pariss1 21.05.09, 11:52 CZy widzieliście jakie sa ostatnio oferty last? Hotele 4* w GTI po 790 zł, w Jet Touristic 3* all w Marmaris 599zł. Super! Wezyr ma bardzo dobre ceny w tym roku. Gdzie ten kryzys? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azetka100 Re: Lasty 2009 maj-czerwiec 21.05.09, 12:12 Witaj Pariss :-) Gdybym ja wiedziała w styczniu, że ten zapowiadany kryzys tak właśnie będzie wyglądał, to kupiłabym wycieczkę w ofercie last minute i zaoszczędziłabym w ten sposób co najmniej kilkaset złotych. W Wezyrze mój hotel, na 2-3 tyg. przed moim wylotem, kosztował o około 300 zł taniej od 1 osoby. Lecieliśmy w 5 osób! Nie jestem pazerna, ale jakoś mi tak, mimo wszystko, żal tych pieniędzy się zrobiło. Widziałam lasty i byłam w szoku, jak niskie są ceny! Skorzystają zapewne Ci, którzy to przewidzieli lub ryzykowali, czekając na fajne oferty! A Ty Pariss, wybierasz się, z tego co pamiętam, jakieś Stany wchodziły w grę, rozmyślałaś o Turcji....:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Lasty 2009 maj-czerwiec 21.05.09, 12:33 Hej Azetko, Ja wlasnie tak sobie mysle, ze te ceny to po czesci wina tych zawyzonych firstów. Duzo bardzo ludzi kupilo w tym roku first, ktore i tak nie byly tanie. Teraz jakied dopłaty, gwarancje itd. Ja nie kupowalam bo nie wiedzialam jak z urlopem. Zreszta na pobyt nigdy nie biore firsta tylko na objazdowki ewentualnie. Jade do USA i Meksyku ale dopiero we wrzesniu. A oferty do Turcji bardzo mnie kusza. Moze sie zdecyduje w czerwcu. Sporo Tobie wyszlo drozej, ja bym tez byla zla. A ogolnie jak wyjazd sie udal w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Lasty 2009 maj-czerwiec 21.05.09, 12:40 jA kupilam tez korzystnie lasta:))o 500zł mniej niz znajomi, co rezerowali 2 mc przede mna, Z Wezyra Odpowiedz Link Zgłoś
azetka100 Re: Lasty 2009 maj-czerwiec 21.05.09, 20:37 Juz mnie nie dobijajcie tymi tanimi lastami... i to jeszcze z Wezyra :-) Najfajniej wyszło podczas rozmowy przed wyjazdem z Wezyrem (telefonicznej) - była taka opcja, że wystraszona dużymi zmianami godzin wylotu, rozważałam wylot o tydzień później, na który zmian jeszcze nie było.Pani do mnie grzecznie mówi:może pani tak zrobić,ale wie pani, będzie dopłata do ceny obowiązującej w tej chwili. Ja na to: no to WY mi dopłacicie,nie ja wam, bo aktualne ceny są dużo niższe niż wtedy kiedy ja kupowałam u was wycieczkę!!! Panią zatkało i naprawdę nie umiała mi nic dalej sensownego powiedzieć :-) no, ale nie zmieniłam nic,bo jak się okazało, tydzien później również były cyrki z godzinami wylotu. Pariss: fajnie, że zobaczysz USA i Meksyk (trochę pewnie strach przed wirusem)- udało się! Skoro takie tanie lasty, pewnie tez uda Ci się wylecieć też do Turcji. W końcu rok bez Turcji, to rok stracony, cha cha :-) Mnie urlop bardzo się udał, mimo zamieszania z powodu innych godzin wylotu, które zabrały nam prawie całą dobę, byliśmy padnięci itp. i mimo tej wysokiej ceny. Kemer jest piękne, miałaś rację,nie żałuję że wybrałam ten region, wręcz odwrotnie - poleciałabym jeszcze raz. Camyuva równiez mi się spodobała, malutka ale nam pasowała. Byłam na Yacht Tour ( z moim małym to raczej porażka), dla nas - bajka - widoki cudowne. Hotel naprawdę spełnił moje oczekiwania, wszystko super. Hotel okazał się bardzo serdeczny, pozwalając nam zostac po 12.00 w pokoju i korzytac z opcji all bez żadnej opłaty! Jeszcze do czego mogłabym się przyczepić to ceny - kosmicznie drogo! czasem byłam zła na Turków, że mają nas chyba za idiotów, naprawdę. W porównaniu z zeszłym rokiem, dwa razy drożej większość artykułów. Nie kupiłam za wiele. Za to przywiozłam kamyki z plaży,ale i tak najadłam się jednak stracha, bo rezydentka ostrzegała, że mogą zatrzymać do wyjaśnienia, czy aby jakiś kamień z plaży nie ma wartości archeologicznej :-) Dziękuję Pariss za wszystkie wcześniejsze porady i sugestie, wszystkie się przydały. Już myślę o kolejnym miejscu w Turcji, ale mój mąż raczej już nie pójdzie na to...:-) Odpowiedz Link Zgłoś