czy ona miała mi zepsuć wakacje, albo mam uogólniać i krzywdzić innych rezydentów? Przypadkowo byłam świadkiem rozmowy rezydentów z Itaki, nie zostawiali suchej nitki na grupie turystów. Było to 12 lipca na Santorini, w porcie. Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 04.08.09, 15:19 Dodam jeszcze, że wszystko mi się podobało ( okolica, jedzenie, ludzie i wszystko inne ), że jakaś leniwa rezydentka nic mnie nie obchodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
marwer2000 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 04.08.09, 17:52 ja od nich/razydentki/ wymagam jednego;transfer z i na lotnisko i finito.reszte sobie sam organizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mon320 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 05.08.09, 09:12 marwer2000 napisał: > ja od nich/razydentki/ wymagam jednego;transfer z i na lotnisko i > finito.reszte sobie sam organizuje. Dokładnie jak piszesz, do niczego więcej nie są potrzebne/i Odpowiedz Link Zgłoś
kala23.beauty Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 05.08.09, 15:00 Bylismy z Triada 2 razy, wlasnie wróclismy z TUrcji, mamy mieszane uczucia. Wielkim minusem jest fakt ze niektorym zmienili miejsce powrotu do kraju, mieli np wracac do Warszawy, a wracali lotem do Krakowa, o czym dowiadywali sie oczywiscie dzien przed transferem na lotnisko. U ans takich praypadkow bylo kilka. Druga sprawa po objezdzie zaczeto czesci ludziom proponowac inny hotel bo ten ktory maja zarezerwanany ich nie przyjmnie i maja wybrac inny wskazany przez przewodnika (podobno blad w systemie Triady). pomijamy mniejsz eminusy czyli zatrzymywanie sie w miejscach tj. fabryce skór i denny pokaz mody skórzanej w ktorej siedzielismy ok 1,5 godziny a w czesniej poganiano nas ze zwiedzaniem bo nie mamy czasu. Tymczasem w takich sklepach do woli. To bywa denerwujace Odpowiedz Link Zgłoś
aldik2008 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 24.08.09, 11:58 Miejsce powrotu do kraju zmienia nie tylko triada ale również inne biura.Zresztą pisałam juz o tym wcześniej. Znajomy był w Turcji w czerwcu i uczulił mnie, że taka sytuacja może się zdarzyć. Pełna obaw rozmawiałam na ten temat w rezydentką. Dowiedziałam się, że takie sytuacje mają miejsce w przypadku wycieczek kupowanych z ostatniej chwili a ja mam być spokojna, skoro wycieczkę kupowałam w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
loo-zak Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 28.08.09, 13:05 Potwierdzam wypowiedzi poprzedników Sprzdają imprezy !!! wiedząc !!! że powrót nie będzie na to samo lotnisko. Osobiście, przecież może być taka sytuacja i dla niektórych nie jest to problem, tylko dlaczego kłamią w żywe oczy i nie mówią tego przy zawarciu imprezy Miałem jechać z nimi w zimie "na dalekie kraje" i napewno już im nie ufam i nie skorzystam NIE POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leyla-puerto-rico Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejne IP: *.rev.masterkom.pl 28.08.09, 18:00 Hm, cóż mogę powiedzieć. Nic złego, bo nic nie zadziało się tak jak nie trzeba! Jednak, w autokarze do Alanyi parze zmienili hotel! Dobrze, że mi się to nie przytrafiło, bo płacąc za wybrany w PL hotel oczekuję wyjazdu DO NIEGO! Zmiana lotniska - nie zdarzyło się. Pyrzowice - Antalya i Antalya - Pyrzowice :) Na pewno nie dałabym się, próbowałabym coś się odezwać, bo znam mentalność biur podróży i w ogóle zachowania w Turcji. Kiedyś pracowałam w Cuba Club przez 2 lata w Alanyi :) Nie o takich sytuacjach opowiadali mi turyści z Niemiec, Danii, Szwecji! Tam to jest masakra rodacy! Potrafią odwołać podróż i przełożyć termin np. na 1 tydzień później, bo ... bo generalnie ich zdaniem tak będzie lepiej! Na Triadę nie narzekam, samolot Sky bardzo dobry, jednak obsługa i rezydenci totalna porażka! Zawsze jacyś dziwni za przeproszeniem! Np. wracamy do Polski, jedziemy w autokarze na lotnisko no i babka mówi ''No to co koniec i sruuuu do polski!'' albo ... ''Sprawdzmy czy wszystko mamy, a jak nie MOMY to BYDZIE problem''. Dziwmy sie potem, że traktują nas ... eykhm ... nisko za granicą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cierpliwy Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.toya.net.pl 28.08.09, 19:53 Beznadziejna ? To jest raczej totalna porażka.To ,że zmienili mi hotel i nawet MIASTO ! oddalone od miejsca zaplanowanego o 70 km , to pryszcz.Ale w jaki sposób to zrobili , to już kompletne chamstwo .Gdy dowiedziałem się o zmianie po przylocie zażądałem (zgodnie z umową i obowiązującym prawem) o wysłanie mnie z powrotem do Polski.Chamska i impertynencka paniusia odpowiedziała ..bym na piechotkę zasuwał sobie do Polski.. Ani jednego słowa przepraszam w przeciągu 14 dni pobytu.Buractwo i prostactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
loo-zak Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 28.08.09, 21:25 Nic nie da się wskurać, odpowiedź na infolini "reklamację można składać po powrocie" Rezydent tak samo, zachowanie poniżej pasa !!! NIGDY WIĘCEJ !!! ani My ani naszi znajomi nie pojedziemy z tym badziewiem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.zamosc.mm.pl 30.08.09, 22:10 TRIADA-to jeden wielki OSZUST !!! Wylot przełozony na godz 00.20 (była 16.30), powrót przyśpieszony na 5.00( miał być o 13.30) Z 14 noclegów zrobiło się 12+ 2 całe noce w podróży( rewelacja) Wylot z Rzeszowa ale powrót do Krakowa SIC??!!! Osoba na lotnisku poinformowała nas że trasę Kraków-Rzeszów mamy pokonać na własny sposób ( jednak w Krakowie czekał na nas bus) W samolocie było ponad 30 osób ze zmienionym lotniskiem-Gdańsk, Warszawa,Wrocław i oni nie mieli tego szczęścia w postaci podstawionego busa. Naprawdę współczułem szczególnie tym z Pomorza. Rewelecyjna sprawa taka dodatkowa podróz po Polsce. Nie po to się dodatkowo płaci za wylot z lokalnego aby póżżniej mieć takie przeboje. Ale oczywiście B.P.Triada powołuje się na pkt 17 " że może nastąpić zmiana godz. lotów" tylko dlaczego one zawsze zmieniają się na niekorzystne dla klienta. MAM NADZIEJĘ ŻE WIĘKSZOŚĆ TYCH TURYSTÓW NIE ZOSTAWI TAK TEGO I BĘDZIE DOMAGAŁA SIĘ REKOMPENSATY PODEJŚCIE LUDZI Z TRIADY JEST SZOKUJĄCE !!!! P.S.Rezydentka w Sultan Sipahi Resort beznadzieja- interesowało ją tylko to aby sprzedać wycieczki fakultatywne, reszta inf, jest na tablicy ogłoszeń(to jej słowa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cierpliwy Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.toya.net.pl 31.08.09, 19:16 Piotrze. Czy ta pseudo rezydentka miała na imię Joanna czy Agnieszka ?. Miałem z jedną z nich doczynienia na lotnisku i jestem ciekawy czy potwierdzają się moje opinie o niej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 157.158.99.* 10.09.09, 21:47 Wróciłem właśnie z Sultana Sipahi i nie potwierdzam bzur napisanych powyżej dotyczących rezydentki. To był mój drugi wyjazd z Triadą (7+7 Turcja-Syria, w zeszłym roku 7+7 Turcja-Turcja) i jestem zadowolony. Oczywiście pomijając buraków wynoszących na kilogramy jedzenie z hotelowych restauracji żeby mieć co żreć na objeździe (bo szkoda dać 5-7 euro za obiad) i buraków, którzy wykupują wczasy za 2,5 tys zł w 3* hotelu z klimatyzacją sterowaną centralnie a potem mają pretensje co do jakości hotelu. Za te swoje 2,5tys chcieli by mieć przelot z business class, pobyt w hotelu 3* według skali europejskiej, osobistego kelnera i kolorowe drinki ze słomką i parasolką. Osobiście zapłaciłem 2,9 tys za przelot, pobyt w 5* części Sultana (doba według cennika na ścianie dla turystów indywidualnych wynosi 147 euro), objazd po Syrii z noclegami w hotelach 3* z wyżywieniem HB i uważam, że to bardzo niska cena jak na taką imprezę. Pewnie, że hotelom 3* w Syrii daleko do 3* w Europie, ale pościel była czysta, ręczniki też, więc nie ma co narzekać. Jedyna zastrzeżenia do Triady to nie przymyślany program pierwszego dnia objazdu (zwiedzanie Konii na objeździe po Syrii pokrywa sie z objazdem po Turcji) oraz przyjmowanie na wycieczki objazdowe zbyt wiekowych turystów. Może to nie brzmi miło, ale jest prawdziwe. Była z nami starsza pani, która nie wytrzymywała kondycyjnie w tak wysokich temperaturach i niestety musieliśmy skracać np. czas wolny na robienie zdjęć, bo "jej jest słabo i już chce wracać do autokaru". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.08.09, 20:57 Widzicie rodacy! Niestyty potwierdza się stara prawda, że kto oszczędza ten dwa razy traci. Ja pojechałem z Itaką do bajkowego hotelu i mam super wspomnienia. Mam nadzieję, że chociaż macie fajne wspomnienia z tureckich plaż i hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn 11.09.09, 18:04 W tym roku (wyjazd 26 08 2009) byliśmy wraz z małżonką na wycieczce organizowanej przez Sky Club (hotel Alanya Resort and SPpa). Poza samymi superlatywami odnośnie hotelu mogę wymienić całą litanię niedogodności, które wynikały z podejścia biura podróży do klientów. Więc: 1) Turyści Triady byli jedynymi na któych nie czekał po przylocie pilot by zaprosić ich do autobusu. Przedstawiciele TUI, Itaki, GTI czekal na parkinkgu z odpowienimi tabliczkami, nasz pilot niesty się spóźnił. Nie jest to może wielka wpadka, ale kosztowała wszystkich sporo nerwów. 2) Spotkanie organizacyjne - w założeniu miało polegać na omóieniu wycieczek. Niestety pani rezydentka (grubsza blondyna) nie zdawała sobie sprawy z ich programu. Nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie czy będziemy zwiedzać Open Air Muzeusm w Goreme, kłamała twierdząc że podczas wycieczki do Kapadocji będziemy mieszkać w hotelu trzygwiazdkowym - zamiast niego był obskurny motel. Mówiąc obskurny mam na myśli motel o którym przewodniczka w autobusie mówi: "proszę nie zostawiać w pokojach cennych rzeczy, bo w tym hotelu kradną. więc weźcie ze sobą portfele i aparaty bo ja jutro nie chcę słyszeć o tym że wam coś ukradli. A jak wam ukradną ubranie to przynajmniej mała strata". Osobiście mieliśmy szczęscie, że mieszkaliśmy w pokoju ze sprawną kanalizacją, nie wszystkim ze współtowarzyszy się to jednak udało. 3) Wycieczki - porażka. Korzystaliśmy z usług zarówno Triady jak i biur miejscowych i muszę stanowczo podkreślić przewagę tych drugich. Przewodniczki z Triady już na początku wycieczki zaznaczały, że nie są zadowolone z pobytu w Turcji, został im jeszcze tylko miesiąc pobytu w tym kraju i już nie muszą się starać. Wielokrotnie demonstrowały rażący wręcz brak wiedzy np na pytanie turysty :"co to za ruiny" odpowiada "a... jakieś ruiny, nawet sama się zastanawiałam, ale nie wiem..." 3) Rezydentka wbrew swym początkowym deklaracjom nie odbiera telefonów i nie odpowiada na SMSy. Nie pojawia się bądź w istony sposób (dziesiątki minut) spóźnia na dyżury 4) kwestia wylotów do kraju. Skwitować można to jednym słowem - koszmar. Rezydentka nie pojawia się na dyżurze, na listach wylotowych brak kilkunastu osób. Kolejne próby skontaktowania się z rezydentką nieudane. Animatorki w końcu dodzwaniają się do rezydentki i przekazują informację, że każdy kto nie jest na liście wylatuje tym lotem, któy ma podany na bilecie. Rano o godzinie siódmej udając się do toalety znajduję pod drzwiami kartkę z infromacją, że lot o numerze SHY 381 został przełożony na 12 30. Jakoś początkowo nie robi to na mnie wrażenia, wszak mieliśmy lecieć innym lotem. Po chwili udajemy się jednak po tablicę informacyjną Sky Club. Tam jednak brak jakichwkolwiek nowych informacji. Spotkaliśmy jednak kilku podróżnych nieco lepiej zorientowanych w sytuacji. Okazało się, że w nocy zmieniono przydział lotów dla części z nas. Kilku osobom zmieniono lotniskow docelowe, większości godziny wylotu. Rekordziści budzeni byli o godzinie 00:15 w nocy. O poinformowaniu osób wyklatujących rano w sposób inny bniż poprzez karteczkę wsunięto pod drzwi nikt nie pomyślał. Reasumując - super hotel, świetne wakacje, które z uporem maniaka próbowała zespuć większość pracowników Triady, a zwłaszcza nasza pani rezydentka, która wręcz szokowała swym zadufaniem, bezczelnością i prymitywnością oraz poczuciem wyższości na turystami. I jest to kolejna niepochlebna opinia o tej włąśnie Pani. PS Odnośnie sklepów podczas wycieczek - potwierdzaqm opinie poprzedników. Popędzanie nas poprzez hasła "tylko proszę szybko robuić zdjecia bo na nas już czekają w sklepie", ablbo tu powinniśmy spędzić godzinę, ale musimy się streścić do 20 minut bo na nas w sklepie czekają". Wiem, że to brzmi szmiesznie ale wycieczka polegająca na 4 godzinach jazdy w autobusie, niecałej godzinie zwiedzania i dwugodzinnej wizycie w sklepie z zawyzonymi cenami nie spełnia oczekiwań kogolwiek poza pilotką kolekcjonująca kolejne podarunki od sklepikarzy. To tyle. Jeśli ktoś ma więcej pytań i uwag proszę o kontakt w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 157.158.99.* 11.09.09, 21:08 Również miałem wylot 26.08.2009 (z Krakowa) i tak: ad1) przed lotniskiem czekał człowiek z tabliczką TRIADY i SKY Clubu, który kierował na odpowiednie stanowisko. ad2) pobyt miałem jako drugi, rezydentka sensowanie opisała wszystkie wycieczki fakultatywne. Na objeździe po Turcji byłem w zeszłym roku (w tym roku Syria) i w Kapadocji hotelik był całkem przyjemny (nazywał się Arkadas) ad3) z wycieczek fakultatywnych nie korzystałem, więc nie wiem jakie podejście mieli piloci. Na objazdach zarówno z zeszłym roku (Zuza) jak i w tym roku (Kinga) spisywały sie świetnie. Nie wiem jak przebiegały dyżury rezydentek bo ani w zeszłym, ani w tym roku nie musiałem z nich korzystać. ad4) wylot do kraju poza tym, że w nocy, to zgodnie z harmonogramem, bez żadnych niespodzianek Reasumując, z obydwu wyjazdów jestem zadowolony. PS. Odnośnie sklepów podczas objazdu po Turcji (po Syrii na szczęście nie ma takich atrakcji)- tu się zgodzę, ale: były osoby zadowolone z pobytu w sklepach (ja nie). Cóż, wszystkim nie dogodzisz. A skoro piloci mają z tego profity to trudno im się dziwić. Każdy chce zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick777 Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:44 Ad1) my lecieliśmy z Warszawy Ad2) Hotel w kapadocji to Buyuk Otel I nie jest z cała pewnością ten hotel, o którym informacje pojawiają się w google po wpisaniu jego nazwy. Ad3) Zuzy i Kingi nie dan nam było poznać Ad4) Niespodzianki czekały zarówno naszą grupę jak i poprzednią (znajomi byli miesiąc wcześniej) Odnośnie PS - nikt z naszej grupy nie był zadowolony z wizyt w sklepach. I zupełnie nie rozumiem co masz na myśli pisząco "profitach" pilotów którym się nie dziwisz. Bo nie wierzę, że popierasz łapówkarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po wycieczce Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 188.33.115.* 12.09.09, 15:25 My byliśmy z triadą i naprawdę nie jest źle jak ludzie piszą, w życiu byśmy sami tyle nie zobaczyli i za taki mały koszt, więc WARTO!!! Oczywiście są minusy, wczesne wstawanie w trakcie objazdu, nawet o 5, nie wszystkie hotele są piękne, ale to 3 lub 2 gwiazdki, więc nie ma się czego spodziewać, trzeba zabrać dobry humor, aparat i $, bo na miejscu przewodnikowi płaci się za wstępy itp.To, na co ludzie się tylko buntowali, to fakt, iż obiadokolację dostaje się dopiero o 18, 19, a w ciągu dnia po drodze wycieczka zatrzymuje się w wybranym przez przewodnika lokalu i nie ma wyboru, trzeba sobie tam coś kupić(albo zabrać ze sobą, żeby nie przepłacać). Mówiło się też o tym, że przwodnicy podobno dostają pieniądze za to, że zawożą autokar właśnie do konkretnej knajpy. Podobnie jest z odwiedzaniem "pokazów" skór, wyrobu onyksu czy słodyczy lub srebra. Tak naprawdę to są sklepy, które tylko czekają aż jakiś przewodnik zaprowadzi tam jak gąski swoich wycieczkowiczów, którzy będą mieli okazję tam coś kupić(zwykle drożej). Należy zatem pewić się, że w umowie nie ma nic o takich "wycieczkach"do sklepów, bo to jest marnowanie czasu, za który zapłaciliśmy i wizyty w takich miejscach powinny być dla tych, którzy wyrażą na to ochotę, bo jak ktoś nie jest zainteresowany to czeka 1,5 godziny przy autokarze, bo w takich miejscach nie ma nic poza tym!Ogólnie objazd ok, ważny jest dobry przewodnik, na to nie ma się wpływu. No i hotel w drugiej części wycieczki warto wybrać ****all inclusive i sprawdzić opinie innych przed wyborem, żeby po tygodniu męczącego objazdu nie wylądować w jakimś zakrzaczonym miejscu daleko od plaży i wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.aster.pl 13.09.09, 10:28 ja równiez byłem w tym roku z triada 7+7 i powiem szczerze jestem bardzo zadowolony 1) z braku miejsc dostałem zakwaterowanie w banana beach- super wypas na objazdówce oprócz hotelu w antali ( koszmar) hotele były super przewodniczka- Kinga super babka z ogromna wiedzą i podejściem do klientów - jak to czyta ogromne dzienki za tydzień emocji i ostatni wieczór w pammukalle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucas Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.aster.pl 13.09.09, 10:31 hotel zamienili mi z 3 * mellisa all in na 4 * banana beach all inn co do sklepów na objazdach to byliśmy w nich po kilkanaście minut więc wszystko ok zamiast jeść obiady po 6Euro sami sobie robiliśmy więc dl nas była to fajna okazja pobuszowania w marketach na postojach noclegowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maverick777md Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.09, 11:05 Pozwólcie wiec Państwo na jeszcze jeden komentarz - spotkalismy w Turcji osoby bedace na objazdowce z Triady i oni rowniez chwalili sobie ta wycieczke. My bylismy na stacjonarnej wyprawie, mieszkalismy w hotelu pieciogwiazdkowym ktorym bylismy zachwyceni. Gdyby nie zupelne lekcewazenie ze strony biura - brak umieszczenia pelnych list wylotowych, zupelny brak kontaktu z rezydentka pisalibysmy peany pochwalne na temat tego wyjazdu. Jednak pojedyncza osoba - rezydentka Pani Monika - zupelnie nieodpowiedzialna, bezczelna i prymitywna w swym zachowaniu popsula nam w znacznym stopniu dwa ostatnie dni odpoczynku. Jeszczer raz podkresle brak mozliwosci kontaktu, niedobieranie telefonow, spoznianie sie na dyzury rezydenckie. Ktos pisal ze nie musial korzystac z pomocy rezydentki. My zostalismy do tego zmuszeni (nie wiedzielismy kiedy i gdzie lecimy) i nie mielismy nawet mozliwosci o ta pomoc poprosic. Nasza dwojka zaplacila SkyClub w sumie (oplata za wyjazd i wycieczki fakultatywne)kilkanascie tysiecy zlotych i zgodnie z obietnicami chciala byc traktowana odpowiednio. I jeszcze raz podkresle - hotel wart polecenia, ale tym kilku znajomym którzy chcieli jechac don w przyszlym roku stanowco to odradzamy. Zwlaszcza, ze negatywne opinie na temat nie tylko naszej rezydentki, ale i calej obslugi ze strony biura ciagle sie powtarzaja. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Czy biuro podróży Triada jest tak beznadziejn IP: 157.158.99.* 13.09.09, 19:56 Co do posiłków, na które pilot zawozi do "konkretnej knajpy". Osobiście uważam, że 5-6 euro za obiad (przeważnie szwedzki stół) to nie jest wygórowana cena. A dla tych co narzekają: na posiłek jest przeznaczone około 40 minut. Wyobraźcie sobie teraz, że aby dogodzić wszystkim, na posiłek zatrzymujecie sie w mieście i "każdy leci tam gdzie ma ochotę". Połowa grupy nie wróciła by po 40 minutach a po 4 godzinach. I całe wasze zwiedzanie szlag by trafił. Ciekawe, co wtedy byście pisali... Odpowiedz Link Zgłoś