IP: 212.51.203.* 16.05.09, 11:09
Jadę do Turcji pierwszy raz i mam pytanko czy na plażach hotelowych
są kobiety opalające się toples podobnie jak na południu Europy czy
raczej nie. Jestem trzydziestolatką i lubię opalać się w samych
majteczkach.
Obserwuj wątek
    • deoand Re: toples 16.05.09, 12:39
      Na to pytanie odpowiadam zawsze juz od kilku lat tak samo . Na plazy hotelowej
      w Turcji czy Tunezji czy Egipcie mozna opalac sie topless

Niestety głownie opalaja sie maszkarony po 70 -tce , które to powinny
      natychmast byc przewiezione do światyni Kom -ombo w Egipcie / jest to
      swiatynia Boga Krokodyla /

to samo tyczy opalania przy basenie hotelowym

niestety tak juz jest oby sie zmieniło , ze Polki w kwiecie wieku gdy
      ich ogladanie nie wzbudza odruchów wymiotnych dużo mówia a mało robia a
      opalaja sie własnie Francuski Włoszki Niemki i Rosjanki ...

ale czas leci i jestesmy juz w Europie więc czas na Polki !!!

pzdr deoand

Napisałem naprawde obiektywną odpowiedź z uwzglednieniem odczuc
      przeciętnego męskiego plażowicza , ktory tak obiera topless jak napisałem
      więc nie pisz jak to drzewiej bywało - , ze jestem zboczony , erotoman
      czy tym podobne ..

pzdr deoand
    • marek.dumle Re: toples 16.05.09, 13:10
      Jakby co to ja jestem ZA
      • Gość: Misiek Re: toples IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 13:52
        Jestem za równouprawnieniem kobiet: jeżeli mężczyźni mogą opalać się topless to
        dlaczego zabraniać tego kobietom? :)))
    • black_pukas Re: toples 16.05.09, 14:08
      Jeżeli chcesz sobie wysuszyć skórę na cyckach, obrazić uczucia religijne
      muzułmanów oraz przyciągnąć powłóczyste spojrzenia obleśnych przedstawicieli
      płci męskiej, to śmiało, wyskakuj ze stanika!
      • janan2 Re: toples 16.05.09, 16:11
        Jestem też za.Tam nie łapią i do sądu jak w Swinoujściu nasze moherowo uświęcone
        policmajstry.Czy to nie dziwne?Wiocha.Tak odstajemy od reszty, że brak
        wyobrażni.Ale Polki raczej mają tylko ochotę,zbyt zakompleksione,robią to inne
        nacje.A warto popatrzeć czasami na te niezależne samorządne kobiece
        przydawki,szczególnie w biegu.Zawsze zachowują się inaczej niż właścicielka.To
        nie ma nic wspólnego ze ZZ obojga braci mniejszych.Tych akurat mam przesyt.To
        taka przenośnia.
        • Gość: ?? Re: toples IP: *.subscribers.sferia.net 16.05.09, 16:20
          To raczej niestosowne w kraju muzułmańskim, ale często widziane
          wśród sexownych 50-70 latek..
          Dla mnie to niezbyt przyjemny widok, tak samo jak widok kolesia
          naturysty z fają na wierzchu. No ale każdy lubi co innego.
          A 30 latka też może być niesmaczna w takiej sytuacji...
          • monjan Re: toples 18.05.09, 10:12
            widzialam i młode i starsze kobiety opalające się topless, Polki też, Niemki,
            Rosjanki
            jak ktoś lubi to dlaczego nie?
            ja wolę bikini
            • Gość: gtw Re: toples IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 18.05.09, 15:31
              niestety topless stosują najcześciej panie mające wysokie mniemanie
              o swoich walorach, co niekoniecznie, z nawet niezwqykle rzadko idzie
              w parze z obiektywnymi faktami...

kończy się to narażaniem innych na wątpliwej jakości doznania
              estetyczne...

oby sobre samopoczucie autorki wątku nie przerosło zbytnio gołej i
              zwisającej prawdy ;)
              • Gość: siera Re: toples IP: 212.51.203.* 21.05.09, 17:16
                w ubiegłym roku byłam w Turcji i widziałam młode Ukrainki i
                Rosjanki, które opalały się toples a po kilku dniach dołączyłam do
                nich rónież ja i moje koleżanki.
                • Gość: mala Re: toples IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.09, 18:09
                  wczoraj wrocilam z alani toples czesto spoty7kany ale przewznie starzse niemki
                • des4 Re: toples 21.05.09, 18:32
                  W Turcji mówi się na nie powszechnie "nataszki"...piszesz, że
                  dołaczyłyście??? no to gratulacje, hehe...

Gość portalu: siera napisał(a):

> w ubiegłym roku byłam w Turcji i widziałam młode Ukrainki i
                  > Rosjanki, które opalały się toples a po kilku dniach dołączyłam do
                  > nich rónież ja i moje koleżanki.
                  • Gość: jaszczur Re: toples IP: *.toya.net.pl 21.05.09, 19:10
                    Wiele kobiet opala się toples , a gdyby mniej było negatywnych wpisów na forach
                    , Polek byłoby również więcej . Moja żona od dawna to robi i nikt nigdy w Turcji
                    nie zwrócił jej uwagi ( byliśmy 2 razy ) , a 4 czerwca lecimy po raz trzeci i
                    też nikt jej nie powstrzyma od zgubienia stanika.
                    • Gość: myka Re: toples IP: 212.51.203.* 06.06.09, 21:42
                      gdyby więcej kobiet miało oparcie w takim mężu jak ty
                    • grazynanowa Re: toples 06.06.09, 22:11
                      Gość portalu: jaszczur napisał(a):

> Wiele kobiet opala się toples , a gdyby mniej było negatywnych
                      wpisów na forach
                      > , Polek byłoby również więcej . Moja żona od dawna to robi i nikt
                      nigdy w Turcj
                      > i
                      > nie zwrócił jej uwagi ( byliśmy 2 razy ) , a 4 czerwca lecimy po
                      raz trzeci i
                      > też nikt jej nie powstrzyma od zgubienia stanika.

Z tego wynika ,ze Turcy maja wiecej taktu :)
                      • Gość: beta Re: toples IP: 212.51.203.* 21.06.09, 11:01
                        całe szęście że Turcja to nie Polska i nie zamkną mnie do więzienia
                        • Gość: lidka Re: toples IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.09, 12:04
                          Spokojnie się możesz opalać toples. Jeżdżę do Turcji co roku. Prawdę mówiąc dla
                          mnie jest bardziej dziwne jak się można opalać w staniczku...i robić sobie małe
                          apetyczne ślady. Oczywiście jedynym kryterium jest dla mnie poczucie estetyki.
                          • gringo68 Re: toples 21.06.09, 12:54
                            "apetyczność" to kwestia gustu, bardzo prawdopodobne, że
                            twoje "wdzięki" mogą być niezbyt "apetyczne" dla innych
                            plażowiczow...

zresztą pisanie o swoim biuście w kategoriach "apetyczności" sporo o
                            tobie mówi...
                            • Gość: lidka Re: toples IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.09, 16:03
                              Jestem pod wrażeniem - w tak krótkich słowach tak "dużo" taktu i kultury...tym
                              bardziej że nic o mnie nie wiesz i wiedzieć nie będziesz.
                              Patrząc zresztą na wygląd rozebranych plażowych panów (statystycznie) czasem
                              wzdycham za ubiorami z początku XX wieku dla tej płci. Sadełko u płci męskiej
                              wygląda równie źle jak goły biust a przecież jest dozwolone i tolerowane !
                              Dla Twojego wyjaśnienia słowo apetyczna jest dla mnie i dla większości
                              posługujących się językiem polskim synonimem atrakcyjna ;)
                              • Gość: gtw Re: toples IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 21.06.09, 16:32
                                czyli chcesz wyglądać atrakcyjnie??? aby panowie się ślinili??? a
                                bedą mieli do czego???

nieźle, hehe...
                                • Gość: lidka Re: toples IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.09, 16:50
                                  Ja nie CHCĘ - ja wyglądam atrakcyjnie zgodnie z pewnymi ogólnie przyjętymi
                                  normami ;). Opalam się zresztą wyłącznie dla siebie i dla pewnego faceta. A to
                                  czy Panowie coś wydzielają czy nie to jest ich sprawa - mnie to po prostu
                                  totalnie nie obchodzi - co najwyżej śmieszy ich ukradkowe gapienie (pewnie Ci
                                  sami na formach piszą z oburzeniem o upadku obyczajów. Niemniej chusteczki mam
                                  zawsze pod ręką ;)
                                  • Gość: gtw Re: toples IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 21.06.09, 17:38
                                    może tak, może nie, z 96% prowdopodobieństwem tego drugiego...ale
                                    tak czy owak należą ci się gratulacje za dobre samopoczucie i brak
                                    komplesów...

i nie dziwn się, że ukradkowo się gapią, są poi prostu dobrze
                                    wychowani więc nie robią tego otwarcie, aze gapią się to inna
                                    sprawa, dziwy natury ściągają swojrzenia czy się chce czy nie...
                                    • Gość: lidka Re: toples IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.09, 17:53
                                      Właściwie to nie chcę ciągnąć tego wątku, choć opalam się toples co roku właśnie
                                      w Turcji (zawsze w tym samym hotelu) - więc mieszczę się w ramach forum i
                                      odpowiedzi na temat.
                                      Zechcij jednak przyjąć mój pokorny acz stanowczy protest co do określenia "dziwy
                                      natury". Biust naprawdę należy bardziej do natury niż dziwów...;)
                                      • Gość: gtw Re: toples IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 21.06.09, 21:54
                                        są biusty i dziwy natury...dominują te drugie, ale co tam dobre
                                        samopoczucie wlaścicielki najważniejsze...
                        • janan2 Re: toples 21.06.09, 16:11
                          Gość portalu: beta napisał(a):

> całe szęście że Turcja to nie Polska i nie zamkną mnie do więzienia

No właśnie.Ale świnoujskie pięknisie sporo straciły czasu i zgryzoty zanim
                          wyszło na ich.To jest Polska właśnie.W Turcji takie policmajstry 'uczone' jak
                          nasze raczej niemożliwe spotkać więc i wystawianie na południowe słońce domowych
                          orderów niczym nie grozi.
                          • deoand Re: toples 21.06.09, 16:31
                            W Turcji takie policmajstry 'uczone' jak
                            nasze raczej niemożliwe spotkać więc i wystawianie na południowe słońce domowych
                            orderów niczym nie grozi.

Ja to mam pecha niestety - jeżdzę po tych krajach arabskich i po tych gdzie
                            można spokojnie latać na pół golasa jak mnie poprawiła bodaj Kasia i Polki w
                            topless nie spotkałem . obce to i owszem a na forum Szacowne Polki nawet po
                            40-tce o niczym innym nie marzą jak tylko o topless ..

ale trudno może tym razem spotkam ??

pzdr deoand
    • Gość: stan67 Re: toples IP: *.pzeask.3s.pl 21.06.09, 22:18
      Powiedzmy sobie szczerze, że laski opalają się nie dla siebie ale jak to któraś
      określiła: "ukradkowych" spojrzeń. Gdyby miały wybierać pomiędzy plażowaniem
      toples na bezludnej lub zatłoczonej plaży 99% wybrałoby zatłoczoną, więc po co
      to całe gadanie :)
      • Gość: gtw Re: toples IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 21.06.09, 22:27
        "dla mojego faceta" ;)))))))))))))))))))))))))
        • Gość: stan67 Re: toples IP: *.pzeask.3s.pl 21.06.09, 23:03
          Tego następnego znaczy się :))))
          • frantz.maurer Re: toples 22.06.09, 06:50
            Nie wiem czemu widok plażowiczki topless miałby kogokolwiek dziwić, czy gorszyć.
            Czasem warto wrzucić na luz a przed wyjazdem moherowy beret schować do szafy i
            przed końcem wakacji go nie wyciągać ;-)
            Zresztą zdecydowanie milszy moim oczom jest widok 60-cio paro letniej
            plazowiczki bez stanika niż upojonych do nieprzytomności "pięknych i młodych"
            zachowujących się tak jakby parę minut temu dopiero co zeszli z drzewa.
            • Gość: janan@ Re: toples IP: *.rzeszow.vectranet.pl 22.06.09, 08:03
              Po co tam lecieć i mieć dylemat z ubiorem lub pokazywaniem domowych
              orderów>Można przecież do Lichenia czy Torunia na pielgrzymkę:

Tam i czas spędzony na powiedzmy rozważaniach o męczeńskiej śmierci
              embrionów a przede wszystkim kasa na tacę we właściwe ręce:
              Nie tam obnosić się tak nieskromnie i jeszcze Turków
              wzbogacać>lepiej kupić przydomowej trefnisi jakąś burkę aby godnie i
              we właściwym ubiorze paradowała

Same plusy>
              • deoand Re: toples 22.06.09, 12:50
                Zresztą zdecydowanie milszy moim oczom jest widok 60-cio paro letniej
                plazowiczki bez stanika

Oh Dzisus ohyda ......

Jak jest się młodym w tym wypadku młodą to sobie można nago latać a na
                starośc to już trzeba troche rozumu i taktu i poczucia estetyki chyba że
                Alzheimer tak juz dopieka jak nijakiemu aktorowi Łapickienu co to ożenił
                sie z dziweczyna 60 lat młodszą od siebie - prawnuczka chyba ...

pzdr deoand

Gdize te Polki opalaja sie topless w jakich hotelach - bo jak tylko
                polska wycieczka idzie na basen to panie namietnie zakrywaja te ileś tam
                gram tłuszczu jakby broniły Częstochowy !!!!!

pzdr deoand ..

jade do Egiptu szukac tych Polek !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka