Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.09, 16:19 Witam, Wybieram się w tym roku pierwszy raz do Turcji właśnie od tego hotelu, jak ktoś był, to fajnie będzie przeczytać uwagi i wskazówki, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: hotel blue strar alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.09, 16:20 pomyłka chyba hotel blue star, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Re: hotel blue strar alanya IP: *.devs.futuro.pl 09.08.09, 18:50 Byłam w tym hotelu w ubiegłym roku, po każdym względem super. Polecam na dzień dobry poprosić o zakwaterowanie w głównym budynku. Basen niewielki acz czysty, blisko na plażę, do której dowozi hotelowy busik (za darmo), jedzenie pyszne. Mnóstwo darmowego alkoholu, do centrum piechotą ok. 30 minut, pod hotelem taksówki, 10 euro do portu. Mnóstwo dyskotek, knajp, wszędzie czysto, niemal europejsko. Bezpiecznie, nawet w środku nocy. W hotelu bezprzewodowy internet w lobby głównego budynku oraz przy basenie. Polecam, świetne wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielo Re: hotel blue strar alanya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 00:14 Potwierdzam! Super hotel. Zalatwiac pokoj w starej czesci! (NIE OKRAGLEJ) Jedzenie rewelacja! Duza roznorodnosc, alko pod dostatkiem, suuuuuper barmani. Rewelacja klimat, animacje fajne. Basenow jest 2 jeden spokojny bez animacji, na drugim dosyc glosno. 600m do plazy, co 15 min jezdzi darmowy bus. Na plazy za darmo przekaski i napoje. Kelnerzy w tym hotelu nie wolaja o napiwki tylko robia swoje. A jesli chodzi o fakultety to ja nie bralem z GTI na miescie jest duzo taniej! Szczerze polecam ten hotel! Odpowiedz Link Zgłoś
inka-pl Re: hotel blue strar alanya 10.08.09, 17:14 ja równiez potwierdzam, że to niezły hotel. Byliśmy w tym i poprzednim roku. W ubiegłym roku mieliśmy pokój w nowszym, okrągłym budynku. W tym - w starszym. W zasadzie warunki podobne. Jedzenie ok, animacje takie sobie / w zeszłym roku były lepsze / Na plaże można dojść spokojnie spacerkiem, dla leniwych jeździ hotelowy darmowy busik. Busikiem można tez podjechać do centrum 2xdziennie, również za free /no bakszysz mile widziany :) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&A Odnawiam temat był ktoś ostatnio w BLUE STAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.14, 08:54 Wybieramy się 24 maja 2014. Jakie warunki obecnie w hotelu panują, na co zwrócić uwagę, jakie warunki w pokojach w której części najlepiej dostać pokój, będziemy mieć pokój studio, jak jest z napiwkami w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Odnawiam temat był ktoś ostatnio w BLUE STAR IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.14, 11:07 Znajomi lecą do Turcji 14 maja na dwa tygodnie do tego właśnie hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odnawiam temat był ktoś ostatnio w BLUE STAR IP: *.static.icpnet.pl 13.05.14, 15:43 my lecimy 14.06 wiec proszę o nfo. po powrocie! Odpowiedz Link Zgłoś
x5656 Re: Odnawiam temat był ktoś ostatnio w BLUE STAR 13.05.14, 20:31 Na duży plus plaża Kleopatry(piasek) ale żeby nie było tak cacy to trzeba płacic za leżaki i parasole na plaży... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_dab Re: Odnawiam temat był ktoś ostatnio w BLUE STAR 13.05.14, 20:49 Tak plaza Kleopatry jest piekna szeroka,piaszczysta.Niektore hotele maja swoje male pasmo i lezaki mozna wykupic po tanszej cenie w hotelu.Ogolnie wszystkie lezaki i parasole sa platne i zejscie do morza dosyc strome 4,5 metrow od brzegu zaczyna sie glebia wiec jak sa wysokie fale utrudnia to plywanie Odpowiedz Link Zgłoś
crisu70 Re: Odnawiam temat był ktoś ostatnio w BLUE STAR 13.05.14, 21:48 wybieram się do tego hotelu 11.06 mam parę pytań na plaży jest piwko w ramach all, czy jest szansa zdobyć leżak przy basenie tak pośniadanku do której podają alko,fakultety z miasta jakie ktoś poleca,ogólnie każde wiadomości z tego hotelu mile widziane ,na co uważać a co polecacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x5656 Re: Odnawiam temat był ktoś ostatnio w BLUE STAR IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.14, 22:00 Piwko Efes na plaży od g.10,leżaki przy basenie trzeba rezerwować niestety ok.7,alko dają do 24 ale pare$ i barman leje Ci do oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
crisu70 Re: Odnawiam temat był ktoś ostatnio w BLUE STAR 13.05.14, 23:08 dzięki, chodziliście na jakieś imprezy do miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniutaprim Re: hotel blue strar alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 11:39 Wczoraj wróciłam z pobytu czternastodniowego w tym hotelu. Absolutnie polecam hotel. Mieszkałam w okrągłym budynku, na najwyższym piętrze z widokiem na góry i częściowo morze. Wszystko na najwyższym poziomie, nie ma się czego czepić. W sumie byłam już w kilku miejscach, również w 5* hotelach, ale tu podobało mi się najbardziej. Nigdy nie korzystałam z animacji, czy jakiś zabaw przy basenie, ale nie w tym wypadku. W Blue Starze po prostu wszyscy się bawią. Animatorzy na najwyższym poziomie, nie są nachalni, bardzo sympatyczni, nawiązują kontakt z klientami. Jedzenie rewelacja, choć stęskniłam się za wieprzowiną. To co na duży plus to czystość, jest sterylnie wszędzie. Non stop ludzie tam pracują. Byłam zaskoczona ilością gości, tak jakby to był szczyt sezonu. Miejsca na leżakach były przy obu basenach, część osób jeździło lub chodziło na plażę, która naprawdę jest niedaleko i warto po obżarstwie zwyczajnie się na nią przespacerować. Karmią dobrze potrawy są przyrządzane codziennie na oczach gości takie jak omlety, jajka, tosty, ryby, kurczaki i te słodkości, co maja różne formy od tortów po kandyzowane daktyle. przy basenie bar przekąskowy, wiec nawet nie trzeba chodzić na lunche. Napoje w tym różne kawy ( samoobsługa z automatu) pyszne i bez końca dostępne. Przekąski również na plaży. Jak masz jakieś pytania chętnie odpowiem, ale hotel to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: hotel blue strar alanya IP: *.ip.netia.com.pl 15.05.14, 15:40 Bardzo cieszy mnie ta opinia ponieważ wybieram się do tego hotelu za dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
crisu70 Re: hotel blue strar alanya 15.05.14, 20:44 Witam lecę 11.06 do tego hotelu, mogłabyś podpowiedzieć jeszcze jak radziliście sobie z transportem do miasta,jakieś dyskoteki, tanie sklepy,wymienialiście na miejscu walutę?,jakieś miejscowe biuro wycieczkowe polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniutaprim Re: hotel blue strar alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.14, 09:31 Transport do miasta... w sumie to żaden nie potrzebny, bo hotel jest w mieście wystarczy wyjść z niego. Ale jeżeli chodzi Ci o port i główny tzw. bazar to można spokojnie dojść pieszo, ulicą w dół i w lewo główną ulicą potem w kierunku morza. Można również dostać się busem hotelowy, dwa razy dziennie dowozi, ale wrócić trzeba samemu. Bus wożący do miasta jak i na plażę bezpłatny. Walutę wymieniałam w hotelu różnice w kursie do kantorów w mieście nie są jakieś różne, nawet jeżeli gdzieś taniej to różnica groszowa a przynajmniej na miejscu bezpieczniej. Większość sklepów, gdzie mają kasę automatycznie przelicza lira na euro czy dolary. Tam gdzie się można targować- a to w większości sklepów po prostu można płacić czym się chce no i oczywiście niestety trzeba się targować. Coś co kosztuje na początku 40 euro zazwyczaj kupisz za 15. Trzeba wykazać sporo cierpliwości w negocjacjach ale wszystko w miłej atmosferze, nikt nikogo nie obraża jak zrezygnujesz z zakupów jak bywa niestety w Egipcie czy Tunezji. Czym bliżej portu tym ceny wyższe. Wycieczki kupiliśmy u Adama, czyli w biurze 50 m od hotelu. Po lewej jest Aldi, po prawej ( jakieś 50 m) Adam, sporo mówi po polsku. Idąc ulicą w dół na rogu z główną arterią przy plaży mijamy meczet ( po lewej) i zaraz za nim skręcamy w lewo i pierwszy sklep ( schody w dół) jest fajny sklep z torebkami oraz butami nazywany "polskim sklepem" sprzedający również mówi po polsku zdecydowanie dobrze sobie radzi, dla Polaków ma dobre ceny i naprawdę fajny towar. Przy samym hotelu jest postój taxi jak ktoś nie lubi chodzić. Również spod hotelu zabierają na dyskoteki, niestety nie wybraliśmy się więc nie wiem jak to wygląda, ale animatorzy robią zapisy, transport podobno jest za darmo. Koło hotelu jest sklep czynny 24h/na dobę jak również sklep w hotelu czynny non stop. Jak cos jeszcze Ciebie interesuje to postaram się odpowiedzieć w miarę możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
crisu70 Re: hotel blue strar alanya 18.05.14, 17:50 interesuje mnie te biuro Adama coś więcej jakie ma ceny i jak tam trafić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniutaprim Re: hotel blue strar alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 12:18 Jeżeli będziesz mieszkał w Blue Starze, to nie sposób tam nie trafić. Po wyjściu z hotelu idziesz w dół zaraz za postojem taksówek po prawej stronie, po lewej jest Aldi, po prawej Adam. oczywiście ma jakąś swoja nazwę, ale to nie ma znaczenia, koło biura stoi Quad. I oczywiście na imię też ma inaczej, ale z racji tego, że ma podobno dziewczynę z Polski to uczy się Jej ojczystego. Ceny wycieczek są wszędzie bardzo podobne, ale nie pamiętam wszystkich, wiem natomiast że z tymi oferowanymi przez rezydentów ok. połowę tańsze. Nawet jakbym Ci teraz podała ceny, to i tak mogą być nieaktualne, czym bliżej sezony ceny rosną co jest normalne. Natomiast współpracuje z Mariolką i Wujkiem ( to również polskie biuro) możesz poszukać bo mają swoją stronę internetową. Na wycieczki zabierają spod hotelu lub biura. A tak poza tym kiedy przejdziesz się na główną ulice natkniesz się na wiele biur oferujących wycieczki. Pytaj tylko gdzie jest przewodnik z j. polskim, chyba, że jest to bez znaczenia. Właśnie znalazłam wizytówkę tego biura. Elbeller Turizm Adem Senoglu tel. 90 5362737637 www.alanya-ademstravel-tr.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: hotel blue strar alanya IP: *.ip.netia.com.pl 19.05.14, 14:22 Dziękuję za potrzebne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: hotel blue strar alanya IP: *.static.icpnet.pl 01.07.14, 14:21 hotel wielkie rozczarowanie... mało jedzenia i niewielki wybór... animacje żenujące! dla dzieci zero rozrywek... standard 3* i ani pół wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś