Gość: kiki IP: *.mofnet.gov.pl 18.06.09, 08:05 lecimy w lipcu do Antalyi , bardzo boję się latania samolotem , zauważyłam ostatnio , że lot do Antalyi trwa ok.4 godzin , a powrót ok.2 godzin , dlaczego jest taka różnica czasu trwania lotu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e320d Re: lot do Antalyi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 08:09 Lot trwa ok 3 godzin ,a różnice o których piszesz wynikają ze zmiany czasu (Turcja +1h). Odpowiedz Link Zgłoś
ail7879 Re: lot do Antalyi 18.06.09, 08:12 To są czasy lokalne. W Turcji jest godzinę do przodu. Nie ma co się bać latać - przez Równik nie lecisz, cyklony i tajfuny nie występują (piję do A 330). Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: lot do Antalyi 18.06.09, 09:16 Róznice w czasie nie wynikaja tylko ze zmiany czasu, ale również z faktu, że bardzo często są zaplanowane międzylądowania na jednym z naszych lokalnych lotnisk - na szczęście na ogół tylko w jedną stronę - ja leciałam do Antalyi ze Szczecina przez Kraków, a z powrotem leciałam juz bezposrednio do Szczecna. Co ciekawe - osoby lecace do Krakowa, miały miedzylądowanie w Szczecinie w drodze powrotnej! Odpowiedz Link Zgłoś