Gość: dana IP: *.acn.waw.pl 08.06.09, 20:40 Czy ktoś był w tym hotelu lub w okolicy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 20:05 Witam, również bardzo proszę o info o tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
dwinkiel Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) 25.06.09, 15:44 Gość portalu: dana napisał(a): > Czy ktoś był w tym hotelu lub w okolicy ? Nikogo nie było - kto wrócił już z Bitez ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.09, 15:58 nikt nie był?już się boję leciec kto leci 07.07.2009 do bitez- kassandra hotel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotos Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.09, 16:53 Witam, we wtorek wróciłam z Turcji (7+7).Przez pierwsze 7 dni mieszkaliśmy w hotelu Kassandra. Warunki jak na 3* całkiem oki, nie ma się do czego przyczepić. Jedzenie na przyzwoitym poziomie, można dokupić lunch (8-16 euro) lub obiad z karty. Obsługa b.miła, pokoje sprzątane codziennie. Atutem hotelu jest niewątpliwie położenie niemalże nad brzegiem morza. Jeśli macie pytania- śmiało pytajcie. Udanego wypoczynku! A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ywek Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: 90.156.118.* 19.07.09, 16:46 Witam Jestesmy zainteresowani tym hotelem ,ale mamy obawy poniewaz jest bardzo malo opinii na jego temat .Jesli mozna prosic o jakies info ,moze byc na maila iwexis@wp.pl bedziemy bardzo wdzieczni.zalezy mi na czasie poniewaz lada dzien musimy sie zdecydowac.Najwazniejsza kwestia to czy jedzenie jest zjadliwe bo na obcojezycznych forach czytalam duzo negatywow ,ale moze oni maja bardziej wybredne podniebienia:).bardzo prosze o szybka pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 13:33 witam. ja jadę 11.08.09 z triadą, chciałam się zapytać jak jest z tymi leżakami na plaży-płatne czy bezpłatne (mam sprzeczne inf). jakie sa mniej więcj ceny:transport do centrum bodrum, woda, sporty na plaży itp? czy lepiej wymienić pieniądze na lotnisku czy w hotelu? bardzo byłabym wdzięczna za "opis" jak było :) - >>mój mail monisia.p@op.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robertzgor Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) 05.07.09, 17:13 www.mixhotel.pl/h_kassandra.html - kilka zdjęć oraz film z hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
dwinkiel Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) 20.07.09, 13:55 Wróciłam, jedzenie przyzwoite, dużo i urozmaicone,czysto, komunikacja wprost pod hotelem. Nie ma lodówek i nie będzie, proszą o nie wnoszenie własnego jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:41 Witam, czy jest to odpowiedni hotel dla rodziny z dwulatkiem? Byłabym wdzięczna za informację dotyczącą brodzika, placu zabaw i śniadania (mój synek w Tunezji jadł tylko naleśniki). Odpowiedz Link Zgłoś
www.zobacz-swiat.pl Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) 21.07.09, 15:35 Byłem w czerwcu dosłownie tuż obok hotelu Kassandra, w Ambrosi. Kassandra położona jest prawie tuż obok plaży (trzeba przejść ulicę, jakieś 100 metrów w prostej linii). Myślę, że obydwa te hotele mają jedne z najlepszych położeń w Bitez. Większość hoteli jest położona w głębi miasteczka i trzeba spacerować na plażę. Okolica jest bardzo przyjemna. Wzdłuż brzegu ciągnie się promenada upstrzona restauracjami i stoiskami. Codziennie wieczorem spacerowaliśmy. Polecam zajrzeć do któregoś z lokalnych biur podróży. My byliśmy w Pammukale oraz w łaźni tureckiej. Miłych wakacji :) Zapraszam na moją stronę. Niedługo dodam relację z wakacji w Bodrum-Bitez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dwinkiel Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) 22.07.09, 10:15 odpowiem na parę pytań: - śniadania - co dzień to samo tzn. jajka na twardo, kawałki parówek w sosie pomidorowym (pamiętajcie nie ma wędlin wieprzowych) to na ciepło. na zimno wędliny, ser biały (słony) ser żółty, pomidory, ogórki, oliwki, mleko, różne musli - leżaki a raczej łóżka są płatne, ja polecam kawałek plaży obok należący do restauracji nie płacimy za łóżka z materacami i parasolami tylko kupujemy a to kawę a to wodę a to kanapkę czy pizzę. - koszt do Bodrum to około 5 zł dolmuszem - płacić w lirach w środku jest kartka z cenami tras. jeżdżą do poszczególnych dzielnic Bodrum nasze są z napisem Bitez i dowożą do samego centrum skąd blisko wszędzie.Kasę wymieniamy obok poczty w Bodrum, niedaleko od dworca. Tam jest najlepszy kurs. Aha jeszcze uwaga - pokoje są malutkie i nie we wszystkich są balkony a raczej balkoniki tzw. francuskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:44 dziękuję za odpowiedź. Ponowię jednak pytanie o brodzik i jakiś plac zabaw w pobliżu hotelu. W jakich godzinach serwowana jest kolacja? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
dwinkiel Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) 23.07.09, 11:43 kolacja od 19,30, brodzik przy basenie. place zabaw albo w lewo w stronę mariny albo wzdłuż promenady w prawo ( niewielki, ogrodzony na plaży - wieczorem zawsze dzieci się bawiły, w ciągu dnia na tym upale - pusto bo nie są zacienione. Dzieci miejscowe w ciągu dnia śpią a wieczorem bawią się z dorosłymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: 217.153.125.* 23.08.09, 08:18 Proszę o informację,komu, za co i ile daje się napiwku w tym hotelu?Czy lunch opłaca się kupować w hotelu czy na mieście?Inne informacje które mogą mi się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black No. 1 Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: *.net144.okay.pl 24.08.09, 19:10 Napiwki wg uznania, z tego co zaobserwowałem to raczej wszystkich traktują jednakowo - a obsługa jest sympatyczna. Lunch - można spróbować w hotelu albo w licznych knajpkach wzdłuż plaży. Ceny zbliżone. Leżaki na plaży rozkładają koło 9:00 i dobrze jest sobie zająć miejsca tak do 9:30. Leżaki na plaży są bezpłatne. Sklep spożywczy jest przy wejściu do hotelu Ambrosia (po drugiej stronie ulicy) a następny kawałek dalej. Do centrum Bodrum jeżdżą dolmusze w kolorze "morskim" z napisem Bodrum. Nie ma przystanków - wystarczy machnąć ręką i się zatrzymują. Taksówki lepiej odpuścić, dolmuszami dojedzie się wszędzie i o każdej porze. W Sultan Bazar nie kupujcie bo jest bardzo drogo - to samo można kupić dużo taniej na mieście. Najlepszy kurs wymiany w Bodrum przy poczcie i dobrze jest wymienić sobie trochę waluty. Jak coś to pytajcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Kassandra w Bitez (Bodrum) IP: *.acn.waw.pl 24.08.09, 20:59 Bardzo dziękuję za te wszystkie cenne informacje.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś