Gość: asd IP: *.rybnik.vectranet.pl 07.08.09, 22:09 Jaką walutę obecnie warto wziąć do Turcji ze względu na kur wymiany? czy moze bankomat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_pukas Re: jaka waluta 07.08.09, 22:14 > Jaką walutę obecnie warto wziąć do Turcji ze względu na kur wymiany? Na wymianę do Turcji najlepiej wziąć koguty, zwłaszcza jeżeli wybierasz się w okolice Denizli. Kury słabo stoją przy wymianie na liry tureckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: jaka waluta IP: *.rybnik.vectranet.pl 07.08.09, 22:23 Ale jesteś inteligentny! Nawet znasz się na burakach! albo jesteś.... Odpowiedz Link Zgłoś
michalk76 Re: jaka waluta 07.08.09, 22:39 szkoda, że ty nie jestes inteligentny. Wiedziałbys, że temat był wałkowany wielokrotnie leniuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: jaka waluta IP: *.chello.pl 07.08.09, 22:52 Hola, hola...czemu człowiekowi nie pomóc? Też nie wiedziałam ale po pobycie w Turcji wiem że najlepiej płacić w ich lirach tureckich. Bo jakimś dziwnym trafem lubią zaokrąglać w górę. Mnie najlepiej wychodziło przeliczanie w tureckich lirach i wydaje mi się, że dobrze na tym wyszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mario12.1 Re: jaka waluta 09.08.09, 13:20 Trochę euro,trochę dolarów,bankomaty odradzam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM33 Re: jaka waluta IP: *.wejherowo.vectranet.pl 09.08.09, 14:19 Jeśli masz w skarpecie euro to je weź.Jeśli dolary to też zabierz. Jeśli masz tylko złotówki, to patrząc na kurs w kantorach bardziej opłaca się zabrać dolary.Za wize zapłacisz w dolarach równowartość 58,8zł w euro 63,45zł.Czasem na bazarach liczą 1euro = 1 $ Najcześciej jednak warto znaleść kantor i cześć waluty wymienić na liry dlatego, że ceny w euro i dolarach są zaokrąglone w góre. Oczywiście w hotelowym kantorze kurs bedzie niekorzystny. Karta bankomatowa jako awaryjny środek płatność jak najbardziej. Bez gotówki bym się nie wybierał bo co bedzie jak bakomat sobie "zatrzyma" karte... Ja używam karte mbanku z której wypłacam bez prowizji.Przy okazji wykupilem w mbanku dodatkowe ubezpieczenie turystyczne.Składka "groszowa " bo coś ok 40zł za osobe/15dni Odpowiedz Link Zgłoś